Студопедия — Основи бухгалтерської звітності
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Основи бухгалтерської звітності






1. Автономність підприємства (принцип підготовки фінансо­вої звітності) - принцип, згідно з яким підприємство розгляда­ється як юридична особа, яка відокремлена від власників (тому особисте майно і зобов'язання власників не повинні відобража­тись у фінансовій звітності підприємства).

2. Безперервність діяльності (принцип підготовки фінансо­вої звітності) - принцип, що передбачає оцінку активів і зобо­в'язань підприємства, виходячи з припущення, що його діяль­ність триватиме далі.

3. Бухгалтерська звітність - звітність, що складається на під­ставі даних бухгалтерського обліку для задоволення потреб пев­них користувачів.

4. Валюта звітності - грошова одиниця України.

5. Звіт про власний капітал - звіт, який відображає зміни у складі власного капіталу підприємства протягом звітного періоду.

6. Звіт про рух грошових коштів - звіт, що відображає над­ходження і видаток грошових коштів у результаті діяльності під­приємства у звітному періоді.

7. Звіт про фінансові результати - звіт про доходи, витрати і фінансові результати діяльності підприємства.

8. Звітність - система узагальнених і взаємопов'язаних показ­ників поточного обліку, які характеризують результати госпо­дарської діяльності підприємства за звітний період.

9. Історична (фактична) собівартість (принцип підготовки фінансової звітності) - принцип, який визначає пріоритет оцінки активів виходячи з витрат на їх виробництво та придбання.

10. Консолідована фінансова звітність - звітність, що відо­бражає фінансовий стан і результати діяльності юридичної особи та її дочірніх підприємств як єдиної економічної одиниці.

11. Користувачі звітності - фізичні та юридичні особи, що по­требують інформації про діяльність підприємства для прийняття рішень.

12. Нарахування та відповідність доходів і витрат (принцип підготовки фінансової звітності) - принцип, згідно з яким для визначення фінансового результату звітного періоду слід зістави­ти доходи звітного періоду з витратами, які були здійснені для отримання цих доходів. При цьому витрати відображаються в об­ліку із звітності у момент їх виникнення, незалежно від часу над­ходження і сплати грошей.

13. Обачність (принцип підготовки фінансової звітності) -принцип, згідно з яким методи оцінки, що застосовуються в бухгалтерському обліку, повинні запобігати заниженню оцінки зо­бов'язань та витрат і завищенню оцінки активів і доходів підпри­ємства.

14. Облікова політика - сукупність принципів, методів і про­цедур, що використовуються підприємством для складання та по­дання фінансової звітності.

15. Періодичність (принцип підготовки фінансової звітності) -принцип, який припускає розподіл діяльності підприємства на певні періоди часу з метою складання фінансової звітності.

16. Повне висвітлення (принцип підготовки фінансової звіт­ності) - принцип, згідно з яким фінансова звітність повинна міс­тити всю інформацію про фактичні та потенційні наслідки опера­цій та подій, яка може вплинути на рішення, що приймаються на її основі.

17. Подія після дати балансу - подія, яка відбувається між да­тою балансу і датою затвердження керівництвом фінансової звіт­ності, підготовленої до оприлюднення, яка вплинула або може вплинути на фінансовий стан, результати діяльності та рух кош­тів підприємства.

18. Послідовність (принцип підготовки фінансової звітності) -принцип, який передбачає постійне (із року в рік) застосування підприємством обраної облікової політики. Зміна облікової полі­тики повинна бути обґрунтована і розкрита у фінансовій звітності.

19. Превалюва ння змісту над формою (принцип підготовки фінансової звітності) - принцип, згідно з яким операції повинні обліковуватись відповідно до їх сутності, а не лише виходячи з юридичної форми.

20. Примітки до фінансових звітів - сукупність показників і пояснень, яка забезпечує деталізацію і обґрунтованість статей фі­нансових звітів, а також інша інформація, розкриття якої перед­бачено відповідними положеннями (стандартами).

21. Розкриття - надання інформації, яка є суттєвою для корис­тування із фінансової звітності.

22. Рух грошових коштів - надходження і вибуття грошових коштів та їх еквівалентів.

23. Стаття - елемент фінансового звіту, який відповідає крите­ріям, установленим Положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

24. Суттєва інформація - інформація, відсутність якої може вплинути на рішення користувачів фінансової звітності.

25. Фінансова звітність - бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період.

 







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 378. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Примеры задач для самостоятельного решения. 1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P   1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P...

Дизартрии у детей Выделение клинических форм дизартрии у детей является в большой степени условным, так как у них крайне редко бывают локальные поражения мозга, с которыми связаны четко определенные синдромы двигательных нарушений...

Педагогическая структура процесса социализации Характеризуя социализацию как педагогический процессе, следует рассмотреть ее основные компоненты: цель, содержание, средства, функции субъекта и объекта...

Характерные черты официально-делового стиля Наиболее характерными чертами официально-делового стиля являются: • лаконичность...

Этапы и алгоритм решения педагогической задачи Технология решения педагогической задачи, так же как и любая другая педагогическая технология должна соответствовать критериям концептуальности, системности, эффективности и воспроизводимости...

Понятие и структура педагогической техники Педагогическая техника представляет собой важнейший инструмент педагогической технологии, поскольку обеспечивает учителю и воспитателю возможность добиться гармонии между содержанием профессиональной деятельности и ее внешним проявлением...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия