Студопедия — П. 6.2 Державний бюджет як головний інструмент ДРЕ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

П. 6.2 Державний бюджет як головний інструмент ДРЕ






У системі фінансового регулювання основне місце посідає державний бюджет, оскільки через бюджет реалізується найбільша частина національного доходу та ВВП країни.

Фінансово-бюджетне регулювання - основний комплекс засобів державного регулювання фінансової системи і насамперед використання державних фінансів.

Фінансова система країни складається з:

- державного бюджету;

- позабюджетних фондів (пенсійних, страхових, кредитних тощо);

- фінансів підприємств;

- місцевих фінансів (бюджетів областей, міських, районних, сільських тощо).

Державні фінанси складаються з державного бюджету та позабюджетних фондів. Через них відбувається перерозподіл значної частини ВВП країни.

Фіскальна політика – діяльність держави щодо формування та регулювання державного бюджету (бюджетна політика), а також мобілізації коштів у державну казну з інших джерел.

Структура бюджетної системи формується відповідно до державного устрою країни:

- у країнах з федеративним устроєм, крім державного, є федеральний бюджет штатів (США), земель (Німеччина) тощо;

- в унітарних державах (у тому числі в Україні) є лише державний і місцеві бюджети.

Бюджетна система України - сукупність державного бюджету та місцевих бюджетів, побудована з урахуванням економічних відносин, державного і адміністративно-територіальних устроїв і врегульована нормами права.

Бюджетна система України складається з державного бюджету та місцевих бюджетів.

Місцевими бюджетами визнаються бюджет Автономної Республіки Крим, обласні, районні бюджети, бюджети районів у містах та бюджети місцевого самоврядування (, якими визнаються бюджети територіальних громад сіл, селищ, міст та їх об'єднань).

Бюджетні відносини в Україні регулюються нормативно-правовими актами:

1) Конституцією України (від 28.06.1996 р.);

2) Бюджетним Кодексом (від 21.06.2001р.);

3) закон про Державний бюджет України, який приймається на кожний рік (2003р. – від 26.12.2002 р);

4) інші закони, що регулюють бюджетні правовідносини;

5) нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України, прийняті на підставі і на виконання цього Кодексу та інших законів України;

6) нормативно-правові акти центральних органів виконавчої влади, прийняті на підставі і на виконання цього Кодексу, інших законів України та нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України;

7) рішення органів Автономної Республіки Крим, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, прийняті відповідно до цього Кодексу, нормативно-правових актів.

 

Бюджет - план формування та використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, які здійснюються органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим та органами місцевого самоврядування протягом бюджетного періоду.

Основні функції бюджету:

1. впливає на перебіг суспільного відтворення;

2. стимулює економічне зростання;

3. регулює обсяг сукупного попиту;

4. впливає на короткострокові коливання економічної кон'юнктури;

5. проводить активну соціальну політику.

Основними параметрами бюджету є:

= абсолютні розміри;

= частка ВВП, що перерозподіляється через бюджет;

= обсяг і структура джерел фінансування;

= обсяг і структура бюджетних видатків;

= співвідношення доходів і видатків бюджету.

Бюджет складається з 2-х частин:

1. доходна частина бюджету.

Доходи бюджету - усі податкові, неподаткові та інші надходження на безповоротній основі, справляння яких передбачено законодавством України (включаючи трансферти, дарунки, гранти).

Надходження до бюджету - доходи бюджету та кошти, залучені в результаті взяття боргових зобов'язань органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим або органами місцевого самоврядування.

Доходи бюджету класифікуються за такими розділами:

1) податкові надходження – надходження, передбачені податковими законами України загальнодержавні і місцеві податки, збори та інші обов'язкові платежі;

2) неподаткові надходження – визнаються

а) доходи від власності та підприємницької діяльності;

б) адміністративні збори та платежі, доходи від некомерційного та побічного продажу;

в) надходження від штрафів та фінансових санкцій;

г) інші неподаткові надходження.

3) доходи від операцій з капіталом;

4) трансферти - це кошти, одержані від інших органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, інших держав або міжнародних організацій на безоплатній та безповоротній основі.

Доходи бюджетів різних рівнів формують за рахунок надходжень від сплати фізичними і юридичними особами податків, зборів та інших платежів, надходжень з інших джерел, передбачених законодавством України. Доходи бюджетів України поділяють на доходи державного бюджету України, республіканського бюджету Автономної Республіки Крим і місцевих бюджетів.

2. витратна частина бюджету.

Витрати бюджету поділяються на:

- видатки бюджету - кошти, що спрямовуються на здійснення програм та заходів, передбачених відповідним бюджетом, за винятком коштів на погашення основної суми боргу та повернення надміру сплачених до бюджету сум;

- кошти на погашення основної суми боргу.

Державний борг - загальна сума заборгованості держави, яка складається з усіх випущених і непогашених боргових зобов'язань держави, включаючи боргові зобов'язання держави, що вступають в дію в результаті виданих гарантій за кредитами, або зобов'язань, що виникають на підставі законодавства або договору.

Видатки бюджету класифікуються за:

1) функціями, з виконанням яких пов'язані видатки (функціональна класифікація видатків).

Функціональна класифікація видатків має такі рівні деталізації:

= розділи, в яких визначаються видатки бюджетів на здійснення відповідно загальних функцій держави, Автономної Республіки Крим чи місцевого самоврядування;

= підрозділи та групи, в яких конкретизуються напрями спрямування бюджетних коштів на здійснення відповідно функцій держави, Автономної Республіки Крим чи місцевого самоврядування.

2) економічною характеристикою операцій, при проведенні яких здійснюються ці видатки (економічна класифікація видатків).

За економічною класифікацією видатки бюджету поділяються на поточні видатки, капітальні видатки та кредитування за вирахуванням погашення, склад яких визначається Міністром фінансів України.

3) ознакою головного розпорядника бюджетних коштів (відомча класифікація видатків);

Відомча класифікація видатків бюджету визначає перелік головних розпорядників бюджетних коштів. На її основі Державне казначейство України та місцеві фінансові органи ведуть реєстр усіх розпорядників бюджетних коштів.

4) за бюджетними програмами (програмна класифікація видатків).

Програмна класифікація видатків бюджету застосовується при формуванні бюджету за програмно-цільовим методом.

Розмір відрахувань затверджує Верховна Рада в Законі «Про державний бюджет України» на відповідний рік з урахуванням економічного, соціального, природного й екологічного стану відповідних територій.

Кошти державного бюджету витрачають лише на цілі та в межах, затверджених законом про державний бюджет України. Видатки бюджетів усіх рівнів поділяють на поточні і видатки розвитку.

Поточні видатки - це видатки бюджетів на фінансування мережі підприємств, установ, організацій, які діють на початок бюджетного року, а також на фінансування заходів соціального захисту населення.

Видатки розвитку - це видатки бюджетів на фінансування інвестиційної та інноваційної діяльності, зокрема: фінансування капітальних вкладень виробничого і невиробничого призначення; фінансування структурної перебудови галузей економіки; субвенції та інші видатки, пов'язані з розширеним відтворенням (інвестуванням).

 

Бюджет може складатися:

- загального фонда, який включає:

1) всі доходи бюджету, крім тих, що призначені для зарахування до спеціального фонду;

2) всі видатки бюджету за рахунок надходжень до загального фонду бюджету;

3) фінансування загального фонду бюджету.

- спеціального фонда, який включає:

1) бюджетні призначення на видатки за рахунок конкретно визначених джерел надходжень;

2) гранти або дарунки (у вартісному обрахунку), одержані розпорядниками бюджетних коштів на конкретну мету;

3) різницю між доходами і видатками спеціального фонду бюджету.

Розподіл бюджету на загальний та спеціальний фонди визначається законом про Державний бюджет України. Джерела формування спеціального фонду визначаються виключно законами України.

У державному бюджеті передбачено також резервні кошти (у межах до 2% від обсягів видатків державного бюджету) для ліквідації наслідків стихійних явищ, аварій і катастроф.

 

Найважливішим показником стану економіки є збалансування державного бюджету за доходами і видатками, прагнення до бездефіцитною бюджету або підтримування дефіциту на мінімальному рівні.

Дефіцит державного бюджету - сума, що віддзеркалює перевищення витрат бюджету над його доходами. Вимірюють у відсотках до ВВП. Його можна покривати за рахунок:

- продажу державних облігацій на внутрішньому і зовнішньому ринках;

- продажу державного майна;

- емісії.

Дефіцит державного бюджету є одним із важливіших макроекономічних показників, які характеризують стійкість економічної системи.

Профіцит державного бюджету - перевищення доходів над державними витратами.

В Україні протягом останніх років зберігається значний дефіцит державного бюджету. У 1995 р. абсолютна величина дефіциту становила 3-6 млрд грн., або 6,6% ВВП, у 1996 р-- 6,8% до ВВП замість 5,7%, затверджених Верховною Радою. Законом України «Про державний бюджет України на 1999 рік» визначено, що дефіцит бюджету не повинен перевищувати 1% від ВВП.

Основними шляхами покритття дефіциту державного бюджету:

1. додаткова емісія готівкових грошей;

2. продаж державних цінних паперів;

3. державні позики;

4. посилення оподаткування.

Можливі негативні наслідки дефіциту держнииого бюджету:

— інфляція;

— порушення ринкової мотивації діяльності принатних фінансових інститутів.

Нагромадження сум бюджетного дефіциту формують державний борг.

Державний борг – накопичені зобовя’зання держави.

Розрізняють такі види державних боргів:

= зовнішній державний борг - борг іноземним державам, міжнародним фінансовим установам, іноземним приватним організаціям та окремим особам;

= внутрішній борг - борг держави банкам-кредиторам, власникам цінних паперів та своєму населенню.

Аналіз Державних бюджетів за 2000-2003 роки, млрд.грн.

Роки Доходи Витрати Дефіцинт / Профіцит
Закон Зведений бюджет Закон Зведений бюджет Закон Зведений бюджет
  33,95 49,1 33,95 48,1 - +1,0
  41,96 54,0 41,96 55,3 - -1,3
  45,4 43,95 49,5 43,2 -4,1 +1,079
  50,02 - 52,06 - -2,03 -

 

В бюджеті України ще передбачаються такі показники:

1. прожитвковий мінімум.

Прожитковий мінімум - вартісна величина достатнього для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження його здоров'я набору продуктів харчування, а також мінімального набору непродовольчих товарів та мінімального набору послуг, необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості.

Прожитковий мінімум визначається нормативним методом у розрахунку на місяць на одну особу, а також окремо для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:

1. дітей віком до 6 років;

2. дітей віком від 6 до 18 років;

3. працездатних осіб;

4. осіб, які втратили працездатність.

Прожитковий мінімум, визначений для осіб, які відповідно до законодавства підлягають обов'язковому державному соціальному страхуванню, збільшується на суму обов'язкових платежів.

Прожитковий мінімум за 2000-2003 роки

  270,1 грн. на одну особу в місяць Для основних соціальних і демографічних груп населення: 1. дітей віком до 6 років - 240,71 грн.; 2. дітей віком від 6 до 18 років - 297,29 грн.; 3. працездатних осіб - 287,63 грн.; 4. осіб, які втратили працездатність, - 216,56 грн.
  311,3 грн. на одну особу в місяць Для основних соціальних і демографічних груп населення: 1. дітей віком до 6 років - 276,48 грн.; 2. дітей віком від 6 до 18 років - 345,66 грн.; 3. працездатних осіб - 331,05 грн.; 4. осіб, які втратили працездатність, - 248,77 грн.
  342 грн. на одну особу в місяць Для основних соціальних і демографічних груп населення: 1. дітей віком до 6 років - 307 грн.; 2. дітей віком від 6 до 18 років - 384 грн.; 3. працездатних осіб - 365 грн.; 4. осіб, які втратили працездатність, - 268 грн.

 

2. мінімальна заробітна плата.

Мінімальна заробітна плата за 2000-2003 роки

  1.04 – 90 грн. 1.07 – 118 грн.
  1.01 - 140 грн. 1.07 – 165 грн.
  1.01 – 185 грн. 1.07 – 237 грн.

 

Сукупність усіх бюджетів бюджетної системи є зведеним бюджетом України. Цей бюджет використовують для аналізу і визначення засад державного регулювання економічного і соціального розвитку України.

Зведений бюджет є сукупністю показників бюджетів, що використовуються для аналізу і прогнозування економічного і соціального розвитку держави, які наведені у таблиці за 1992 – 2002 роки.

Зведений бюджет України за 1992 – 2002 роки

  млрд. крб. млрд. грн.
                     
Бюджет                      
Доходи 1227,5 49621,8 523092,6 20,7 30,2 28,1 28,9 32,9 49,1   54,4
Видатки 1919,7 57248,7   24,3 34,2 34,3 31,2 34,8 48,1 55,3 50,6
Дефіцит 692,2 7626,9 107554,4 3,6   6,2 2,3 1,9 -1,0* 1,3 -3,8*
у відсотках до ВВП                      
Доходи 24,4 33,5 43,5     30,1 28,2 25,2 28,9 26,8 28,2
Видатки 38,1 38,6 52,4 44,6 41,9 36,7 30,4 26,7 28,3 27,4 26,2
Дефіцит 13,7 5,1 8,9 6,6 4,9 6,6 2,2 1,5 -0,6* 0,6 -2*

 

 

Бюджетний період становить один календарний рік, який починається 1 січня кожного року і закінчується 31 грудня того ж року.

Стадіями бюджетного процесу визнаються:

1) складання проектів бюджетів;

2) розгляд та прийняття закону про Державний бюджет України, рішень про місцеві бюджети;

3) виконання бюджету, в тому числі у разі необхідності внесення змін до закону про Державний бюджет України, рішення про місцеві бюджети;

4) підготовка та розгляд звіту про виконання бюджету і прийняття рішення щодо нього.

Верховна Рада України визначає головні напрями бюджетної політики, розглядає проект державного бюджету, вносить зміни та доповнення до нього, затверджує, контролює його виконання, затверджує звіт про використання бюджетних коштів.

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 557. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Примеры решения типовых задач. Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2   Пример 1.Степень диссоциации уксусной кислоты в 0,1 М растворе равна 1,32∙10-2. Найдите константу диссоциации кислоты и значение рК. Решение. Подставим данные задачи в уравнение закона разбавления К = a2См/(1 –a) =...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

В теории государства и права выделяют два пути возникновения государства: восточный и западный Восточный путь возникновения государства представляет собой плавный переход, перерастание первобытного общества в государство...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия