Студопедия — Виконання роботи. При початку нової роботи Ви повинні натискувати кнопку «Нова робота», але якщо ви тільки що запустили програму «Майстер дослідження ПЕМВН»
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Виконання роботи. При початку нової роботи Ви повинні натискувати кнопку «Нова робота», але якщо ви тільки що запустили програму «Майстер дослідження ПЕМВН»






1. Включити досліджувану ПЕОМ. АКОР-3ПК та необхідне вимірювальне обладнання готує до роботи кваліфікований персонал лабораторії

    Рис. 1 2. Обрати необхідне програмне забезпечення. Для цього оберіть пункт меню [Модулі/ Майстер дослідження ПЕМВН]. З’явиться два вікна програми - одне головне (рис 1), яке присутнє весь час роботи і служить для швидкої навігації по етапах дослідження, і друге вікно допоміжне (рис 2), Рис. 2
в якому потрібно буде вказати файл роботи, категорію об’єкту, а так само бажано вказати назву об’єкту, місто та розмір контрольованої зони. Якщо вимагається продовжити роботу, що раніше виконувалася, то слід натискувати кнопку «Відкрити роботу», а після обрати її за ім’ям файлу і обрати ОК.

При початку нової роботи Ви повинні натискувати кнопку «Нова робота», але якщо ви тільки що запустили програму «Майстер дослідження ПЕМВН», то при його запуску автоматично починається нова робота і натискувати кнопку, в цьому випадку, необхідності немає. Ім’я, пропоноване за умовчанням програмою містить поточні число, місяць, рік і час. Можна ввести довільне ім’я файлу, наприклад "Принтер Lexmark Офіс 16.01.2001 ". Розширення "pmi" вводити необов’язково, програма додасть його до введеного імені.

Рекомендується використовувати імена файлів з вказівкою місця і дати проведення дослідження, назва досліджуваної техніки. В даному прикладі використовується ім’я файлу пропоноване програмою.

В списку досліджуваних пристроїв обрати пристрій, і натиснути клавішу «Далі».

Рис. 3 3. Ручне дослідження пристроїв. Після натиснення кнопки «Далі» у вікні «Нова робота» з’явиться вікно «Вибору досліджуваної апаратури» (рис. 3). Це вікно складається з трьох списків: одного списку комп’ютерної периферії пропонованої для дослідження, одного списку офісної оргтехніки пропонованої для дослідження і безпосередньо із списку досліджуваних пристроїв. Із списків пропонованої апаратури Вам необхідно, шляхом натиснення лівою клавішею маніпулятора миша, додати всі пристрої, які Ви хочете досліджувати. Додати або видалити той або інший пристрій Ви зможете і під час виконання роботи, наприклад, після дослідження якого-небудь пристрою.

У вікні «Вибір досліджуваного пристрою» (рис. 3) слід обрати тип досліджуваного пристрою, від цього вибору залежить алгоритм дослідження.

Пристрої ПЕОМ і керовані від ПЕОМ виділені в окремі типи, оскільки на ПЕОМ можна запустити тестову програму і оптимізувати процес дослідження з урахуванням особливостей пристроїв.

Всього виділяється 2 типи пристроїв:

Пристрій/Периферія ПЕВМ - до цього типу відносяться пристрої встановлені безпосередньо в ПЕВМ (відеокарта, вінчестер, дисковод, вбудований модем, плата розширення тощо), або постійно підключені до ПЕВМ (клавіатура), а так само зовнішні пристрої підключаються до ПЕВМ (принтер, плоттер, сканер, зовнішній модем тощо).

Оргтехніка - будь-який вид електронної техніки - ксерокс, різограф, факс, телефон, диктофон, електронний годинник і ін.

Ввести інформацію про досліджуваний пристрій - тип пристрою, назва моделі, серійний номер, наприклад "Принтер Lexmark Optra E+ SN 11MA614". Ці дані будуть використані при формуванні протоколу, і можуть бути змінені пізніше, в Майстрі розрахункових методів або при редагуванні документа. Обрати кнопку Далі.

 

  4 Дослідження відео тракту. Після вибору пристрою «відеотракт» і натиснення кнопки «Далі» у Вас на екрані з’явиться вікно (рис. 4). В якому ви можете вказати характеристики зображення на досліджуваному комп’ютері, вказавши число пікселів екрану, тактову і кадрову частоту. Визначення параметрів відео тракту. Відеотракт ПЕВМ повинен знаходитися в штатному режимі роботи. Запустити на досліджуваній ПЕОМ тестову програму, відповідну операційній системі.
Рис. 4

У прикладі розглядається робота з програмою TestPC для Windows 9x\NT\Me\XP. Робота з пакетом тестових програм для різних операційних систем описана в лабораторній роботі «Тести для вимірювання ПЕМВН від засобів ЕОТ».

В нижній частині вікна TestPC виводиться інформація про поточний відеорежим (рис.5) -1024x768, 85 Hz. В прикладі дозвіл по горизонталі - 1024 пікселів, по вертикалі - 786 пікселів, кадрова частота 85 Hz. Програма TestPC визначає кадрову частоту тільки для операційних систем на основі Windows NT\2000\XP. Для Windows 9x\Me слідує або визначити кадрову частоту іншим способом або встановити можливий діапазон виходячи з таких рекомендацій 50-70 Hz - для застарілих моніторів; 70-100 Hz - для сучасних моніторів. Для операційної системи DOS використовують тестову програму Video.exe. Відеорежим 640x480. В DOS кадрова частота 60 Hz.  
Рис. 5

Практично всі сучасні моделі моніторів мають систему екранного меню, що дозволяє визначати і настроювати параметри роботи монітора.

Практичний приклад визначення кадрової частоти:

На прикладі монітора SAMTRON 76 BDF - викликати екранне меню за допомогою кнопки Menu на лицьовій панелі монітора; обрати пункт меню Режим [Hz] за допомогою кнопок «+» і «-» на лицьовій панелі монітора; у вікні екранного меню вказано "68.6 k/ 85 1024x768", де 68.6 до - частота рядкової розгортки в KHz; 85 - кадрова частота в Hz, 1024x768 - дозвіл монітора. Вийти з режиму екранного меню за допомогою кнопки Exit на лицьовій панелі монітора.

Якщо кадрова частота не визначена такими способами, вона буде визначена безпосереднім вимірюванням по інформативних побічних випромінюваннях в процесі дослідження.

Практичний приклад не визначення кадрової частоти:

Наприклад, в Windows 9x програма TestPC не визначає кадрову частоту, в панелі управління вказано "Визначається адаптером" або "Оптимальна", монітор не має екранного меню.

 

Рис. 5 5 Параметри відео тракту. 5.1 Параметри тест-зображення. Тест-зображення для дослідження відеотракту є заповненням екрану білими (максимальної яскравості) і чорними (мінімальної яскравості) вертикальними смугами, що чергуються. Такий тест створює сигнал інформативного випромінювання максимальної амплітуди із заданою частотою повторень. Товщина смуг називається параметром меандра. Параметри тесту для відеотракта повинні обиратися в залежності від задачі перехоплення зображень).
 

 

Значення параметра меандра, що рекомендуються:

Дрібно детальноє зображення - 1 пікс.

Средне детальноє зображення - 11 пікс.

Крупно детальноє зображення - 31 пікс.

Тест-зображення меандр через 1 піксель створює сигнал інформативного випромінювання максимальної амплітуди з мінімальною частотою повторення. Сигнал від такого тесту являєтся високочастотним. Наприклад, при відеорежімі 1024x768 85Hz перша гармоніка спектра інформативного сигналу буде складати близько 40 MHz.

При типовому дослідженні слід встановити значення Через 1 піксель (рис.5). Для візуального контролю у вікні наводиться вид тесту.

Таке ж значення встановлюється в тестовій програмі на досліджуваній ПЕВМ. В програмі TestPC за умовчанням встановлено режим Через 1 піксель. Для установки іншого значення потрібно в тестовому режимі натискувати клавішу 'F4' і обрати потрібний режим.

5.2. Пошук тактової частоти. Тактову частоту слід визначити для уточнення значення кадрової частоти по реальному сигналу. По параметрам відеотракту тест программа TestPC оцінює диапазон, в якому знаходиться перша гармоніка інформативного сигналу.

Кваліфікований оператор підключає до входу ANT 2.1 пошукову антену типа SA-1. Він розміщує антену поряд з ПЕОМ, наприклад, збоку монітора. На етапі пошуку тактової частоти антена може розташовуватися впритул до ПЕОМ.

На досліджуваній ПЕОМ в тестовій програмі необхідно натискувати клавішу [F1]. На екрані досліджуваної ПЕОМ буде виведено тестовий режим (рис.6).

 

Рис. 6 У меню «Тактова частота» Вам необхідно натискувати кнопку «Уточнити» (рис.7). Після з’явиться вікно уточнення кадрової частоти (рис.8). В цьому вікні Вам необхідно просканувати діапазон, натискуючи кнопку «Сканувати».   Рис. 7

 

5.3. Вибір основної тактової частоти. Після сканування діапазону у вікні з’явиться список частот (рис. 9) програма виділяє поточною частоту, яка має максимальну амплітуду в діапазоні. В більшості випадків це і є основна частота побічних випромінювань відеотракту.

 

Рис. 8 Рис. 9

 

Для точнішої автоматичної настройки необхідно натискувати кнопку «Уточнити».

 

Характеристики сигналу відображаються на графіку, який знаходиться вище за список частот. На основній частоті модуляція має вигляд аналогічний приведеному на рис. 10. Модуляція залежить від встановленого тест-зображення. Для перевірки слід змінити тест-зображення (клавіші [F1], [F2], [F3]), модуляция буде вдповідно змінюватись. Як правило, виявляється декілька складових спектру з необхідною модуляцією. Для проглядання характеристик знайдених сигналів слід перебрати всі частоти в списку. Як основну частоту слід прийняти складову з максимальною амплітудою. Рис. 10

 

5.4. Настроювання на основну частоту.

Після того, як основна частота обрана у вікні «Список частот», слід провести точну настройку на частоту. Точне значення тактової частоти має велике значення для дослідження. Для цього натиснути кнопку «Уточнити» для автопідстроювання.

Також є можливість підстроїти частоту вручну. Для цього бажано встановити вид сигналу «Фаза» і скористатися кнопками «+» і «-», необхідно добитися мінімальної зміни фази за часом. Вид спектру сигналу після точної настройки на частоту приведений у вікні «Знаходження тактової частоти» (рис. 11).

Рис. 11

Після точної настройки на тактову частоту натискуйте кнопку «Далі».

 

5.5. Допоміжні методи визначення основної частоти. У деяких випадках основна частота може бути не виявлена. Наприклад:

Сучасні комп’ютери мають хороше екранування, комп’ютер заземлений. В той же час рівень зовнішніх завад в діапазоні може бути значним і перевищувати рівень основної частоти.

Для застарілих комп’ютерів, що мають параметри відеотракту порядка 640x480 60Hz, тактова частота 12 MHz потрапляє в діапазон радіостанцій і може співпасти із зовнішнім сигналом більшої амплітуди.

Комп’ютери Notebook у принципі мають нижчий рівень побічних випромінювань за рахунок схем із зниженою напругою, компактності, відсутності кабелів і LCD-монитора. Особливо низький рівень випромінювань мають Notebook з монітором виконаним по технології Dual Scan ("подвійне сканування"), на відміну від сучасних TFT ("активна матриця") і застарілих "пасивна матриця".

Якщо основна частота не виявлена (жоден із знайдених сигналів не має необхідної модуляції) слід виконати наступне:

1. Перемістити антену. Розташувати антену максимально близько до відеотракту, біля кабелів відеосистеми.

2. Змінити діапазон частот кадрової розгортки. В деяких моделях моніторів/відеоадаптерів в режимах високої якості для усунення мерехтіння використовується через рядкова розгортка. Аналогічний режим використовувався і в застарілому відеоадаптері CGA та телевізійних схемах. При цьому в інформативному сигналі парні і непарні рядки зображення передаються окремими "напівкадрами". Діапазон частот при цьому повинен бути розширений у бік нижчих частот. За допомогою кнопки «Повернутися» перейти на крок Параметри відеотракту і в полі Діапазон кадрової розгортки, початкову частоту діапазону зменшити в 2 рази. При цьому діапазон сканування відповідно зміниться.

3. Змінити діапазон сканування. Якщо кадрова частота оцінена невірно, основна частота буде зовні діапазону. Слід встановити діапазон сканування 10MHz... 50MHz і проаналізувати частоти, в першу чергу, що мають значну амплітуду.

Після цих заходів повторити сканування.

 

(При першому читанні цей пункт слід пропустити) Підключення до відео тракту.

Якщо основну частоту виявити не вдається, слід підключитися до відеотракту, використовуючи адаптер SVGA-ANT. Підключення виконує кваліфікований спеціаліст. Цей метод є найнадійнішим, відеочастоти виявляються незалежно від зовнішніх чинників. Адаптер SVGA-ANT входить в комплект поставки для режиму автокалібрування. Адаптер містить погоджувальні елементи. Не слід замість нього використовувати з’єднання роз’ємів СР-50-74 і DB15M.

Кваліфікований спеціаліст має підключити до ANT 2.1 ВЧ подовжувач, до нього адаптер для підключення до відео роз’єму, затиск заземлення підключити до корпусу досліджуваної ПЕОМ, тільки після цього від’єднати монітор, (досліджувана ПЕОМ залишається включеною і тестова програма запущена), приєднати роз’єм DB15 до виходу відеокарти ПЕОМ. Управління тестовою програмою на ПЕОМ з відключеним монітором здійснюється клавішами [F1], [F2], [F3].

Повторити сканування діапазону, обравши кнопку Сканування. Підключення робиться тільки на час виявлення тактової частоти і визначення кадрової частоти.

 

5.7. Кадрова частота.

Якщо частота кадрової розгортки Fk визначена (тестовою програмою TestPC на операційних системах платформи NT, за допомогою екранного меню монітора) слід занести її у відповідне поле введення «Кадрова частота».

Якщо частота кадрової розгортки не визначена, то можна не вводити ніяких значень, а просто натискувати кнопку «Уточнити» (рис. 12). З'явиться вікно уточнення кадрової частоти (рис. 13).

Бажано відразу натискувати в тестовій програмі «TestPC» клавішу [F3]. Потім, перейти до роботи з «Майстром ПЕМВН» і якщо відома кадрова частота, то необхідно ввести її, а після натискувати кнопку «Уточнити частоту».

Рис. 12       Рис. 13
   

 

Якщо ж частота не визначена, то необхідно спочатку натискувати кнопку «Визначення частоти» і якщо кадрова частота визначилася вірно, то тест-сигнал знаходиться на місці і не пливе, інакше кадрова частота визначилася не вірно і Вам слід або автоматично підстроїтися, натискуючи кнопку «Уточнити частоту» або підстроїтися вручну. Для ручного підстроювання використовуйте кнопки ручного підстроювання, які знаходяться над графіком (рис. 13).

Після визначення кадрової частоти натискуйте кнопку Далі.

 

6. Вибір методів ідентифікації частот

У комплексі використовуються три методи ідентифікації:

- автоматична ідентифікація частот відеотракту кореляційно-часовим методом

- автоматична ідентифікація кореляційно-амплітудним методом

- ідентифікація оператором для всіх пристроїв

Стандартний метод (кореляційно-амплітудний) визначення інформативних частот від відео працює так само як для всієї решти пристроїв.

При виборі методу «За п’ятьма смугами» («кореляційно-часовим методом») ідентифікація буде проведена за допомогою кореляційного алгоритму, будуть виявлені інформативні сигнали ПЕМВ відеотракту, таким частотам буде встановлений статус "Інформативна". Частотам, які не є інформативними буде встановлений статус "Перевірена". Рекомендується обрати «За п’ятьма смугами» (рис. 14) і натискувати кнопку «Далі».   Рис. 14

 

7. Автоматична ідентифікація ПЕМВ кореляційно-амплітудним методом (за п’ятьма смугами). Цей спосіб ідентифікації призначений тільки для відеотракту. Для всієї решти пристроїв дивись Лабораторну роботу № 123 «Дослідження ПЕМВН від периферійних пристроїв ПЕОМПісля того, як буде введена тактова частота, Вам необхідно обрати метод ідентифікації «За п’ятьма смугами» (рис 14) і натиснути кнопку «Далі». У вікні (рис 16), що з’явилося, сформується список частот для автоматичного дослідження. Після чого, Вам необхідно в тестовій програмі TestPC натискувати клавішу [F3], (з’явиться екран як на рис. 15) а в майстрі натискувати кнопку «Ідентифікувати список». Програма, автоматично перевірить Ваш список і виділить інформативні частоти. Ви також можете змінити час накопичення сигналу, рекомендується ставити 1.5 с.

  Рис. 15 По закінченню автоматичної ідентифікації у оператора є можливість перевірити список вручну. При необхідності оператор може вуручну задати статус тієї або іншої частоти. Рис. 16

Для цього можна скористатися контекстним меню (яке з’являється при натисненні правої кнопки миші), або скористатися гарячими клавішами [Ctrl+Z], [Ctrl+X], [Ctrl+C].

 

Після завершення ідентифікації всіх частот обрати кнопку Далі і перейти до вимірювання.

 

7. Вимірювання частот

Після ідентифікації списку частот у вікні однойменному вікні натискуйте кнопку «Далі». Програма автоматично розіб’є Ваш список небезпечних частот на три вимірювані величини: на електричні, магнітні складові поля і наведення в мережі електроживлення (рис 25). Якщо Ви думаєте використовувати Систему Автоматичного захисту (САЗ), то необхідно встановити галочку в пункті «після вимірювання напруженості поля, зміряти САЗ». При цьому після вимірювання обраної Вами складової поля, Ви перейдете до вимірювання з САЗ. Вимірювання з САЗ проводяться так само як і при вимірюванні напруженості у наступному пункті, Вам слід тільки виконувати підказки, що з’являються.

 

7.1 Вимірювання електричної складової поля

У вікні «Вибір вимірюваної величини» (рис. 17), необхідно при виборі вимірюваній величині обрати «Електрична складова» і натискувати кнопку «Далі». З’явиться вікно «Вимірювання списку частот» (рис. 18). Тепер Вам необхідно, щоб кваліфікований оператор підключив електричну вимірювальну антену до входу ANT1 і розташував її на відстані 1 метр від вимірюваного пристрою.

Рис. 17 Рис. 18

За необхідності Ви можете розташувати вимірювальну антену на іншій відстані, але при цьому Вам необхідно в полі введення відстані внести відповідні корективи. Тепер необхідно запустити досліджуваний пристрій в тестовому режимі і в програмі «Майстер ПЕМВН» натискувати кнопку «Провести автоматичне вимірювання».

Програма зміряє список частот і в стовпці «Амплітуда, дБ» з’являться амплітуди виміряних частот. Після вимірювання списку натискуйте кнопку «Далі».

 

7.2 Вимірювання магнітної складової поля

У вікні «Вибір вимірюваної величини» (рис. 25), необхідно при виборі вимірюваної величині обрати «Магнітна складова поля» і натискувати кнопку «Далі». З'явиться вікно «Вимірювання списку частот» (рис. 19).

 

 

Рис. 19 Тепер Вам необхідно, щоб кваліфікований оператор підключив магнітну вимірювальну антену до входу ANT1 і помістив її на відстань 1 метр від вимірюваного пристрою. При необхідності Ви можете помістити вимірювальну антену на іншій відстані, але при цьому Вам необхідно в полі введення відстані внести відповідні корективи. Тепер необхідно запустити досліджуваний пристрій в тестовому режимі і в програмі «Майстер ПЕМВН» натискуйте кнопку «Провести автоматичне вимірювання».

Програма виміряє список частот і в стовпці «Амплітуда, дБ» з’являться амплітуди виміряних частот. Після вимірювання списку натискуйте кнопку «Далі».

 

9. Результати роботи

Після виконання дослідження Ви можете у вікні «Результати роботи» (рис. 20) подивитися результати дослідження (знайдені частоти, значення виміряних частот, результати акустичного дослідження тощо.).

 

Рис. 20 9.1 Перегляд результатів вимірювань Для переглядання результатів вимірювання Вам необхідно у вікні «Результати роботи» обрати опцію «Результати вимірювання», а в сторіночці (рис. 20), що з’явилася, обрати пункт «Електричне поле», для переглядань результатів вимірювання електричної напруженості, а для переглядань магнітної складової поля або наведень в мережах електроживлення необхідно обрати відповідно «Магнітне поле» або «Наведення в лініях».

 

Після закінчення натискуйте кнопку «Далі».

 

10. Оцінка захищеності

10.1. Розрахунок за допомогою майстра розрахунків

Для розрахунків зон перехоплення Вам необхідно у вікні «Результати роботи» (Рис. 20) обрати опцію «Розрахунок і протокол», а в сторіночці (рис. 21), що з’явилася, Вам необхідно обрати пункт «Розрахункова програма». Сама програма повинна знаходитися по вказаному шляху в строчці введення «Шлях до розрахункової програми». Якщо ви хочете проглянути зони перехоплення тільки для поточного пристрою, то оберіть пункт «Поточні пристрій». Для запуску майстра звітів натискуйте кнопку «Розрахунок». З’явиться вікно з параметрами даного пристрою. В цьому вікні Вам необхідно ввести тактову частоту (якщо вона не введена) і норму. Ці параметри необхідні для розрахунку. Вся решта параметрів вводиться тільки для протоколу.

 

Рис 21 Рис. 22

 

10.2. Розрахунок за допомогою БАР

Розрахунок в "Бланку автоматизованого розрахунку (БАР)" вимагає наявності розрахункових файлів БАР і встановленої програми Mathcad 2000 Pro. Вам необхідно у вікні «Результати роботи» (рис. 20) обрати опцію «Розрахунок і протокол», а в сторіночці (рис. 22), що з’явилася, Вам необхідно обрати пункт «Розрахунок за допомогою Бланка автоматизованого розрахунку - БАР». Перевірити шляхи розміщення MathCad і розрахункових файлів, а так само ввести необхідні для розрахунку дані, а потім натискувати кнопку «Розрахунок». Програма автоматично запустить MathCad і передасть їй дані для дослідження.

 

11. Майстер розрахунків

Майстер розрахунків - програма для визначення зон перехоплення та для створення протоколу. Для її запуску Вам необхідно запустити файл «RaschetPEMIN.exe», який за умовчанням знаходиться по шляху: C:\AKOR\Akor2\modules. Після запуску з’явиться вікно з вибором файлу роботи і файлу протоколу (рис. 23). Вам необхідно відкрити виконану роботу і натискувати кнопку «Далі». Ви потрапите у вікно «Інформація про об’єкт» (рис. 24), у якому Ви можете внести Назву об’єкту, його категорію, а так само вказати контрольовані зони з САЗ і без нього. Останні три параметри необхідно для розрахунку.

 

Рис. 23 Рис. 24

 

Для продовження натискуйте «Далі». Ви потрапите у вікно «Створення списку пристроїв» (рис. 25). Це вікно складається з двох списків: списку досліджуваних пристроїв і списку пристроїв для розрахунку. В цьому вікні Вам необхідно сформувати список пристроїв, для яких Ви хочете сформувати протокол. Також в цьому вікні Ви можете задати норму для всіх пристроїв. По закінченню створення списку натискуйте кнопку «Далі» і потрапите у вікно «Додаткова інформація для протоколу» (рис. 26).

 

Рис. 25 Рис. 26
Вся введена інформація вводяться виключно для формування протоколу. Після введення даних натискуйте «Далі» і потрапите у вікно «Початкова інформація».

 

В цьому вікні ви побачите таблицю із списком пристроїв, для яких Ви створюєте протокол. Напроти кожного типу пристрою необхідно вказати його назву. Пристрої, які не матимуть назви, не будуть занесені в протоколі в загальний список. Після вказівки всіх назв натискуйте «Далі».

Відкриється вікно «Додаткова інформація для протоколу». В цьому вікні Вам необхідно вказати список апаратури, яка брала участь у вимірюванні (з вказівкою серійних номерів), а так само необхідно вказати посаду та прізвище людей, що проводили вимірювання. По натисненню на кнопку «Далі» Ви потрапляєте у вікно «Розрахунок» (рис. 27).

Рис. 27 В цьому вікні можна задати всі параметри, необхідні для визначення зон, а також подивитися результати дослідження і створити протокол. Перед створенням протоколу Вам необхідно переконається в тому, що Ви правильно задали категорію об’єкту, а також правильно вказали тактові частоти і норми для всіх пристроїв. Якщо Ви хочете одержати коефіцієнт захищеності, то Вам необхідно вказати розмір контрольованої зони.  

 

5 Ключові запитання

 

1. Види контролю ефективності захисту інформації.

2. Яким може бути технічний контроль ефективності технічного захисту інформації за характером проведення та змісту?

3. Засіб контролю ефективності захисту інформації (визначення).

4. Необхідні умови для проведення технічного контролю.

5. Види контрольованих нормативних показників.

6. Задачі контролю захищеності об’єкту від витоку по ПЕМВ.

7. У якому випадку пристрій об’єкту і сам об’єкт вважаються захищеними від витоку по ПЕМВ?

8. Види контролю захищеності об’єктів від розвідки по ПЕМВН.

9. Який орган визначає склад нормативної і методичної документації для атестації конкретних об’єктів інформатизації?

10. Склад нормативної і методичної документації на методи випробувань.

11. Зміст технічного контролю ЕОМ.

12. Порядок інструментального контролю ПЕМВН.

13. Задачі експлуатаційного контролю захищеності від витоку по ПЕМВН.

14. Зміст інструментальної частини експлуатаційного контролю.

15. Яким повинне бути значення напруги (напруженості поля) сторонніх радіоперешкод на кожній частоті вимірювань по ПЕМВН?

16. У якому випадку допускається проведення випробувань в неекранованому приміщенні?

17. Призначення поворотної платформи при вимірюваннях напруженості поля ПЕМВН.

 

5 Література

1. Кононович В.Г. Методики оцінки інформаційної захищеності телекомунікацій. Частина 1. Технічний контроль ефективності заходів захисту інформації / //







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 835. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Основные разделы работы участкового врача-педиатра Ведущей фигурой в организации внебольничной помощи детям является участковый врач-педиатр детской городской поликлиники...

Ученые, внесшие большой вклад в развитие науки биологии Краткая история развития биологии. Чарльз Дарвин (1809 -1882)- основной труд « О происхождении видов путем естественного отбора или Сохранение благоприятствующих пород в борьбе за жизнь»...

Этапы трансляции и их характеристика Трансляция (от лат. translatio — перевод) — процесс синтеза белка из аминокислот на матрице информационной (матричной) РНК (иРНК...

САНИТАРНО-МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ВОДЫ, ВОЗДУХА И ПОЧВЫ Цель занятия.Ознакомить студентов с основными методами и показателями...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия