Студопедия — Бджілки
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Бджілки






 

Мета: удосконалювати вміння підлізати під шнур і бігати врозтіч. Розвивати спритність та орієнтування в просторі.

Хід гри. Діти-"бджілки" сидять у двох-трьох "вуликах" (коло викладено зі шнура). Перед "вуликами" натягнуто шнур на висоті 40-50 см. Навколо майданчика (у залі) на стільцях покладено квіти. На слова вихователя ("Бджілки в поле захотіли і знялися й полетіли") "бджілки" вилітають з "вулика", підлазять під шнур і з гудінням "літають" по майданчику (залу). На слова вихователя ("На квіточки бджілки сідають, мед пахучий збирають") діти підходять до квіточок і присідають. Вихователь продовжує: "Знову бджілки полетіли". Діти бігають. Ця вправа – біг та присідання – повторюється 4-5 ра­зів. На слова вихователя "Бджілки у вулики полетіли"; діти швидко повертаються на свої місця. Вихователь називає, яка "бджілка" найшвидше прилетіла.

Вказівки до гри. Спочатку гра проводиться без підлізання під шнур. Під час гри регулювати швидкість бігу з тим, щоб діти не перевтомилися. Замість шнура можна підв'язати до стояків обручі.

РУХЛИВІ ІГРИ З КИДАННЯМ ТА ЛОВЛЕННЯМ ПРЕДМЕТІВ _______________________________________Молодша група

Влучи в коло

 

Мета: удосконалювати вміння метати торбинки з піском у ціль. Розвивати окомір і координацію рухів.

 

Хід гри. Перешикувати дітей у коло, в центрі якого на відстані 2-2,5 м покладено обруч. У кожної дитини в руці – торбинка з піском (вагою 100 г). Після команди "Кидай!" діти кидають торбинки правою рукою зверху з-за голови в обруч,
намагаючись влучити в ціль. Потім збирають торбинки і стають на свої місця. Вихователь зазначає, чиї торбинки влучили в обруч. Наступний кидок діти виконують лівою рукою.

 

Вказівки до гри. Перед початком гри показати, як кидати торбинки в ціль. Відстань від цілі поступово збільшується. На майданчику можна кидати каштани, шишки, сніжки.

 

РУХЛИВІ ІГРИ З КИДАННЯМ ТА ЛОВЛЕННЯМ ПРЕДМЕТІВ _______________________________________Молодша група

Підкинь м’яч вище

 

Мета: удосконалювати вміння підкидати м'яч угору та ловити його обома руками. Розвивати спритність.

 

Хід гри. Діти беруть м'ячі і розходяться по майданчику. Кожний з них підкидає м'яч обома руками вгору і намагається спіймати його. Якщо дитина не спіймала м'яча, вона піднімає його із землі й знову підкидає вгору.

 

Вказівки до гри. Спочатку в грі бере участь півгрупи, а після кількох повторень – уся група. Треба стежити, щоб діти ловили м'яч кистями рук, не притискаючи його до грудей. Використовуються м'ячі діаметром 12-15 см.

 

 

РУХЛИВІ ІГРИ З КИДАННЯМ ТА ЛОВЛЕННЯМ ПРЕДМЕТІВ _______________________________________Молодша група

Прокоти м’яч у ворота

 

Мета: удосконалювати вміння прокочувати м'яч і підлізати під шнур. Розвивати спритність та орієнтування в просторі.

 

Хід гри. На майданчику або в залі натягнуто шнур на висоті 50 см. Це – "ворота". Шість-вісім дітей стоять у шерензі на відстані 2,5 - 3 м від шнура з м'ячем у руках. Вихователь проказує:

Коти свій м'яч,

Коти ще раз.

А ти поспішай, його доганяй!

Діти котять м'яч обома руками по підлозі у "ворота" і наздоганяють його, підлазячи під шнур. Потім беруть м'яч і піднімають його.

 

Вказівки до гри. Перед початком гри показати, як прокочувати м'яч. Відстань до воріт поступово збільшувати. Назвати дітей, які правильно прокотили м'яч у ворота й швидко наздогнали його.

 

РУХЛИВІ ІГРИ З КИДАННЯМ ТА ЛОВЛЕННЯМ ПРЕДМЕТІВ _______________________________________Молодша група

Хто далі кине торбинку

 

Мета: удосконалювати вміння метати торбинку з піском на дальність. Розвивати координацію рухів.

 

Хід гри. Діти стоять з торбинками з піском (у правій і лівій руках) у шерензі на лінії, накресленій на землі. За сигналом вихователя вони кидають торбинку спочатку правою, а потім лівою рукою якнайдалі. Називають тих, хто кинув торбинку якнайдалі. Діти підбирають торбинки і повертаються на свої місця.

 

Вказівки до гри. Попередити дітей, щоб вони спостерігали, куди впали їхні торбинки. Педагог також звертає увагу на широкий замах з-за голови та енергійний кидок торбинки.

 

РУХЛИВІ ІГРИ ЗІ СТРИБКАМИ ____________Молодша група

По рівненькій доріжці

Мета: удосконалювати вміння стрибати на обох ногах, просуваючись уперед. Виховувати увагу, вміння узгоджувати свої рухи з рухами інших дітей.

Хід гри. Діти сидять на лаві з одного боку майданчика. Вихователь пропонує їм погуляти. Діти встають і колоною йдуть на прогулянку під слова, які ритмічно промовляє вихователь: Рівненькі в нас доріжки,

Рівненькі в нас доріжки,

Раз, два, раз, два...

Останні слова повторюють 8 разів. На слова:

По горбочках, по горбочках,

По горбочках, по горбочках

діти стрибають на обох ногах, просуваючись уперед.

На слова "У яму – бух!"; діти присідають. У відповідь на слова вихователя "Вилізли з ями"; діти промовляють: "У-у-ух!" і випростовуються. Після двох повторень тексту вихователь говорить:

Рівненькі в нас доріжки,

Рівненькі в нас доріжки,

Втомились наші ніжки.

Діти йдуть повільним кроком. Почувши слова:

Ось там дім —

Живемо ми в нім

біжать до лави і сідають.

Вказівки до гри. Спочатку показати, як стрибати на обох ногах і присідати. Потрібно стежити, щоб діти, пересуваючись у колоні, дотримувались певної відстані (витягнуті вперед руки), не набігали один на одного, не штовхалися, тримали рівно голову і тулуб.

РУХЛИВІ ІГРИ ЗІ СТРИБКАМИ ____________Молодша група

Спіймай комара

Мета: удосконалювати вміння стрибати на обох ногах. Виховувати увагу, спостережливість і розвивати спритність.

 

Хід гри. Діти стоять у колі, на відстані витягнутих в сторону рук, обличчям до центру. Вихователь – усередині кола, тримає в руках прутик (завдовжки 1-1,5м) з прив'язаним до нього на шворці (завдовжки 1м) картонним "комаром". Він піднімає

"комара" над головою дітей і обводить прутиком навколо. Коли "комар" летить над головами, діти підстрибують, намагаючись спіймати його. Виграє той, хто доторкнувся до "комара" і вигукнув: "Я зловив!";. Гра повторюється доти, доки "комара" не спіймає певна кількість дітей.

 

Вказівки до гри. Ловити "комара" можна тільки обома руками, підстрибуючи на обох ногах на місці вгору. Прутик швидко пересувають по колу, піднімають й опускають "комара", залежно від зросту дітей, щоб, підстрибуючи, вони могли доторкнутися до нього.

РУХЛИВІ ІГРИ ЗІ СТРИБКАМИ ____________Молодша група

Жабки

Мета: удосконалювати вміння стрибати на обох ногах, просуваючись уперед. Виховувати увагу та розвивати спритність.

Хід гри. Діти стоять у колі. Усередину кола вибирають "жабку" і двох "жабенят". Вихователь проказує:

Скаче жабка по доріжці,

Витягнувши довгі ніжки.

Дитина, яка зображує жабку, стрибає по колу на обох ногах і на слова вихователя "Побачила комара"; зупиняється і закінчує: "Ква-ква-ква".

Вихователь продовжує: "А за жабкою – жабенята..."

Двоє дітей, які зображують жабенят, стрибають за "жабкою" по колу, потім зупиняються і закінчують: "Ква-ква-ква". Усі діти проказують: "Ква-ква-ква".

Вихователь називає "жабенят", які своєчасно почали стрибати і правильно проказували визначені їм слова. Гру повторюють, вибирають нових "жабку" і "жабенят".

Вказівки до гри: "Жабка" і "жабенята" починають стрибати тільки після слів "ква-ква-ква". Перед початком гри показати дітям, як стрибати на обох ногах із просуванням уперед.

 

РУХЛИВІ ІГРИ ЗІ СТРИБКАМИ ____________Молодша група

Горобчики і кіт

 

Мета: удосконалювати вміння стрибати на обох ногах. Виховувати увагу та сміливість.

 

Хід гри. Діти стоять в обручах, покладених у ряд на землі (підлозі). Це "горобчики" у "гніздах". Вихователь або старша дитина зображує кота; його "хатка" – на відстані 6-8 м від "гнізд" "горобців". Після слів вихователя "Горобчики полетіли"; діти вилітають з "гнізд" і бігають по майданчику. "Кіт" тим часом спить. Потім прокидається, промовляє "няв-няв" і починає ловити "горобчиків", які ховаються в "гнізда". Спійманих "горобчиків" "кіт" веде в свою "хатку". Гра триває доти, доки "кіт" не спіймає трьох-чотирьох "горобчиків".

 

Вказівки до гри. Дітей, яких спіймано, відпускають, але підраховують, скільки горобчиків" спіймав "кіт". Дітям підказують, щоб "кота" вони не лякалися і підходили ближче.

 

РУХЛИВІ ІГРИ ЗІ СТРИБКАМИ ____________Молодша група

З купини на купину

 

Мета: удосконалювати вміння стрибати в довжину на обох ногах. Розвивати спритність.

 

Хід гри. Діти стоять по один бік майданчика (залу). Вихователь розкладає на землі (підлозі) обручі або кружечки з картону на відстані 20-30 см одне від одного. За сигналом вихователя ("Стрибаємо з купини на купину") діти стрибають, відштовхуючись обома ногами з обруча в обруч (4-5 стрибків).

 

Вказівки до гри. Стежити, щоб діти енергійно відштовхувалися обома ногами і приземлювались у середину обруча (кружечка).

 

РУХЛИВІ ІГРИ ЗІ СТРИБКАМИ ____________Молодша група

Хто збере більше стрічок

 

Мета: удосконалювати вміння стрибати на обох ногах угору. Розвивати спритність.

 

Хід гри. Між двома стояками напинають мотузок. На нього накидають кольорові стрічки (10-12). Кінці мають бути на 10-15 см вище за підняту вгору руку дитини. Троє-четверо дітей стають під мотузок і починають стрибати (4-6 разів), намагаючись зняти якомога більше стрічок. Перемагає той, хто зібрав більше стрічок.

 

Вказівки до гри. Підказувати, щоб під час стрибка діти робили енергійний мах руками вгору.

РУХЛИВІ ІГРИ ЗІ СТРИБКАМИ ____________Молодша група

Дострибни до прапорця

 

Мета: удосконалювати вміння стрибати на обох ногах, просуваючись уперед. Розвивати спритність.

 

Хід гри. На відстані 2,5-3 м від шнура вихователь ставить на підставці 4-5 прапорців. Четверо-п'ятеро дітей стають у шеренгу і за сигналом вихователя починають стрибати на обох ногах, просуваючись уперед до прапорців. Коли дитина дострибне до прапорця, вона піднімає його над головою і знову ставить на місце. У зворотному напрямі діти повертаються бігом.

 

Вказівки до гри. Стежити, щоб діти виконували стрибки з одночасним відштовхуванням обома ногами та змахом рук уперед угору. Після кількох повторень гри відстань для стрибків можна збільшити до 4 м.

 

РУХЛИВІ ІГРИ НА ОРІЄНТУВАННЯ В ПРОСТОРІ _______________________________________Молодша група

Відгадай, хто кричить?

Мета: учити дітей розпізнавати домашніх птахів, тварин. Виховувати увагу й пам'ять.

Хід гри. Діти зображують різних домашніх птахів (півника, курочку, гуску) або тварин (корову, котика, кізоньку).

Вибрані на цю роль діти (ідуть на протилежний бік майданчика і сідають там на стільці – "хатки". Решта дітей разом з вихователем підходить по черзі до "хаток" і говорить:

Тук-тук-тук, відчиняйте,

Гостей швидше приймайте!

Тук-тук-тук, тук-тук-тук!

З "хатки" чути голос: "Ку-ку-рі-ку! Я курей стережу!" Вихователь запитує дітей: "Хто це там живе?" Діти відповідають: "Півник". Діти з вихователем запрошують:

Виходь, півнику, поспівати.

Малих діток розважати!

"Півник" виходить до дітей. Вони разом з вихователем ідуть до другої "хатки": "Тук-тук-тук і т.д." З хатки відповідають:

Ко-ко-ко, ко-ко-ко! Курчаток скликаємо під крило.

Вихователь запитує: "Хто це?" Діти відповідають: "Курочки" і запрошують: Курочки рябенькі, Виходьте до нас. Буде весело у нас.

 

РУХЛИВІ ІГРИ НА ОРІЄНТУВАННЯ В ПРОСТОРІ _______________________________________Молодша група

"Курочки" приєднуються до дітей. Вихователь і всі діти підходять до наступної "хатки", повторюють ті самі слова і чують відповідь:

Га-га-га! Га-га-га!

Ми завжди біля ставка!

Діти відгадують і запрошують "гусей" приєднатися до них. Коли діти обійдуть намічені "хатки" і довідаються, хто там живе, вихователь пропонує: "Діти, потанцюємо!" Малюки стають з вихователем у коло і танцюють.

Вказівки до гри. При повторенні гри діти можуть виконувати роль тварин. Наприклад, "корівка" проговорює: Му-му-му,

Молочка кому?

Діти запрошують: Ти, корівонько, виходь,

З нами таночок заводь.

Або "козлик": Ме-ме-ме!

Бородою трясу,

Травичку прошу!
Діти: Виходь до нас, бородатий,

Будем весело співати!
Або "котик": Няв-няв-няв-мур!

Лякаю курей,

Ловлю мишей.
Діти: Виходь, сірий кіт-муркіт,

Оксамитові лапки,

А на них царапки.

РУХЛИВІ ІГРИ НА ОРІЄНТУВАННЯ В ПРОСТОРІ _______________________________________Молодша група

Знайди свій будинок

 

Мета: удосконалювати вміння ходити та бігати врозтіч. Виховувати увагу, вчити швидко орієнтуватися в просторі.

 

Хід гри. Поділити дітей на дві підгрупи. Одну посадити на лаву або стільці в одному кутку майданчика (залу), іншу – в протилежному.

На слова вихователя "Діти по майданчику гуляють, ходять, бігають, стрибають" діти розходяться, ходять і бігають, хто куди хоче. Вихователь: "Гей, діти, не гайнуйте, як почуєте гудок – тікайте!" Дає сигнал: "У-у-у". Діти поспішають на свої місця (до "будиночка") і сідають на свої стілець.

 

Вказівки до гри. Під час гри дітям нагадують, щоб вони не наштовхнулися один на одного. Вихователь грає разом з дітьми.

Називає тих, хто жодного разу не наштовхнувся на інших, першим після сигналу повернувся до "будиночка" і тихо сів на стільці. Вчасно дає сигнал для відпочинку.

 

РУХЛИВІ ІГРИ НА ОРІЄНТУВАННЯ В ПРОСТОРІ _______________________________________Молодша група

Не наступи

 

Мета: удосконалювати вміння ходити, переступаючи через кубики. Розвивати спритність та орієнтування в просторі.

 

Хід гри. На підлогу ставлять у 2-3 ряди кілька кубиків (5-6) на відстані один від одного. Двоє-троє дітей одночасно проходять в протилежний бік залу (майданчика), переступаючи через кубики і не наступаючи на них. Потім вправу виконує інша

підгрупа дітей.

 

Вказівки до гри. Нагадати, щоб діти, переступаючи через кубики, вище піднімали ноги. При повторенні гри кількість кубиків можна збільшити і запропонувати прискорити темп ходьби.

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 1615. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия