Студопедия — Розділ 5 Рахункова палата 4 страница
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Розділ 5 Рахункова палата 4 страница






:3видатки бюджету

:4витрати бюджету

+1податкові, неподаткові та інші надходження на безповоротній основі, справляння яких передбачено законодавством України (включаючи трансферти, плату за надання адміністративних послуг, власні надходження бюджетних установ)

+2доходи бюджету, повернення кредитів до бюджету, кошти від державних (місцевих) запозичень, кошти від приватизації державного майна (щодо державного бюджету), повернення бюджетних коштів з депозитів, надходження внаслідок продажу/пред’явлення цінних паперів

+3кошти, спрямовані на здійснення програм та заходів, передбачених відповідним бюджетом

+4видатки бюджету, надання кредитів з бюджету, погашення боргу та розміщення бюджетних коштів на депозитах, придбання цінних паперів

 

№ 246, 0, 9, 2, 3, 120

Перед кожним міжнародних формулювань ознак міжбюджетних трансфертів, вкажіть номер українського нормативного відповідника (в разі, якщо до жодної або до усіх – вказуєте цифру «0»).

:1дотація

:2субвенція

:3субсидія

+1незв’язний (безумовний) міжбюджетний трансферт

+2зв’язаний (умовний) трансферт, який надається при певній участі у фінансуванні з боку отримувача

+3зв’язаний (умовний) трансферт, який надається без дольової участі у фінансуванні з боку отримувача

 

! 10 Державний(місцевий) борг (10)


№ 248, 0, 10, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано, яким поняттям позначаються загальна сума боргових зобов’язань держави з повернення отриманих та непогашених кредитів (позик) станом на звітну дату, що виникають внаслідок державного запозичення.

-державний кредит

-державні запозичення

-державні позички

+державний борг

-державні зобов’язання

 

№ 249, 0, 10, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано, яким поняттям позначаються операції, пов’язані з отриманням державою кредитів (позик) на умовах повернення, платності та строковості з метою фінансування державного бюджету.

-бюджетні зобов’язання

-бюджетні кредити

-бюджетні позички

+державні запозичення

-бюджетні призначення

 

№ 250, 0, 10, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано, яким поняттям позначаються операції з надання коштів з бюджету на умовах повернення, платності та строковості, внаслідок чого виникають зобов’язання перед бюджетом (надання кредитів з бюджету), та операції з повернення таких коштів до бюджету (повернення кредитів до бюджету).

-бюджетні зобов’язання

-бюджетні кредити

-бюджетні позички

+кредитування бюджету

-запозичення

 

№ 251, 0, 10, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано, яким поняттям позначаються надходження та витрати бюджету, пов’язані із зміною обсягу боргу, обсягів депозитів і цінних паперів, кошти від приватизації державного майна (щодо державного бюджету), зміна залишків бюджетних коштів, які використовуються для покриття дефіциту бюджету або визначення профіциту бюджету.

-погашення боргу

-погашення дефіциту бюджету

-балансування доходів і видатків бюджетів

+фінансування бюджету

-здійснення запозичень

 

№ 252, 0, 10, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано словосполучення, пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Бюджетна установа **** здійснювати запозичення у будь-якій формі (крім випадків, передбачених цим Кодексом або надавати юридичним чи фізичним особам кредити з бюджету (якщо не встановлено відповідні бюджетні призначення на надання кредитів з бюджету)».

-має право

+не має права

-може

-повинна

-зобовязана

 

№ 253, 0, 10, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано, яким поняттям позначаються загальна сума боргових зобов'язань Автономної Республіки Крим чи територіальної громади міста з повернення отриманих та непогашених кредитів (позик) станом на звітну дату, що виникають внаслідок місцевого запозичення.

-місцевий кредит

-місцеві запозичення

-місцеві позички

+місцевий борг

-борг місцевого самоврядування

 

№ 254, 0, 10, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано, яким поняттям позначаються операції з отримання до бюджету Автономної Республіки Крим чи міського бюджету кредитів (позик) на умовах повернення, платності та строковості з метою фінансування бюджету Автономної Республіки Крим чи міського бюджету.

-бюджетні зобов’язання

-бюджетні кредити

-бюджетні позички

+місцеві запозичення

-бюджетні призначення

 

№ 255, 0, 10, 1, 4, 60

Вкажіть, пропущені цифри, у наведеному законодавчому положенні: «Місцеві зовнішні запозичення можуть здійснювати лише міські ради міст з чисельністю населення понад (*300*) тисяч жителів за офіційними даними органів державної статистики на час ухвалення рішення про здійснення місцевих запозичень».

 

№ 256, 0, 10, 1, 1, 60

Позначте відповідь, у котрій правильно вказано на режим позовної давності щодо вимог про стягнення простроченої заборгованості суб’єкта господарювання перед державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) за кредитом (позикою), залученим державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) або під державну (місцеву) гарантію, а також за кредитом з бюджету (включаючи плату за користування такими кредитами (позиками) та пеню).

-позовна давність щодо цих вимог становить 1 рік

-позовна давність щодо цих вимог становить 1095 календарних дні

-позовна давність щодо цих вимог становить 3 роки

-позовна давність щодо цих вимог становить 10 років

+позовна давність щодо цих вимог не поширюється

 

№ 257, 0, 10, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано словосполучення, пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Надання позик з одного бюджету іншому ****».

-дозволяється при попередньому погодженні із Міністерством фінансів України

+забороняється

-забороняється у разі, коли за підсумками попереднього кварталу у бюджетному періоді зафіксоване недовиконання дохідної частини загального фонду бюджету

-рекомендується для уникнення тимчасових касових розривів, у разі відсутності оборотної залишку бюджетних коштів

-необхідне

 

№ 258, 0, 10, 1, 1, 60

Позначте відповідь, у котрій правильно названо заходи впливу, що можуть бути застосовані до одержувача місцевих запозичень у разі, якщо у процесі погашення місцевого боргу та платежів з його обслуговування, обумовлених договором між кредитором та позичальником, порушується графік погашення з вини позичальника.

-Верховна Рада Автномної Республіки Крим, відповідна міська рада зобов’язані одноразовим платежом достроково повернути отриману суму запозичення

+Верховна Рада Автономної Республіки Крим, відповідна міська рада не мають права здійснювати нові місцеві запозичення протягом п’яти наступних років

-Верховна Рада Автномної Республіки Крим, відповідна міська рада зобовязані передати суму такого зобовязаня до Державного бюджету України з переведенням прав та обов’язків позичальника на Міністерство фінансів України

-Міністерство фінансів України звертається до суду з вимогою про зупинення дії рішення про відповідний місцевий бюджет

-Міністерство фінансів України зупиняє операції з бюджетними коштами відповідного місцевого бюджету

 

№ 259, 0, 10, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано словосполучення, пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Граничний обсяг державного (місцевого) боргу. граничний обсяг надання державних (місцевих) гарантій визначається на кожний бюджетний період ****».

-Бюджетним кодексом України

-Законом України «Про бюджетну систему України»

+законом про Державний бюджет України (рішенням про місцевий бюджет)

-бюджетним розписом

-бюджетної класифікацією

 

№ 260, 0, 10, 1, 4, 60

Вкажіть, пропущені цифри, у наведеному законодавчому положенні: «Загальний обсяг державного боргу та гарантованого державою боргу на кінець бюджетного періоду не може перевищувати (*60*) відсотків річного номінального обсягу валового внутрішнього продукту України».

 

№ 261, 0, 10, 1, 1, 60

Вкажіть слово (словосполучення), пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Державні внутрішні та зовнішні запозичення здійснюються в межах, визначених ****, з дотриманням граничного обсягу державного боргу.»

-Кабінетом Міністрів України

-Міністром фінансів України

+законом про Державний бюджет України

-Бюджетним кодексом України

-Міжнародним валютним фондом

 

№ 262, 0, 10, 1, 1, 60

Чи вірним є твердження про те, що в законодавстві України не встановлено загального граничного обсягу дефіциту/профіциту бюджету і такий щорічно визначається у законі України про державний бюджет?

+вірно

-не вірно

 

№ 263, 0, 10, 1, 4, 90

Вкажіть слово (словосполучення), пропущене у наведеному законодавчому положенні: «(*гарантований*) державою (*борг*) - загальна сума боргових зобов’язань суб’єктів господарювання-резидентів України щодо повернення отриманих та непогашених станом на звітну дату кредитів (позик), виконання яких забезпечено державними гарантіями».

 

№ 264, 0, 10, 2, 3, 120

Перед кожним з нормативних положень, що характеризує суб’єктний склад повноважень з отримання запозичень, вкажіть номер явища якому воно відповідає (в разі, якщо до жодної або до усіх – вказуєте цифру «0»).

:1державні внутрішні та зовнішні запозичення

:2місцеві внутрішні запозичення

:3місцеві зовнішні запозичення

+1член Кабінету Міністрів України, відповідальний за формування та реалізацію державної бюджетної політики, або особи, яка виконує його обов’язки, за дорученням Кабінету Міністрів України

-Кабінет Міністрів України за дорученням Верховної Ради України

-Державна казначейська служба України за дорученням Міністра фінансів України

+2Верховна Рада Автономної Республіки Крим

+2міські ради

-обласні та районні ради

+3міські ради міст з чисельністю населення понад триста тисяч жителів за офіційними даними органів державної статистики на час ухвалення рішення про здійснення місцевих запозичень

 

№ 265, 0, 10, 2, 1, 90

Позначте відповіді у котрих правильно названо умови розміщення тимчасово вільних коштів єдиного казначейського рахунку та коштів валютних рахунків державного бюджету на депозитах (від 2 до 4 відповідей).

+таке розміщення здійснюється членом Кабінету Міністрів України, відповідальним за формування та реалізацію державної бюджетної політики, або особою, яка виконує його обов’язки

+таке розміщення здійснюється на конкурсних засадах та/або шляхом проведення аукціонів

+необхідним є погодженням з Національним банком України

-перелік банків-резидентів розміщення коштів визначений законодавством України

+таке розміщення здійснюється в межах поточного бюджетного періоду з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду

-таке розміщення здійснюється лише у банках державної форми власності

 

№ 266, 0, 10, 2, 1, 90

Позначте відповіді, у котрих правильно визначено коло суб’єктів, що можуть отримувати позики для місцевих бюджетів (від 2 до 4 відповідей).

-Верховна Рада Автономної Республіки Крим та міські ради з чисельністю населення понад п’ятсот тисяч жителів за офіційними даними органів державної статистики на час ухвалення рішення про отриманя позики

-всі місцеві ради

+Рада міністрів Автономної Республіки Крим за рішенням Верховної Ради Автономної Республіки Крим

+місцеві державні адміністрації за рішенням обласної чи районної ради

+виконавчі органи відповідних місцевих рад за рішенням відповідної місцевої ради

-органи Державної казначейської служби України за дорученнями Верховної Ради Автономної Республіки Крим або відповідної місцевої ради

-Міністерство фінансів України

 

№ 267, 0, 10, 2, 1, 120

Позначте відповіді у котрих правильно названо умови здійснення місцевих запозичень (від 2 до 4 відповідей).

+здійснюються з метою фінансування бюджету розвитку бюджету Автономної Республіки Крим, міських бюджетів та використовуються для створення, приросту чи оновлення стратегічних об’єктів довготривалого користування або об’єктів, які забезпечують виконання завдань Верховної Ради Автономної Республіки Крим та міських рад, спрямованих на задоволення інтересів населення Автономної Республіки Крим і територіальних громад міст

+обсяг та умови здійснення місцевих запозичень погоджуються з Міністерством фінансів України

-рішення відповідної місцевої ради про здійснення місцевих зовнішніх запозичень, отриманих від міжнародних фінансових організацій підлягає ратифікації Верховною Радою України

+держава не несе відповідальності за борговими зобов’язаннями Автономної Республіки Крим і територіальних громад

+видатки на обслуговування місцевого боргу здійснюються за рахунок коштів загального фонду місцевого бюджету

-повинні бути передбачені у рішенні про місцевий бюджет на початок бюджетного періоду

 

№ 268, 0, 10, 2, 1, 120

Вкажіть, у котрих із відповідей правильно визначено умови надання місцевих гарантій? (від 2 до 4 відповідей)

+можуть надаватися за рішенням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, відповідної міської ради

+можуть надаватися для забезпечення повного або часткового виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання - резидентів України, що належать до комунального сектору економіки

+можуть надаватися під зобов’язання суб’єктів господарювання - резидентів України, які розташовані на відповідній території та здійснюють на цій території реалізацію інвестиційних програм (проектів)

+можуть надаватися під реалізацію інвестиційних програм (проектів), метою яких є розвиток комунальної інфраструктури або впровадження ресурсозберігаючих технологій

-можуть надаватися за умови погодження їх порядку та розміру Міністром фінансів України

-можуть надаватися для забезпечення повного або часткового виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання - резидентів України, що належать до державної власності, якщо їхня діяльність має стратегічне значення для відповідного регіону

 

№ 269, 0, 10, 2, 1, 120

Вкажіть, у котрих із відповідей правильно визначено умови надання державних (місцевих) гарантій? (від 2 до 4 відповідей)

-безоплатності, строковості, забезпечення виконання зобов’язань у спосіб, передбачений законом

-надання державної (місцевої) гарантії щодо конкретного суб’єкта господарювання - резидента України повинно бути передбачене у законі про Державний бюджет України (рішенні про місцевий бюджет)

+правочин щодо надання державної (місцевої) гарантії оформляється в письмовій формі

+надання майнового або іншого забезпечення виконання зобов’язань та сплата до Державного бюджету України (відповідного місцевого бюджету) плати за їх отримання у розмірі, встановленому Кабінетом Міністрів України (Верховною Радою Автономної Республіки Крим чи міською радою), якщо інше не передбачено законом про Державний бюджет України

+укладення договору між Міністерством фінансів України (відповідним місцевим фінансовим органом) та суб’єктом господарювання про погашення заборгованості суб’єкта господарювання перед державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) за виконання гарантійних зобов’язань

+строковості

+не надаються для забезпечення, якщо безпосереднім джерелом повернення кредитів (позик) передбачаються кошти державного (місцевого) бюджету (крім боргових зобов’язань, що виникають за кредитами (позиками) від міжнародних фінансових організацій)

 

 

№ 270, 0, 10, 2, 3, 120

Перед кожним з нормативних положень, вкажіть номер правового явища якому воно відповідає (в разі, якщо до жодної або до усіх – вказуєте цифру «0»).

:1погашення державного (місцевого) боргу

:2обслуговування державного (місцевого) боргу

+1операції з повернення позичальником кредитів (позик) відповідно до умов кредитних договорів та/або випуску боргових цінних паперів

+2операції щодо здійснення плати за користування кредитом (позикою), сплати комісій, штрафів та інших платежів, пов’язаних з управлінням державним (місцевим) боргом

-форма управління державним (місцевим) боргом

-витрати на погашення і обслуговування державного боргу здійснює Міністерство фінансів України

+1кошти відносяться до витрат бюджету, що не включаються до розрахунку видатків

+2кошти відносяться до видатків бюджету

№ 271, 0, 10, 2, 1, 90

Вкажіть, у котрих із відповідей правильно вказано що може бути джерелом фінансування дефіциту загального фонду Державного бюджету України (від 2 до 4 відповідей).

+вільний залишок бюджетних коштів

+кошти від приватизації державного майна (включаючи інші надходження, безпосередньо повязані з процесом приватизації) – щодо державного бюджету

-емісійні кошти Національного банку України

+кошти від державних (місцевих) внутрішніх та зовнішніх запозичень

+повернення бюджетних коштів з депозитів, надходження внаслідок продажу/пред’явлення цінних паперів

-оборотний залишок бюджетних коштів

-бюджетні позики

 

№ 272, 0, 10, 2, 1, 120

За підсумками кварталу виконання Державного бюджету у 2014 році загальний обсяг державного боргу та гарантованого державою боргу становив 63 % номінального обсягу валового внутрішнього продукту України. Оберіть відповідь у якій правильно вказано наслідки цієї ситуації для бюджетної системи України.

-Кабінет Міністрів України зобов’язаний вжити заходів для приведення такого загального обсягу боргів у відповідність із положеннями Бюджетного кодексу України

-вказана ситуація відповідає нормативним вимогам, оскільки не відбулося перевищення граничної суми державного боргу та гарантованого державою боргу

- Кабінет Міністрів України зобов’язаний провести термінове скорочення видатків бюджету (крім захищених) для приведення у відповідність розмір заборгованості до фінансових можливостей держави

+граничний розмір державного боргу та гарантованого державою боргу згідно з Бюджетним кодексом України розрахований на кінець бюджетного періоду, перевищення якого передбачає необхідність вжиття Кабінетом Міністрів України заходів для приведення такого загального обсягу боргів у відповідність із положеннями цього Кодексу

- центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної бюджетної політики, готує пропозиції про внесення змін до Державного бюджету України; Кабінет Міністрів України, розглянувши ці пропозиції, подає до Верховної Ради України розроблений на їх основі проект закону про внесення змін до закону про Державний бюджет України

 

 

! 11 Державні (місцеві) боргові цінні папери (11)

 

№ 274, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей неправильно вказано один із видів, на які поділяються державні облігації України.

-облігації внутрішніх державних позик України

-облігації зовнішніх державних позик України

-цільові облігації внутрішніх державних позик України

+цільові облігації зовнішніх державних позик України

 

№ 275, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано як називаються державні цінні папери, що розміщуються виключно на внутрішньому фондовому ринку і підтверджують зобов’язання України щодо відшкодування пред’явникам цих паперів їх номінальної вартості з виплатою доходу відповідно до умов розміщення.

-казначейські векселі

-казначейські зобов’язання

+облігації внутрішніх державних позик України

-пайові цінні папери

-приватизаційні сертифікати

 

№ 276, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано як називаються облігації внутрішніх державних позик, емісія яких є джерелом фінансування дефіциту державного бюджету в обсягах, передбачених на цю мету законом про Державний бюджет України на відповідний рік, та в межах граничного розміру державного боргу.

+цільові облігації внутрішніх державних позик України

-пайові облігації внутрішніх державних позик України

-інвестиційні облігації внутрішніх державних позик України

-пайові цінні папери

-приватизаційні сертифікати

 

№ 277, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано як називаються цінні папери, що розміщуються виключно на внутрішньому фондовому ринку і підтверджують зобов’язання Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо відшкодування пред’явникам цих облігацій їх номінальної вартості з виплатою доходу відповідно до умов розміщення облігацій.

-казначейські зобов’язання

-облігації позик

-кредитні зобов’язання Фонду гарантуваня вкладів фізичних осіб

+облігації Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

-боргові сертифікати Націнального банку України

 

№ 278, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано що є основним реквізитом цільових облігацій внутрішніх державних позик України.

-зазначення передбаченої законом про Державний бюджет України на відповідний рік їх номінальної вартості

-зазначення передбаченої законом про Державний бюджет України на відповідний рік їх граничної кількості

+зазначення передбаченого законом про Державний бюджет України на відповідний рік напряму використання залучених від розміщення таких облігацій коштів

-зазначення передбаченої законом про Державний бюджет України на відповідний рік їх прибутковості

-зазначення передбаченої законом про Державний бюджет України на відповідний рік їх ліквідності

 

№ 279, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано як називаються державні боргові цінні папери, що розміщуються на міжнародних фондових ринках і підтверджують зобов’язання України відшкодувати пред’явникам цих цінних паперів їх номінальну вартість з виплатою доходу відповідно до умов випуску.

+облігації зовнішніх державних позик України

-цільові облігації зовнішніх державних позик України

-міжнародні облігації державних позик України

-облігації міжнародних державних позик України

-казначейські зобов’язання за зовнішніми державними позиками України

 

№ 280, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано словосполучення, пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Емісія державних облігацій України є частиною бюджетного процесу і не підлягає регулюванню ****».

-Кабінетом Міністрів України

-Національним банком України

-Міністерством фінансів України

-Верховною Радою України

+Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку

 

№ 281, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано орган, який виконує операції з обслуговування державного боргу, пов’язані з розміщенням облігацій внутрішніх державних позик та цільових облігацій внутрішніх державних позик України, їх погашенням і виплатою доходів за ними, а також провадить депозитарну діяльність щодо цих цінних паперів.

+Національний банк України

-Міністерство фінансів України

-Державна казначейська служба України

-Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг

-Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

 

№ 282, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано словосполучення, пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Розміщення, обслуговування та погашення облігацій зовнішніх державних позик України здійснює ****, (який, яка, яке) може залучати для цього банки, інвестиційні компанії тощо».

-Національний банк України

+Міністерство фінансів України

-Державна казначейська служба України

-Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг

-Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

 

№ 283, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано як називається державний цінний папір, що розміщується виключно на добровільних засадах серед фізичних осіб, посвідчує факт заборгованості Державного бюджету України перед його власником, дає власнику право на отримання грошового доходу та погашається відповідно до умов розміщення.

-державна облігація України

-облігація державної позики України

+казначейське зобов’язання України

-приватизаційний сертифікат

-державні бони

 

№ 284, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано словосполучення, пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Погашення та сплата доходу за казначейськими зобов’язаннями України гарантується ****».

-усім національним багатством України

-усім майном, що перебуває у загальнодержавній власності

-усім майном, що перебуває у загальнодержавній і комунальній власності

+доходами Державного бюджету України

-видатками Державного бюджету України

 

№ 285, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно вказано словосполучення, пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Емітентом казначейських зобов’язань України виступає держава в особі ****».

-Кабінет Міністрів України за дорученням Верховної Ради України

+Міністерство фінансів України за дорученням Кабінету Міністрів України

-Державна казначейська служба України за дорученням Кабінету Міністрів України

-Державна фіскальна служба України за дорученням Міністра фінансів України

-Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку за дорученням Міністерства фінансів України

 

№ 286, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно визначено орган, до повноважень якого належить прийняття рішення про розміщення облігацій місцевих позик

+Верховна Рада Автономної Республіки Крим або міська рада

-Кабінет Міністрів України

-місцевий фінансовий орган

-Міністерство фінансів України

-Державна казначейська служба України

 

№ 287, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, у котрій із відповідей правильно визначено орган, до повноважень якого відноситься реєстрація випуску облігацій місцевих позик?

+Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

-Державна казначейська служба України

-місцевий фінансовий орган

-Кабінет Міністрів України

-Міністерство фінансів України

 

№ 288, 0, 11, 1, 1, 60

Вкажіть, яким поняттям позначається цінний папір, що посвідчує безумовне грошове зобов’язання центрального органу виконавчої влади, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, яким оформлено заборгованість державного бюджету, сплатити після настання строку платежу визначену суму власнику векселя (векселедержателю)?

+фінансовий казначейський вексель

-фінансовий банківський вексель

-казначейське зобов’язання

-переказний вексель

-облігації внутрішніх державних позик України

 

№ 289, 0, 11, 1, 1, 120

Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення для запобігання валютній кризі провести короткострокове залучення валютних цінностей, які перебувають у власності громадян, під умовою повернення та оплатності, в межах граничного обягу внутрішнього державного боргу, затвердженого законом про Державний бюжет на поточний рік. На підставі відповідної постанови було надано доручення Міністерству фінансів України щодо проведення емісії державних боргових цінних паперів. Виходячи з кола поширення та мети і валюти запозичення, який вид цінних паперів буде емітований?

+казначейське зобов’язання України у іноземній валюті

-казначейське зобов’язання України у національній валюті

-облігації зовнішньої державної позики

-облігації внутрішньої державної позики у іноземній валюті

-фінансові казначейські векселі Національного банку України у іноземній валюті

 

№ 290, 0, 11, 1, 4, 90

Вкажіть граничні строки обігу видів боргових цінних паперів відповідно до типу державного (місцевого) боргу: довгострокові – понад (*5*) років; середньострокові – від (*1*) до (*5*) років; короткострокові – до (*1*) року.

 

№ 291, 0, 11, 2, 3, 90

Перед кожним з можливих видів державних боргових цінних паперів, вкажіть номер класифікаційного критерію, за яким проведено їхнє розмежування на відповідні групи (в разі, якщо до жодної або до усіх – вказуєте цифру «0»).







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 828. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Тактика действий нарядов полиции по предупреждению и пресечению правонарушений при проведении массовых мероприятий К особенностям проведения массовых мероприятий и факторам, влияющим на охрану общественного порядка и обеспечение общественной безопасности, можно отнести значительное количество субъектов, принимающих участие в их подготовке и проведении...

Тактические действия нарядов полиции по предупреждению и пресечению групповых нарушений общественного порядка и массовых беспорядков В целях предупреждения разрастания групповых нарушений общественного порядка (далееГНОП) в массовые беспорядки подразделения (наряды) полиции осуществляют следующие мероприятия...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.015 сек.) русская версия | украинская версия