Студопедия — Беседа на тему: «Здоровое питание для детей».
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Беседа на тему: «Здоровое питание для детей».






Хлопчики емоційно виконують пісню «Три танкісти», показуючи дівчаткам, що вони справжні майбутні воїни.

 

На уроці музики студенти Малишев Геннадій та Лузан Микола розучують з хлопчиками пісні воєнного періоду: «Журавлі», «Три танкісти», «Нам нужна одна победа». Це сприяє розвитку патріотичного виховання школярів, прививає любов до рідного краю. Після розучування учні виконували воєнні пісні з особливою теплотою та натхненням.

СЛУХАННЯ
МУЗИКИ

 

План:

lСлухання, як головний вид діяльності.

lСлухання творів українських, російських, та зарубіжних композиторів.

 


Малько Анна познайомила школярів з новими сторінками життя та творчості відомого російського композитора П. І. Чайковського, навчила дітей слухати музичний твір «Марш олов'яних солдатиків» з «Дитячого альбому» дуже уважно до самого кінця, визначати характер музичного твору, сюжет, динаміку, темп та ладові особливості, спонукала дітей самостійно аналізувати твір, відповідати на поставнені питання.

Розповідаючи про якого-небудь композитора, учитель запитує, чи чули діти про нього і чи слухали вони по радіо його твори. Діти, природно, в дальшому стежитимуть за цим.

1) Одним з важливих завдань музичного виховання в школі є підвищення загальної музичної культури дітей, розширення їх музичного світогляду.

2) Цьому сприяє ознайомлення не тільки з піснями, які діти самі співають, але й з іншими піснями, іноді непосильними для виконання дітьми, але доступними їх сприйняттю.

3) Крім того, діти слухають у виконанні вчителя або в грамзаписі інструментальні твори.

lДля того, щоб діти запам'ятали основні твори, треба їх частіше повторювати, як на данному уроці, так і на наступних.

lЗнайома музика слухається легше і щоразу з більшою охотою, діти її краще запам'ятовують.

Педагог не повинен боятися того, що часте повторення гальмує дальшу роботу, що мало нагромаджується музичних вражень.

lСлухаючи музику, учні знайомляться з творами як російських, українських так і зарубіжних класиків, а це сприяє вихованню їх художнього смаку. Учні люблять слухати музику.

lЦей вид занять урізноманітнює урок співу, робить його змістовнішим, допомагає прищепити любов до музики, підготувати культурного слухача.

lМузика, яку слухають діти, повинна відповідати тим самим вимогам, що й пісні, які розучуються учнями. Доступність музики визначається насамперед її змістом, близькістю її тематики дитячим інтересам. Доступність музики у молодшому віці визначається і обсягом музичного твору та його змістом.

 

ГРА НА МУЗИЧНИХ ІНСТРУМЕНТАХ

 

 

Дитячі музичні інструменти класифікуються за групами:

1. Струнні – цитри, балалайки, цимбали.

2. Духові – флейти, тріоли,сопілки.

3. Клавішно-язичкові – баяни, акордеони.

4. Ударно-клавішні – піаніно, рояль.

5. Ударні – бубни, металофони, трикутники, ксилофони, барабани, музичні молоточки, тарілки, брязкальця, маракаси, ложки.

 

 

Кожного разу, при знайомстві з новим музичним інструментом, потрібно звертати увагу дітей на звукоутворення того чи іншого музичного інструменту, розсказати, що це за інструмент, показати технічні прийоми гри на ньому, виконати на ньому емоційно і виразно музичний твір.

Навчаючись гри на музичних інструментах діти повинні засвоїти і знати:

­ назви інструментів;

­ характер звучання інструментів;

­ прийоми гри на них;

­ розташування високих і низьких звуків;

­ назви нот і їх місце на інструментах;

­ правила користування і зберігання музичних інструментів.

 

 

 

 

Етапи розучування музичних творів з дітьми на музичних інструментах:

а) ознайомити дітей з муз інструментом, зіграти на ньому, звернути увагу на зовнішній вигляд інструмента;

б) показати, як його тримати і на ньому грати;

в) робота над правильністю гри на муз.інструменті;

г) робота над ритмічністю гри;

д) самостійна гра на муз.інструменті;

ж) дружна гра в оркестрі муз.інструментів.

 

Мета оркестру –прилучити дитину до мистецтва, виховувати любов до музики, знати назви музичних інструментів,їх тембри звучання, злагоджено та ритмічно грати на них у оркестрі музичних дитячих інструментів.

Заняття з оркестром керівник проводить у другій половині дня 1-2 рази на тиждень. Тривалість заняття - 15-20 хвилин. Максимальна кількість дітей в оркестрі – 12. Оркестр може складатися з однакових музичних інструментів (наприклад, металофонів) або різних інструментів. Головне, щоб вони звучали злагоджено.

 

ПОЗАКЛАСНА РОБОТА

 

 

 

 

У вільний від уроків музики час ми з задоволенням готували учнів до свята «Букварик» та «Випускний бал», розучуючи рухи різних танцювальних композицій. Дівчатка і хлопчики відчували себе справжніми принцами і принцесами, виконуючи урочистий і святковий танець «Полонез».

 

 

 

Студенти – практиканти проводили групову роботу з дівчатами, розучуючи з ними рухи 2 фігури танцювальної композиції «Полонез». Вони вчили їх рухатися впевнено та урочисто під музику, утворюючи при цьому в середині кола красиву «зірку».

 

 

 

 

Після проведеної роботи дівчатка стали ритмічніше рухатися під музику, слідкувати за плавністю своїх рухів, краще тягнути носочок ноги під час танцю, виконувати танцювальну композицію впевнено та урочисто.

 

 

Під час розучування танцю використовували і індивідуальну роботу з дітьми:

 

 

 

 

Ми живемо в Україні, співучій, чудовій та квітучій країні, де звучать пісні Наталії Бучинської про рідний край, про щирих та доброзичливих українців. Ми зі студентами розучили і вивчили з учнями парний «Український танець» під пісню Наталії Бучинської «Це моя Україна». Діти пишалися тим, що саме вони виконують під музику цю сучасну українську танцювальну композицію.

 

Незабаром святковий випускний концерт. Учні з великою відповідальністю відносяться до нього. Під керівництвом справжнього професіонала, вчителя музики і співів Юрченко Наталії Михайлівни проводиться репетиція: виразно та емоційно звучать пісні про Україну, рідну школу, про улюблених вчителів та родину.

 

 

Студенти-практиканти університетського коледжу Київського університету імені Бориса Грінченка разом з методистом практики Теряєвою Ларисою Анатоліївною висловлюють директору школи № 302 Старову Степану Федоровичу, завучу початкових класів Гораніній Олені Миколаївні та вчителю музики і співів Юрченко Наталії Михайлівні щиру подяку за допомогу в організації та проведенні педагогічної практики студентів 3 курсу спеціальності «Музичне мистецтво» з 15.04 - 29.04 та з 10.05 – 14.05 2011року.

Студенті навчилися:

- Розробляти плани-конспекти уроків та проводити уроки музики в загальноосвітній школі.

- Самостійно готувати необхідні дидактичні та наочні матеріали для проведення уроків.

- Отримали досвід творчого опрацювання традиційних схем та методик у проведенні пробних уроків з музики.

- Вести спостереження та аналіз пробних уроків, проведених іншими студентами підгрупи.

- Вести щоденник, в якому відображали всю проведену за час практики роботу.

- Проводити позакласну роботу зі школярами.

 

 

 

Беседа на тему: «Здоровое питание для детей».

Если ребенок правильно и хорошо питается это залог хорошей успеваемости в школе, крепкого физического и нормального умственного развития. Дети дошкольного и младшего школьного возраста должны принимать еду не менее 4-5 раз в день в одно и то же время. Перерывы между приемами пищи не должны быть более четырех часов. Если ребенок принимает пищу постоянно в одно и то же время, то, как раз в это время у него начинает выделяться желудочный сок и повышаться возбудимость пищевого центра, повышается активность обмена веществ. При не регулярном питании такая функциональная готовность ребенка к приему пищи не формируется, что, в свою очередь, может привести к нарушению нормального пищеварения и даже к нарушению нормального функционирования пищевого аппарата ребенка. Эти расстройства нередко приводят к заболеваниям кишечно-желудочного тракта (гастрит, а в дальнейшем язва желудка).

Ребенок должен есть не спеша, тщательно пережевывая пищу, не отвлекаясь на чтение или просмотр телепередач. Только в этом случае пища хорошо смачивается слюной и хорошо переваривается в желудке, не вызывая его раздражения.
Ребенок в этом возрасте должен получать сбалансированное питание с достаточным содержанием белков, жиров и углеводов.
Белок, попадая в организм ребенка, обеспечивает рост тканей, а также отвечает за их восстановление и регенерацию. Белок также участвует в образовании витаминных комплексов, ферментных систем, а также образовании антител отвечающих за борьбу организма с бактериями.

При расчете необходимого количества жиров, особое внимание необходимо уделить возможности получения ребенком растительных жиров, которые не только усиливают защитные силы растущего организма, но и отвечают за регуляцию окислительных процессов. Растительные жиры, также способствуют улучшению функции регенерации кожных покровов.
Углеводы отвечают в организме молодого растущего организма за энергетические функции, такие как окисление белков, участие в обмене веществ и многих других процессах.

С пищей, также в организм ребенка поступают все необходимые организму минеральные вещества. Это соли калия, натрия, кальция, магния, железа, меди и другие. Эти вещества играют значительную роль в процессе построения тканей, в обменных процессах и многих других жизненно важных для организма ребенка процессах.
Витамины, поступающие как с пищей, так и принимаемые отдельно не менее нужны для нормальной жизнедеятельности ребенка. Они относятся к незаменимым для организма ребенка продуктам. Витамины повышают сопротивляемость организма болезням, физическим и умственным нагрузкам, повышают выносливость. Ребенок для нормальной жизнедеятельности всегда должен получать в достаточном количестве такие витамины, как А, В2, В4, В5, С, D, Е, РР и некоторые другие не вошедшие в этот перечень.
Только здоровое и правильно сбалансированное питание поможет ребенку справиться с недугами и возросшими нагрузками и вырасти здоровым.

 

 







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 534. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Разработка товарной и ценовой стратегии фирмы на российском рынке хлебопродуктов В начале 1994 г. английская фирма МОНО совместно с бельгийской ПЮРАТОС приняла решение о начале совместного проекта на российском рынке. Эти фирмы ведут деятельность в сопредельных сферах производства хлебопродуктов. МОНО – крупнейший в Великобритании...

ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЦЕНТРА ТЯЖЕСТИ ПЛОСКОЙ ФИГУРЫ Сила, с которой тело притягивается к Земле, называется силой тяжести...

СПИД: морально-этические проблемы Среди тысяч заболеваний совершенно особое, даже исключительное, место занимает ВИЧ-инфекция...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия