Студопедия — Методи контролю.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Методи контролю.






Для навчальної дисципліни «Фінансове право» засобами діагностики знань (успішності навчання) виступають: проведення попереднього, поточного і підсумкового контролю знань студентів. Попередній контроль являє собою діагностику вхідного рівня знань студентів, який дає змогу визначити наявний рівень знань студентів на початку вивчення дисципліни чи на початку вивчення конкретної теми. Формою попереднього контролю є вхідний контроль знань. Він проводиться на 1-му семінарському занятті з метою оцінки залишкових знань студентів, отриманих під час вивчення циклу дисциплін на попередніх курсах. Попередній контроль у вигляді перевірки і оцінки залишкових знань проводимо також через деякий час після підсумку змістовного модуля на початку наступного семінарського заняття. Вхідний контроль знань проводиться у формі письмової роботи з визначення певних понять, категорій чи економічних явищ протягом 10 хвилин на початку заняття.

Оцінка вхідного контролю знань студентів зараховується до оцінки за семінарське чи практичне заняття.

Поточний контроль знаньє органічною частиною всього навчального процесу і слугує засобом виявлення ступеня сприйняття (засвоєння) навчального матеріалу з дисципліни "Фінансове право".

Оцінювання знань студентів на основі даних поточного контролю знань відбувається:

1) з допомогою контролю активності роботи студента протягом семестру над вивченням програмного матеріалу дисципліни "Фінансове право", включаючи відповіді на семінарських заняттях, написання та захист есе, участь у науковій роботі факультету та написання наукової роботи, підготовка доповідей, повідомлень та аналітичних матеріалів з фінансового права тощо;

2) через виконання завдань для самостійної роботи, включаючи ведення конспекту лекцій, ведення конспекту для підготовки до семінарських занять, самостійного опрацювання питання для самостійного розгляду, ведення словника термінів з фінансового права тощо;

3) через виконання двох модульних контрольних робіт.

Поточний контроль на семінарських заняттях проводиться з метою вияснення готовності студентів до занять у таких формах:

· фронтального стандартизованого усного опитування студентів за основними питаннями семінару;

· фронтальної перевірки виконання домашніх завдань; виклику до дошки окремих студентів для самостійного розв'язування практичних завдань чи ситуацій;

· бліц-опитування, що являє собою або суцільне опитування всіх присутніх студентів групи, або вибіркове опитування частини студентів групи. Запитання з теми (кількох тем), яка готувалася на семінарське заняття, передбачають чітку коротку відповідь (наприклад, дати визначення фінансів; назвати функції податків; перерахувати форми безготівкових розрахунків). При бліц-опитуванні кожен студент має право відповісти лише один раз.

· інше.

Індивідуальна робота студентів передбачає підготовку і захист наукової роботи (есе) по темі, обраній і затвердженій викладачем. Кращі наукові роботи будуть представлені на засіданнях наукового гуртка кафедри, круглих столах, конференціях і подані до участі у конкурсі наукових робіт студентів. Індивідуальна робота студента оцінюється за 15-бальною шкалою за кожен змістовний модуль.

Самостійна робота студентів передбачає цілеспрямований пошук ефективних способів вивчення дисципліни "Фінансове право", свідоме ставлення та послідовність в роботі, вміння використовувати наявну літературу і нормативну базу, планувати власну роботу. Самостійна робота студента оцінюється за 15-бальною шкалою за кожен змістовний модуль.

Самостійна робота передбачає виконання письмових завдань до кожного змістовного модуля в окремому зошиті, які перевіряються під час написання модульних контрольних робіт.

Підсумковим контролем рівня знань студентів виступає проведення модульної контрольної роботи. До складу завдань конкретної модульної контрольної роботи, відповідно до специфіки фінансового права включаються:

· теоретичне питання нормативного або проблемного характеру;

· 20 тестових завдань;

· ситуаційні завдання.

 


11. Розподіл балів, які отримують курсанти (студенти, слухачі):

Розподіл балів за різними формами контролю для дисциплін, з яких навчальним планом передбачено один модульний контроль протягом семестру

Модуль (М) ЕКЗАМЕН (Е)
Поточний контроль (ПК) Модульний контроль (МК)
Аудиторна робота Самостійна робота Індивідуальна робота
≤30 ≤15 ≤15
≤60 ≤40
Підсумкова оцінка (П)=М=ПК+МК≤100
Підсумкова оцінка у випадку складання екзамену (П)=ПК+Е≤100 ≤40

 

Розподіл балів за різними формами контролю для дисциплін, з яких навчальним планом передбачено два модульних контролі протягом семестру

Модуль 1 (М1) Модуль 2 (М2) ЕКЗАМЕН (Е)
Поточний контроль 1 (ПК1) модульний контроль (МК1) Поточний контроль 2 (ПК2) модульний контроль (МК2)
Аудиторна робота Самостійна робота Індивідуальна робота Аудиторна робота Самостійна робота Індивідуальна робота
≤30 ≤15 ≤15 ≤30 ≤15 ≤15
≤60 ≤40 ≤60 ≤40
М1=ПК1+МК1≤100 М2 = ПК2 +МК2 ≤ 100
Підсумкова оцінка (П)= М12 ≤100
 
Підсумкова оцінка у випадку складання екзамену(П) = ПК1+ПК2 +Е≤100 ≤40
 
                     

 

12. Критерії оцінювання

12.1. Критерії оцінювання аудиторної роботи

курсантів (студентів, слухачів) на семінарських та практичних заняттях

БАЛИ ПОЯСНЕННЯ
  Теоретичні питання, винесені на розгляд, засвоєні у повному обсязі; на високому рівні сформовані необхідні практичні навички та вміння; всінавчальні завдання, передбачені планом заняття, виконанів повному обсязі. Під час заняття продемонстрована стабільна активність та ініціативність. Відповіді на теоретичні питання, розв’язання практичних завдань, висловлення власної думки стосовно дискусійних питань ґрунтується на глибокому знанні чинного законодавства, теорії та правозастосовної практики.
  Теоретичні питання, винесені на розгляд, засвоєні у повному обсязі; в основному сформовані необхідні практичні навички та вміння; всіпередбачені планом заняття навчальні завдання виконанів повному обсязі з неістотними неточностями. Під час заняття продемонстрована ініціативність. Відповіді на теоретичні питання, розв’язання практичних завдань, висловлення власної думки стосовно дискусійних питань переважно ґрунтується на знанні чинного законодавства, теорії та правозастосовної практики.
  Теоретичні питання, винесені на розгляд, у цілому засвоєні; практичні навички та вміння мають поверхневий характер, потребують подальшого напрацювання та закріплення; навчальні завдання, передбачені планом заняття, виконані, деякі види завдань виконані з помилками.
  Теоретичні питання, винесені на розгляд, засвоєні частково, прогалини у знаннях не носять істотного характеру; практичні навички та вміння сформовані недостатньо; більшість навчальних завданьвиконано, деякі з виконаних завдань містять істотні помилки,які потребуютьподальшого усунення.
  Курсант, студент, слухач не готовий до заняття, не знає більшої частини програмного матеріалу, з труднощами виконує завдання, невпевнено відтворює терміни і поняття, що розглядалися під час заняття, допускає змістовні помилки, не володіє відповідними вміннями і навичками, необхідними для розв’язання професійних завдань.
  Відсутність на занятті

 

12.2. Критерії оцінювання самостійної роботи

курсантів (студентів, слухачів)

(розробляються кафедрою)

 

12.3. Критерії оцінювання індивідуальної роботи

курсантів (студентів, слухачів)

(розробляються кафедрою)

13. Шкала оцінювання: національна та ECTS

Сума балів за всі види навчальної діяльності ОцінкаECTS Оцінка за національною шкалою
для екзамену, курсової роботи, практики для заліку
90-100 А Відмінно     зараховано
83-89 В добре
75-82 С
68-74 D задовільно
60-67 Е
35-59 FX незадовільно з можливістю повторного складання не зараховано з можливістю повторного складання
0-34 F незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни не зараховано з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

14. Питання та завдання для підготовки до підсумкового контролю

Вступні зауваження. Із переліку питань викладач формує завдання для модульного контролю, а також білети на залік.

 

1. Поняття фінансів, їх ознаки та функції.

2. Фінансова система України та її структура.

3. Поняття, принципи та методи фінансової діяльності держави.

4. Органи влади, що здійснюють фінансову діяльність.

5. Фінансове законодавство України.

6. Фінансове право як наука та навчальна дисципліна.

7. Фінансове право як галузь вітчизняного права.

8. Визначення та ознаки фінансово-правових норм.

9. Види фінансово-правових норм.

10. Структура фінансово-правових норм.

11. Поняття, зміст і особливості фінансових правовідносин.

12. Структура фінансових правовідносин.

13. Види фінансових правовідносин.

14. Підстави виникнення, зміни та припинення фінансових правовідносин.

15. Фінансовий контроль та фінансова дисципліна.

16. Зміст і завдання фінансового контролю.

17. Види фінансового контролю.

18. Методи фінансового контролю.

19. Органи фінансового контролю.

20. Відповідальність за порушення фінансового законодавства.

21. Бюджетне право в системі фінансового права України.

22. Бюджет: поняття, види та функції.

23. Поняття, структура та принципи бюджетної системи України.

24. Бюджетна класифікація.

25. Класифікація доходів державного бюджету України.

26. Класифікація видатків та кредитування державного бюджету України.

27. Фінансування бюджету (дефіцит, профіцит) і державний (місцевий борг).

28. Бюджетний процес та його учасники.

29. Складання та подання до розгляду проекту закону про Державний бюджет України.

30. Розгляд і затвердження, а також внесення змін до закону про Державний бюджет України.

31. Виконання, бухгалтерський облік та звітність Державного бюджету України.

32. Надходження та витрати місцевих бюджетів.

33. Складання, розгляд, затвердження, виконання та звітність місцевих бюджетів.

34. Міжбюджетні відносини.

35. Контроль за дотриманням бюджетного законодавства та відповідальність за правопорушення у цій сфері.

36. Податкове право в системі фінансового права України.

37. Податкове законодавство України.

38. Поняття податку та збору (обов’язкового платежу).

39. Види податків і зборів.

40. Система оподаткування в Україні.

41. Спеціальні податкові режими.

42. Загальні юридичні засади встановлення податків (юридична конструкція податку).

43. Платники податків і зборів (обов’язкових платежів).

44. Обєкт оподаткування.

45. Ставка податку або збору.

46. Податковий період.

47. База оподаткування.

48. Способи, строки та порядок сплати податку.

49. Адміністрування податків, зборів (обов’язкових платежів).

50. Поняття та функції державного кредиту.

51. Форми державного кредиту.

52. Нормативно-правове забезпечення відносин у галузі державного кредиту.

53. Порядок здійснення запозичень до місцевих бюджетів.

54. Поняття, види та форми державного боргу.

55. Поняття, значення та функції державного страхування.

56. Основні галузі (форми) та види страхування.

57. Поняття та зміст загальнообов’язкового державного соціального страхування.

58. Поняття та види державних і муніципальних видатків.

59. Поняття та принципи бюджетного фінансування.

60. Правові засади кошторисно-бюджетного фінансування.

61. Банківська система України.

62. Банківські операції в Україні.

63. Банківське регулювання та банківський нагляд в Україні.

64. Грошова система та грошовий обіг в Україні.

65. Правові засади готівкових та безготівкових розрахунків в Україні.

66. Валютне регулювання та валютний контроль в Україні.

 


15. Інформаційне та методичне забезпечення.

Рекомендована література

1. Основні нормативні акти:

1.1. Конституція України;

1.2. акти міжнародного права:

1.2.1. Декларация об общих принципах деятельности высших органов финансового контроля государств – участников СНГ//Режим доступу: http://ac2000sa01/ac_site/Ua/652/200106081.htm.

1.2.2. Лимская Декларация руководящих принципов контроля // Правовое регулирование государственного финансового контроля в зарубежных странах. Аналитический обзор и сборник нормативных документов / [сост.: С. О. Шохин, В. И. Шлейников; аналитический раздел и общ. ред. С. О. Шохина]. – М.: Прометей, 1998. – С. 42–51.

1.3. закони:

1.3.1. Бюджетний кодекс України від 08.07.2010 № 2456-VI (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2010, N 50-51, ст.572).

1.3.2.Податковий Кодекс вiд 02.12.2010 № 2755-VI (Голос України вiд 04.12.2010 - № 229, / № 229-230 /)

1.3.3.Митний кодекс України від 11 липня 2002р.

1.3.4.Цивільний кодекс України від 16 січня 2003р.

1.3.5. Господарський кодекс України від 16 січня 2003р.

1.3.6. Кодекс України про адміністративні правопорушення Відомості Верховної Ради УРСР вiд 18.12.1984 - 1984 р., № 51, стаття 1122

1.3.7.Закон України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» вiд 23.12.2011 № 2857-VI (Офіційний вісник України вiд 31.12.2011 - 2012 р., / № 99/1 /, стаття 3541)

1.3.8.Про Національний банк України. Закон України від 1999р. №29/99-ВР.

1.3.9. Про місцеве самоврядування в Україні. Закон України від 21 травня 1997р. №280-97-ВР.

1.3.10. Про ратифікацію Європейської хартії місцевого самоврядування. Закон України від 15 липня 1997р. №452/97-ВР.

1.3.11. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання фінансовим правопорушенням, забезпечення ефективного використання бюджетних коштів, державного і комунального майна. Закон України від 2006р. №14/06-ВР.

1.3.12. Про державну податкову службу в Україні. Закон України від 1991р. №6/91-ВР.// Відомості Верховної Ради УРСР вiд 05.02.1991 - 1991 р., № 6, стор. 139, стаття 37

1.3.13. Про зайнятість населення. Закон України від 01 березня 1991р. №803-ХІІ із змінами та доповненнями.

1.3.14.Про зовнішньоекономічну діяльність. Закон України від 16 квітня 1991р. №959-ХІІ із змінами та доповненнями.

1.3.15. Про цінні папери та фондовий ринок. Закон України вiд 23.02.2006 № 3480-IV// Відомості Верховної Ради України вiд 04.08.2006 - 2006 р., № 31, стор. 1126, стаття 268

1.3.16. Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні. Закон України від 26 січня 1993р. №2939-ХІІ із змінами та доповненнями.

1.3.17. Про страхування. Закон України від 07 березня 1996р. №85/96-ВР із змінами та доповненнями.

1.3.18. Про захист від недобросовісної конкуренції. Закон України від 07 червня 1996р. №236/96-ВР.

1.3.19. Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг. Закон України (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2002, N 1, ст. 1).

1.3.20. Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Закон України (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2003, N 1, ст. 2).

1.3.21. Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Закон України вiд 08.07.2010 № 2464-VI (Урядовий кур'єр вiд 26.08.2010 - № 156)

1.3.22. Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття. Закон України від 02 березня 2000р. №1533-ІІІ із змінами та доповненнями.

1.3.23. Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності. Закон України від 23 вересня 1999 р.

1.3.24. Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Закон України від 09.07.2003 р.

1.3.25. Про державну підтримку малого підприємництва. Закон України від 19 жовтня 2000р. №2063-ІІІ із змінами та доповненнями.

1.3.26. Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами. Закон України від 21 грудня 2000р. №2181-ІІІ із змінами та доповненнями.

1.3.27. Про платіжні системи та переказ грошей в Україні. Закон України від 04 квітня 2001р. №2346-ІІІ.

1.3.28. Про обіг векселів в Україні. Закон України вiд 05.04.2001 № 2374-III// Офіційний вісник України вiд 11.05.2001 - 2001 р., № 17, ст.. 731

1.4. підзаконні акти:

1.4.1. Про затвердження Положення про Державну податкову адміністрацію України. Указ Президента України від 13 липня 2000р. із змінами та доповненнями // Офіційний Вісник України. – 2000р. - №29.

1.4.2. Про заходи щодо підвищення ефективності контрольно-ревізійної роботи. Указ Президента України від 27 серпня 2000р. // Урядовий кур’єр. – 2000р. - №171.

1.4.3. Про Положення про Головне контрольно-ревізійне управління України. Указ Президента України від 28.11.2000 р., № 1265 // Офіційний вісник України. — 2000. — № 48. — Ст. 2080.

1.4.4. Про Положення про Державний комітет фінансового моніторингу України. Указ Президента України від 31.01.2007 р., № 100 (у редакції від 13.09.2010 р. N 832) // Урядовий кур'єр вiд 16.09.2010 - № 171

1.4.5. Про заходи щодо підвищення ефективності контролю за використанням бюджетних коштів. Указ Президента України від 19 вересня 2000р. №1074/2000 із змінами та доповненнями // Офіційний Вісник України. – 2000р. - №38.

1.4.6. Про систему валютного регулювання і валютного контролю. Декрет Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993р. №15-93 // Відомості Верховної Ради. – 1993. - №17.

1.4.7. Про затвердження Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів. Постанова Кабінету Міністрів України вiд 15.12.2010 № 1132 // Урядовий кур'єр вiд 23.12.2010 - № 241

1.4.8. Деякі питання розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів. Постанова Кабінет Міністрів України вiд 08.12.2010 № 1149 // Офіційний вісник України вiд 27.12.2010 - 2010 р., № 97

1.4.9.Питання Державної інспекції з контролю за цінами. Постанова Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2000р. №1819 // Офіційний Вісник України. – 2000р. - №50.

1.4.10Про заходи щодо залучення державою або державні гарантії іноземних кредиторів і надання державних гарантій. Постанова Кабінету Міністрів України від 11 липня 2001р. №787 // Офіційний Вісник України. – 2001р. - №28.

1.4.11. Про затвердження Порядку складання розгляду, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів бюджетних установ. Постанова Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002р. №228 // Офіційний Вісник України. – 2002р. - №9.

1.4.12. Про затвердження Порядку повернення бюджетних коштів, отриманих як субвенція, до відповідного бюджету в разі їх нецільового використання. Постанова Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2002р. №495 // Урядовий кур’єр. – 2002р. – №16.

1.4.13. Про затвердження Порядку здійснення запозичень до місцевих бюджетів. Постанова Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003р. №207 // Юридичний вісник України. – 2003р. - №11.

1.4.14. Про затвердження Положення про Реєстр платників податку на додану вартість. Наказ Державної податкової адміністрації України від 01 березня 2000р. №79 // Офіційний вісник України. – 2000р. - №14.

1.4.15. Порядок інформування органами державної податкової служби України платників податку про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги. Затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 30 вересня 2003р. №461.

1.4.16. Положення про єдиний казначейський рахунок. Затверджено наказом Головного управління Державного казначейства України від 21 березня 1997р. №28. // Офіційний Вісник України. – 1997р.. - №14.

1.4.17. Наказ Міністерства Фінансів України «Про затвердження Порядку складання Протоколу про порушення бюджетного законодавства та форми Протоколу про порушення бюджетного законодавства» вiд 15.11.2010 № 1370 //Офіційний вісник України вiд 13.12.2010 - 2010 р., № 93

1.4.18. Наказ Міністерства Фінансів України «Про затвердження Порядку складання, затвердження та подання мережі розпорядників коштів місцевих бюджетів усіх рівнів і основні вимоги до неї» вiд 14.05.2010 № 263// Офіційний вісник України вiд 29.06.2010 - 2010 р., № 46, стор. 129, стаття 1512

1.4.19. Наказ Міністерства фінансів України N 604 від 27.12.2001 Про бюджетну класифікацію та її запровадження.

1.5. постанови, інші рішення, роз’яснення судів (Конституційного, Верховного тощо):

1.5.1. Рішення Конституційного Суду України від 09 лютого 2000р. №1-рп/2000 // Право України. – 2000р. - №3. – С.125.

1.5.2.Рішення Конституційного Суду України від 13 червня 2002р. №ІІ-рп/2002 // Юридичний вісник України. – 2002р. - №27 (367).

1.5.3. Рішення Конституційного Суду України від 20 березня 2002р. №5-рп/2002 // Офіційний вісник України. – 2002р. - №13.

 

 

2. Підручники:

2.1. Берлач А.І.Фінансове право України: [навч. посіб. для вищ. навч. закл.] / А. І. Берлач; Відкритий міжнар. ун-т розвитку людини «Україна» — К.: Ун-т «Україна», 2008. — 327с.

2.2. Воронова Л.К. Фінансове право України: Підруч. - К.: Прецедент: Моя книга, 2007. - 448 с.

2.3. Губерська Н.Л. Фінансове право: особлива частина: метод. рекомендації, нормат.-прав. акти, бібліографія: навч.-метод. посіб.: у 2 кн. / Н.Л.Губерська; Держ. податк. адмін. України, Акад. прав. наук України, НДІ фін. права. — К.: Знання України, 2008– Кн. 1: — 2008. — 611 с.

2.4. Губерська Н.Л.Фінансове право: особлива частина: метод. рек., нормат.-прав. акти, бібліогр.: навч.-метод. посіб.: в 2 кн. / Н.Л.Губерська; Держ. податк. адмін. України, Акад. прав. наук України, НДІ фін. права. — К.: Знання України,.... – Кн. 2: — 2008. — 211 с.

2.5. Дмитренко Е.С. Фінансове право України. Загальна частина: Навч. посібник. - К.: Алерта; КНТ, 2006. - 376 с.

2.6. Дмитренко Е.С. Фінансове право України. Особлива частина: Навчальний посібник. – К.: Алерта; КНТ, 2007. – 613с.

2.7. Зюнькін А.Г. Фінансове право: навч. посіб. - 4-те вид., доп. - К.: МАУП, 2008. - 568 с.

2.8. Іванський А.Й.Фінансово-правова відповідальність: теоретичний аналіз. / А. Й. Іванський. — О.: Юрид. л-ра, 2008. — 501с.

2.9. Орлюк О.П. Фінансове право. Академічний курс: підручник. – К.: Хрінком Інтер, 2006. – 2008 с..

2.10. Кучерявенко М. П. Податкове право України. Академічний курс: підручник. — К.: "Правова єдність", всеукраїнська асоціація видавців, 2008. — 699с.

2.11. Монаєнко А.О.Бюджетне право України: навч. посіб. / А. О. Монаєнко; Клас. приват. ун-т. — Запоріжжя: КПУ, 2009. — 399 с

2.12. Музика-Стефанчук О.А. Фінансове право: Навч. посіб./ ДПА України. Академії правових наук України, НДІ Фінансового права. – К.: Атака, 2007 – 263 с..

2.13. Саксонов В.Б. Податкове право у схемах та визначеннях: Навч. посібник. – Система оподаткування та юридична конструкція податку. – Д.: Дніпроп. держ. ун-т внутр. справ., 2007. – 60 с.

2.14. Фінансове право України: Альбом структурно-логічних схем / В.В.Новіков, Л.Г. Чистоклєтов, І.М. Панько, Д.Є. Забзалюк. – Львів: ЛІВС при НАВСУ, 2001. – 160с.

2.15. Фінансове право: навчальний посібник (за кредитно-модульною системою) / за загальною редакцією Д.М. Павлова, О.А. Кузьменко, А.Г. Губенко. – К.: КНТ, - 2009.

2.16. Савченко Л.А.. Правові основи фінансового контролю. Навчальний посібник. – К.: Юрінком Інтер, - 2008. – 501 с..

3. Навчальні посібники, інші дидактичні та методичні матеріали:

3.1. Близнюк А.С., Губерская Н.Л., Музыка О.А., Усенко Р.А. Местные финансы в Украине: Правовая регуляция: Учебное пособие. – К.: Дакор, КНТ, 2007. – 316 с.

3.2. Веприняк Д.М., Нашинець-Наумова А.Ю. Фінансове право: навч.-метод. комплекс. - К.: ЦУЛ, 2008. - 168 с.

3.3. Дєєва Н.М. Державні фінанси і бюджетний процес: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Нац. акад. держ. упр. при Президентові України. Дніпропетр. регіон. ін-т держ. упр. — Д., 2006. — 259 с.

3.4. Іванов Ю. Б., Крисоватий А. І., Десятнюк О. М. Податкова система: підручник / МОН України. — К.: Атіка, 2006. — 920c.

3.5. Костенко Ю.О. Фінансове право України: навч. посіб. / Ю.О.Костенко; М-во освіти і науки України, Донец. нац. ун-т, Екон.-прав. ф-т, Каф. цив. права і процесу. — Донецьк: Вебер, Донец. філія, 2007. — 306 с.

3.6. Музика-Стефанчук О.А. Фінансове право: Навч. посібн. ДПА України. Акад. прав. наук України. НДІ фінансового права.. - Київ: Атіка, 2007.- 263с.

3.7. Семчик О.О. Держава як суб’єкт фінансових правовідносин / За ред. Л.К.Воронової. — К.: Юридична думка, 2006. — 114 с.

3.8. Словник фінансово-правових термінів / [Антипов В.І., Білецька Г.М., Воронова Л.К. та ін.]; За заг. ред. Л.К.Воронової; Нац. акад. держ. податк. служби України. НДІ фін. права. — Ірпінь, 2006. — 343 с.

3.9. Фінансова енциклопедія / [О.П.Орлюк та ін.]; за заг. ред. О. П. Орлюк; Акад. правових наук України. — К.: Юрінком Інтер, 2008. — 470 с.

3.10. Фінансове право України: Підручник. / [Бех Г.В., Дмитрик О.О., Криницький І.Є. та ін.]; За ред. М.П.Кучерявенка. — К.: Юрінком Інтер, 2006. — 319 c.

 

4. Монографії та інші наукові видання:

 

4.1. Бандурка О.О. Державна податкова служба в Україні: система, правовий статус, модернізація: Монографія. – Х.: Вид-во НУВС, 2004. – 234с.

4.2. Бандурка О.О. Організаційно-правовий статус податкової міліції України: Монографія. – Х.: Вид-во НУВС, 2004. – 245с.

4.3. Заверуха І. Б.Державний борг України: проблеми правового регулювання. / Львів. нац. ун-т ім. І.Франка. — Львів, 2006. — 309 с.

4.4. Дмитренко Е. Взаємозв’язок юридичної відповідальності суб’єктів фінансового права та фінансової безпеки держави // Вісник прокуратури. - січень 2006. - № 1 (55).

4.5. Дмитренко Е. Колізії законодавства про юридичну відповідальність суб’єктів фінансового права та їх вплив на фінансову безпеку держави // Вісник прокуратури. - вересень 2006. - № 9 (63).

4.6. Кучерявенко М. Правове регулювання податкового контролю // Вісник Академії правових наук України. – 2002. - №2. – С.107-113.

4.7. Кучерявенко М. Правовий механізм податку (елементи) // Вісник Академії правових наук України. – 2002. - №4 (31). – С.112-115.

4.8. Нечай А.А. Проблеми правового регулювання публічних фінансів та публічних видатків / А. А. Нечай; НДІ фін. права. — Вид. 2-ге, стер. — Чернівці: Рута, 2006. — 262с..

4.9. Пришва Н.Ю. Публічні доходи: поняття та особливості правового регулювання. / Н.Ю.Пришва; НДІ фін. права. — К.: КНТ, 2008. — 197 с.

4.10. Роговенко Д. До питання про статус Рахункової палати України. – 2004. - №7 (121).

4.11. Чернадчук В.Д. Стан та перспективи розвитку бюджетних правовідносин в Україні / В.Д.Чернадчук. — Суми: Універсальна книга, 2008. — 455с.

 

5. Інші джерела:

5.1. Апаров А.М. Сучасний стан правового забезпечення фінансового контролю в сфері міжбюджетних відносин // Митна справа. - 2009. - № 2, ч. 2. - С.60-65.

5.2. Артус М.М. Проблеми трактування сутності та функцій категорії «фінансів» // Фінанси України. – 2007. - №4.

5.3. Бавико О.Є. Склад та ефективність фінансової відповідальності // Право і суспільство. - 2009. - № 4. - С.57-62.

5.4. Берлач Н.А., Пирога І.. Удосконалення адміністрування ПДВ як захід протидії податковим правопорушенням //Право України. - №1. – 95-99 с..

5.5. Бариніна-Закірова М.В. Деякі проблеми нормативно-правового характеру у сфері державного фінансового контролю // Фінанси України. - 2005. - № 1. - С.145-154.

5.6. Бауман Ю. Фінансовий моніторинг як вид фінансового контролю // Підприємництво, госп-во і право. - 2009. - № 4. - С.40-43.

5.7. Близнюк О.Державний нагляд у сфері фінансових послуг як форма фінансового контролю //Підприємництво, господарство і право. -2006. - №1. - С.91-94.

5.8. Бобиль В. Механізм стабілізації банківської системи України в період фінансової кризи // Україна: аспекти праці. - 2009. - № 1. - С.28-32.

5.9. Бондаренко І. Сутність фінансово-правового методу. – 2006. - №4 (60).

5.10. Борбич І. Нормативно-правові відносини між учасниками бюджетного процесу: поняття, перспективи розвитку // Підприємництво, господарство і право. - 2008. - № 3. - С.72-73.

5.11. Буковинський С.А. Концептуальні засади управління бюджетними коштами в Україні // Фінанси України. – 2001. - №5.

5.12. Вакарюк Л. Класичні теорії юридичних інститутів і поняття "інститут фінансового права" //Підприємництво, господарство і право. -2007. - №6. - С.102-104.

5.13. Ватманюк З.Г., Дорош О.Л. Небанківські фінансові інститути у країнах Західної Європи // Фінанси України. – 2002. - №11.

5.14. Воронова Л. До дискусійних питань щодо предмету і методу фінансового права //Вісник Академії правових наук України. -Право. - Вип.2(33)-3(34). - С.313-324.

5.15. Гетманець О.. Правові основи бюджетного контролю // Право України. – 2010. - №3. – 174 с..

5.16. Гетманець О. Місце бюджетного контролю в системі фінансового права // Право України. - 2009. - № 9. - С.148-153.

5.17. Гетманцев Д. До питання про предмет і метод фінансового права// Підприємництво, господарство і право. - 2009. - № 2. - С.36-38.

5.18. Горбач М. Про створення єдиної системи державного фінансового контролю в Україні // Право України. – 2005. - №10 (83).

5.19. Грищенко О. Сутність і призначення Рахункової палати: проблемні питання // Право України. – 2004. - №10 (106).

5.20. Грубій І. Закладені проблеми юридичної відповідальності за бюджетні правопорушення // Підприємство, господарство і право. – 2007. - №6.

5.21. Дереконь В. Напрями вдосконалення функціонування аудиту в системі фінансового контролю в Україні // Підприємництво, господарство і право. - 2006. - № 4. - С.123-124.

5.22. Заверуха І. Правові проблеми класифікації державного боргу // Право України. - 2007. - № 3. - С.51-55.

5.23. Зайчиков В.В. Особливості нормативно-правового регулювання у галузі суспільних фінансів // Фінанси України. – 2007. - №4.

5.24. Зайчук О. Правові засади діяльності Пенсійного фонду України // Право України. – 2004. - №8 (49).

5.25. Кінащук Л. До проблеми визначення поняття "фінансовий контроль" // Підприємництво, господарство і право. - 2008. - № 11. - С.97-99.

5.26. Кінащук Л. Організація та правове забезпечення аудиторської діяльності в Україні // Підприємство, господарство і право. – 2004. - №1. – с.28-30.

5.27. Кінащук Л. Особливості організації та правового регулювання фінансового контролю зарубіжних країн //Підприємництво, господарство і право. -2007. - №4. - С.81-83.

5.28. Кінащук Л. Поняття страхування з позицій фінансового права // Підприємництво, господарство і право. - 2001. - № 9. - С.63 - 65.

5.29. Кінащук Л. Правовий статус державної контрольно-ревізійної служби України в системі фінансового контролю // Підприємництво, господарство і право. – 2005.- №5. – с.93-96.

5.30. Клименко А. Правові основи здійснення фінансового моніторингу як інститут фінансового права //Підприємництво, господарство і право. -2005. - №8. - С.114-116.

5.31. Клочков В.. Система органів державного нагляду та контролю (порядок створення та розмежування повноважень) // Право України. – 2010. - №2 – С.204.

5.32. Коваль Д. Фінансово-правова відповідальність як різновид юридичної відповідальності // Право України. - 2007. - № 8. - С.51-53.

5.33. Ковальчук А. Ефективність законодавчого забезпечення фінансової політики в Україні // Право України. – 2006. - №4 (44).

5.34. Ковальчук А. Майбутнє фінансового права // Юридична Україна. - 2007. - № 1. - С.40-42.

5.35. Ковальчук А. Роль і місце фінансового права за ринкових умов // Право України. – 2007. - №2.

5.36. Ковальчук А.Т. Финансовое право в рыночных системах: (теорет. исслед. в практ. контексте) / А.Т.Ковальчук. — К.: Парлам. вид-во, 2008. — 497 с.

5.37. Кондратюк С.Я. Послуги державного казначейства: сутність і тенденції розвитку // Фінанси України. – 2005. - №1.

5.38. Користін О., Клименка А. Ревізія як форма фінансового контролю // Право України. – 2007. - №2.

5.39. Кротюк В. Держава у фінансово-правових відносинах // Право України. – 2006. - №11. – С. 162.

5.40. Кузьменко О. Методологічні основи праворозуміння поняття, сутності та правової природи міжбюджетних відносин // Право України. - 2009. - № 5. - С.149-155.

5.41. Кузьменко О. Організаційно-правові проблеми управління державним боргом України // Право України. – 2005. - №4 (56).

5.42. Кузьменко О. Теоретичні засади принципів бюджетної системи як вихідних положень бюджетного права // Підприємництво, господарство і право. - 2008. - № 10. - С.14-18.

5.43. Кучерявенко М. До питання про систему фінансового права // Право України. - 2003. - №4. - С.33-36.

5.44. Кучерявенко М. Майбутнє фінансового права // Право України. – 2007. - №8.

5.45. Луніна І. Підвищення ефективності місцевих запозичень в Україні // Економіст. - 2005. - № 10. - С.38-41.

5.46. Лютий І. Державний кредит у фінансовій політиці України // Банківська справа. - 2004. - №2. - С.41 - 50.

5.47. Лютий І.О., Міщенко С.В. Вплив фінансового сектору на функціонування економічної системи // Фінанси України. – 2007. - №3.

5.48. Мазур Т. Державні цільові позабюджетні фонди: поняття, ознаки та правова природа // Підприємництво, господарство і право. - 2006. - № 12. - С.36-38.

5.49. Мамалуй О. Розмежування податку та збору: підстави, стан, перспектива // Право України. – 2005. - №8 – С.40.

5.50. Мних М.В. Роль та значення місцевих фінансів у розвитку місцевого самоврядування // Економіка. Фінанси. Право. – 2004. - №2. – с. 15-17.

5.51. Ославський М. Особливості фінансово-правового регулювання місцевих податків і зборів // Право України. – 2007. - №11.

5.52. Павлюк К.В., Іголкін І.В. Досвід реформування державних фінансів у нових країнах-членах Європейського Союзу // Фінанси України. – 2007. - №2.

5.53. Пацурківський П. Начало фінансового права: постановка проблеми // Право України. – 2006. - №6 (25).

5.54. Пацурківський П. Соціологічна (природно-позитивна) доктрина фінансового права //Право України.. -2005. - №6. - С.29-33.

5.55. Піхоцький В.Д. Удосконалення і розвиток державного фінансового контролю та аудиту за надходженням, коштів Державного бюджету України та їх використання // Фінанси України. – 2007. - №3

5.56. Пацурківський П. Світоглядні проблеми науки фінансового права // Право України. – 2010.- №1. – с. 52-55.

5.57. Познякова Т. Характерні риси та особливості понятійно-категорійного апарату бюджетного права // Підприємництво, господарство і право. - 2003. - № 11. - С.57 - 59.

5.58. Пришва Н. Державні доходи: склад та особливості правового регулювання: Державні доходи бюджетів (Державного та місцевих) // Держава та регіони. Серія: Право. - 2003. - № 1. - С.26 - 30.

5.59. Слухай С.В., Гончаренко О.В. Удосконалення формування доходів місцевих бюджетів в Україні // Фінансове право. – 2007. - №8.

5.60. Телішук М.М. Актуальні проблеми співвідношення прямих і непрямих податків // Фінанси України. – 2001. - №2.

5.61. Тігова Т.М., Осипчук Л. Історичні аспекти виникнення та розвитку державного казначейства // Економіка. Фінанси. Право. – 2000. - №2. – с.18-22.

5.62. Усенко Р. Особливості реалізації санкції фінансово-правової норми // Право України. - 2006. - № 12. - С.38

5.63. Федоров С. Класифікація фінансово-правових норм // Підприємництво, господарство і право. – 2004. - №8. – с.59-62.

5.64. Фещук В. Пенсійна реформа: фінансово-правовий аспект // Право України. - 2006. - №9 (92).

5.65. Чернадчук В.Д. Стан та перспективи розвитку бюджетних правовідносин в Україні / В.Д.Чернадчук. — Суми: Універсальна книга, 2008. — 455с.

5.66. Чернадчук В Закон про державний бюджет як об’єкт бюджетних правовідносин // Підприємство, господарство і право. – 2007. - №12.

5.67. Чугунов І. Державні видатки у системі фінансового регулювання // Фінанси України. - 2003. - № 12. - С.3- 8.

5.68. Чуніхіна Л. Новий погляд на фінансовий контроль // Право України. – 2005.- №5. – с.60-63.

5.69. Чуніхіна Л. Організація первинного фінансового контролю з метою протидії легалізації (відмиванню) грошей, отриманих злочинним шляхом, у банках України //Право України. -2004. - №7. - С.106-110.

5.70. Юровська В. Правовий статус застрахованих осіб // Право України. - 2003. - №4. - С.26-29.

5.71. Юхименко Л. Правові засади контролю за використанням бюджетних коштів, здійснюваного Рахунковою палатою України // Право України. – 2003. - №11 (41).

5.72. Якимчук Н.Я.Розпорядники бюджетних коштів: система та правовий статус. / Н. Я. Якимчук; Нац. акад. прокуратури України. — Черн







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 444. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Выработка навыка зеркального письма (динамический стереотип) Цель работы: Проследить особенности образования любого навыка (динамического стереотипа) на примере выработки навыка зеркального письма...

Словарная работа в детском саду Словарная работа в детском саду — это планомерное расширение активного словаря детей за счет незнакомых или трудных слов, которое идет одновременно с ознакомлением с окружающей действительностью, воспитанием правильного отношения к окружающему...

Дезинфекция предметов ухода, инструментов однократного и многократного использования   Дезинфекция изделий медицинского назначения проводится с целью уничтожения патогенных и условно-патогенных микроорганизмов - вирусов (в т...

Машины и механизмы для нарезки овощей В зависимости от назначения овощерезательные машины подразделяются на две группы: машины для нарезки сырых и вареных овощей...

Классификация и основные элементы конструкций теплового оборудования Многообразие способов тепловой обработки продуктов предопределяет широкую номенклатуру тепловых аппаратов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия