Студопедия — Характеристика інформаційної бази підприємства за звітом про фінансові результати
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Характеристика інформаційної бази підприємства за звітом про фінансові результати






 

Назва статті Зміст статті
І. Фінансові результати
Дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (010) Загальний дохід(виручка)від реалізації продукції, товарів, робіт або послуг тобто без вирахування наданих знижок, повернення проданих товарів та податків з продажу (податку на додану вартість, акцизного збору тощо) (70)
Податок на додану вартість (015) Сума податку на додану вартість, яка включена до складу доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (70)
Акцизний збір (020) Підприємства - платники акцизного збору відображають суму, яка врахована у складі доходу(виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (70)
Інші вирахування з доходу (030) Надані знижки, повернення товарів та інші суми, що підлягають вирахуванню з доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (70)
Чистий дохід (виручка)від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (035) Визначається шляхом вирахування з доходу (виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) відповідних податків, зборів, знижок тощо)
Собівартість реалізованої продук­ції (товарів, робіт, послуг) (040) Виробнича собівартість реалізованої продукції (робіт, послуг) або собівартість реалізованих товарів. Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) визначається згідно з Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку «Запаси» (90)
Валовий прибуток (збиток) (050, 055) Різниця між чистим доходом від реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) і собівартістю реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)
Інші операційні доходи (060) Суми інших доходів від операційної діяльності підприємства, крім доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг); дохід від операційної оренди активі в; дохід від операційних курсових різниць; відшкодування раніше списаних активів; дохід від реалізації оборотних активів (крім фінансових інвестицій) тощо (71)
Адміністративні витрати (070) Загальногосподарські витрати, пов'язані з управлінням та обслуговуванням підприємства (92)
Витрати на збут (080) Витрати підприємства, пов’язані реалізацією продукції - на утримання підрозділів, що займаються збутом, рекламою, доставкою продукції споживачам тощо (93)
Інші операційні витрати (090) Собівартість реалізованих виробничих запасів; сумнівні (безнадійні) борги та втрати від знецінення запасів; втрати від операційних курсових різниць; визначені економічні санкції: відрахування для забезпечення наступних операційних витрат, а також усі інші витрати, що виникають в процесі операційної діяльності підприємства (крім витрат, що включаються до Собівартості продукції, товарів, робіт, послуг) (94)
Фінансовий результат від операційної діяльності (прибуток, збиток)(100,105) Алгебраїчна сума валового прибутку(збитку),іншого операційного доходу, адміністративних витрат, витрат на збут та інших операційних витрат
Дохід від участі в капіталі (110) Дохід, отриманий від інвестиційних в асоційовані, дочірні або спільні підприємства, облік яких ведеться методом участі в капіталі (72)
Інші; фінансові доходи (120) Дивіденди, відсотки та інші доходи, отримані від фінансових інвестицій (крім доходів, які обліковуються за методом участі в капіталі (73)
Інші доходи (130) Дохід від реалізації фінансових інвестицій, необоротних активів і майнових комплексів; дохід від неопераційних Курсових різниць та інші доходи, які виникають у процесі звичайної діяльності, але не пов'язані з операційною діяльністю підприємства (74)
Фінансові витрати (140) Витрати на відсотки та інші витрати підприємства пов’язані із залученням позикового капіталу (95)
Втрати від участі в капіталі (150) Збиток,спричинений інвестиціями в асоційовані, дочірні або спільні підприємства, обік яких провадиться методом участі в капіталі (96)
Інші витрати (160) Собівартість реалізації фінансових інвестицій необоротних активів, майнових комплексів; витрати від неопераційних курсових різниць; втрати від уцінки фінансових інвестицій та необоротних активів; інші витрати, які виникають у процесі звичайної діяльності (крім фінансових витрат), але не пов’язані з операційною діяльністю підприємства (97)
Прибуток (збиток)від звичайної діяльності (170, 175) До оподаткування визначається як алгебраїчна сума прибутку (збитку) від основної діяльності, фінансових та інших доходів, фінансових та інших витрат (збитків)
Податки на прибуток (180) Сума податків на прибуток від звичайної діяльності, визначена згідно з Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку "Податок на прибуток" (98)
Прибуток від звичайної діяльності (190) Визначається як різниця між прибутком від звичайної діяльності до оподаткування та сумою податків з прибутку. Збиток від звичайної діяльності дорівнює збитку від звичай­ної діяльності до оподаткування та сумі податків на прибу­ток.
Надзвичайні доходи і надзвичайні витрати (200, 205) - невідшкодовані збитки від надзвичайних подій (стихійного лиха, пожеж, техногенних аварій тощо), включаючи затрати на запобігання виникнення втрат від стихійного лиха та техногенних аварій, які визначені за вирахуванням суми страхового відшкодування та покриття втрат від надзвичайних ситуацій за рахунок інших джерел; прибутки або збитки від інших подій та операцій, які відповідають визначенню надзвичайних подій, наведеному у цьому Положенні (стандарті). Збитки від надзвичайних подій відображаються за вирахуванням суми, на яку зменшується податок на прибуток від звичайної діяльності внаслідок збитків. Зміст і вартісну оцінка доходів або витрат від кожної надзвичайної події слід розкрити в примітках до фінансових звітів (75, 99)
Податки з надзвичайного прибутку (210) Сума податків, що підлягає сплаті з прибутку від надзвичайних подій (98)
Чистий прибуток (220, 225) Алгебраїчна сума прибутку(убутку) від звичайної діяльності та надзвичайного прибутку, надзвичайного збитку та податків з надзвичайного прибутку
ІІ. Елементи операційних витрат
Матеріальні витрати (230) Вартість витрачених у виробництві за вирахуванням внутрішнього обороту: сировини й основних матеріалів; покупних напівфабрикатів та комплектуючих виробів; палива й енергії; будівельних матеріалів; запасних частин; тари й тарних матеріалів; допоміжних та інших матеріалів (80)
Витрати на оплату праці (240) Заробітна плата за окладами й тарифами, премії та заохочення, компенсаційні виплати, оплата відпусток та іншого невідпрацьованого часу тощо (81)
Відрахування на соціальні заходи (250) Відрахування на пенсійне забезпечення, відрахування на соціальне страхування, страхові внески на випадок безробіття, відрахування на індивідуальне страхування персоналу підприємства тощо (82)
Амортизація (260) Амортизація основних засобів, нематеріальних активів та інших необоротних матеріальних активів (83)
Інші операційні витрати (270) Вартість робіт, послуг сторонніх підприємств, витрати на відрядження. Послуги зв’язку тощо (84)
     






Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 288. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Условия приобретения статуса индивидуального предпринимателя. В соответствии с п. 1 ст. 23 ГК РФ гражданин вправе заниматься предпринимательской деятельностью без образования юридического лица с момента государственной регистрации в качестве индивидуального предпринимателя. Каковы же условия такой регистрации и...

Седалищно-прямокишечная ямка Седалищно-прямокишечная (анальная) ямка, fossa ischiorectalis (ischioanalis) – это парное углубление в области промежности, находящееся по бокам от конечного отдела прямой кишки и седалищных бугров, заполненное жировой клетчаткой, сосудами, нервами и...

Основные структурные физиотерапевтические подразделения Физиотерапевтическое подразделение является одним из структурных подразделений лечебно-профилактического учреждения, которое предназначено для оказания физиотерапевтической помощи...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Гносеологический оптимизм, скептицизм, агностицизм.разновидности агностицизма Позицию Агностицизм защищает и критический реализм. Один из главных представителей этого направления...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия