Студопедия — Будова СБ-25М
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Будова СБ-25М






Сушильна машина СБ – 25М (мал. 41) односекційна, барабанного типу, із постійним напрямком обертання і прямоточного руху повітря, що сушить, завантажується з торця, ємністю 25 кг сухої білизни.

Привод індивідуальний, електричний, від одного електродвигуна, що призводить у рух барабан і вентилятор.

Теплоносій – пара під тиском 2 – 4 атм., що проходить калорифер для підігріву повітря. Дослідженням встановлена оптимальна температура для білої бавовняної і лляної білизни 100 – 120 0С, для кольорового – не вище 85 – 95 0С.

Основні вузли машини (мал. 42 ):

- Станина – рама. - Зовнішній барабан. - Внутрішній барабан.   - Привод. - Вентилятор. - Калорифер. - Електрообладнання.  

 

Мал. 41. Сушильна машина СБ – 25М:

1 – термометр; 2 – електроблокування; 3 – пускова кнопка; 4 – кришка калорифера; 5 – зйомний щиток; 6 – завантажувальний люк; 7 – вихлопний патрубок.

 

Станина – рама машини являє собою зварену металоконструкцію, облицьовану сталевими листами, і служить опорою машини і камерою для повітря, що поступає від вентилятора до калорифера. У нижній частині рами розташовані електродвигун приводу машини, вентилятор і калорифер. Привод внутрішнього барабана розташований у задній частині машини.

У передній частині зовнішнього барабана насподі розташовані п'ять вікон для надходження підігрітого повітря. У задній частині барабана встановлений патрубок для виходу відпрацьованого повітря.

Зовнішній барабан циліндричної форми виготовлений із тонколистової сталі. Задня стінка барабана армована, каркасом з кутової сталі, на якій встановлена опора напіввісі внутрішнього барабана.

Передня стінка барабана - знімна, із круглим завантажувальним вікном, що закривається кришкою, установленої на шарнірах.

Внутрішній барабан – консольного типу, являється робочим органом машини, у нього поміщається білизна для просушування.

 

Мал. 42. Кінематична схема привода СБ – 25М:

1 – внутрішній барабан; 2 – електродвигун; 3 – еластична муфта;

4 – вентилятор; 5 – клиноремінна передача; 6 – шестеренчаста передача.

 

Внутрішній барабан із чотирма гребенями в задній частині обичайка має перфоровану ділянку для видалення відпрацьованого повітря.

Передня стінка має круглий люк для завантаження білизни. Люк зовнішнього барабана закривається герметично непрозорою кришкою.

Барабан виконаний із звичайної листової сталі, а задня стінка облицьована нержавіючою сталлю.

Барабан установлений консоль на піввісь в зовнішньому барабані і приводиться в обертання від електродвигуна. Швидкість обертання внутрішнього барабана складає 47 об/хв. При цій швидкості білизна розташовується в барабані у вигляді нещільного кільця, забезпечується краща якість сушки.

Привод складається з двохступінчатої (клиноремінної і шестеренчастої) передачі.

Привод змонтований на чавунному литому корпусі, установленому на задньому днищі зовнішнього барабана.

Електродвигун з'єднаний еластичною муфтою з проміжним валом, на якому встановлений ротор вентилятора. На кінці проміжного валу насаджений головний шків клиноремінної передачі. Від нього рух передається на шків контрпривода двома клиновими ременями. Для натягу клиноремінної передачі служить натяжний ролик. Вісь контрпривода кріпиться до задньої стінки зовнішнього барабана. Обертання від контрпривода на внутрішній барабан передається за допомогою пари шестерень.

Вентилятор – відцентровий, низького тиску, умонтований у основу. Усмоктування повітря здійснюється через знімний сітчастий фільтр, прикріплений до обода зовнішнього підшипника.

Калорифер КФСО – 4 установлений вертикально в передній частині машини під барабаном, він обігрівається парою високого тиску. Пара подається по трубі діаметром в один дюйм через вентиль, встановлений у задній стінці рами. Конденсат видаляється по трубі такого ж діаметра, встановленій в нижній частині задній стінці рами.

Електрообладнання змонтоване на машині, у його склад входять: електродвигун, установлений на рамі; магнітний пускач – на задньої стінки рами справа; пускова кнопка і кінцевий вимикач – на передній стінці зовнішнього барабана, справа, що автоматично відключає електродвигун приводу при відкриванні кришки зовнішнього барабана. Для контролю температури повітря, що надходить для сушки білизни, установлений дистанційний термометр УТ –1Б.

Сушка білизни в машині СБ – 25М провадяться в такий спосіб. Білизна завантажується у внутрішній барабан, подається пара у калорифер, машина включається в роботу. При обертанні внутрішнього барабана білизна розташовується у вигляді нещільного кільця.

Повітря засмоктується вентилятором через фільтр і поступає у калорифер, де нагрівається до температури 65 – 90 0С. З калорифера повітря направляється по вертикальному повітроводу направляється в повітряну камеру, утворену стінкою і кільцевим ущільненням барабана.

Відпрацьоване повітря віддалиться з внутрішнього барабана через перфорацію в задній частині обичайки внутрішнього барабана, поступає у зовнішній барабан і через патрубок, розташований у його верхній частині, і витяжну трубу викидається в атмосферу. Сушка білизни в машині продовжуються не більше 30 хв.

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 519. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Почему важны муниципальные выборы? Туристическая фирма оставляет за собой право, в случае причин непреодолимого характера, вносить некоторые изменения в программу тура без уменьшения общего объема и качества услуг, в том числе предоставлять замену отеля на равнозначный...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия