Студопедия — Титульний аркуш
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Титульний аркуш






 

Титульний аркуш є першою сторінкою пояснювальної записки; номер сторінки на титульному аркуші не ставиться. Титульний аркуш виконується згідно з діючим стандартом на текстову конструкторську документацію (ГОСТ 2.105-95, ДСТУ 3008-95) та з урахуванням вимог технікуму. Зразки оформлення титульних аркушів наведені в додатках 4…7.

2.2.3. Індивідуальне завдання

 

Індивідуальне завдання на дипломний, курсовий проект видається на спеціальному бланку. Заповнюється і підписується керівником проекту. Розташовується за титульним аркушем пояснювальної записки, входить в загальну кількість аркушів, але номер сторінки на ньому не проставляється.

В завданні формулюють тему проекту (роботи), вказують вихід­ні дані, перелік питань, що належить розроби­ти, перелік графічного чи розрахункового матеріалу, який необхідно подати в результаті розробки.

 

2.2.4. Оформлення тексту, нумерація сторінок роботи

 

Текст пояснювальної записки, включаючи назви таблиць, рисунків і додатки, рукописний або друкується шрифтом Times New Roman, розміром 14рі, через міжрядковий інтервал 1,5 з вирівнюванням по ширині сторінки. Колір тексту – чорний.

Текст пояснювальної записки друкується на білому папері формату
А4 (297*210) з одного боку листа з дотриманням наступних розмірів полів: ліве - 25мм (або 5 мм від лінії рамки); праве - 8 мм (або 3мм від лінії рамки); нижнє - 30 мм (або 10 мм від основного напису текстової сторінки), верхнє - 22 мм (або 17 мм від лінії рамки).

Сторінки записки нумеруються арабськими цифрами наскрізною
нумерацію по всьому тексту, починаючи з титульного аркуша, виключаючи
додатки. На титульному аркуші номер сторінки не вказують. Перелік зауважень нормоконтролера вважається вкладкою (сторінка не нумерується).

Номер сторінки проставляють у відповідній графі основного напису, а при відсутності основного напису та рамки - у правому куті верхньої частини сторінки без слова „сторінка” і розділових знаків.

Витримують рівномірнущільність, контрастність і чіткість виконання всього документа. Невеликі помилки, описки і графічні неточності виправляти шляхом підчищення або зафарбування білою фарбою і нанесення на тому ж місці потрібного тексту друкованим засобом або від руки.

Текст пояснювальної записки має бути структурований за розділами і підрозділами. Розділи і підрозділи повиннімати заголовки. Пункти і підпунктиможуть мати заголовки. Заголовки структурних елементів і заголовки розділів треба розташовувати всередині рядка і писати (друкувати) рядковими літерами, крім першої прописної, без крапки наприкінці, не підкреслюючи, стандартним шрифтом №7. Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів звіту треба починати з абзацного відступу і писати (друкувати) рядковими літерами, крім першої прописної, не підкреслюючи, без крапки наприкінці, шрифтом №5 (або рукописними літерами розміром літер основного тексту). Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їхрозділяютькрапкою. Переноси слів у заголовку розділу не допускаються.

Такі структурні частини дипломної роботи, як зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад:

«1.3.2.» (другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту. Пункт може не мати заголовка.

Підпункти нумерують у межах кожного пункту за такими ж правилами, як пункти.

Переноси слів у заголовках підрозділів не допускаються. Якщо заголовок не міститься в одному рядку, то другу й наступні рядки варто писати також з абзацного відступу.

Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.

 

Переноси слів у заголовках пунктів не допускаються. Якщо заголовок не міститься в одному рядку, то другу й наступні рядки варто писати без абзацного відступу.

Кожний розділ пояснювальної записки треба починати з нової сторінки.

Відстань між заголовком і текстом, між заголовками розділу й підрозділу при виконанні документа із застосуванням друкуючих і графічних пристроїв ЕОМ повинне бути дорівнює 3 інтервалам (пропущений один рядок), при виконанні рукописним способом - 16-20 мм.

Відстань між рядками тексту при виконанні документа рукописним способом повинне дорівнювати 10 - 12 мм.

Усередині розділів, підрозділів, пунктів або підпунктів можуть бути наведені перерахування.

Перед кожною позицією перерахування варто ставити дефіс.

Приклад:

- комутаційні апарати розподільних пристроїв;

- обмежуючі апарати розподільних мереж.

При необхідності посилання в тексті документа на одне з перерахувань, перед кожною позицією перерахування варто ставити малу літеру, після якої ставиться дужка. Для подальшої деталізації перерахувань необхідно використовувати арабські цифри, після яких ставиться дужка.

Приклад:

а) комутаційні апарати розподільних пристроїв:

1) рубильники;

2) вимикачі навантаження.

б) обмежуючі апарати розподільних мереж:

1) реактори;

2) розрядники.

У кожному разі запис перерахувань виробляється малими літерами з абзацного відступу. Наприкінці кожного рядка перерахування, крім останньої, ставиться крапка з комою. Останній рядок перерахування повинна закінчуватися крапкою.

 

Умовні літерні позначення повинні приводитися відповідно до прийнятого в державних стандартах. У тексті документа перед позначенням параметра, дають його пояснення, наприклад «Опір резистора R».

Числа з розмірністю слід записувати цифрами, а без розмі­рності словами (відстань – 2 мм, відміряти три рази).

Позначення одиниць слід писати в рядок з числовим значен­ням без перенесення в наступний рядок. Між останньою цифрою числа і позначенням одиниці слід робити пропуск (100 Вт, 2 А).

Якщо наводиться ряд числових значень однієї і тієї ж фі­зичної величини, то одиницю фізичної величини вказують тільки після останнього числового значення (1,5; 1,75; 2 мм). Позначення величин з граничними відхиленнями слід запису­вати так: 100 ± 5 мм.

Буквенні позначення одиниць, які входять в добуток, роз­діляють крапкою на середній лінії (•); знак ділення замінюють косою рискою (/).

Порядкові числівники слід записувати цифрами з відмінко­вими закінченнями (9-й день, 4-а лінія); при кількох порядкових числівниках відмінкове закінчення записують після останнього (3,4,5-й графіки); кількісні числівники записують без відмінкових закінчень (на 20 аркушах); не пишуть закінчення в датах (21 жовтня) та при римських числах (XXI століття).

Скорочення слів в тексті не допускаються, крім загально­прийнятих в українській мові і установлених в стандарті ГОСТ 2.316-68, а також скорочень, які прийняті для надписів на виробі (в тексті вони повинні бути виділені великим шрифтом: ON, OFF), а якщо надпис складається з цифр або знаків, то в лапках. Лапками також виділяють найменування команд, режимів, сигналів («Запуск»).

Дозволяється виконувати записи математичних виразів за формою: ;

знак множення «» замінювати зірочкою «», або точкою «·».

Нумерація рисунків, таблиць, формул має бути за розділами; посилання на друковані джерела подаються в квадратних дужках. Бібліографічні описи в переліку посилань наводяться у порядку першої зустрічі в тексті.

У тексті документа, за винятком формул, таблиць і малюнків,

не допускається:

– застосовувати математичний знак (-) перед негативними значеннями величин (варто писати слово «мінус»);

– застосовувати знак «Ø» для позначення диаметра (варто писати слово «диаметр»).

– застосовувати без числових значень математичні знаки, наприклад «>», «<», «=», «%», «№», тощо. Варто писати «більше», «менше», «дорівнює», «більше або дорівнює», «менше або дорівнює», «не дорівнює», «номер», «відсоток».

В тексті не дозволяється:

- допускати професійних або місцевих слів і виразів (техні­цизмів);

- після назви місяця писати слово “ місяць ” (не “ в травні мі сяці”, а “ в травні ”);

- використовувати вирази: “ цього року ”, “ минулого року ”, слід писати конкретну дату “ в червні 2001 року ”;

- використовувати позначення одиниць фізичних величин без цифр, необхідно писати повністю: “ кілька кілограмів ” (за виклю­ченням оформлення таблиць і формул);

- з'єднувати текст з умовним позначенням фізичних величин за допомогою математичних знаків (не “ швидкість = 5 км/год ”, а ” швидкість дорівнює 5 км/год ”, не “ температура дорівнює - 5° С ”, а “ температура дорівнює мінус 5°С ”);

- використовувати індекси стандартів (ДСТУ, ГОСТ) без реєст­раційного номера.

При необхідності застосування умовних позначок, зображень або знаків, не встановлених діючими стандартами, їх варто пояснювати в тексті або в переліку позначень.

До загального обсягу пояснювальної записки не входять додатки (креслення, специфікації тощо). Сторінки, які містять малюнки, таблиці, які повністю займають площадь сторінки, підлягають нумерації на загальних засадах.

 

2.2.5. Оформлення змісту

 

Зміст є единим аркушем документа, на якому виконують основний напис за формою 2 (185 х 40 мм), на наступних аркушах виконують основний напис за формою 2а (185 х 15 мм).

Нумерацію на даній і наступних сторінках проставляють у відповідній графі основного напису. Нумерація сторінок повинна бути наскрізною.

До змісту включають заголовки розділів і підрозділів (без змін!), які є в документі і додатки за формою:

Зміст

Вступ.............................................................................................................4.

1 Заголовок першого розділу.....................................................................8

1.1 Заголовок першого підрозділу першого розділу..................................8

1.2 Заголовок другого підрозділу першого розділу.................................15

2 Заголовок другого розділу......................................................................20

2.1 Заголовок першого підрозділу другого розділу.................................20

2.2 Заголовок другого підрозділу другого розділу

і т.д.............................................................................................................29

Висновки....................................................................................................50

Перелік джерел.........................................................................................53

Додатки:

Аркуш 1.Формат А1. Найменування першого додатка

Аркуш 2.Формат А1. Найменування другого додатка і т.д.

У зв’язку з різноманітністю додатків (креслення різних форматів, схеми, специфікації тощо) при оформленні звіту сторінки додатків не нумеруються.

Приклад оформлення змісту- у додатку 8.

 

 







Дата добавления: 2015-10-02; просмотров: 415. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

Плейотропное действие генов. Примеры. Плейотропное действие генов - это зависимость нескольких признаков от одного гена, то есть множественное действие одного гена...

Методика обучения письму и письменной речи на иностранном языке в средней школе. Различают письмо и письменную речь. Письмо – объект овладения графической и орфографической системами иностранного языка для фиксации языкового и речевого материала...

Классификация холодных блюд и закусок. Урок №2 Тема: Холодные блюда и закуски. Значение холодных блюд и закусок. Классификация холодных блюд и закусок. Кулинарная обработка продуктов...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия