Студопедия — Тестові завдання
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Тестові завдання






1 Першовагітна 28 років поступила з інтенсивною родовою діяльністю. Скарги на головний біль. Порушенняз зору, заторможенність. Артеріальний тиск 180/110 мм.рт.ст. Виражені набряки ніг, передньої черевної стінки. Голова плоду і порожнині малого тазу. Серцебиття плоду ясне, ритмічне 180 уд/хв. При внутрішньому дослідженні: відкриття шийки матки повне, голова плоду в порожнині малого тазу. Яка тактика проведення

A. *Операція накладення акушерських щипців.

B. Кесарський розтин.

C. Плодоруйнівна операція.

D. Консервативне проведення пологів з епізіотомією.

E. Стимуляція родової діяльності.

2 Родiлля у другому перiодi пологiв. Скарги на периодичнi болi в потилицi, областi лоба та надчеревнiй дiлянцi. Мають мiсце набряки обличчя, нiг та статевих органiв. АТ на обох руках 180/100. Голівка плоду в порожниніі малого тазу. Яка подальша тактика?

A. *Порожниннині акушерськi щипцi

B. Кесарiв розтин

C. Накладення щипцiв по Уiлт-Iванову

D. Плодоруйнувальна операция

E. Стимуляцiя пологової дiяльностi

3 Вагiтна в термiнi 35 тижнiв, стан тяжкий. Скаржиться на головний бiль, порушення зору, миготiння “мушок” перед очiма. При оглядi: загальний набряк, АТ -180/120. Раптово з’явилися фибрiлярнi посмикування м’язiв обличчя, тонiчнi судоми. Дихання припинилося. Через 1 хвилину дихання поновилося. З рота значна кiлькiсть пiни. Амнезiя. У клiничному аналiзi сечi: бiлок 7 г/л. Дiагноз?

A. *Еклампсiя

B. Черепно-мозкова травма

C. Гiпертонiчний криз

D. Прееклампсiя тяжкого ступеню

E. Епiлепсiя

4 Вагітна доставлена швидкою допомогою зі скаргами на сильний біль в ділянці шлунка, блювання, головний біль, мерехтіння мушок перед очима. Тиждень тому, у зв'язку з пре еклампсією легкого ступеня, запропонована госпіталізація, але хвора відмовилась. Об'єктивно: шкіра бліда, набряки на гомілках і ступнях, АТ - 160/90 - 160/100 мм рт.ст. Аналіз сечі: лейк. - 3-4 в п/з, циліндри гіалінові і зернисті - 4-5 в п/з, білок - 4 г/л, питома вага 1018. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Прееклампсія середнього ступеня

B. Харчова інтоксикація

C. Перфоративна виразка шлунку

D. Гломерулонефрит

E. Гострий панкреатит

7 Першовагітна відвідала жіночу консультацію в 37 тижнів вагітності. Скарг не має. За останні 2 тижні додала 2кг ваги. Набряки на нижніх кінцівках. АТ – 115/70 мм рт.ст. В сечі патології не виявлено. Вагітній встановили діагноз гестозу. Яка найкраща лікувальна тактика?

A. Госпіталізація в стаціонар для лікування

B. Термінове розродження

C. Кесарський розтин

D. Амбулаторне лікування

E. Пролонгування вагітності

8 Породілля 19 років. Другий період своєчасних родів. Серцебиття 160 за 1 хвилину Голівка плоду знаходиться у вузькій частині порожнини малого тазу. Почався приступ еклампсії. Яка тактика подальшого ведення пологів?

A. Акушерські щипці

B. Кесарський розтин

C. Комплексна інтенсивна терапія і продовження консервативного ведення пологів

D. Вакуум-екстракція плоду

E. Консервативне ведення пологів з наступною епізіотомією

10 У вагітної 29 тижнів вагітностіспостерігаються генералізовані набряки, АТ 190/100 мм рт.ст., протеїнурія - 3.0 г/л, гіпотрофія плоду III ступеню. Який найбільш імовірний діагноз?

A. Прееклампсія середньої тяжкості

B. Гіпертонічна хвороба II Б ст.

12 Першовагітна, 38 тижнів, поступила зі скаргами на головний біль, біль у епігастральній області, сонливість, набряки на ногах. А.Т. – 180/120. Положення плода поздовжнє, головне передлежання, серцебиття плоду 130 уд/хв, ритмічне. В сечі білок 3,3 г/л.Яке ускладнення вагітності виникло?

A. * Прееклампсія важкого ступеня

B. Прееклампсія середнього ступеня

C. Гіпертонічний криз.

D. Еклампсія.

E. Гіпертензія вагітних.

13 Першовагітна 28 років поступила з інтенсивною родовою діяльністю. Скарги на головний біль, порушення зору, заторможенність. Артеріальний тиск 180/110 мм.рт.ст. Виражені набряки ніг, передньої черевної стінки. Серцебиття плоду ясне, риттмічне 160 уд/хв. При внутрішньому дослідженні: відкриття шийки матки повне, плодовий міхур відсутній. Голівка плоду в порожнині малого тазу. Яка тактика проведення пологів?

A. *Операція накладення акушерських щипців.

B. Кесарський розтин.

C. Плодоруйнівна операція.

D. Зробити епізіотомію.

E. Стимуляція родової діяльності.

14 Вагiтна, 18 рокiв, термін вагітності 36 тижнiв, надiйшла до пологового будинку зi скаргами на головний біль, миготіння "мушок" перед очима, біль в епiгастрiї, загальмованість. АТ 170/130 мм рт. ст., білок в сечі 3 г/л, набряк нижніх кінцівок. Який дiагноз найбiльш імовiрний?

A. *Прееклампсiя.

B. Водянка вагiтних.

C. Епiлепсiя.

E. Хронічна гіпертензія

15 Вагітна в терміні 30 тижнів перенесла вдома приступ еклампсії. При поступленні в пологове відділення АТ 150/100 мм рт.ст. Передбачаєма маса плода 1500 г. Пастозність обличчя і гомілок. Білок в сечі – 0,66 ‰. Пологові шляхи до родів не готові. Розпочато інтенсивну комплексну терапію. Яка правильна тактика ведення даного випадку?

A. * Розродження шляхом операції кесарського розтину.

B. На фоні лікування пролонгувати вагітність на 1-2 тижні.

C. На фоні лікування пролонгувати вагітність на 3-4 тижні.

D. Почати родозбудження шляхом внутрішньовенного введення окситоціна або простагландинів.

E. Лікуати гістоз і пологи вести консервативно

16 Породілля 30 років. Народився живий доношений хлопчик вагою 4100 г, довжиною 54 см. Через 20 хвилин після народження плоду народився послід і виділилось 300 мл крові. Після народження посліду продовжується кровотеча. При огляді плаценти відзначено, що судини проходять через край плаценти на оболонки і там обриваються. При огляді пологових шляхів за допомогою дзеркал травми шийки матки та піхви не знайдено. Кровотеча йде з порожнини матки. Які втручання необхідно провести зметою зупинки кровотечі?

A. * Провести ручну ревізію тіла матки

B. Провести зовнішній масаж матки

C. Ввести утеротоніки

D. Провести тампонаду тіла матки

E. Накласти клеми на параметрії за методом Бакшеєва

17 Роділля 20 років. ІІ період своєчасних пологів. Почався приступ еклампсії. При зонішньому обстеженні: голівка плода не промацується. При внутрішньому дослідженні: голівка плода заповнює всю крижову западину, досягаючи тазового дна, стрілоподібний шов у прямому розмірі, мале тім’ячно звернене до лобка. Яка тактика ведення пологів на даному етапі?

A. *Накладання акушерських щипців

B. Кесарів розтин

C. Консервативне ведення пологів з послідуючою епізіотомією

D. Інтенсивна терапія гестоза з продовженням консервативного ведення пологів

E. Вакуум-екстракція плода

21 Першовагітна поступила зі скаргами на головну біль, біль у епігастральній області, сонливість, набряки на ногах. АТ – 180/120. ОЖ – 90 см, ВДМ – 38 см, положення плода подовжне, головне передлежання, серцебиття плоду 130 уд/хв, ритмічне. У аналізі сечі білок 3,3 г/л. Яке ускладнення вагітності виникло?

A. * Прееклампсія тяжкого ступеню

B. Прееклампсія середнього ступеню.

C. Гіпертонічний криз.

D. Еклампсія.

E. Набряки вагітних.

22 Першовагітна, 28 років, з активною пологовою діяльністю, скаржиться на головну біль, порушенняз зору, запоморочиність. Артеріальний тиск 180/110 мм.рт.ст. Виразні набряки кінцівок, передньої черевної стінки. Серцебиття плоду чітке, ритмічне 180 уд/хв. При внутрішньому дослідженні: відкриття шийки матки повне, голівка плоду в порожнині малого тазу. Яка тактика проведення пологів?

A. *Операція накладення порожнинних акушерських щипців.

B. Кесарів розтин.

C. Плодоруйнівна операція.

D. Консервативне проведення пологів з епізіотомією.

E. Стимуляція пологової діяльності.

24 Вагiтна у термiнi 9-10 тижнiв скаржиться на блювання до 15 разiв на добу, значне слиновидiлення. За 2 тижнi вага тiла знизчилася на 2 кг. АТ 100/60, пульс 110 уд. за хв. Шкiра суха, блiда. Вагiтна психiчно лабiльна. Дiурез знижений. Дiагноз?

A. *Надмірна блювота вагітної

B. Блювота вагiтних середньої тяжкості.

C. Блювота вагiтних легкої тяжкостi

D. Хвороба Боткiна

E. Харчова токсикоiнфекцiя

25 У жінки встановлено вагітність терміном 8 тижнів. Турбує нудота та блювання 4-7 разів на добу. Втратила у вазі 5 кг. Який найбільш ймовірний попередній діагноз?

A. Токсикоз І половини вагітності

B. Токсикоінфекція

C. Загострення гастриту

D. Порушення функції шлунку

E. Загроза переривання вагітності

26 Вагітна доставлена машиною швидкої допомоги на ношах. Вагітність - третя, термін - 8 тижнів. Дві попередні вагітності перервано у зв'язку з раннім гестозом. Вагітність бажана. Вагітна виснажена, шкірні покрови сухі, з роту запах ацетону. Блювота до 20 разів на добу. Лікування не отримувала. Який найбільш ймовірний діагноз?

A. Блювота вагітних важкого ступеня

B. Харчова токсикоінфекція

C. Помірна блювота вагітних

D. Загострення хронічного холециститу

E. Загострення хронічного гастриту

27 В гінекологічний стаціонар надійшла хвора 23 років з вагітністю 7-8 тижнів зі скаргами на постійну нудоту, блювання до 15 разів на добу, відсутніст апетиту, запаморочення, зниження маси тіла, підвищення температури до 37,5-38С. Має місце іктерічність склер та шкіри, гіпотонія, тахікардія до 120 уд\хв, запах ацетону з рота, діурез знижений, ацетонурія, циліндрурія,гіпербілірубінемія. Остання менструація - більше 2 місяців тому. Проведена на протязі 4 діб терапія не привела до покращення стану хворої. Що з перерахованого є найбільш

A. Переривання вагітності

B. Продовжити консервативну терапію

C. Призначити антібактеріальну терапію

D. Переривання вагітності методом малого кесарського розтину

E. Перевести хвору в інфекційну лікарню для обстеження та лікування

29 Вагітна 21 року,в терміні 8-9 тижнів, скаржиться на нудоту, блювоту до 20 разів на добу, їжу не утримує. За 10 днів втратила до 4 кг ваги тіла. Стан хворої тяжкий, із роту- запах ацетону. Температура тіла субфібрильна, шкіра суха, жовтушна. Пульс 110 уд/хв, Проведене лікування - без ефекту.

A. * Перервання вагітністі.

B. Токолітична терапія.

C. Протиблювотна та седативна терапія.

D. Наладити парентеральне харчування.

E. Продовжити інфузійну та дезінтоксикаційну терапію..

30 Вагiтна в термiнi 6 тижнiв скаржиться на блювання до 15-20 разiв на добу. За останнi 2 тижнi схудла на 2 кг. Вагiтна млява, апатична. Пульс 100 на хв., температура 37,3 С. З боку внутрiшнiх органiв патологiї не спостерiгається. При бiохiмiчному дослiдженнi кровi - пiдвищений вмiст залишкового азоту. У сечi ацетон та слiди бiлка. Дiагноз?

A. *Нестримне блювання вагiтних

B. Блювання вагiтних середньої тяжкостi

C. Блювання вагiтних легкої тяжкостi

D. Харчова токсикоiнфекцiя

E. Хвороба Боткiна

32 Жінка 28 років пред'являє скарги на нудоту, блювоту до 10 разів протягом доби. Відзначає зниження маси тіла, сухість шкіри. Серцебиття до 100 уд/хв. Температура тіла 37,2 0. Знижен діурез. Після проведення ультразвукового дослідження була виявлена вагітність у терміні 5-6 тижнів. Діагноз?

A. Блювота вагітних середнього ступеню

B. Блювота вагітних легкого ступеню

C. Прееклампсія 1 ступеня

D. Передчасне переривання вагітності

E. Харчове отруєння

33 Першовагітна у терміні пологів.. Перейми почалися 12 годин тому, через 2 години вилилися навколоплідні води. В приймальному відділенні пологового будинку витник приступ судорог, АТ 190/120 мм рт ст, значні набряки кінцівок, рук, передньої черевної стінки. Протеїнурія - 6,0 г/л, циліндурія. При вагінальному дослідженні: шийка матки згладжена, відкриття повне, плідний міхур відсутній, передлежить голівка, в площині виходу з малого тазу. Яка тактика ведення пологів?

A. *Акушерські щипці

B. Кесарський розтин

C. Стимуляція пологової діяльності

D. Плодоруйнуівна операція

E. Консервативне ведення пологів

34 У жінки 25 років з вагітністю 35 тижнів під час чергового огляду в жіночий консультації встановлено: набряки кінцівок, АТ на правій руці 135/90 мм рт. ст., на лівій - 130/90 мм рт. ст, білок в сечі 0,8 г/л, білок в крові - 56 г/л. Стан плода задовільний. Який найбільш імовірний діагноз?

A. *Прееклампсія легкого ступеня

B. Прееклампсія важкого ступеня

C. Набряки вагітних

D. Гіпертонічна хвороба

E. Піелонефрит вагітних

35 Вагітна в терміні 39 тижні скаржиться на переймоподібні болі понизу живота, відсутність рухів плода. Вагітність перебігала на фоні прееклампсії легкого ступеню.. Положення плода подовжнє, голівка малим сегментом у вході в малий таз. Серцебиття плода не вислуховується.Піхвове дослідження: шийка матки згладжена, відкриття 6-7 см, плідний міхур цілий, голівка на рівні інтерспінальної лінії. Яка тактика ведення

A. Консервативне ведення пологів з захистом промежини

B. Консервативне ведення пологів без захисту промежини

D. Кесарів розтин

E. Консервативне ведення пологів з епізіотомією

36 Першовагітна 23 років, 37-38 тижнів,Стан важкий. Вдома відбувся причступ еклампсії. АТ 180/100 мм рт. ст., пульс 98 уд. за хвилину.Генералізовані набряки. Свідомість запаморочена. Визначити тактику ведення вагітної.

A. * Термінове розродження шляхом кесарева розтину на тлі інтенсивної терапії.

B. Пролонгація вагітностії на тлі інтенсівної терапії.

C. Інтенсивна терапія протягом 2-3 днів з наступним пологовирішенням.

D. Накладання акушерських щипців.

E. Рання амніотомія.

37 Жінка в 36 тиж. вагітності скаржиться на головний біль, нудоту, блювоту, біль в правому підребір’ї. Об’єктивно: блідість шкіриних покривів, жовтяниця слизових оболонок, АТ-160/100 мм рт.ст. на обох руках, набряки нижніх кінцівок та передньої черевної стінки, крововиливи в місцях ін’єкцій. Пальпаторно визначається різкий біль в епігастральній ділянці та збільшення печінки. Показники крові: збіль_шення AЛT, AСT, тромбоцитопенія, гемоглобін 85 г/л, гіпербілірубінемія Яке

A. *HELP синдром.

B. Екламптичний статус.

C. Синдром дисемінованого внутрішньо-судинного згор_тання крові.

D. Розрив печінки.

E. Еклампсія.

39 Першовагітна, у терміні 36 тижнів. Скарг не має. За останні два тижні додала в вазі 2 кг. Мають місце набряки нижніх кінцівок. Артеріальний тиск 140/100 мм.рт.ст. У сечі сліди білка. Дагноз?

A. Прееклампсія легкого ступеню

B. Прееклампсія середнього ступеню

C. Гіпертонічна хвороба

D. Набряки вагітних

E. Піелонефріт вагітних

40 У жінки 25 років з вагітністю 34 тижні під час чергового огляду в жіночий консультації встановлено: набряки ніг, АТ на правій руці 140/90 мм рт. ст., на лівій - 130/90 мм рт. ст, білок в сечі 0,66 г/л, білок в крові - 56 г/л. Стан плода задовільний. Який найбільш імовірний діагноз?

A. Прееклампсія легкого ступеня

B. Прееклампсія важкого ступеня

C. Набряки вагітних

D. Гіпертонічна хвороба

E. Пієлонефрит вагітних

41 Вагітна 25 років привезена до пологового будинку в тяжкому стані. Срок вагітності 34 тижні. Хвора скаржиться на головний біль, порушення зору, нудоту. Із анамнезу відомо, що раніше жінка нічим не хворіла. При огляді визначаються набряки ніг, АТ - 170/130 мм рт.ст. на обох руках. Раптом у вагітної з'явились фібрилярні посмикування м'язів обличчя, тонічні та клонічні судоми, дихання припинилося. Через 1,5 хв. відновилось дихання, з рота з'явилась піна, забарвлена кров'ю. Вагітна про напад не пам'ятає. У клінічному аналізі сечі: білок 3,5 г/л. Який найбільш імовірний діагноз?

A. Еклампсія

B. Епілепсія

C. Набряк головного мозку

D. Крововилив у мозок

E. Виразка шлунку

43 Термін вагітної 32 років – 33 тижні. Знаходиться на стаціонарному лікуванні з приводу гестозу ІІІ ступеня. Скарги на раптовий гострий біль в животі, блювання. Об'єктивно: шкіра бліда, пульс – 86/хв, АТ – 180/100 мм рт.ст, набряки, в сечі - білок. Матка напружена, різко болюча, на передній стінці визначається випячування 5х8 см. Серцебиття плоду глухе, 110/хв. З піхви помірні кров'яні виділення. Голівка плоду притиснута до входу в таз. Канал шийки матки пропускає 1 палець вільно. Яка тактика лікаря в даному випадку

A. Кесарський розтин

B. Пологовикликання

C. Гіпотензивна терапія

D. Антигіпоксична терапія

E. Амніотомія

44 Першовагітна доставлена швидкою допомогою, вагітність - 36 тижнів. Скарги на сильний біль в епігастрії, 2 рази була блювота. Болі з'явилися після того, як вагітна з'їла вінегрет. Набряки нижніх кінцівок. АТ - 140/100 мм рт.ст. Сеча при кип'ятінні згорнулася. Який набільш ймовірний діагноз?

A. Прееклампсія

C. Харчова токсикоінфекція

E. Пієлонефрит в стадії загострення

45 Вагітна, 28 років, доставлена в пологовий будинок в коматозному стані. Вагітність 1, 34 тижні. Зі слів чоловіка у вагітної було 2 припадки судог з наступною втратою свідомості. При оглді: свідомість відсутня, обличчя набряк ціанотичне. Відмічаються значні набряки ніг і передньої черевної стінки. Матка в нормотонусі. Положення плода поздовжнє, голівка плода притиснена до входу в малий таз. Серцебиття плода глухе, до 140 на хвилину. АТ 180/100 мм рт.ст. Поставлений діагноз: 1 вагітність 34 тижні, еклампсія. Тактика ведення

A. Терміновий кесарський розтин

B. Проводити лікування пізнього гестозу і пролонгувати вагітність.

C. Провести родозбудження шлхом амніотомії та довенного введення окситоцину.

D. Вивести вагітну з коматозного стану та розродити через природніродові шляхи.

E. Пролонгувати вагітність і розродити шляхом операції кесарського розтину при доношенній вагітності.

46 Роділь, 24 років, поступила в пологовий будинок через 4 години від початку родової діяльності зі скаргами на головний біль, нечіткий зір. АТ – 180/100 мм.рт.ст., значні набряки на ногах. Положення плода повздовжне, головне передлежання. Серцебиття плоду 130 уд/хв. Під час внутрішнього акушерського дослідження стався приступ судом з втратою свідомості. Яке ускладнення виникло в пологах?

A. *Еклампсія.

B. Прееклампсія.

D. Гіпертонічний криз.

E. Епілепсія.

47 У вагітної 22 років 12 годин тому розпочалися перші термінові пологи. При поступленні перейми - кожні 5 хв по 40 сек. АТ – 140/100 мм рт.ст. Положення плоду поздовжнє, голівка великим сегментом - у вході в малий таз. Серцебиття плоду 136/хв, ритмічне. Через 4 години після поступлення почалися потуги, відійшли води. Раптово виникли судоми, з короткочасною втратою свідомості. При піхвовому обстеженні відкриття шийки матки повне, голівка на тазовому дні. Стрілоподібний шов в прямому розмірі виходу, мале тім'ячко - спереду. Як найдоцільніше закінчити розродження?

A. Накладання вихідних акушерських щипців

B. Кесарський розтин

C. Накладання порожнинних акушерських щипців

D. В/в введення 1 мл окситоцину

E. В/в введення протисудомних препаратів

48 Першовагітна, строк вагітності - 34 тижні, поступила в стаціонар зі скаргами на головний біль та погіршення зору. АТ- 170/120мм рт.ст. Набряки передньої черевної стінки, обличчя. В сечі білок – 0,12 г/л. Протягом тижня інтенсивного лікування стан вагітної погіршився. Заключення окуліста: відшарування сітківки, що розпочалося. Пологової діяльності немає. Який шлях термінового розродження показаний вагітній?

A. Кесарський розтин

B. Амніотомія

C. Накладання акушерських щипців

D. Родрзбудження по Барацу

E. Родозбудження на цілому плідному міхурі

49 Першовагітна доставлена швидкою допомогою, вагітність - 36 тижнів. Скарги на сильний біль в епігастрії, 2 рази була блювота. Болі з'явилися після того, як вагітна з'їла вінегрет. Набряки нижніх кінцівок. АТ - 140/100 мм рт.ст. Сеча при кип'ятінні згорнулася. Який набільш ймовірний діагноз?

A. Прееклампсія

C. Харчова токсикоінфекція

D. Водянка вагітних

E. Пієлонефрит в стадії загострення

50 Вагітна, 28 років, доставлена в пологовий будинок в коматозному стані. Вагітність 1, 34 тижні. Зі слів чоловіка у вагітної було 2 припадки судог з наступною втратою свідомості. При оглді: свідомість відсутня, обличчя набряк ціанотичне. Відмічаються значні набряки ніг і передньої черевної стінки. Матка в нормотонусі. Положення плода поздовжнє, голівка плода притиснена до входу в малий таз. Серцебиття плода глухе, до 140 на хвилину. АТ 180/100 мм рт.ст. Поставлений діагноз: 1 вагітність 34 тижні, еклампсія. Тактика ведення

A. Терміновий кесарський розтин

B. Проводити лікування пізнього гестозу і пролонгувати вагітність.

C. Провести родозбудження шлхом амніотомії та довенного введення окситоцину.

D. Вивести вагітну з коматозного стану та розродити через природніродові шляхи.

E. Пролонгувати вагітність і розродити шляхом операції кесарського розтину при доношенній вагітності.

51 Першовагітна 21 року,в терміні вагітності 38-39 тижнів. Під наглядом жіночої консультації не була. Пологової діяльності немає. Артеріальний тиск 180\100, мм рт ст., генералізовані набряки. Вагітна скаржиться на головний біль, затуманення зору, біль в епігастріі. Вдома спостерігався короткочасний приступ з втратою свідомості та судомами. При піхвовому дослідженні:шийка матки скорочена, відкриття вічка до 1.5 см. Плодовий міхур цілий. Передлежить голівка плоду, прижата до входу в малий таз. Що треба робити?

A. Кесарів розтин

B. Стимуляція пологової діяльності

C. Консервативне лікування (гіпотензівна терапія)

D. Сон-відпочинок, спазмолітики

E. Акушерські щипці

52 Вагітна в строці 30 тижнів скаржиться на головний біль, порушення зору, нудоту, блювання, біль в надчревній ділянці. Спостерігається анасарка. АТ 170/105 мм рт.ст. Гемоглобін 96 Г/л. Протеїнурія 4 Г/л, циліндрурія. Гіпотрофія плода I ступеня. Яка патологія зумовлює таку картину?

A. *Прееклампсія важкого ступеню.

B. Гіпертонічна хвороба.

C. Панкреатит.

D. Прееклампсія середнього ступеня.

E. Гострий піелонефріт вагітних

53 Першороділля 26 років доставлена у II періоді своєчасних пологів. На диспансерному нагляді не перебувала. Голівка плода у вузькій частині порожнини малого таза. Стан плода задовільний. Почалися дрібні фібрилярні посіпування повік, що поширилися на обличчя та верхні кінцівки. Яка тактика ведення пологів?

A. * Порожнинні акушерські щипці.

B. Кесарів розтин.

C. Плодоруйнівна операція.

D. Консервативне ведення пологів з подальшою епізіотомією.

E. Вихидні акушерські шипці

54 Першовагітна 38 років, в 37 тиж., поступила із скаргами на головний біль, набряки ніг і обличчя, послаблення рухів плода. Стан жінки тяжкий, АТ 170/105 мм. рт. ст. Білок в сечі – 3,3 г/л. Серцебиття плода 160 уд. у хв. При піхвовому дослідженню: шийка матки “незріла.” Після лікування АТ знизився до 160/90 мм. рт. ст., проте результати кардіотокографії вказують на дистрес плода плода. Яка тактика?

A. Терміновий кесарів розтин

B. Родозбудження та виключення другого періду пологів

C. Підготовка шийки матки до пологів

D. Продовжити лікування пізнього гестозу

E. Пологи через природні пологові шляхи

55 У роділлі в ІІ періоді пологів з’явились скарги на різкий головний біль, мерехтіння “мушок” перед очима. Об-но: АТ 180/110 мм рт ст, набряки рук, ніг, в сечі білок 5г/л серцебиття плоду 90 уд за хв, При піхвовому дослідженні: відкриття шийки матки повне, голівка в площині виходу малого тазу, стрілоподібний шов в прямому розмірі. Подальша тактика

A. Вихідні акушерські щипці

B. Полосні акушерські щипці

C. Пологопідсилення

D. Кесарський розтин

E. Вакуумекстракція плода

56 Вагітна, 36 тиж., знаходилась в стаціонарі з приводу прееклампсії середнього ступеня тяжкості. До вагітності нічим не хворіла. На тлі анасарки, АТ 180/120 мм.рт.ст., білка в сечі – 8,0 г/л, раптово з’явились посмикування мімічних м’язів, напад судом, втрата свідомості. Не дивлячись на інтенсивну терапію протягом 1 години, до свідомості не поверталась. Діагноз?

A. *Екламптична кома

B. Епілептична кома

C. Екламптичний статус

D. Ішемічний інсульт

E. Гіпертонічний криз

57 Вагітна 18 років у терміні 36 тижнів скаржиться на головний біль, порушення зору, нудоту, загальні набряки. Зі слів родичів у вагітної вдома був судомний припадок із втратою свідомості. Об'єктивно: АТ 170/100 - 170/120 мм рт. ст. В сечі білок 9\%оо.Пологової діяльності немає. Яка лікувальна тактика показана хворій?

A. Терміновий кесарський розтин

B. Консервативна терапія

C. Консервативна терапія, при її неефективності – дострокове розродження

D. Медикаментозний сон.

E. Родозбудження з виключенням 2-го періоду пологів

58 Роділля, 24 років, поступила в пологовий будинок через 4 години від початку родової діяльності зі скаргами на головний біль, нечіткий зір. АТ – 180/100 мм.рт.ст., значні набряки на ногах. Положення плода повздовжне, головне передлежання. Серцебиття плоду 130 уд/хв. Під час внутрішнього акушерського дослідження стався приступ судом з втратою свідомості. Яке ускладнення виникло в пологах?

A. *Еклампсія.

B. Передеклампсія легкого ступеню

C. Передеклампсія середнього ступеню..

D. Гіпертонічний криз.

E. Епілепсія.

59 Вагітна,. 25років доставлена в пологовий будинок. Зі слів родичів, удома було три напади судом. На епілепсію не хворіла. Об'єктивно: вагітна непритомна. АТ на правій і на лівій руці 190/120 мм рт.ст., на нижніх та верхніх кінцівках набряки. Термін вагітності 35 тижнів. Діагноз?

A. *Еклампсія.

B. Епілепсія.

C. Діабетична кома.

D. Гостра ниркова недостатність.

E. Печінкова кома.

60 Вагітна, 22 роки у терміні 37 тижнів, в анамнезі пізній самовільний викидень. Вночі раптово почалася кровотеча із статевих шляхів, до 200 мл. Положення плода поздовжнє, голівка над входом в малий таз. Серцебиття плода ясне, ритмічне, 140 уд./хв. При вагінальному дослідженні виявлено, що канал шийки матки пропускає 1 поперечний палець, у вічку та на всьому протязі навколо нього через склепіння пальпується губчата тканина. Яка причина кровотечі?

A. Передлежання плаценти.

B. Загроза передчасних пологів.

C.. Передчасне відшарування нормально розміщеної плаценти.

D.. Низьке прикріплення плаценти.

E. Ерозія шийки матки.

61 Вагітність 37 тижнів. Генералізовані набряки, АТ 170/120 мм.рт.ст. протеінурія 4 г/л. Гіпотрофія плоду. Яка патологія зумовлює таку картину?

A. * Прееклампсія важкого ступеню.

B. Гіпертонічна хвороба.

C. Прееклампсія легкого ступеню.

D. Прееклампсія середнього ступеню.

E. Еклампсія.

62 Вагітність 40 тижнів, АТ - 180/120 мм рт.ст. Пологова діяльність відсутня. Набряки нижніх кінцівок, одутлість обличчя, головний біль, порушення зору, вдома був напад судом. Розпочата терапія - без ефекту. Яка подальша тактика ведення вагітної?

A. * Кесарський розтин

B. Розпочати інфузійну терапію

C. Розпочати седативну терапію

D. Провести стимуляцію пологової діяльності

E. Нагляд в умовах відділення інтенсивної терапії

 







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 3480. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Понятие о синдроме нарушения бронхиальной проходимости и его клинические проявления Синдром нарушения бронхиальной проходимости (бронхообструктивный синдром) – это патологическое состояние...

Опухоли яичников в детском и подростковом возрасте Опухоли яичников занимают первое место в структуре опухолей половой системы у девочек и встречаются в возрасте 10 – 16 лет и в период полового созревания...

Гальванического элемента При контакте двух любых фаз на границе их раздела возникает двойной электрический слой (ДЭС), состоящий из равных по величине, но противоположных по знаку электрических зарядов...

Сущность, виды и функции маркетинга персонала Перснал-маркетинг является новым понятием. В мировой практике маркетинга и управления персоналом он выделился в отдельное направление лишь в начале 90-х гг.XX века...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия