Студопедия — на 2012-2013 навчальний рік
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

на 2012-2013 навчальний рік






“ФЕЛЬДШЕРСЬКА СПРАВА”

ІІ СЕМЕСТР

Назва теми Кількість годин
1. Тема: «Особиста гігієна пацієнта.» План: Ø Режим активності пацієнта. Ø Транспортування, перенесення і перекладання пацієнта. Ø Заміна натільної та постільної білизни тяжкохворих. Ø Основні вимоги до гігієни тіла пацієнта. Ø Пролежні, причини виникнення, локалізація, стадії утворення та профілактика. Ø Методика визначення ступеня ризику утворення пролежнів (за школою Нортона).  
2. Тема: «Харчування пацієнтів.» План: Ø Складання порційної вимоги, приблизного добового меню згідно з рекомендованою дієтою. Ø Здійснення контролю за санітарним станом при ліжкових столиків, холодильників, за асортиментом і терміном зберігання харчових продуктів. Ø Годування тяжкохворих пацієнтів у ліжку (з ложки, напувальника). Ø Введення харчових сумішей через зонд. Ø Годування пацієнтів через гастростому, догляд за нею. Ø Ректальне і парентеральне годування.  
3. Тема: «Найпростіші методи фізіотерапії.» План: Ø Види найпростіших фізіотерапевтичних процедур. Ø Механізм дії, показання, протипоказання до постановки банок, гірчичників, міхура з льодом, грілки, компресів. Ø Механізм дії, показання, протипоказання до світлолікування, водолікування, гірудотерапії. Ø Ускладнення під час процедур, профілактика, правила ТБ.  
4. Тема: «Спостереження і догляд за пацієнтами.» План: Ø Техніка вимірювання температури тіла. Ø Види температурних кривих. Ø Основні симптоми при гарячці. Ø Догляд за пацієнтом в гарячці. Ø Вікові особливості температурних кривих.  
5. Тема: «Спостереження і догляд за пацієнтами.» План: Ø Дихання. Визначення частоти дихання. Ø Визначення життєвої ємкості легенів. Ø Допомога пацієнтам під час кашлю. Ø Долікарська допомога з приводу кровохаркання. Ø Подання О2 з кисневої подушки, центральна подача.  
6. Тема: «Спостереження і догляд за пацієнтами.» План: Ø Пульс його характеристика. Ø Техніка визначення пульсу, запис в температурному листі. Ø Артеріальний тиск, техніка вимірювання, його характеристика. Ø Спостереження і догляд за хворими з порушенням функцій органів кровообігу.  
7. Тема: «Спостереження і догляд за пацієнтами.» План: Ø Проблеми пацієнта при порушенні функцій травного каналу. Ø Допомога пацієнту під час блювання. Ø Невідкладна допомога при шлунковій кровотечі. Ø Показання та протипоказання до промивання шлунка. Ø Види зондів. Техніка промивання шлунку. Дезінфекція та стерилізація зондів.  
8. Тема: «Спостереження і догляд за пацієнтами.» План: Ø Види клізм: - очисна; - послаблюючі; Ø Показання та протипоказання, підготовка пацієнта та оснащення. Ø Техніка виконання клізм. Дезінфекція. Ø Застосування газовивідної трубки. Показання та протипоказання. Дезінфекція. Ø Застосування суден та калоприймачів. Дезінфекція.  
9. Тема: «Спостереження і догляд за пацієнтами.» План: Ø Види клізм: - сифонна; - лікувальна; - живільна. Ø Показання та протипоказання, підготовка пацієнта та оснащення. Ø Техніка виконання клізм. Дезінфекція. Ø Застосування газовивідної трубки. Показання та протипоказання. Дезінфекція. Ø Застосування суден та калоприймачів. Дезінфекція.  
10. Тема: «Спостереження і догляд за пацієнтами.»   План: Ø Показання і протипоказання до проведення катетеризації сечового міхура; Ø Види катетерів; Ø Заходи при гострій затримці сечі Ø Промивання сечового міхура; Ø Визначення добового діурезу та водного балансу. Ø Догляд за тяжкохворими та агонуючими.  
11. Тема: «Виписування, зберігання, застосування, ліків.» План: Ø Робота фельдшера з листком лікарських призначень. Ø Виписування рецепта-вимоги на наркотичні засоби та етиловий спирт. Ø Зберігання лікарських засобів у відділенні. Ø Облік та зберігання отруйних та сильнодіючих засобів (список А та Б). Ø Зовнішне застосування лікарських засобів. Ø Ентеральний шлях введення лікарських засобів: пероральний; сублінгвальний; ректальний  
12. Тема: «Виписування, зберігання та застосування лікарських засобів.» План: Ø Шляхи введення лікарських засобів. Ø Ентеральний шлях введення лікарських засобів: - пероральний; - сублінгвальний; - ректальний  
13. Тема: «Виписування, зберігання та застосування лікарських засобів.» План: Ø Види шприців та голок. Ø Збирання шприців з крафт-пакету, стерильного столу. Ø Набирання ліків з ампул та флаконів.  
14. Тема: «Виписування, зберігання та застосування лікарських засобів.» План: Ø Внутрішньошкірні ін’єкції. Ø Техніка виконання внутрішньо шкірної ін’єкції. Ø Виявлення алергічної реакції на лікарські препарати. Проба на чутливість до антибіотиків. Ø Проба Манту.  
15. Тема: «Виписування, зберігання та застосування лікарських засобів.» План: Ø Внутрішньошкірні ін’єкції. Ø Техніка виконання внутрішньо шкірної ін’єкції. Ø Виявлення алергічної реакції на лікарські препарати. Проба на чутливість до антибіотиків.  
16. Тема: «Виписування, зберігання та застосування лікарських засобів.» План: Ø Підшкірні ін’єкції: вибір голок шприців, місця введення. Ø Розрахунок інсуліну для ін’єкцій. Правила введення інсуліну. Ø Особливості введення олійних препаратів. Ø Можливі ускладнення при підшкірних ін’єкціях. Ø Чинні накази МОЗ України.  
17. Тема: «Виписування, зберігання та застосування ліків.» План: Ø Внутрішньом’язові ін’єкції: вибір голки, шприця, техніка виконання. Ø Правила розведення та введення антибіотиків. Ø Особливості введення біциліну. Ø Можливі ускладнення при внутрішньом’язових ін’єкціях.  
18. Тема: «Виписування, зберігання та застосування ліків.» План: Ø Вибір шприца та голки для в/в ін’єкції. Ø Анатомічні ділянки для в/в ін’єкцій. Ø Техніка проведення в/в ін’єкції: - накладання джгута; венепункція, взяття крові для біохімічного та бактеріологічного дослідження; - в/в струминне введення, особливості введення 10% кальцію хлориду та сильнодіючих; - застосування голок-метеликів, катетеризація периферійних вен; - кровопускання. Ø Можливі ускладнення в/в ін’єкцій. Ø Дезінфекція використаного матеріалу згідно чинних наказів та ГСТ.  
19. Тема: «Виписування, зберігання та застосування ліків.» План: Ø Будова та монтаж системи для інфузійної терапії. Ø Техніка в/в краплинного введення інфузійних розчинів. Ø Спостереження та догляд за пацієнтом під час інфузійної терапії. Ø Можливі ускладнення в/в краплинного введення. Ø Дезінфекція використаного матеріалу згідно чинних наказів та ГСТ Ø Тактика фельдшера для профілактики кров’яних інфекцій.  
20. Тема: «Виписування, зберігання та застосування ліків.» План: Ø Виписування та зберігання лікарських засобів. Ø Шляхи введення лікарських засобів: - в/ш, п/ш, в/м, в/в, в/в крап. ін’єкції. Ø Можливі ускладнення при парентеральному введенні лікарських засобів. Ø Дезінфекція використаного матеріалу згідно чинних наказів та ГСТ. Ø Профілактика передачі кров’яних інфекцій, безпека медперсоналу.  
21. Тема: «Участь фельдшера в лабораторних та інструментальних методах дослідження» План: Ø Взяття мазка із зіва та носа. Ø Взяття промивних вод і блювотних мас для лабораторного дослідження. Ø Взяття калу для копрологічного, бактеріологічного, на приховану кров, яйця гельмінтів. Ø Взяття сечі для лабораторного дослідження. Ø Взяття харкотиння для лабораторного дослідження.  
22. Тема: «Участь фельдшера в лабораторних та інструментальних методах дослідження» План: Ø Підготовка пацієнта, оснащення, мета дослідження. Ø Техніка шлункового зондування: - з ентеральним та парентеральним подразником; - внутрішньо шлункова рН- метрія. Ø Техніка дуоденального зондування. Ø Беззондове дуоденальне зондування (тюбаж). Ø Дезінфекція обладнання. Ø Спостереження та догляд за пацієнтом під час зондування.      
23. Тема: «Участь фельдшера в лабораторних та інструментальних методах дослідження» План: Ø Підготовка пацієнта та участь фельдшера в рентгенологічному дослідженні: - бронхів; - шлунка; - кишок; жовчних шляхів; - сечовивідних шляхів Ø Застосування контрастних речовин, проведення проб на чутливість. Ø Спостереження та догляд за пацієнтами під час та після дослідження.  
24. Тема: «Участь фельдшера в лабораторних та інструментальних методах дослідження» План: Ø Підготовка пацієнта та участь фельдшера в ендоскопічному обстеженні: - бронхоскопії; - езофагогастродуоденоскопії; - колоноскопії; - ректороманоскопії; - цистоскопії; - УЗД. Ø Спостереження за пацієнтом під час та після обстеження.  
25. Тема: «Участь фельдшера в лабораторних та інструментальних методах дослідження» План: Ø Показання та протипоказання до проведення пункцій. Ø Підготовка пацієнта, оснащення та участь фельдшера в проведенні пункцій: - плевральна; - абдомінальна; - люмбальна. Ø Спостереження та догляд за пацієнтом під час та після обстеження.  

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 751. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия