Студопедия — Налаштування MPICH
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Налаштування MPICH






Розглянемо налаштування MPICH на прикладі конфігурації з двох комп'ютерів, об'єднаних у локальну мережу (Wi-Fi): один комп'ютер має мережеве ім'я MrBig і IP-адресу 192.168.1.4, інший – ім'я Small та адресу 192.168.1.3. Припустимо, що MPI-програми ми хочемо запускати з комп'ютера MrBIG. На обох комп'ютерах встановлені російськомовні версії Windows. На MrBIG встановлена Windows Vista, на Small – Windows XP. Кожен комп'ютер має двоядерний процесор.

Перш за все потрібно створити на всіх комп'ютерах користувача з однаковим ім'ям і паролем; від імені цього користувача будуть запускатися MPI-програми (якщо у нас один комп'ютер, то цей крок можна пропустити). Найпростіше це зробити, встановивши однаковий пароль користувачам Адміністратор.

У коментарях підказують, що краще створити для MPI-програм обліковий запис з обмеженими правами, а не віддавати адміністратору обліковий запис.

Як вже було сказано раніше, будь-яку дію система MPICH виконує від вказаного імені користувача. Для того, щоб запитувати ім'я користувача і пароль, використовується програма Wmpiregister. Проблема в тому, що ім'я користувача та пароль запитуються досить часто, що може викликати роздратування. Для того, щоб цього уникнути, Wmpiregister може зберігати ім'я користувача і пароль у реєстрі Windows.

Запустіть Wmpiregister на тому комп'ютері, з якого ви збираєтеся запускати MPI-програми. Для цього натисніть Пуск → Програми → MPICH2 → wmpiregister.exe. Вікно програми виглядає наступним чином:

Малюнок №1. Програма Wmpiregister

Призначення кнопок (зправа-наліво):

· «Cancel» – закрити програму без виконання якої-небудь дії.

· «OK» – передати введені ім'я користувача та пароль,програмі, що викликала. Якщо Wmpiregister запущена нами як окремий додаток, то натискання кнопки OK еквівалентно натисканню кнопки Cancel.

· «Remove» – натискання цієї кнопки видаляє збережені раніше ім'я користувача і пароль з реєстру Windows.

· «Register» – зберігає ім'я користувача та пароль у реєстрі.

Введіть ім'я користувача і пароль у вікні програми і натисніть кнопку «Register». Повинна з'явитися напис «Password encrypted into the Registry» (мал. 1). Після цього вікно програми більше не буде з'являтися при виконанні будь-яких дій MPICH. Якщо ви захочете згодом видалити ім'я користувача і пароль з реєстру, то вам потрібно буде знову запустити цю програму, і натиснути кнопку «Remove».

Тепер нам потрібно налаштувати менеджери процесів MPICH. Для цього запустіть на всіх комп'ютерах програму Wmpiconfig. Якщо всі попередні кроки зроблені правильно, то в полі «version» у лівій колонці таблиці ви повинні побачити версію встановленого менеджера процесів (мал. 2).

Малюнок №2. Програма Wmpconfig

Якщо менеджер процесів не встановлений або йому закритий доступ в мережу, то ви побачите напис «MPICH2 not installed or unable to query the host» в одному з полів лівого стовпця. У цьому випадку потрібно перевірити чи правильно встановлена МРІСН.

Wmpiconfig призначена для налаштування менеджерів процесів на поточному комп'ютері та інших комп'ютерах мережі. Для цього вона під'єднується до менеджерів процесів на обраних комп'ютерах, читає наявні у них настройки, і повідомляє їм нові налаштування, якщо потрібно.

Елементи керування програми Wmpiconfig виконують наступні дії:

· Зліва-внизу є список комп'ютерів, з якими працює програма налаштування. Ім'я комп'ютера на білому фоні означає, що не було спроб зв'язатися з цим комп'ютером; зелений фон означає, що зв'язок проведений успішно; сірий фон означає, що при встановленні зв'язку виникла помилка. Видалити комп'ютер зі списку можна клавішею Del. Слід мати на увазі, що цей список призначений тільки для зручності настройки, і не має ніякого відношення до списку комп'ютерів, на яких буде запущена MPI-програма.

· Кнопка «Get Hosts» отримує список комп'ютерів в заданому домені або робочій групі (у випадаючому списку «Domain»). Отриманий список замінює наявний список комп'ютерів або, якщо натиснута кнопка «+», додає комп'ютери до поточного списку.

· Кнопка «Scan Hosts» отримує налаштування з усіх комп'ютерів списку; кнопка «Scan for Versions» отримує тільки номери версій.

· Кнопка «Get Settings» отримує поточні налаштування того комп'ютера, ім'я якого введено в полі введення «Host». При виборі комп'ютера у списку комп'ютерів його ім'я автоматично вводиться в поле «Host». Якщо натиснута кнопка «Click», то настройки будуть отримані автоматично при виборі комп'ютера зі списку.

· Праворуч у вікні розташована таблиця налаштувань. Якщо ви хочете змінити будь-які настройки, то потрібно двічі клацнути на відповідному полі у першому стовпці таблиці. Порожнє поле означає, що використовується настройка за замовчуванням, зазначена у другому стовпці. Налаштування, призначені до зміни, слід відзначати установкою галочки зліва.

· Кнопка «Apply» застосовує виділені галочкою налаштування до того комп'ютера, ім'я якого знаходиться в полі «Host». Кнопка «Apply All» застосовує настройки до всіх комп'ютерів списку.

· Кнопка «Cancel» закриває програму.

На тому комп'ютері, з якого планується запуск програм, потрібно вказати список доступних обчислювальних вузлів. Цей список потрібно ввести (через пробіл) в полі hosts лівого стовпця таблиці (мал. 3), і натиснути кнопку «Apply». На малюнку показаний приклад, коли сам комп'ютер, з якого здійснюється запуск MPI-програм, є одним з обчислювальних вузлів.

Малюнок №3. Вказуємо список доступних обчислювальних вузлів

Тепер перевіримо, чи бачать менеджери процесів один одного по мережі. Для цього в програмі Wmpiconfig на «головному» комп'ютері потрібно ввести в поле «Host» адресу комп'ютера, що перевіряється і натиснути «Get Settings». Ми повинні побачити версію встановленого менеджера процесів на обраному комп'ютері. Якщо зв'язок встановити не вдається – буде пауза в кілька секунд, після чого в останньому рядку таблиці з'явиться повідомлення про помилку. Якщо до цих пір у нас все йшло добре, то слід перевірити мережу: переконатися, що комп'ютери "бачать" один одного, спробувати відключити бранмауери, тощо. Також перевірте, чи співпадає контрольна фраза (поле phrase) на всіх комп'ютерах.







Дата добавления: 2015-10-01; просмотров: 1023. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Экспертная оценка как метод психологического исследования Экспертная оценка – диагностический метод измерения, с помощью которого качественные особенности психических явлений получают свое числовое выражение в форме количественных оценок...

В теории государства и права выделяют два пути возникновения государства: восточный и западный Восточный путь возникновения государства представляет собой плавный переход, перерастание первобытного общества в государство...

Закон Гука при растяжении и сжатии   Напряжения и деформации при растяжении и сжатии связаны между собой зависимостью, которая называется законом Гука, по имени установившего этот закон английского физика Роберта Гука в 1678 году...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.041 сек.) русская версия | украинская версия