Студопедия — Термінологічний словник. Валові інвестиції – це загальний обсяг інвестиційних коштів у певний період, спрямований на їх відтворення.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Термінологічний словник. Валові інвестиції – це загальний обсяг інвестиційних коштів у певний період, спрямований на їх відтворення.






Валові інвестиції – це загальний обсяг інвестиційних коштів у певний період, спрямований на їх відтворення.

Інвестиції – всі види майнових та інтелектуальних ціннос­тей, що вкладаються в матеріальні й нематеріальні об’єкти з метою отримання доходу або досягнення соціального ефекту.

Інвестиції - це вкладення капіталу у грошовій, матеріальній і нематеріальній формах в об’єкти підприємницької діяльності з метою одержання поточного доходу або забезпечення зростання його вартості в майбутньому періоді.

Інвестиційна діяльність – це комплекс заходів і практичних дій юридичних та фізичних осіб (українських або іноземних), а також держави щодо здійснення інвестицій у будь-якій формі з метою отримання прибутку або досягнення соціального ефекту.

Інвестиційна стратегія – система довгострокових цілей інвестиційної діяльності та набір найбільш ефективних способів їхнього досягнення.

Інвестиційна стратегія – це формування системи довго­термінових завдань інвестиційної діяльності підприємства та ви­бір найефективніших способів їх досягнення.

Інвестиційний менеджмент – комплекс заходів щодо здій­снення інвестиційної діяльності підприємства, прийняття управ­лінських інвестиційних рішень і контроль за інвестиційною діяльністю.

Інвестиційний портфель – цілеспрямовано сформована су­купність об’єктів фінансового та/або реального інвестування, призначена для реалізації попередньо розробленої стратегії, що визначає інвестиційну мету.

Інвестиційний проект – це документ, який містить систему взаємопов’язаних у часі та просторі й узгоджених із ресурсами заходів і дій, спрямованих на розвиток економіки підприємства.

Інноваційні інвестиції – це вкладення капіталу в нема­те­рі­альні активи підприємства (придбання патентів, ліцензій, тор­гових знаків, виробничих зразків).

Капітальні вкладення - це витрати, спрямовані на будів­ництво нових, реконструкцію та технічне переозброєння діючих основних засобів.

Критерій прибутковості інвестиційного портфеля – від­бивається в очікуваному збільшенні доходів за рахунок або зро­стання вартості самого об’єкта інвестування (портфель зростан­ня), або високих і регулярних дивідендів на інвестований ка­пі­тал (портфель доходу).

Критерій терміновості досягнення інвестиційних цілей – визначає вимоги інвестора до термінів реалізації інвестицій (до початку експлуатації об’єкта); досягнення потрібної прибут­ко­вості та окупності інвестицій; життя (експлуатації) об’єктів ін­вестицій.

Лізинг – це форма довгострокової оренди, що передбачає передачу права користування майном іншому суб’єкту підпри­ємницької діяльності на платній основі та на визначений угодою строк. Об’єктом лізингу є матеріальні цінності, що входять до складу основних засобів.

Мета оптимізації портфеля цінних паперів – це фор­му­вання такого портфеля цінних паперів, який би відповідав ви­могам підприємства як дохідністю, так і ризикованістю, що до­сягається через збільшення кількості цінних паперів у порт­фелі.

Непрямі інвестиції – інвестування, опосередковане іншими особами (інвестиційними або фінансовими посередниками).

Основна мета управління інвестиційною діяльністю – забезпечення найбільш ефективних способів реалізації інвес­ти­ційної стратегії підприємства на окремих етапах його розвитку.

Основна мета формування інвестиційного портфеля –забезпечення реалізації найдохідніших фінансових інвестицій.

Прямі інвестиції – безпосереднє вкладання коштів інвес­то­ром в об’єкти інвестування.

Реальні інвестиції – включають капітальні вкладення, а також вкладення капіталу в інноваційні нематеріальні активи, у приріст запасів товарно-матеріальних цінностей та інші об’єкти інвестування, безпосередньо пов’язані зі здійсненням опера­цій­ної діяльності підприємства.

Реальні інвестиції – це вкладення капіталу в необоротні активи (основні засоби, обладнання) з метою отримання до­дат­кового прибутку.

Система управління інвестиційною діяльністю підпри­єм­ства – це частина загальної системи управління підприємством, що включає розробку напрямів діяльності підприємства в час­тині інвестиційної, що орієнтована на збільшення прибутку за рахунок довгострокових вкладення капіталів, призначених для створення, розміщення, реконструкції, модернізації, техніч­ного переозброєння підприємства.

Ступінь ризику інвестиційного проекту – визначається по­казником вірогідності недосягнення потрібної прибутковості або взагалі втрати інвестованих коштів.

Фінансові інвестиції – це вкладення капіталу в цінні папери як основні елементи фондового ринку (акції, облігації, векселі, ощадні сертифікати).

Чисті інвестиції – кошти, спрямовані з фонду відшко­ду­ван­ня у вигляді амортизаційних відрахувань.







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 705. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ К лекарственным формам для инъекций относятся водные, спиртовые и масляные растворы, суспензии, эмульсии, ново­галеновые препараты, жидкие органопрепараты и жидкие экс­тракты, а также порошки и таблетки для имплантации...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Устройство рабочих органов мясорубки Независимо от марки мясорубки и её технических характеристик, все они имеют принципиально одинаковые устройства...

Ведение учета результатов боевой подготовки в роте и во взводе Содержание журнала учета боевой подготовки во взводе. Учет результатов боевой подготовки - есть отражение количественных и качественных показателей выполнения планов подготовки соединений...

Сравнительно-исторический метод в языкознании сравнительно-исторический метод в языкознании является одним из основных и представляет собой совокупность приёмов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.007 сек.) русская версия | украинская версия