Студопедия — Методичні вказівки. Вступ до заняття полягає в перевірці присутності курсантів, оголошенні теми, мети та контрольних питань заняття.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Методичні вказівки. Вступ до заняття полягає в перевірці присутності курсантів, оголошенні теми, мети та контрольних питань заняття.






Вступ до заняття полягає в перевірці присутності курсантів, оголошенні теми, мети та контрольних питань заняття.

Семінарське заняття починається розгляду контрольних питань теми. Готуючись до першого питання теми, слід насамперед з`ясувати, що до адміністративно-правових заходів:скорочення строку тимчасового перебування на території України; добровільне повернення іноземців та осіб без громадянства; примусове повернення іноземців та осіб без громадянства; видача іноземців та осіб без громадянства; примусове видворення іноземців та осіб без громадянства.

При підготовці до другого питання теми потрібно з’ясувати, що пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні є державною установою, що призначена для тимчасового утримання іноземців та осіб без громадянства, які затримані за незаконне перебування на території України і підлягають видворенню за її межі у примусовому порядку на підставі постанови адміністративного суду. Особливу увагу приділити основним завданням, які визначаються для пунктів перебування іноземців та осіб без громадянства.

Питання цільових виступів курсантів: підстави та порядок видворення іноземців за межі України, порядок передачі підрозділами Державної прикордонної служби України іноземних громадян та осіб без громадянства, що є порушниками законодавства України про державний кордон і правовий статус іноземців, приймання зазначених осіб, їх утримання та видворення за межі держави.

З метою закріплення теоретичних знань й відповідно до запропонованих завдань для самостійної роботи курсанти повинні підготувати ситуативні задачі з прикладами застосування адміністративного видворення іноземців і осіб без громадянства за межі України внаслідок вчинених ними грубих порушень міграційного законодавства, юрисдикційної діяльності уповноважених органів держави щодо попередження і припинення фактів нелегальної міграції, незаконного перетинання державного кордону, порушень міграційних правил тощо. При цьому, враховуючи значущість міжнародних вимог щодо неухильного дотримання прав людини, необхідно у рішеннях задач приділити увагу й питанням забезпечення законності при застосуванні адміністративних засобів впливу за міграційні правопорушення.

Завдання:

1. На підставі аналізу положень міграційного законодавства України та відомчих актів МВС України складіть ситуативні задачі адміністративного видворення іноземців і осіб без громадянства за фактами грубого порушення ними правопорядку.

2. Підготуйте характеристику діяльності Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та МВС України як суб’єктів забезпечення адміністративного видворення іноземців і осіб без громадянства за межі України.

3. Підготуйте доповідь з проблем реалізації МВС України повноважень, пов’язаних з адміністративним видворенням іноземців і осіб без громадянства за межі України.

4. Здійсніть порівняльний аналіз положень національного законодавства та законодавства іншої країни (за вибором), які регулюють діяльність правоохоронних органів, пов’язану з адміністративним видворенням іноземців і осіб без громадянства за межі країни.

5. Складіть матеріал про видворення іноземця або особи без громадянства (за скоєння адміністративного правопорушення чи після відбуття кримінального покарання – за вибором).

6. Підготуйте реферат за темою „Підстави і порядок видворення іноземців за межі території України”

7. Підготуйте наукову доповідь за темою: „Адміністративне видворення іноземців і осіб без громадянства за межі України як вид адміністративного стягнення”.

8. Здійсніть добірку нормативно-правових актів (у тому числі - міжнародних), положення яких встановлюють засади та визначають порядок застосування адміністративного видворення іноземців і осіб без громадянства за межі України.

9. На підставі аналізу положень міграційного законодавства України розробіть тестові завдання на тему: „Правові засади, порядок і правила застосування адміністративного видворення іноземців і осіб без громадянства за межі України”.

10. Складіть бібліографію за темою заняття з урахуванням нових надходжень до бібліотеки університету.

11. Надайте Ваші пропозиції щодо удосконалення законодавства, яке регулює порядок адміністративного видворення іноземців та осіб без громадянства за межі України, обгрунтуйте свою позицію.

 

Література:

1. Конституція України // Відомості Верховної Ради України. -1996. -№ 30. -Ст. 141.

2. Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства: закон України від 22.09.2011р. // Урядовий кур'єр від 09.11.2011.- № 208.

3. Про затвердження Типового положення про пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні: Постанова КМУ від 17.07.2003 №1110. //

4. Гнип О. Відшкодування витрат на утримання та видворення нелегальних мігрантів // Вісник прокуратури. – 2003. – № 3. - С. 37-38.

5. Голобородько Д.В. Напрями удосконалення правового забезпечення діяльності органів внутрішніх справ щодо видворення іноземців за межі України // Підприємництво, господарство і право. – 2008. – С. 250-252.

6. Жук В.О. Особливості процедури видворення іноземців за законодавством України // Вісник Одеського інституту внутрішніх справ. – 2003. – № 3. – С. 39-45.

7. Колпаков В.К. Адміністративно-правові проблеми видворення іноземців // Вісник Львівського інституту внутрішніх справ. – 2004. – Вип.1. – 321-330 с.

8. Мацко А. Екстрадиція та видворення в сучасному законодавстві України. // Біженці та міграція: український часопис права і політики. – 1998. – № 1, С.34-37.

9. Мельник Р. С. Правове регулювання як гарантія закон­ності адміністративного видворення іноземців за межі України // Вісник Запорізького юридичного інституту. — 2001. - № 3 (16). – С. 19-22.

10. Минка Т. Выдворение иностранных граждан как мера ответственности за нарушение порядка пребывания в Украине // Право Украины. - 2001. - № 9. - С. 70-72.

11. Палько В.І. Затримання іноземців у зв'язку з їх примусовим видво­ренням за межі України // Вісник Одеського інституту внутрішніх справ. – 2002. – № 4. - С. 27-35.

12. Палько В.І. Поняття та сутність адміністративного видворення іноземців // Вісник Одеського інституту внутрішніх справ. – 2002. – № 3. - С. 44-52.

13. Палько В.І. Правові підстави видворення іноземців за межі України // Вісник Одеського інституту внутрішніх справ. – 2003. – № 1. - С. 171-179.







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 374. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Характерные черты официально-делового стиля Наиболее характерными чертами официально-делового стиля являются: • лаконичность...

Этапы и алгоритм решения педагогической задачи Технология решения педагогической задачи, так же как и любая другая педагогическая технология должна соответствовать критериям концептуальности, системности, эффективности и воспроизводимости...

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Факторы, влияющие на степень электролитической диссоциации Степень диссоциации зависит от природы электролита и растворителя, концентрации раствора, температуры, присутствия одноименного иона и других факторов...

Йодометрия. Характеристика метода Метод йодометрии основан на ОВ-реакциях, связанных с превращением I2 в ионы I- и обратно...

Броматометрия и бромометрия Броматометрический метод основан на окислении вос­становителей броматом калия в кислой среде...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия