Студопедия — Оцінка фінансових інвестицій при вибутті
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Оцінка фінансових інвестицій при вибутті






При вибутті (продажу, обміні тощо) цінних паперів можуть застосовуватись такі методи їх оцінки:

— за вартістю одиниці кожного цінного nanejpa (або одного виду);

— за середньою вартістю;

— за вартістю останніх за часом закупівель (метод ЛІФО);

— за вартістю перших за часом закупівель (метод ФІФО).

Як правило, методи оцінки ЛІФО та ФІФО використовуються підприємствами, що є професійними учасниками ринку цінних паперів. Поточні активи не повинні оцінюватись дорожче їхньої чи­стої вартості реалізації, що дорівнює сумі грошових коштів, які



Розділ 2


отримають підприємства після їх продажу, мінус витрати, необхідні для їх підготовки до продаж організації самого процесу продажу.

Характеристика рахунка 14 "Довгострокові фінансові інвестиції";

Рахунок 14 "Довгострокові фінансові інвестиції" — балансо­вий, активний, призначений для обліку господарських засобів, узагальнення інформації про наявність та рух довгострокових ін­вестицій (вкладень) у цінні папери інших підприємств, облігації державних та місцевих позик, статутний капітал інших підпри­ємств, створених на території країни та за кордоном.

На рахунку 14 відображаються фінансові інвестиції на період більший за один рік, а також всі інвестиції, які неможливо вільно реалізувати в будь-який момент. Рахунок 14 має такі субрахунки:

141 "Інвестиції пов'язаним сторонам за методом обліку участі капіталі";

142 "Інші інвестиції пов'язаним сторонам";

143 "Інвестиції непов'язаним сторонам".

За дебетом рахунка 14 відображається вартість довгострокових інвестицій, за кредитом — їх вибуття (списання) чи зменшення вартості, а також одержання дивідендів від об'єкта інвестування, якщо облік інвестицій ведеться за методом участі в капіталі тощо.

2.3. Документування господарських операцій і аналітичний облік фінансових інвестицій

При придбанні, перепродажу цінних паперів з каси або поточ­ного рахунка підставою для здійснення записів у бухгалтерсько­му обліку є ПКО чи виписка банку.

Сплата за придбані акції може проводитись не тільки шляхом перерахування гропювих коштів, а й матеріальними цінностя­ми, нематеріальними активами, основними засобами, що має бути обумовлено в договорі. Підставою для здійснення відповідних записів є документи, які підтверджують факт передачі об'єктів інвестором (акт приймання-передачі основних засобів, накладна на відпуск матеріалів на сторону тощо).

Підставою для оприбуткування депозитних сертифікатів і отри­мання відсотків є виписка банку з рахунків у банку з доданням виправдних документів.


Облік короткострокових і довгострокових фінансових інвестицій 39

За кожним пакетом придбаних цінних паперів у двох примір­никах складається реєстр, який має містити такі обов'язкові реквізи­ти: найменування емітента; номінальну вартість цінного папера; купівельну вартість; номер, серію тощо; загальну кількість; дату купівлі; дату продажу. Всі цінні папери описують у книзі обліку цінних паперів, яка має бути зброшурована, скріплена печаткою підприємства та підписами керівника і головного бухгалтера, сто­рінки пронумеровані. Виправлення в книгу можна вносити лише з дозволу керівника та головного бухгалтера із зазначенням дати виправлень.

На розрахунок премії або дисконту складається довідка бух­галтерії. Коли придбані підприємством акції, облігації або інші цінні папери передаються банку на тимчасове зберігання, то в регістрах аналітичного обліку посилаються на відповідний доку­мент, який одержано з банку.

Аналітичний облік за рахунком 14 "Довгострокові фінансові інвестиції" ведеться за видами довгострокових фінансових вкла­день та об'єктами інвестування.

Побудова аналітичного обліку залежить від видів придбаних цінних паперів та підприємств, що їх емітували (випустили). При цьому вона має забезпечити можливість отримання інформації про фінансові вкладення в об'єкти як на території України, так і за кордоном (табл. 1.2.1).

Таблиця 1.2.1. Аналітичний облік цінних паперів

 

Вид цінного папера Аналітичний облік
  Акції За акціонерними товариствами та видами акцій із зазначенням номінальної та фактичної (облі­кової) вартості
  Акції іноземних акціонерних това­риств За акціонерними товариствами та видами акцій в гривнях та в іноземній валюті, в якій вони випущені
  Депозитні серти­фікати В розрізі установ банку і строків відшкодування грошових коштів
  Облігації За строками, видами та емітентами, із забезпе­ченням можливості одержання даних про фінан­сові вкладення в країні і за кордоном, а також у національній та іноземній валютах


Розділ 2


2.4. Облік довгострокових фінансових інвестицій у фінансовому обліку

Бухгалтерський облік фінансових інвестицій ведеться залеж­но від того, за якими методами обліковують фінансові інвестиції.

Порядок облікових записів щодо надходження фінансових інвестицій визначається, виходячи з джерела такого надходжен­ня. Підприємства можуть купувати фінансові інвестиції (цінні папери), одержувати їх як внесок до статутного капіталу, а та­кож в оплату заборгованостей.

Так, оприбуткування фінансових інвестицій, отриманих у ре­зультаті внеску засновників (учасників) до статутного капіталу, проводиться в обліку записом на підставі установчого договору (табл. 1.2.2).

Таблиця 1.2.2. Облік надходження фінансових інвестицій, що одер жані в результаті внесків засновників

 

 

 

Зміст господарської операції Кореспондуючі рахунки
Д-т К-т
  Оголошено статутний капітал 46 "Неоплачений капітал" 40 "Статутний капітал"
  Одержано довгострокові фінансові інвестиції від засновника (учасника) як внеску до статутного капіталу 14 "Довгострокові фінансові інвести­ції" 46 "Неоплачений капітал"

Відображення надходження фінансових інвестицій, придбаних у кредит і з оплатою за готівку показано в табл. 1.2.З.

Якщо оплата придбаних фінансових інвестицій здійснюється шляхом передачі матеріальних цінностей, то записи залежать від того, якими саме матеріальними цінностями розраховувалось підприємство. При розрахунках матеріалами, паливом, запасни­ми частинами тощо роблять записи в дебет наведених вище ра­хунків та кредит рахунка 712 "Дохід від реалізації інших обо­ротних активів".

Облік придбання інвестицій акціонерним товариством в обмін на емітовані власні акції показано в табл. 1.2.4.


Облік короткострокових і довгострокових фінансових інвестицій 41

Таблиця 1.2.3. Облік придбання довгострокових фінансових інве­стицій

 

 

 

Зміст господарської операції Кореспондуючі рахунки
Д-т К-т
  Оприбутковано інве­стиції, придбані в кредит 14 "Довгострокові фінансові інвестиції" 63 "Розрахунки з постачальниками і підрядниками"
  Здійснено фінансові вкладення за гро­шові кошти 14 "Довгострокові фінансові інвестиції" ЗО "Каса", 31 "Рахун­ки в банках"

Таблиця 1.2.4. Облік придбання інвестицій в обмін на емітовані власні акції

 

 

 

 

Зміст господарської операції Кореспондуючі рахунки
Д-т К-т
  Сформовано статутний капітал на вартість випущених акцій 46 "Неоплаче-ний капітал" 40 "Статутний капітал"
  Відображено одержання фінан­сових інвестицій (сума відобра­ження дорівнює номінальній вартості випущених підпри­ємством акцій) 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції" 46 "Неопла-чений капітал"
  Доведено вартість фінансових інвестицій до справедливої вар­тості переданих акцій: — якщо вартість фінансових інвестицій більша за номі­нальну вартість акцій 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції" 421 "Емісійний дохід"
— якщо вартість фінансових інвестицій менша за номі­нальну вартість акцій 975 "Уцінка не­оборотних акти­вів і фінансових інвестицій" 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції"

Облік переоцінки фінансових інвестицій залежить від того, за якою оцінкою обліковуються інвестиції на дату балансу. Пере­оцінка інвестицій, облік яких ведеться за справедливою варті­стю, відображається такими записами:



Розділ 2


Д-т 14 "Довгострокові фінансові інвестиції" К-т 746 "Інші доходи від звичайної діяльності" — віднесено суму дооцінки до складу інших доходів за інвестиціями

Д-т 975 "Уцінка необоротних активів і фінансових інвестицій" К-т 14 "Довгострокові фінансові інвестиції" — віднесено різни­цю між первісною і справедливою вартістю на витрати від іншої діяльності за інвестиціями

Списання таких витрат на фінансові результати здійснюється за допомогою запису:

Д-т 793 "Результат іншої звичайної діяльності"

К-т 975 "Уцінка необоротних активів і фінансових інвестицій"

Якщо на дату балансу склалася ринкова вартість, то зазначе­не перевищення над первісною вартістю або попередньою балан­совою вартістю відображається у складі інших доходів і спричи­нює збільшення вартості інвестиції. У бухгалтерському обліку ця переоцінка відображається так:

Д-т 143 "Інвестиції непов'язаним сторонам" К-т 746 "Інші доходи від звичайної діяльності"

Списання цих доходів на фінансові результати здійснюється таким записом:

Д-т 746 "Інші доходи від звичайної діяльності" К-т 793 "Результат іншої звичайної діяльності"

Результат переоцінки фактично свідчить про нарахування нереалізованого прибутку або збитку від операцій з фінансовими інвестиціями, тобто це — сума прибутку (збитку), яку б отримав інвестор при реалізації інвестиції на дату балансу.

Фінансові інвестиції, які утримуються підприємством до мо­менту погашення, відображаються у звітності за амортизованою собівартістю. Проводки з переоцінки інвестицій до амортизованої собівартості показано в табл. 1.2.5.

Відсотки за інвестиціями, що обліковуються за справедливою вартістю та амортизованою собівартістю, відображаються в облі­ку таким чином:


Облік короткострокових і довгострокових фінансових інвестицій



Таблиця 1.2.5. Облік амортизації дисконту (премії)

 

 

 

Зміст господарської операції Кореспондуючі рахунки
Д-т К-т
  Віднесено на збільшення вартості інвестицій амор­тизацію дисконту 14 "Довгострокові фінансові інвести­ції" 733 "Інші доходи від фінансових операцій"
  Віднесено на зменшення вартості інвестицій амор­тизацію премії 952 "Інші фінансові витрати" 14 "Довгострокові фінансові інвести­ції"

Д-т 373 "Розрахунки за нарахованими доходами" К-т 732 "Відсотки одержані" — нараховано відсотки за інвести­ціями

Д-т ЗО "Каса", 31 "Рахунки в банках"

К-т 373 "Розрахунки за нарахованими доходами" — отримано відсотки за інвестиції

Д-т 732 "Відсотки одержані"

К-т 792 "Результат фінансових операцій" — включено до фінансових результатів відсотки одержані

Відображення доходів за інвестиціями, що обліковуються за методом участі в капіталі, показано в табл. 1.2.6.

Таблиця 1.2.6. Облік амортизації дисконту

 

 

 

Зміст господарської операції Кореспондуючі рахунки
Д-т К-т
За інвестиціями одержано прибуток
  Відображено інвестором прибу­ток, що належить йому згідно з методом участі в капіталі 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції" 72 "Дохід від участі в капі­талі"
  Нараховано інвестором дивіденди від інвестицій, що обліковуються за методом участі в капіталі 373 "Розрахун­ки за нарахова­ними доходами" 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції"
  Виділено доходи від участі в ка­піталі, одержані за звітний рік, до складу фінансового результату від фінансових операцій 72 "Дохід від участі в капі­талі" 792 "Результат фінансових опе­рацій"


Розділ 2


Погашення фінансових інвестицій за номінальною вартістю в обліку відображається за дебетом рахунків грошових коштів і за кредитом рахунка 14 "Довгострокові фінансові інвестиції" (табл. 1.2.7).

Таблиця 1.2.7. Бухгалтерський облік довгострокових фінансових інвестицій

 

 

 

Зміст господарської операції Кореспондуючі рахунки
Д-т К-т
       
  Придбано фінансові інвестиції за грошові кошти 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції" ЗО "Каса", 31"Рахунки в банках"
  Переведено поточні фінансові інвестиції до складу довгостро­кових 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції" 35 "Поточні фінансові інвестиції"
  Збільшено частку інвестора в сумі збільшення додаткового капіталу підприємства, що ін­вестується, в результаті прове­деної дооцінки 141 "Інвестиції пов'язаним сто­ронам за мето­дом обліку учас­ті в капіталі" 423 "Дооцінка активів"
  Погашено заборгованість заснов­ників (учасників) підприємства довгостроковими фінансовими інвестиціями 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції" 16 "Довгостро­кова дебіторська заборгованість"
  Придбано довгострокові фінан­сові інвестиції за рахунок пози­ки банку 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції" 50 "Довгостро­кові зобов'язан­ня"
  Збільшено вартість фінансових інвестицій на суму одержаних брокерських послуг 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції" 68 "Розрахунки за іншими операціями"
  Одержано дохід у вигляді дов­гострокових фінансових інве­стицій 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції" 70 "Доходи від реалізації", 71 "Інший опе­ раційний до­ хід", 72 "Дохід від участі в ка­ піталі", 73 "Ін­ ші фінансові доходи", 74 "Ін­ ші доходи"

Облік короткострокових і довгострокових фінансових інвестицій 45

Закінчення табл. 1.2.7

 

 

       
  Погашено фінансові інвестиції нематеріальними активами, грошовими коштами 12 "Нематері­альні активи", 30 "Каса", 31 "Рахунки в банках" 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції"
  Переведено довгострокові фінансові інвестиції до складу поточних 35 "Поточні фі­нансові інвести­ції" 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції"
  Відображено частку інвестора в дивідендах підприємства, що інвестується 373 "Розрахун­ки за нарахова­ними доходами" 141 "Інвестиції пов'язаним сто­ронам за мето­дом обліку учас­ті в капіталі"
  Відображено погашення креди­торської заборгованості за кре­дитами за рахунок передачі кредитору права на довгостро­кові фінансові інвестиції підприємства 50 "Довгостро­кові зобов'язан­ня", 60 "Корот­кострокові по­зики", 68 "Роз­рахунки за ін­шими опера­ціями" 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції"
  Відображено зменшення довго­строкових фінансових інвести­цій на суму понесених збитків від них 96 "Втрати від участі в капі­талі" 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції"
  Списано вартість довгостроко­вих фінансових інвестицій: — у зв'язку з їх реалізацією 971 "Собівар­тість реалізова­них фінансових інвестицій" 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції"
— у зв'язку з їх знеціненням 975 "Уцінка не­оборотних акти­вів і фінансових інвестицій" 14 "Довгостро­кові фінансові інвестиції"

Довгострокові й короткострокові фінансові вкладення в цінні папери (акції, облігації тощо), депозити, статутні фонди (капітал) інших підприємств наводяться в окремих інвентаризаційних опи­сах, в яких вказуються назва фінансового вкладення (акції, об-



Розділ 2


лігації, паї, депозити тощо), дата і строк вкладення, номер і серія цінних паперів, назва документа, що підтверджує фінансові інве­стиції (установчий договір, інші домовленості, виписки банків, накладні на передачу обладнання тощо), сума, вид вкладення.

При інвентаризації цінних паперів встановлюють:

— правильність оформлення цінних паперів;

— реальність вартості цінних паперів, що перебувають на ба­лансі;

— збереження цінних паперів (шляхом зіставлення фактич­ної наявності з даними бухгалтерського обліку);

— своєчасне і повне відображення в бухгалтерському обліку отриманих доходів за цінними паперами.

Інвентаризацію цих засобів проводять шляхом перевірки на­явності цінних паперів, перевірки в установчих та інших доку­ментах даних про паї і вкладення до статутних капіталів спільно створених підприємств і депозитаріїв.

Інвентаризацію цінних паперів проводять за їх окремими ви­дами, зі складанням опису, в якому наводяться: номінальна та фактична вартість, строки погашення та їх загальна сума.

При інвентаризації перевіряється наявність обов'язкових рек­візитів, щоб запобігти їх навмисній фальсифікації. Реквізити кожного цінного папера порівнюють з даними описів (реєстрів, книг), що зберігаються в бухгалтерії підприємства.

Інвентаризація цінних паперів, що здані на зберігання в спе­ціальні організації (банк-депозитарій, тобто спеціалізоване схови­ще цінних паперів тощо), полягає у звірці залишків сум, що об­ліковуються на відповідних рахунках бухгалтерського обліку підприємства, з даними виписок банку-депозитарію.

Якщо ці цінні папери зберігаються в установі банку, то комі­сія проводить інвентаризацію за документами банку, які підтвер­джують їх прийняття.

Фінансові вкладення до статутних капіталів інших підпри­ємств, а також позики, що надаються іншим організаціям, при інвентаризації мають бути підтверджені відповідними докумен­тами.

Надлишки фінансових інвестицій оприбутковують такими записами:


Облік короткострокових і довгострокових фінансових інвестицій



Д-т 14 "Довгострокові фінансові інвестиції", 35 "Поточні фінансові інвестиції"

К-т 719 "Дохід від реалізації готової продукції"

Нестачі фінансових інвестицій оприбутковують такими записами:

Д-т 947 "Нестачі і втрати від псування цінностей" К-т 14 "Довгострокові фінансові інвестиції", 35 "Поточні фінан­сові інвестиції"

Контрольні запитання та тести

Контрольні запитання

1. Як оцінюються інвестиції при придбанні?

2. Як оцінюються інвестиції на дату балансу?

3. У чому сутність методу участі в капіталі?

4. Як оцінюються фінансові інвестиції при вибутті?

5. За якими видами вкладень ведеться аналітичний облік фінансових інвестицій?

6. На підставі якого договору проводиться в обліку оприбут­кування фінансових інвестицій, отриманих у результаті внес­ку засновників до статутного капіталу?

7. Від чого залежить облік переоцінки фінансових інвестицій?

8. Назвіть основні вимог, які встановлюються при інвента­ризації цінних паперів.

9. Назвіть спільні риси щодо визначення фінансових інве­стицій у міжнародному та національних стандартах бухгал­терського обліку.

Тести

1. Фінансове інвестування здійснюється підприємством у та­ких формах:

а) внесення капіталу до статутних фондів спільних підпри­
ємств;

б) внесення капіталу в дохідні види грошових інструментів;

в) внесення капіталу в дохідні види фондових інструментів;

г) капітал не вноситься в будь-які фонди.



Розділ 2


2. Формування первісної вартості фінансових інвестицій за­
лежить:

а) від способу оцінки;

б) способу придбання;

в) іншого способу;

г) комісійної винагороди.

3. За формою вкладень довгострокові інвестиції поділяються:

а) на довгострокові;

б) позикові;

в) поточні;

г) пайові.

4. Який номер має Положення (стандарт) бухгалтерського об­
ліку "Фінансові інвестиції":

а)П(С)БО 11;

б) П(С)БО 10;

в) П(С)БО 14;

г) П(С)БО 12?

5. Собівартість фінансових інвестицій з урахуванням частко­
вого її списання внаслідок зменшення корисності, яка збільшена
(зменшена) на суму накопиченої амортизації дисконту (пре­
мії), — це:

а) ринкова вартість;

б) амортизована собівартість;

в) справедлива вартість;

г) первісна вартість.

6. Фінансові інвестиції в балансі входять до розділу:

а) оборотні активи;

б) необоротні активи;

в) витрати майбутніх періодів;

г) довгострокові зобов'язання.

7. Облігації номінальною вартістю 50 000 грн придбано 3 січня
2000 р. за 52 019 грн, тобто премія становила 2019 грн (52 019 -
- 50 000). Фіксована ставка відсотка за облігаціями встановлена
в 9 % річних. Погашення облігації відбудеться через 5 років. Ви­
плата відсотка здійснюється щорічно наприкінці року, його но-


Облік короткострокових і довгострокових фінансових інвестицій 49

мінальна сума становить 4500 грн (50 000 ■ 9 %). Визначте ефек­тивну ставку відсотка:

а) 10 %;

б) 9 %;

в) 8 %;

г) 11 %.

8. Активи, які утримуються підприємством з метою збільшен­
ня прибутку, — це:

а) необоротні активи;

б) нематеріальні активи;

в) оборотні активи;

г) фінансові інвестиції.

9. Фінансові інвестиції класифікують за ознаками на такі:

а) довгострокові;

б) короткострокові;

в) поточні;

г) немає правильної відповіді.

10. Виберіть визначення, які стосуються довгострокових фінан­
сових інвестицій (пайових):

а) приносять дохід у вигляді відсотків;

б) приносять дохід у вигляді дивідендів;

в) утримуються інвестором до строку погашення;

г) не мають встановленого строку обігу.

11. Залежно від чого ведеться бухгалтерський облік фінансо­
вих інвестицій:

а) змісту операцій;

б) методу;

в) місценадходження фінансових інвестицій;

г) ознак?

12. Підприємство А 3 січня 2000 р. придбало частку (40 %) у
власному капіталі підприємства Б за 668 тис. грн. Підприємство
А веде облік інвестицій в асоційоване підприємство Б за методом
участі в капіталі. Чистий прибуток за 2000 р. асоційованого
підприємства становить 110 тис. грн, сума нарахованих дивідендів
— 50 тис грн. Вартість фінансової інвестиції підприємства А в

 



Розділ 2


асоційоване підприємство Б, яка відображається в обліку за ме­тодом участі в капіталі, становитиме:

а) 815 тис. грн;

б) 78 тис. грн;

в) 12 тис. грн;

г) 717 тис. грн.

13. Основною оцінкою в організації інвестора при придбанні фінан­
сових інвестицій та постановці на облік є оцінка цінних паперів:

а) за ринковою вартістю;

б) фактичною собівартістю;

в) первісною вартістю;

г) справедливою вартістю.

14. За дебетом рахунка 14 "Довгострокові фінансові інвестиції"
відображають:

а) їх вибуття;

б) вартість;

в) собівартість;

г) одержання дивідендів від об'єкта інвестування.

15. Якими записами оприбутковуються надлишки фінансових
інвестицій:

а) Д-т 14 — К-т 46;

б) Д-т 975 — К-т 14;

в) Д-т 14 — К-т 421;

г) Д-т 14 — К-т 35?

16. В якому журналі відображаються операції обліку фінансо­
вих інвестицій:

а) № 1;

б) № 7;

в) № 4;

г) № 2?

17. Ефективна ставка відсотка визначається:

а) шляхом ділення суми річного відсотка та дисконту на серед­
ню величину собівартості інвестиції та вартості погашення;

б) як різниця між собівартістю та вартістю погашення фінансо­
вих інвестицій;


Облік короткострокових і довгострокових фінансових інвестицій



в) шляхом множенням суми річного відсотка та дисконту на
середню величину собівартості інвестиції та вартості пога­
шення;

г) як добуток між собівартістю та вартістю погашення фінан­
сових інвестицій.

18. Підприємство 3 січня 2000 р. придбало облігації номіналь­
ною вартістю 50 000 грн за 46 282 грн, тобто дисконт становив 3718
грн (50 000 - 46 282). Фіксована ставка відсотка за облігацією
встановлена в 9 % річних. Погашення облігації відбудеться через
5 років. Виплата відсотків здійснюється щорічно наприкінці року,
його номінальна сума становить 4500 грн (50 000 • 9 %).

Визначте ефективну ставку відсотка:

а) 20 %;

б) 11 %;

в) 13 %;

г) 15 %.

19. При складанні звіту довгострокові фінансові інвестиції в
акції оцінюють:

а) якщо частка інвестора становить більше 25 % власного ка­
піталу об'єкта інвестування;

б) залежно від частки інвестора в капіталі об'єкта інвестування;

в) незалежно від частки інвестора в капіталі об'єкта інвесту­
вання;

г) якщо частка інвестора становить менше 25 % власного ка­
піталу об'єкта інвестування.

20. Який документ складається для кожного пакета придбаних
цінних паперів:

а) реєстр;

б) звіт;

в) план;

г) опис?


 

 

Розділ 2

 

Матриця відповідей на тести
Запитання          
Відповідь а, б, в б б, г г б
Запитання          
Відповідь б в г а, в б
Запитання   12      
Відповідь б в б б, г г
Запитання          
Відповідь в а б б а

 


Розділ З







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 2496. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Что происходит при встрече с близнецовым пламенем   Если встреча с родственной душой может произойти достаточно спокойно – то встреча с близнецовым пламенем всегда подобна вспышке...

СПИД: морально-этические проблемы Среди тысяч заболеваний совершенно особое, даже исключительное, место занимает ВИЧ-инфекция...

Понятие массовых мероприятий, их виды Под массовыми мероприятиями следует понимать совокупность действий или явлений социальной жизни с участием большого количества граждан...

Тактика действий нарядов полиции по предупреждению и пресечению правонарушений при проведении массовых мероприятий К особенностям проведения массовых мероприятий и факторам, влияющим на охрану общественного порядка и обеспечение общественной безопасности, можно отнести значительное количество субъектов, принимающих участие в их подготовке и проведении...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия