Студопедия — ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА № 4
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА № 4






Задание 1. Вычислить значение функции

 

 

 

 

 


 

Задание 2. Написать программу, которая по введенному значению аргумента вычисляет значение функции, заданной в виде графика. Параметр R вводится с клавиатуры.

 




Задание 3. Написать программу, которая определяет, попадает ли точка с заданными координатами в область, закрашенную на рисунке серым цветом. Результат работы программы вывести в виде текстового сообщения.




Задания по теме «Оператор выбора»

Тема 4. Інструменти та прилади для перукаря

План

1. Класифікація інструментів

2. Інструменти для розчісування

3. Інструменти для стрижки

4. Інструменти для укладання волосся

5. Інструменти для завивки волосся

6. Інструменти для фарбування

7. Пристосування для перукарських робіт

8. Прилади для перукаря

1. Класифікація інструментів

Всі інструменти для перукарів можна поділити на категорії в залежності від їх прямого призначення. Так є інструменти для стрижки волосся, для розчісування, для укладання, завивки, фарбування, тощо.

2. Інструменти для розчісування

Гребінці складаються з обушка та зубців, розрізняються за довжиною, шириною, частотою та розміром зубців. Гребінці бувають: металеві (алюмінієві, дюралеві) та неметалеві – з пластмаси, капрону, ебоніту, кістки, силікону, деревини...

Будова гребінця

1 – зубці; 2 – обушок; 3 - ручка

 

 

Залежно від призначення гребінці розподіляють на 4 основні групи:

· Комбіновані

· Однорідні

· З гострою ручкою (хвостиком)

· Зі звичайною ручкою

Функціональністю гребінців обумовлені їх нові розробки: гребінці з гачками для мелірування, фігурні гребінці для створення рельєфних ліній укладки, гребінці – страйпери, гребінці-щіточки для фарбування, гребінці з рівнем для контролю нахилу інструмента відносно поверхні підлоги, для стрижок із платформою «флатопер», для начісування волосся... Гребінці виготовляють з різних матеріалів, але до них висуваються певні вимоги. Матеріали, з яких виготовляють гребінці, мають бути стійкими до впливу хімічних речовин, не повинні деформуватися від гарячої температури, мають бути гладко відшліфовані, інакше нерівності на зубцях можуть ушкодити зовнішній лускатий шар волосся та шкіру волосяного покриву. Необхідно також, щоб гребінці виготовлялися з матеріалу, не здатного накопичувати електричні заряди. Гребінці повинні виконуватися з пружного матеріалу, щоб не розриватися і не висмикувати заплутане волосся.

Існує кілька способів тримання гребінців, застосованих для виконання різних операцій. Перші 5 з них основні і ще 3 допоміжні.

3. Інструменти для стрижки


 

 

Складові частини ножиць:1 — кільця; 2 — важіль; 3 — робоче полотно; 4 — жало; 5 — кінчик; 6 — обушок; 7 — гвинт

Перукарські ножиці бувають прямі і філірувальні. Ножиці виготовляють з високоякісної легованої сталі з антикорозійним покриттям із хрому, титану тощо.

Прямі ножиці призначені для стрижки, окантування, тушування, філірування волосся. Обидва полотна ножиць прямі і ріжучі. Ножиці можуть мати полотна завдовжки 4,5 – 7 см, гостру чи тупу форму кінців, упор-підсилювач на кільцях для мізинця. Якість стрижки залежить від гостроти ножиць. Заточувати перукарські ножиці слід лише у фахівців, перевіряти на волоссі чи на ваті.

Філірувальні ножиці застосовують для проріджування волосся та надання йому об’єму. Бувають однобічні та двобічні і різні за формою та частотою зубців.

Не можна користуватися перукарськими ножицями в побуті. Зберігаються вони у футлярі, оберігаються від ударів та падінь, від вологи. Перукарські ножиці слід регулярно змащувати очищеним машинним маслом.

Вчіться регулювати ножиці, стежте за положенням і ступенем закрученості гвинта.

Зростає популярність технологій стрижки так званими «гарячими ножицями». Принцип роботи термосистем з гарячими ножицями базується на тому, що під час стрижки, волосся оплавляється на зрізі. Це захищає волосся від контакту його відкритої поверхні з зовнішнім середовищем, зберігає природну вологість і протеїни, оздоровлює волосся. Нові модифікації термосистем оснащені міні-комп’ютерами, які налаштовують апарати залежно від типу волосся на оптимальну температуру нагріву ножиць і підтримують її в процесі стрижки.

Бритви бувають філірувальні, безпечні і небезпечні.

Небезпечні бритви застосовуються тільки для стрижки, філірування волосся. Гоління такими бритвами не виконується відповідно до санітарно-гігієнічних вимог.

Безпечні бритви мають змінне лезо. Вони застосовуються для стрижки та підбривання пушкового волосся.

Філірувальними безпечними бритвами, філірувальними ножами із зубчастими насадками працюють при стрижці та філіруванні волосся.

Електричні машинки для стрижки волосся бувають трьох видів: вібраційні, роторні, акумуляторні.

Ножі та насадки до машинок нумеруються відповідно до висоти зрізання волосся. Ніж може бути окантувальним чи для стрижки. Насадки №№ 0мм, 3мм, 6мм, 9мм, 12мм. Стрижку машинкою здійснюють по сухому волоссю, рухаючись проти росту волосся від краєвої лінії росту.

4. Інструменти для укладання волосся

Укладання виконують за допомогою бігуді, термощипців, фенів та щіток.

Бігуді.

В перукарнях використовуються 4 типи бігуді.

До 1-го типу належать:

Металеві бігуді з гладкою робочою поверхнею, притискаючою планкою та фіксуючою гумовою тасьмою. На її поверхні розташовані отвори, які потрібні для виходу парів води при висушуванні волосся. Головний недолік таких бігуді – залом на волоссі від притискаючої планки та фіксуючої тасьми, який погіршує зовнішній вигляд зачіски.

До 2-го типу належать:

Такі ж бігуді, тільки без притискувальної планки та частіше і без фіксуючої тасьми. При відсутності фіксуючої тасьми, бігуді фіксують спеціальними шпильками. Такі бігуді використовуються частіше. Вони також найчастіше бувають неметалеві, а пластмасові.

До 3-го типу належать:

Пластмасові і капронові бігуді, робоча поверхня яких покрита великою кількістю шипів, висота яких від 1мм до 5мм. Шипи допомагають рівномірно розподілити волосся на робочій поверхні бігуді. У накрученому стані бігуді цього типу краще тримаються на довгому волоссі. При накручуванні короткого волосся, бігуді закріплюють шпилькою.

До цього типу належать також бігуді з йоршиком всередині. Йоршик, виступаючи крізь отвори бігуді, робить їх поверхню жорсткуватою, що полегшує накручування волосся.

До 4-го типу належать:

Бігуді, які використовують для вертикального накручування волосся. Ці бігуді фіксуються за допомогою зубців, розташованих на торцевому кінці бігуді. При накручуванні зубці повинні бути звернуті до шкіри голови і триматися за волосся біля самого коріння.

Електрощипці для завивки

При укладанні сучасних зачісок майже неможливо обійтися без електрощипців, які розрізняються, в основному, діаметром робочої частини, наявністю парового ефекту, пристроєм, що дозволяє швидко знімати волосся з електрощипців, не заплутуючи його. Вони дозволяють виконати зачіски, які практично нічим не відрізняються від укладання волосся на бігуді. Більш товстий валик дозволяє робити тільки великі локони. При покупці електрощипців має сенс придбати сучасний виріб: поверхня таких щипців вкрита тефлоном, турмаліном чи керамікою або іншим подібним матеріалом, що виключає припікання волосся. Вони часто оснащені терморегулятором. Електрощипці можуть також мати від одного до трьох нагрівальних елементів – стволів, які дозволять виконати різні варіанти накруток волосся. Перед застосуванням електрощипців обов’язково нанесіть на волосся термозахист. Це створює захисний шар на волоссі і буде оберігати його від ушкоджень. Також в наш час широкого розповсюдження в перукарській практиці набули праски для волосся, які дозволяють як вирівняти і надати шовкового блиску волоссю, так і зробити дуже природну накрутку волосся.

Фени. Професійні фени виготовляють різної конструкції потужністю 1800-2300 Вт. Фен складається з корпусу, в якому розміщений електродвигун, від якого залежить скільки часу може працювати фен, нагрівач у вигляді спіралі, вентилятор, довгий міцний шнур з вилкою. До фену має йти в комплекті вузька насадка – сопло. Професійний фен повинен бути потужний і якомога легший, приблизно 600г. В ньому має бути кнопка зміни швидкості повітряного потоку, кнопка зміни температури робочого повітря, та кнопка екстренного охолодження.

Щітки можуть бути пласкими, круглими, з пластмасовими, металевими або щетинистими зубцями. За призначенням щітки поділяються на:

→ пласкі для розчісування та масажу голови

→круглі «браш» для укладання волосся феном (особливо довгого волосся)

→пласкі каркасні «бомбаж» для просушування волосся та його укладання.

5. Інструменти для завивки волосся.

До них належать:

Коклюшки, бігуді, папільотки, губки, папірці. Єдиною вимогою до них є відсутність металевих частин.

Коклюшки бувають класичні та видозміненої форми. Їх виготовляють із пластмаси, стійкої до дії хім. препаратів, дерев’яні. Дерев’яними коклюшками в наш час користуються лише в морально застарілих перукарнях, крім того більшість фірм-виробників хім. та біо. препаратів для завивання волосся забороняють користуватися такими коклюшками. Окрім того вони сумнівно дезинфікуються та шкодять волоссю. Фіксують коклюшки гумовою тасьмою. Від їх діаметра залежить вигляд майбутньої завивки. Вони бувають від 5мм до 1,9мм.

1. Інструменти для фарбування.

Мисочки, щітки для фарбування, рукавички, фольга, шапочка для мелірування, гачки.

Мисочки повинні бути пластмасові, зручні, з прогумованим дном. На дні обов’язково має бути шкала. Щітки для фарбування бувають різних форм та модифікацій: широкі, вузькі; з гребінцем та без нього; з рівним простриженим краєм та з загостреними ворсинками. Також вони можуть бути силіконовими.

7. Пристосування для перукарських робіт.

До них належать:

Пульверизатор для зволожування волосся.

Шейкери для змішування барвників.

Губки, спонжі для нанесення перепаратів на волосся.

Затискачі (металеві, пластмасові) для розподілу волосся на зони та пасма при стрижці, укладанні, фарбуванні.

Утеплюючий ковпак для збереження природного тепла від шкіри голови при фарбуванні, лікуванні, та завивці волосся.

Шапочка для мелірування – використовується при меліруванні короткого волосся.

Гумові рукавички для захисту рук від хімікатів. А також таймер для відліку часу, перукарські ваги для створення правильних пропорцій для приготування фарби та хім. препаратів тощо.

2. Прилади для перукаря.

Робоче місце перукаря обладнують туалетним столиком, настінним дзеркалом, перукарським кріслом. Розмір дзеркала має бути не менше 60×100см. Для розміщення інструментів, препаратів, білизни використовують тумбочки, тролеси, шухляди в столах. Крісла мають бути з ручками, вільно обертатися та регулюватися по висоті. Відстань від стіни до крісла має бути не менше 70 см, відстань між осями крісел сусідніх робочих місць – 1,8 м, а між паралельними рядами – не менше 3 м. Загальна норма на робоче місце– від 4,5 кв.м. Мають бути також сушуари для волосся та мийки, засоби та прилади для дезинфекції. Сушуари випускають різних конструкцій, стаціонарні – закріплені на одному місці з кріслами, пересувні. В сушуарі створюються потоки теплого повітря температурою 20-70°С.

Клімазони – апарати для прискорення хімічних процесів завивки та фарбування волосся.

ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧЕСКАЯ РАБОТА № 4







Дата добавления: 2015-10-02; просмотров: 3544. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Кишечный шов (Ламбера, Альберта, Шмидена, Матешука) Кишечный шов– это способ соединения кишечной стенки. В основе кишечного шва лежит принцип футлярного строения кишечной стенки...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Концептуальные модели труда учителя В отечественной литературе существует несколько подходов к пониманию профессиональной деятельности учителя, которые, дополняя друг друга, расширяют психологическое представление об эффективности профессионального труда учителя...

Конституционно-правовые нормы, их особенности и виды Характеристика отрасли права немыслима без уяснения особенностей составляющих ее норм...

Толкование Конституции Российской Федерации: виды, способы, юридическое значение Толкование права – это специальный вид юридической деятельности по раскрытию смыслового содержания правовых норм, необходимый в процессе как законотворчества, так и реализации права...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия