Студопедия — ЧИННІ РОЗМІРИ СТИПЕНДІЇ, грн, СТУДЕНТАМ ВУЗІВ ІІІ—ІV РІВНІВ АКРЕДИТАЦІЇ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ЧИННІ РОЗМІРИ СТИПЕНДІЇ, грн, СТУДЕНТАМ ВУЗІВ ІІІ—ІV РІВНІВ АКРЕДИТАЦІЇ






№ з/п Середній бал успішності Студентам із числа дітей-сиріт Студентам, віднесеним до потерпілих унаслідок аварії на ЧАЕС
За успішність Надбавка 55 % За успішність надбавка 100 %
  3,00—3,99 46,75 25,71 46,75 46,75
  4,00—4,99 46,75 25,71 46,75 46,75
  5,00 58,44 32,14 58,44 58,44

Закінчення табл. 4.17

№ з/п Студентам з малозабезпе- чених сімей Студентам-інвалідам І і ІІ груп Студентам, які мають сім’ї з дітьми Іншим студентам
  51,0 51,0 46,75
  51,0 51,0 46,75 46,75
  63,75 63,75 58,44 58,44

Стипендія призначається за результатами сесії з першого числа місяця, що настає за місяцем, в якому закінчилася сесія згідно з навчальним планом (табл. 4.18). До першої сесії стипендія призначається в мінімальному розмірі.

З метою розв’язання питань призначення та позбавлення стипендії, надання матеріальної допомоги учням, студентам, курсантам, заохочення найкращих із них за успіхи в навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності навчальні заклади створюють комісії, до складу яких входять декани (завідувачі відділеннями), представники профспілкових організацій, бухгалтерії.

Стипендія клінічним ординаторам і аспірантам вищих навчаль­них закладів, наукових установ, що отримують кошти з загального фонду державного бюджету, установлюється в розмірі серед­ньої місячної заробітної плати за останнім основним місцем роботи на відповідних посадах, але не нижче за 60 % і не вище за посадовий оклад викладача-стажиста (оклад без акредитації — 253 грн).

Таблиця 4.18

ПРОЕКТ НАКАЗУ НА ПРИЗНАЧЕННЯ СТИПЕНДІЇ

КИЇВСЬКИЙ ЮРИДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НАКАЗ № _______ «____» ______________ 200 __ р.

Про нарахування стипендії на період з 1 лютого по 30 червня 200 __ р.

ФАКУЛЬТЕТ ПРАВОЗНАВСТВА КОД 6 КУРС 4

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ЦИВІЛЬНЕ ПРАВО КОД 2130 ГРУПА 1

№ з/п Прізвище та ініціали Номер залікової книжки Розмір стипендії, грн ЧАЕС Примітка
  Борисенко В. С.   46,75    
  Гавриленко О. М.   46,75    
  Дерев’янко Ю. В.   58,44    
  Колисниченко Н. В.   46,75    
  Липяцька В. Л.   46,75    
  Матвієнко О. А.   46,75    
  Рожнятовська А. О.   46,75 46,75 ЧАЕС
  Степанцова І. В.   46,75    
  Черновол Ю. М.   46,75    
  Шевчук С. Г.   58,44    
  Шут Т. В.   46,75    

Ректор університету

Декан факультету

Начальник ФЕВ

Головний бухгалтер

Юрисконсульт

Бухгалтер

Докторантам установлюється стипендія в розмірі середньої місячної заробітної плати за останнім основним місцем роботи з урахуванням подальших змін в оплаті праці на відповідних посадах, але не вище від посадового окладу доцента, який має вчений ступінь кандидата наук (оклад без акредитації — 391 грн).

За особливі успіхи в навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності учням, студентам, курсантам за поданням стипендіальної комісії можуть призначатися персональні (іменні) стипендії в межах стипендіального фонду навчального закладу відповідно до затвердженого положення.

Розмір персональної (іменної) стипендії не повинен перевищувати: для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів І—ІІ рівнів акредитації — 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за місяць, а для студентів вузів ІІІ—ІV рівнів акредитації — 3,85 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на місяць. Так, студентам-відмінникам, активістам наукової та громадської роботи призначаються іменні стипендії Президента України, Верховної Ради України, Наглядової ради вузів, меценатські стипендії. Для молодих учених передбачено також стипендії Кабінету Міністрів України, Міністерства у справах науки й технологій, Національної академії наук України.

З метою підвищення життєвого рівня та заохочення за успіхи в навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів, курсантів, клінічних ординаторів та аспірантів, які навчаються в межах обсягів підготовки кадрів за державним замовленням, навчаль­ний заклад використовує не менш як 10 % коштів, передбачених на виплату стипендій, згідно з розробленим і затвердженим положенням про порядок використання цих коштів:

на надання термінової матеріальної допомоги;

стимулювання студентів за успіхи в навчанні, науковій, культурно-масовій і громадській роботі виплатою премій і встановлених надбавок до стипендій;

організації пільгового харчування;

фінансування заходів, пов’язаних з оздоровленням студентів (оплата путівок на лікування, відпочинок у санаторіях, профілакторіях, будинках відпочинку, пансіонатах, оздоровчо-спортивних таборах тощо);

надання дотацій на придбання туристичних путівок;

оплату заходів, пов’язаних із навчанням особливо обдарованих студентів.

Облік нарахування стипендій і розрахунків зі стипендіатами здійснюється відповідно до чинного Плану рахунків. Для обліку розрахунків зі стипендіатами призначено пасивний субрахунок № 662 «Розрахунки зі стипендіатами», який за своєю побудовою близький до субрахунка № 661 «Розрахунки із заробітної плати». Нарахована стипендія для бюджетної установи являє собою фактичні видатки й відображається за дебетом рахунка № 80 «Видатки загального фонду», КЕКВ 1342 «Стипендії». Підставою для обліку розрахунків зі стипендіатами є належним чином оформлені первинні документи, взаємозв’язок яких з обліковими операціями ілюструє рис. 4.8.

Видатки на стипендії становлять значну частку в кошторисі видатків на утримання бюджетних установ, а тому бухгалтерський облік має забезпечити контроль за використанням стипендіаль­ного фонду, своєчасністю і правильністю розрахунків зі стипендій.

Розрахунки зі стипендій характеризуються великими масивами облікової інформації, типовими операціями зі щомісячного нарахування стипендій і утримання з них і мають низку особливостей, зумовлених сутністю стипендій як грошового забезпечення. Відповідно до Інструкції зі статистики заробітної плати стипендія не належить до фонду оплати праці, а призначається за результатами підсумкового контролю, який здійснюється 2—3 рази на рік. На стипендії не нараховуються внески на соціальні потреби (фонд соціального страхування, Пенсійний фонд, фонд зайнятості), стипендіатам не надається допомога з тимчасової непрацездатності (виплачується стипендія).

Стипендія включається до сукупного доходу громадян, з якого справляється прибутковий податок, а стипендіатам присвоюється ідентифікаційний код платника податків. Існують певні особливості щодо оформлення операцій з первинними документами та застосування спрощеної форми виплати стипендій через фінансо­вих старост на підставі групових довіреностей (табл. 4.19).

Останнім часом практикується виплата стипендій через банкомати.

Розрахунки зі стипендіатами є однією з найбільш трудомістких ділянок обліку, а тому здебільшого вони здійснюються на ПК. Локальні системи автоматизації обліку стипендій розроблені з урахуванням чинних нормативних документів і забезпечують виконання таких завдань:

нарахування стипендій;

нарахування надбавок до стипендій, премій;

індексацію стипендій (за потребою);

розрахунок різних видів утримань (прибуткового податку, профспілкових внесків, плати за проживання в гуртожитку, аліментів і т. ін.);

отримання необхідних даних для складання звітності;

достовірне і своєчасне відображення різних операцій за розрахунками зі стипендіатами на рахунках бухгалтерського обліку.

Рис. 4.8. Взаємозв’язок первинних документів
і облікових рішень з розрахунків зі стипендіатами

Таблиця 4.19

ДОВІРЕНІСТЬ

Ми, що нижче підписалися, студенти _______юридичного_____ факультету

__ІV__ курсу ___03__ групи — довіряємо старості __Коваленко Ользі Іванівні__

(прізвище, ім’я по батькові)

отримати в касі вузу для видачі суми стипендії, які нам належать, за відомістю за ____07____ семестр 200__/200__ навчального року.

№ з/п Прізвище та ініціали студента Підпис № з/п Прізвище та ініціали студента Підпис
  Антипенко М. В.     Коприч П. В.  
  Броварець Т. Л.     Кутахов С. М.  
  Варвич К. П.     Лиховець Н. В.  
  і т. д.     і т. д.  

Завіряючи дану довіреність, прошу видавати старості __Коваленко О. І.___

належні студентам суми стипендії. Особистий підпис ____Коваленко____ якої підтверджую

«__» ___________ 200 __ р.

Декан ___В. Н. Петрів___ факультету

______________________ /________/

Система обліку стипендій передбачає автоматизацію за субрахунком № 662, спрямовану на виконання таких підзавдань:

пофакультетного обліку нарахування та виплати стипендій;

обліку нарахування та виплати стипендій за академічними групами;

обліку нарахування та виплати стипендій іноземним студентам, аспірантам і докторантам;

обліку всіх видів утримань зі стипендій вітчизняних та іноземних студентів, аспірантів, докторантів;

отримання необхідних даних для зведеного синтетичного обліку стипендій (заповнення меморіального ордера № 5);

видачу довідок про розмір стипендій, отриманих за рік (місяць);

отримання необхідних даних для складання звітності.

Передбачається взаємозв’язок з іншими ділянками бухгалтерського обліку, що досягається завдяки бухгалтерським записам у єдиний масив зведеного синтетичного обліку.







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 517. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Хронометражно-табличная методика определения суточного расхода энергии студента Цель: познакомиться с хронометражно-табличным методом опреде­ления суточного расхода энергии...

ОЧАГОВЫЕ ТЕНИ В ЛЕГКОМ Очаговыми легочными инфильтратами проявляют себя различные по этиологии заболевания, в основе которых лежит бронхо-нодулярный процесс, который при рентгенологическом исследовании дает очагового характера тень, размерами не более 1 см в диаметре...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Неисправности автосцепки, с которыми запрещается постановка вагонов в поезд. Причины саморасцепов ЗАПРЕЩАЕТСЯ: постановка в поезда и следование в них вагонов, у которых автосцепное устройство имеет хотя бы одну из следующих неисправностей: - трещину в корпусе автосцепки, излом деталей механизма...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия