Студопедия — Function show_prompt ()
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Function show_prompt ()






</ SCRIPT>;

Функцією в JavaScript називається код, що буде виконувати певні дії на сторінці. В цьому випадку код називається show_prompt (), і це унікальний код, який повідомляє web-браузеру про виклик спливаючого вікна. При натисненні кнопки Submit виконується певна подія.

Show_prompt () функції необхідно більше інформації для роботи.

6. Додайте наступний код (виділено чорним кольором) нижче функції:

<script type="text/javascript">;

Функція show_prompt ()

{

var name=prompt();}

</ SCRIPT>;

У цьому рядку коду, ви оголосили змінну та її значення. Ця змінна, називається «name», вона отримує своє значення з рядка функції. Один рядок коду – це мінімальна кількість інформації, яка необхідна для виклику певної події JavaScript.

Для запуску коду JavaScript, вам потрібно додати інструкцію до HTML кнопки, яка описує, як запустити код і яку функцію використовувати.

7. Додайте цей код (виділено чорним кольором) в HTML для кнопки:

< input type="button" onclick="show_prompt()"; value="Submit" />;

Код OnClick відомий як подія JavaScript і значення "show_prompt ()" функція JavaScript.

8. Збережіть файл і перегляньте сторінку в браузері. Якщо при налаштуванні підвищеної безпеки браузер обмежить дію скрипту, вам необхідно натиснути кнопку "Дозволити заблокований вміст". Натиснувши на кнопку, ви побачите сценарій рядка, а також в спливаючому вікні з'явиться підказка. Це дуже проста демонстрація можливостей JavaScript. Тепер ви будете додавати код для заповнення рядка інформацією.

9. Закрийте браузер і додайте наступний код (виділено чорним кольором), щоб JavaScript міг оголосити змінну:

VAR name = prompt (" Будь ласка, введіть ваше ім'я", "Кріс П. Бекон ");

Збережіть файл і перегляньте його в браузері. Перевірте сторінку ще раз, натиснувши Submit. Нові значення, які ви тільки що додали тепер видно у вікні.

Рисунок 2 - Демонстрація користувачу, однієї з найпростіших функції JavaScript

10. Закрийте браузер і додайте наступний код (виділено чорним кольором):

<script type="text/javascript">;

function show_prompt ()

{

VAR name = promt("Будь ласка, введіть ваше ім'я", "Кріс П. Бекон");

if (name! = NULL && name! = "")

{

document.write ("Hello" + name + "Як ви сьогодні?!");

}

}

</ SCRIPT>;

Цей код складається з двох частин. Якщо запит шукає значення в текстовому полі, в якому є атрибути, document.write, то значення name відобразиться.

Символи! = &&, що містяться в коді (name! = NULL ім'я &&! = "") Відомі як оператори в JavaScript, і вони допомагають побудувати логіку будь-якої функції.

11. Збережіть вашу сторінку, а потім перегляньте його в браузері. Залиште значення ім'я за замовчуванням і натисніть кнопку «OK». Нова сторінка побудована на основі коду, доданого в попередньому кроці.

Рисунок 3 – Ім'я користувача в рядку поля записується на сторінку

Натисніть кнопку «Назад» в вашому браузері, потім натисніть кнопку Надіслати ще раз, тоді введіть своє ім'я. Натисніть «OK», буде створена нова сторінка з новим значенням.

Це відносно проста функція в JavaScript, але вона повинна дати вам загальне уявлення про те, як JavaScript спілкується з HTML-елементами на сторінці, а також основну логіку функції JavaScript. У наступній вправі ви дізнаєтеся про події JavaScript.

2 Події JavaScript

Працюючи з попереднім прикладом, ви ознайомились з подією OnClick, що при натискані викликає код. В цій вправі ви ознайомитесь з іншими подіями, що використовуються в скриптах.

1. У вашому HTML-коді змініть подію OnClick для OnMouseOver (виділено чорним):

<input type="button" onmouseover= "show_prompt()" value="Submit" />;

2. Збережіть файл і перегляньте його в браузері. Тепер помістіть курсор на кнопку, не натискаючи, на запрошуване вікно. В даний час ця подія прив'язана до кнопки, але ви можете перемістити подію на кнопку фактичної сторінки.

3. Виберіть подію OnMouseOver і її значення, а потім натисніть «Ctrl + X», щоб вирізати код. Знайдіть тег і натисніть «Ctrl + V», щоб вставити код, як показано тут:

<body onmouseover="show_prompt()">;

4. Після зміни події OnLoad збережіть сторінку і прогляньте її в браузері. Ви можете ввести тут текст, але подія в даний час являється структурованою, було б доцільно написати текст на сторінці, тому натисніть кнопку «Скасувати».

За допомогою цієї вправи ви дізналися, що JavaScript дозволяє вам обирати, де і як ви задавати імена. В обох випадках взаємодія з користувачем запускає код, але подія надає користувачеві вибір, тобто час для запуску коду, у той час як подія OnClick (призначити на кнопку), дає користувачеві більш ширший вибір.

3 Об'єктні моделі документа

JavaScript має доступ до об'єктів у браузері, це як спливаюче вікно з вашої попередньої вправи, яке з'явилося на екрані. Цей доступ використовує Document Object Model (DOM), який затверджений «Конвенцією про доступ до даних в HTML-сторінках». Ця модель описує всі елементи HTML-сторінки, такі як форми і образи.

Серед всього іншого, цей доступ дозволяє JavaScript:

• Здійснювати перевірку полів форми

• Визначати версію браузера користувача

• Реагувати на дії користувача

• Зберігати та вилучати інформацію на комп'ютері користувача

Згадаємо перший приклад і частину його коду:

document.write (the seventh line from the top).

<script type="text/javascript">;

function show_prompt()

{

var name=prompt("Please enter your name","Chris P. Bacon");

if (name!=null && name!="")

{

document.write("Hello " + name + "! How are you today?");

}

}

</script>;

3 Розуміння елемента Canvas

Елемент «Canvas» відрізняється від більшості інших елементів HTML5. Він більш складний та потребує допомоги JavaScript, для повноцінної роботи. Ваш перший крок полягає в додаванні (або визначенні) графічного елементу в HTML. Після того як визначили елемент, ви повинні зберегти посилання на контекст малюнка для цього елемента і в якості змінної в JavaScript.

1. Відкрийте 05_canvastemplate.HTML-файл в папці HTML5_05lessons та знайдіть шаблон, який будете використовувати, модифікуйте його відносно своїх майбутніх проектів. Цей шаблон визначає елемент Canvas з шириною і висотою 300px. HTML-код для елементу Canvas буде мати вигляд:

<body onload="setup();">;

<canvas id="lessonCanvas" width="300"height="300"style="margin:100px;"></canvas>;

</body>;

The code for your JavaScript looks like this:

<script type="text/javascript">;

  function setup() {

    var canvas = document.getElementById('lessonCanvas');

    if (canvas.getContext) {

      var ctx = canvas.getContext('2d');

      <!--drawing instructions here -->;

    }

  }

</script>;

Ви не зможете виконувати будь-які зміни в файлі, але як тільки будете готові створити полотно на основі своєї роботи, ви можете використовувати це в якості відправної точки.

2. Виберіть Файл> Закрити без внесення будь-яких змін в цей файл.







Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 448. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Травматическая окклюзия и ее клинические признаки При пародонтите и парадонтозе резистентность тканей пародонта падает...

Подкожное введение сывороток по методу Безредки. С целью предупреждения развития анафилактического шока и других аллергических реак­ций при введении иммунных сывороток используют метод Безредки для определения реакции больного на введение сыворотки...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

Вопрос. Отличие деятельности человека от поведения животных главные отличия деятельности человека от активности животных сводятся к следующему: 1...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия