Студопедия — Проект Закону України „Про внесення змін до деяких
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Проект Закону України „Про внесення змін до деяких






законодавчих актів України”

Верховна Рада України постановляє:

І. Внести до Цивільного кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2003, № 40, ст. 356; № 41, ст. 356, 2003; № 42, ст. 356; № 43, ст. 356; № 44, ст. 356) такі зміни:

1. Частину першу статті 85 доповнити новим абзацом такого змісту:

„Непідприємницьке товариство здатне мати лише цивільні права й нести цивільні обов’язки, що відповідають меті, для якої воно було створено, а у випадках, передбачених законом, — також виду діяльності непідприємницького товариства. Правочин, вчинений всупереч меті діяльності непідприємницького товариства, або у випадках, передбачених законом, — виду діяльності непідприємницького товариства, може бути визнано недійсним.”

2. Частину другу статті 91 викласти в такій редакції:

„2. Цивільна правоздатність юридичної особи може бути обмежена законом, установчими документами або за рішенням суду.”

3. Частину четверту статті 104 викласти в такій редакції:

„4. Особливості ліквідації фінансових установ установлюються законом.”

4. Статтю 106 доповнити частиною третьою такого змісту:

„3. Особливості злиття, приєднання, поділу, перетворення фінансових установ установлюються законом.”

5. Частину 1 статті 1032 викласти в такій редакції:

„1. Установником управління є власник майна, якщо інше не передбачено законом.”

ІІ. Внести до Закону України „Про недержавне пенсійне забезпечення” (Відомості Верховної Ради України, 2003, № 47-48, ст. 372) такі зміни:

1. У статті 1:

1) частину п’ятнадцяту викласти в редакції:

„недержавний пенсійний фонд (далі— пенсійний фонд) — юридична особа, створена в організаційно-правовій формі непідприємницького товариства виключно з метою накопичення пенсійних активів і здійснення учасникам пенсійних виплат на підставах і в порядку, встановлених законом, та зобов’язана забезпечувати адміністрування, управління пенсійними активами та обслуговування пенсійних активів зберігачем ”;

2) у частині двадцять другій слова „сума зобов’язань у грошовому виразі” замінити словами „грошові зобов’язання”.

2. У статті 6:1) в абзаці другому частини четвертої слова „після реєстрації Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України” замінити словами „після внесення запису до Державного реєстру фінансових установ”. 2) частину сьому викласти в такій редакції: „7. Органами управління пенсійного фонду є збори засновників і рада пенсійного фонду (рада фонду).” 3. Абзац перший частини третьої статті 7 викласти в такій редакції: „Накопичені пенсійні кошти в сумі розміру пенсійних внесків, що сплачені на користь учасника фонду, та розподіленого на його користь прибутку (збитку), являють собою грошове зобов’язання пенсійного фонду перед учасником пенсійного фонду.”

4. Доповнити статтею 8-1 такого змісту:

„Стаття 8-1. Майно пенсійного фонду

1. Засновники наділяють пенсійний фонд майном для забезпечення діяльності з недержавного пенсійного забезпечення (майно пенсійного фонду), склад, розмір (вартість), порядок та строк внесення якого визначається у статуті пенсійного фонду. Джерелами формування майна пенсійного фонду можуть бути тільки одноразові чи регулярні внески засновників. Майно пенсійного фонду, внесене засновниками, стає власністю пенсійного фонду та обліковується окремо від пенсійних активів.

2. Майно пенсійного фонду може бути використане виключно для забезпечення діяльності фонду, визначеної статутом. Будь-який правочин із майном пенсійного фонду, вчинений у суперечності з призначенням цього майна, може бути визнаний судом недійсним за позовом самого пенсійного фонду, його засновника чи Держфінпослуг.

3. Засновники не мають права вимагати повернення внесеного ними майна, у тому числі в разі ліквідації пенсійного фонду.”

5. У статті 9:1) третє речення абзацу першого частини першої викласти в такій редакції: „Рада фонду має право розробляти зміни до статуту пенсійного фонду, у тому числі до пенсійної схеми, і вносити на розгляд засновників питання про їх затвердження.”; 2) доповнити абзац перший частини першої реченням такого змісту: „Зміни до статуту пенсійного фонду затверджуються засновниками за поданням ради пенсійного фонду чи з власної ініціативи.”;3) частину п’яту викласти в такій редакції:„Зміни до статуту пенсійного фонду подаються на реєстрацію радою фонду протягом семи робочих днів після затвердження таких змін засновниками за тими ж правилами, що встановлені для реєстрації статуту, у тому числі пенсійних схем, при створенні пенсійного фонду.” 6. У статті 11: 1) частину першу викласти в такій редакції: „1. Реєстрація статуту, у тому числі пенсійних схем пенсійного фонду, здійснюється Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг в порядку, затвердженому Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг. Державна реєстрація пенсійного фонду здійснюється у порядку, встановленому законодавством про державну реєстрацію юридичних осіб. Пенсійний фонд набуває статусу юридичної особи з моменту його державної реєстрації. Пенсійний фонд набуває права на провадження діяльності з недержавного пенсійного забезпечення після внесення запису про нього до Державного реєстру фінансових установ.” 2) частини другу – сьому виключити. 7. У статті 12:1) у частині першій слова „реєстрації пенсійного фонду” замінити словами „державної реєстрації пенсійного фонду”; 2) частину четверту викласти в такій редакції: „4. У разі невиконання вимог цієї статті протягом одного року з дня державної реєстрації пенсійного фонду Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України приймає рішення про скасування запису про пенсійний фонд у державному реєстрі фінансових установ.”

8. Частину третю статті 13 викласти в такій редакції:

„3. Кандидати в члени ради фонду, які є представниками засновників пенсійного фонду та роботодавців-платників корпоративного пенсійного фонду, призначаються засновниками пенсійного фонду та роботодавцями-платниками корпоративного пенсійного фонду, визнаються членами ради фонду на зборах засновників, і набувають повноважень, пов’язаних зі створенням і державною реєстрацією пенсійного фонду. Члени ради набувають повноважень з недержавного пенсійного забезпечення, якщо протягом 30 днів після подання списку членів ради фонду до Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України щодо них не надійде обґрунтованого письмового заперечення Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України.”

9. У статті 14: 1) в абзаці третьому частини першої слово „погоджені” замінити словом „затверджені”;2) абзац дев’ятий частини першої доповнити словами „і майном пенсійного фонду”. 10. У статті 16:1) частину першу доповнити першим реченням такого змісту: „Збори засновників пенсійного фонду є вищим органом управління пенсійного фонду.”;2) пункт а) частини третьої викласти в такій редакції: „затвердження змін до статуту пенсійного фонду, у тому числі що стосується пенсійних схем”;

3) пункт в) частини третьої виключити.

11. Доповнити статтею 16-1 такого змісту:

„Стаття 16-1. Відповідальність пенсійного фонду

1. Пенсійний фонд несе відповідальність за власними зобов’язаннями всім майном, що належить йому на праві власності, з урахуванням встановлених цим Законом особливостей правового режиму і звернення стягнення на пенсійні активи.

2. На пенсійні активи може бути звернене стягнення виключно за вимогами до пенсійного фонду суб’єктів недержавного пенсійного забезпечення, та які випливають безпосередньо зі здійснення пенсійним фондом недержавного пенсійного забезпечення.

У разі недостатності пенсійних активів для виконання зобов’язань перед суб’єктами недержавного пенсійного забезпечення, що випливають безпосередньо зі здійснення пенсійним фондом недержавного пенсійного забезпечення, стягнення за вимогами цих кредиторів може бути звернене на майно пенсійного фонду.

3. Стягнення кредиторів, які не є суб’єктами недержавного пенсійного забезпечення, або за вимогами, що не випливають безпосередньо зі здійснення пенсійним фондом недержавного пенсійного забезпечення, може бути звернене виключно на майно пенсійного фонду.”

12. Назву та частину першу статті 19 викласти в такій редакції:

„Стаття 19. Державна реєстрація припинення пенсійного фонду

1. Пенсійний фонд втрачає право на провадження діяльності з недержавного пенсійного забезпечення з дня набрання чинності рішенням про виключення його з Державного реєстру фінансових установ та анулювання відповідного свідоцтва.

Виключення пенсійного фонду з Державного реєстру фінансових установ та анулювання відповідного свідоцтва здійснюється на підставі поданого до Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України звіту про проведення ліквідації пенсійного фонду за умови повного розрахунку з усіма учасниками пенсійного фонду шляхом передачі прав на пенсійні кошти всіх його учасників до інших пенсійних фондів, страхових організацій, на пенсійні депозитні рахунки або здійснення одноразової пенсійної виплати у випадках, передбачених цим Законом.

Державна реєстрація припинення пенсійного фонду як юридичної особи провадиться відповідно до законодавства про державну реєстрацію юридичних осіб.”

13. У статті 21:

1) у частині четвертій слова „радою фонду” замінити словами „пенсійним фондом, від імені якого діє рада фонду”;

2) у частині п’ятій слова „повна назва та місцезнаходження (юридична адреса) органів управління договірних сторін”, „вид пенсійного фонду (відкритий, корпоративний чи професійний)” і „звітності та” виключити.

14. У статті 26:

1) змінити назву і доповнити на частинами першою-третьою такого змісту:

„Стаття 26. Припинення договору про адміністрування

1. Підставами припинення договору про адміністрування можуть бути:

1) закінчення строку договору;

2) дострокове розірвання за згодою сторін чи в інших випадках, встановлених законом або договором.

2. Договір про адміністрування може бути достроково розірваний в односторонньому порядку з ініціативи пенсійного фонду в разі:

анулювання Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України ліцензії адміністратора на провадження діяльності з адміністрування пенсійних фондів;

ліквідації адміністратора.

3. Договір про адміністрування може бути достроково розірваний в односторонньому порядку з ініціативи адміністратора в разі неспроможності адміністратора надалі провадити адміністрування, про що адміністратор письмово повідомив пенсійний фонд із зазначенням причин, які перешкоджають виконанню ним договору.”

2) частини першу-другу викласти відповідно як частини четверта-п’ята.

15. У частині третій статті 34 слова „з радою фонду” замінити словами „з пенсійним фондом, від імені якого діє рада фонду”.

16. У частині другій статті 36 слова „повна назва та місцезнаходження (юридична адреса) органів управління договірних сторін”, „вид пенсійного фонду (відкритий, корпоративний чи професійний)” і „звітності та” виключити.

17. У статті 44:

1) у абзаці першому частини другої слова „радою пенсійного фонду” замінити словами „пенсійним фондом, від імені якого діє рада фонду”;

2) абзац третій частини другої після слів „з пенсійними активами” доповнити словами „і майном пенсійного фонду”, а також доповнити третім реченням такого змісту: „Операції з пенсійними активами і майном пенсійного фонду здійснюються по різних поточних рахунках, відкритих у зберігача.”

18. Частину першу статті 45 після слів „істотними умовами договору про обслуговування пенсійного фонду зберігачем є” доповнити абзацом „предмет договору”, а перед словами „порядок зміни умов договору” доповнити абзацами:

„розмір винагороди зберігача;

строк дії договору”.

19. Частину першу статті 46 викласти в такій редакції:

„1. Зберігач несе відповідальність за збитки, завдані ним пенсійному фонду внаслідок невиконання або неналежного виконання законодавства чи умов договору про обслуговування пенсійного фонду зберігачем, та відшкодовує їх відповідно до умов цього договору та у порядку, встановленому законодавством.”

20. У підпункті дев’ятому частини першої статті 48 виключити слова „та на оплату яких можуть бути використані пенсійні активи”.

21. У статті 54 по тексту замінити словосполучення „договір доручення про надання агентських послуг” на словосполучення „агентський договір” у відповідному відмінку.

22. У частині першій статті 56 виключити слова: „паспортні дані вкладника фонду та його ідентифікаційний номер державного реєстру фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів (якщо вкладником є фізична особа) або повне найменування, місцезнаходження (юридична адреса) постійно діючого органу управління, реєстраційні та банківські реквізити вкладника фонду (якщо вкладником є юридична особа)”, „паспортні дані учасника фонду та його ідентифікаційний номер державного реєстру фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів”, „посилання на обрану вкладником фонду пенсійну схему”. Слова „строк дії пенсійного контракту, умови його зміни та розірвання” викласти в редакції: „умови зміни та розірвання пенсійного контракту”.

23. У статті 58:

1) у частині першій слово „адміністратором” замінити на „пенсійним фондом, від імені якого діє адміністратор”;

2) частину другу викласти в такій редакції:

„2. Пенсійний контракт припиняться в разі:

1) повного виконання вкладником фонду своїх обов’язків за пенсійним контрактом та здійснення учаснику (учасникам) одноразової пенсійної виплати або укладення з учасниками (учасниками) договору (договорів) про виплату пенсії на визначений строк;

2) дострокового розірвання пенсійного контракту з ініціативи вкладника та здійснення учаснику (учасникам) одноразової пенсійної виплати або укладення з учасниками (учасниками) договору (договорів) про виплату пенсії на визначений строк.

3) смерті учасника фонду та виконання передбачених у зв’язку з цим умов;

4) ліквідації пенсійного фонду;

5) ліквідації вкладника фонду-юридичної особи або смерті вкладника-фізичної особи.”

3) доповнити частиною третьою такого змісту:

„3. Пенсійний контракт може бути достроково розірваний з ініціативи вкладника у випадках:

обґрунтованої відмови вкладника від сплати пенсійних внесків;

заміни вкладником пенсійного фонду;

в інших випадках, передбачених пенсійним контрактом.”

4) частини третю-четверту викласти відповідно як частини четверта-п’ята.

24. У частині першій статті 64 слова „повне найменування пенсійного фонду та адміністратора, який здійснюватиме виплату пенсії, адреса, банківські реквізити, дата і номер свідоцтва про державну реєстрацію”; „паспортні дані учасника фонду та його ідентифікаційний номер державного реєстру фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів”; „обраний пенсійний вік учасника фонду” виключити.

25. Доповнити статтею 64-1 такого змісту:

„Стаття 64-1. Строк договору про виплату пенсії на визначений строк

1. Договір про виплату пенсії на визначений строк набирає чинності з моменту його підписання отримувачем пенсії та пенсійним фондом, від імені якого діє адміністратор.

2. Договір про виплату пенсії на визначений строк припиняється в разі:

1) повного виконання пенсійним фондом обов’язків з виплати пенсії на визначений строк перед отримувачем пенсії або, у випадках, передбачених законом, обов’язку зі здійснення одноразової пенсійної виплати;

2) дострокового розірвання договору про виплату пенсії на визначений строк;

3) смерті отримувача пенсії та виконання передбачених у зв’язку з цим умов;

4) ліквідації пенсійного фонду.

3. Дострокове розірвання договору про виплату пенсії на визначений строк допускається виключно з ініціативи отримувача пенсії в разі передачі ним прав на пенсійні кошти до іншої фінансової установи.”

26. Частину другу статті 66 викласти в редакції:

„2. Право на отримання пенсійної виплати успадковується особою (особами), що є спадкоємцем учасника, якому таке право належало.”

ІІІ. Внести до Закону України „Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні” (Відомості Верховної Ради України, 1996, № 51, ст. 292) такі зміни:

1. У частині шостій статті 4 словосполучення „компанії з управління активами” замінити на словосполучення „особи, що здійснює управління активами”.

IV. Внести до Закону України „Про цінні папери та фондовий ринок” (Офіційний вісник України, 2006, № 13, ст. 857) такі зміни:

1. У частині першій статті 18 словосполучення „компанії з управління активами” замінити на словосполучення „особи, що здійснює управління активами”.

 








Дата добавления: 2015-10-01; просмотров: 348. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Тема 5. Анализ количественного и качественного состава персонала Персонал является одним из важнейших факторов в организации. Его состояние и эффективное использование прямо влияет на конечные результаты хозяйственной деятельности организации.

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия