Студопедия — Патофізіологія нервової системи.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Патофізіологія нервової системи.






3.9.1. Які розлади рухової функції мають місце у випадку відсутності довільних рухів з підвищенням тонусу м’язів правої руки та ноги після гіпертонічного кризу?

 

3.9.2. Розлади якої функції мають місце при геміплегії?

 

3.9.3. Як називається стан відсутності рухової функції половини тіла після перенесеного інсульту?

 

3.9.4. При якому з розладів визначається м'язова гіпотонія, гіпорефлексія, відсутність активних рухів у лівій руці, транзиторні болі і парестезії в ділянці грудного відділу хребта?

 

3.9.5. До якого різновиду порушень нервової системи відносяться гіпокінезія, гіпорефлексія, м'язова атрофія правої верхньої кінцівки у немовляти після пологової травми?

 

3.9.6. Вкажіть причину синдрому Паркінсона з розвитком прогресуючого тремору рук, м’язової ригідності, гіпокінезії.

 

3.9.7. Вкажіть причину спонтанного тремтіння різних частин тіла як у спокою, так і під час довільних рухів?

 

3.9.8. Ураження якої структури ЦНС виявляється швидкими, аритмічними, мимовільними рухами кінцівок і тулуба зі зниженням тонусу м'язів, гримасами і прицмокуванням?

 

3.9.9. Які з положень, що характеризують децеребраційну ригідність, є правильними?

 

3.9.10. Які з положень, що характеризують децеребраційну ригідність, є правильними?

 

3.9.11. Ушкодження якого рівня стовбура головного мозку призводить до розвитку децеребрацій-ної ригідності?

 

3.9.12. Назвіть рухові розлади у випадку ураження мозочка.

 

3.9.13. Назвіть рухові розлади у випадку ураження мозочка.

 

3.9.14. Назвіть рухові розлади у випадку ураження мозочка.

 

3.9.15. Ураження якої ділянки кори головного мозку супроводжується розладами точних рухів верхніх кінцівок при збереженні м'язової сили, глибокого м'язового чуття та механізмів координації?

 

3.9.16. Назвіть структуру мозку, нейросекреторні клітини якої продукують ендорфіни.

 

3.9.17. Який з перечислених нейропептидів причетний до больових реакцій:

 

3.9.18. Які з положень, що стосуються механізму виникнення болю, є правильними?

 

3.9.19. Які з положень, що стосуються механізму виникнення болю, є правильними?

 

3.9.20. Які з положень, що стосуються механізму виникнення болю, є правильними?

 

3.9.21. Як називаються больові відчуття правої половини обличчя, які тривалий час посилюються навіть при незначному подразненні?

 

3.9.22. Як називається сильний нестерпний біль, що тривалий час проектується у відсутню кінцівку після її ампутації?

 

3.9.23. Який різновид больових відчуттів виникає під лівою лопаткою і в лівому плечі у випадку гострого інфаркту міокарда?

 

3.9.24. Назвіть різновид болю в ділянці лівої лопатки у хворого на гострий інфаркт міокарду?

 

3.9.25. Який механізм має місце у формуванні нестерпного болю за будь-яких впливів у випадку ушкодження мієлінових волокон соматичного нерва?

 

3.9.26. Який патологічний процес розвинеться на рогівці ока після порушення цілісності трійчастого нерва:

 

3.9.27. Яка функція нервової системи порушується у випадку порушення цілісності трійчастого нерва з подальшим розвитком виразки на рогівці ока?

 

3.9.28. Яка функція нервової системи порушується у випадку денервації слинної залози з подальшою секрецією одноманітної, не залежної від характеру їжі, слини?

 

3.9.29. Який механізм має місце в патогенезі нейрогенної дистрофії при ушкодженні периферичного нерва?

 

3.9.30. Як здійснюються нейротрофічні впливи на тканини?

 

3.9.31. Яке явище спостерігається в міоцитах м’яза кінцівки через два тижні після перетину сідничного нерва?

 

3.9.32. До яких змін в організмі призводить розрив задніх корінців спинного мозку?

 

3.9.33. До яких змін в організмі призводить розрив задніх корінців спинного мозку?

 

3.9.34. До яких змін в організмі призводить розрив задніх корінців спинного мозку?

 

3.9.35. Вкажіть наслідки денервації м’язу?

 

3.9.36. Вкажіть основний механізм дегенерації нервового волокна після травматичного розриву?

 

3.9.37. Розлади яких нейрональних функцій виникнуть при порушеннях синтезу медіатора γ-аміномасляної кислоти?

 

3.9.38. Зазначте причину порушення здатності нервових волокон до проведення збудження.

 

3.9.39. Які явища можуть спостерігатися після введення до організму інгібіторів холінестерази?

 

3.9.40. Які явища можуть спостерігатися після введення до організму інгібіторів холінестерази?

 

3.9.41. Який життєво небезпечний стан виникає при гострому отруєнні фосфорорганічним інсектицидним засобом?

 

3.9.42. Які причини призводять до підвищення збудливості нейронів?

 

3.9.43. Які неврологічні розлади центрального генезу спостерігаються при розладах кровообігу на грунті гіпертонічного кризу?

 

3.9.44. Які розлади спостерігаються внаслідок ураження чорної речовини при хворобі Паркінсона?

 

3.9.45. Які розлади спостерігаються внаслідок ураження чорної речовини при хворобі Паркінсона?

 

3.9.46. Які з наведених симптомів відсутні в клініці спінального шоку при травмі шийного відділу хребта?

 

3.9.47. Зникнення якого виду чутливості слід очікувати після розриву правої половини спинного мозку лише на стороні травми?

 

3.9.48. За допомогою яких медіаторів здійснюється передача збудження в закінченнях прегангліонарних симпатичних волокон?

 

3.9.49. Який механізм уповільнення частоти серцевих скорочень підчас інтраопераційної ревізії кишок?

 

3.9.50. Які розлади сечовиділення виникають після поперечного ушкодження спинного мозку на рівні L1–L3 сегментів?

 

3.9.51. Під час обертання на каруселі у жінки 25 років з'явилися нудота, блювання, посилення потовиділення. Активація яких рецепторів зумовила рефлекторний розвиток цих симптомів?

 

3.9.52. Пацієнт під час роботи швидко стомлюється. У положенні стоячи з заплющеними очима він похитується, втрачає рівновагу. Тонус скелетних м'язів знижений. Яка з наведених структур мозку уражена у цієї людини?

 

3.9.53. У пацієнта після травми виникли паралічі, розлади больової чутливості справа; зліва - паралічі відсутні, але порушена больова і температурна чутливість. Яка причина такого явища?

 

3.9.54. Хворий 43 років чотири місяця тому переніс травматичну ампутацію лівої нижньої кінцівки. На момент огляду скаржиться на відчуття наявності ампутованої кінцівки і постійний сильний, іноді нестерпний біль у ній. Який вид болю у хворого?

 

3.9.55. Після крововиливу в мозок у хворого стали неможливими активні рухи лівих руки та ноги. Тонус м'язів цих кінцівок підвищено, їх спінальні рефлекси різко підсилені, розширено зони рефлексів. Рефлекс Бабінського зліва. Який вид розладу рухів має місце у хворого?

 

3.9.56. У пацієнта розвинулися порушення рухової активності: тремор, атаксія та асинергія рухів, дизартрія. Яка структура найбільш вірогідно уражена?

 

3.9.57. У хворого з гіпертонічною хворобою з'явилися головний біль, шум у вухах, блювання. Артеріальний тиск підвищився до 220/160 мм рт.ст. Під час с стеження виявлена асиметрія обличчя правого боку, відсутність довільних рухів, підвищення сухожилкових рефлексів та тонусу м'язів правих руки і ноги. Яка форма розладів рухової функції має місце в цьому випадку?

 

3.9.58. Хворий 32-х років надійшов до стаціонару зі скаргами на загальне нездужання, блювання, біль праворуч внизу живота. Після огляду лікарем був поставлений діагноз - гострий апендицит. Який вид болю в хворого?

 

3.9.59.До лікарні звернувся хворий зі скаргами на швидку стомлюваність і виражену м'язову слабкість. При обстеженні виявлено автоімунне захворювання, внаслідок якого порушується функціональний стан рецепторів у нервово-м'язових синапсах. Дія якого медіатора буде заблокована?

 

3.9.60. У чоловіка 28-ми років після вогнепального поранення гомілки розвинулася виразка на боці пошкодження. Що є основним у патогенезі нейродистрофії в даному випадку?

 







Дата добавления: 2015-10-02; просмотров: 1816. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Понятие метода в психологии. Классификация методов психологии и их характеристика Метод – это путь, способ познания, посредством которого познается предмет науки (С...

ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ К лекарственным формам для инъекций относятся водные, спиртовые и масляные растворы, суспензии, эмульсии, ново­галеновые препараты, жидкие органопрепараты и жидкие экс­тракты, а также порошки и таблетки для имплантации...

Тема 5. Организационная структура управления гостиницей 1. Виды организационно – управленческих структур. 2. Организационно – управленческая структура современного ТГК...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия