Студопедия — АГУЛЬНЫЯ ПАЛАЖЭННІ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

АГУЛЬНЫЯ ПАЛАЖЭННІ






 

1. Два ідентичні примірника Статуту міста Нікополя, що мають однакову юридичну силу, зберігаються в Нікопольраді та у Нікопольського міського голови.

2. Статут міста Нікополя зберігається також у спеціально обладнаному приміщенні, де мешканці міста можуть вільно і без перешкод знайомитися з ними у будь-який робочий час.

3. Статут міста Нікополя в електронному вигляді вводиться в міські інформаційно-комп’ютерні мережі. Всі прийняті Нікопольрадою зміни, уточнення та доповнення до Статуту міста Нікополя з покажчиками дат їх прийняття своєчасно вносяться в його електронний варіант. Електронний варіант Статуту міста Нікополя має бути захищений від несанкціонованих правок.

 

 

 

Міський голова Р.І. Токар


Додаток 1

до Статуту територіальної громади міста Нікополя, затвердженого рішенням Нікопольської міської ради від 11 листопада 2011 року № 110-13/VІ

 

Герб міста Нікополя

Герб міста Нікополя затверджений 28 листопада 2000 року рішенням Нікопольської міської ради №12-17/ХХІІІ. Автором герба є Живогляд В.І.

Коротка історична довідка м. Нікополя

Місто Нікополь розташоване на півдні Дніпропетровської області біля Каховського водосховища й відоме в історії України своїм героїчним минулим. Ще в ХVІІст. на території сучасного м. Нікополя знаходилась Микитинська Запорозька Січ /1639-1652 рр./ де у квітні 1648р. козацька рада обрала Богдана Хмельницького гетьманом України, вручивши йому клейноди Війська Запорозького. Звідси він розпочав велику національно - визвольну війну Українського народу середини ХVІІст.

Микитинська Запорозька Січ була містом-фортецею, поруч з якою згодом виникло козацьке поселення - Микитин Перевіз, що забезпечував переправу через р. Дніпро на чумацькому шляху.

В 1780 році, після знищення Запорозької Січі Російською імперією, воно було перейменовано у місто Нікополь.

Герб територіальної громади міста самобутній, високохудожній відображає його глибоку історичну минувщину, природне місце розташування, культурні та соціально-економічні особливості.

Геральдично - вексилологічний опис герба м. Нікополя

Герб м. Нікополя має форму щита іспанського типу, у синьому полі якого козак на коні з шаблею у правій руці піднятою над головою. Верш­ник золотого /жовтого/ кольору мчить у лівий бік від глядача над двома срібними /білими/ шиповидними смугами. Вгорі над вершником та нижче горизонтальних смуг по золотій /жовтій/ восьмипроменевій зірці, обабіч яких дугою розходяться по три срібні /білі/ восьмипроменеві зірки. Кожна наступна - меншого розміру від попередньої.

Герб вписаний у декоративний картуш срібного /білого/ кольору, увінчаний трибаштовою міською короною з симетричним верхнім і нижнім акантами. У середній частині - асиметричне зображення пергаменту з завернутими краями, де ліворуч від глядача гетьманська булава, а праворуч - бучук. У нижній частині картуша нижня частина адміралтейського якоря.

Колір щита символізує вірність, чесність, бездоганність, небесне перед­світання, чисті води і перебування під знаком Юпітера.

Золотий /жовтий/ колір означає силу, багатство, постійність, срібний білий/ - недоторканість. Вони використовуються для символічного відображення природних і штучних фігур та ідеї походження міста від часів запо­розького козацтва.

Фігура козака вершника, що мчить із зброєю у поєднанні з клейнодами - історичний образ Війська Запорозького показує його силу і вірність як захисника рідної землі, символ невпинного руху українського народу до свободи і незалежності.

Кінь уособлює символ волі і степового простору, соратник воїна ще з часів давніх аріїв, скіфів та інших кочових народів, що перебували у наддніпрянських степах. Хвилі відображають води Дніпра, що були символом життя та об’єднання України.

Якір вказує на традиційні заняття населення нашого міста море­плавством і рибальством.

Розташовані вище і нижче хвиль зірки - символ безмежного космосу сузір’я Великої Ведмедиці /Возу/ та історичних реалій минулого - Чумацького шляху через Дніпро та сім головних місць розташування Запорозької Січі. Одна з них позначена золотим /жовтим/ кольором і уособлює собою Микитинську Запорозьку Січ, звідки була відроджена Українська національна держава у середині XVII ст. у формі Гетьманської Козацької України.

Функціонування та порядок використання герба м. Нікополя

Оригінал герба /кольоровий та чорно-білий малюнки/, а також Положення про герб м. Нікополя зберігаються у Нікопольській міській раді і є доступними для ознайомлення усім зацікавленим особам. При відтворенні герба м. Нікополя, незалежно від розмірів або техніки виконання, має бути забезпечена його кольорова та образотворча відповідність опису та одному з оригіналів. Припускається відтворення герба:

- в кольоровому або монохромному, об’ємному чи графічному вигляді;

- в різноманітній техніці виконання та з різноманітних матеріалів;

- відмінних від взірців розмірів за умов зберігання пропорцій зобра­ження.

Зображення герба м. Нікополя розміщується:

- на адміністративному будинку Нікопольської міської ради, у службо­вих кабінетах її керівників;

- на вказівниках кордонів міста при в’їзді у його межі.

Припускається використання зображення герба:

- на почесних грамотах, запрошеннях, посвідченнях та інших офіцій­них документах, електронних засобах розповсюдження інформації, що видаються органами влади м. Нікополя;

- на виданнях Нікопольського державного краєзнавчого музею та газе­ті територіальної громади;

- на особистих бланках, штампах, візитних картках депутатів міської ради, керівників органів представницької та виконавчої влади м. Нікополя;

- як святкового оформлення міських святкових культурно-просвіт­ницьких та інших заходів.

Використання зображення герба юридичними та фізичними особами з комерційною метою регламентується чинним законодавством та інструкцією, що затверджується міською радою.

 

Контроль за правильністю відтворення та використання герба міста Нікополя покладено на відділ архітектури та містобудування міської ради.

 

Міський голова Р.І.Токар

 

Додаток 2

до Статуту територіальної громади міста Нікополя, затвердженого рішенням Нікопольської міської ради від 11 листопада 2011 року № 110-13/VІ

 

Прапор м. Нікополя

Геральдично - вексилологічний опис прапора

Прапор міста Нікополя затверджений 28 листопада 2000 року рішенням Нікопольської міської ради №12-17/ХХІІІ. Автором прапора є Живогляд В.І.

 

Прапор являє собою квадратне синє полотнище. На пересіченні умовних 1/3 вертикальної та горизонтальної сторін прапора козак-вершник мчить на коні з піднятою у правій руці шаблею над головою жовтого кольору і по­вернутий у сторону древка. Фігура козака - вершника розриває дві білі шипо­видні горизонтальні смуги. Смуги мають 1/16 ширини прапора (кожна з яких має 1/64 ширини прапора, а відстань між ними становить 1/32 шири­ни прапора).

Над вершником та нижче вершника на умовному колі діаметром у 1/2 ширини прапора, розташовано по сім восьмипроменевих зірок, середні з яких жовтого кольору і вписані в умовне коло діаметром 1/16 ширини пра­пора, а обабіч по три білого кольору, кожна наступна - меншого розміру від попереднього (вписані в умовне коло діаметром 1/20, 1/32, 1/40 шири­ни прапора).

Колір прапора символізує вірність, чесність, бездоганність, небесне передсвітання, чисті води, перебування під знаком Юпітера.

Жовтий колір означає силу, багатство, постійність, білий -недоторканість. Вони використовуються для символічного відображення природних і штучних фігур та ідеї походження міста від часів запорозького козацтва.

Фігура козака-вершника, що мчить із зброєю - історичний образ війська запорозького, показує його силу і вірність як захисника рідної землі, символ невпинного руху українського народу до свободи і незалежності.

Кінь уособлює символ волі і степового простору, соратник воїна, ще з часів давніх аріїв, скіфів та інших кочових народів, що перебували у наддніпрянських степах.

Хвилі відображають води Дніпра, що були символом життя та об’єднання України.

Розташовані вище і нижче хвиль зірки - символ безмежного космосу, сузір’я Великої Ведмедиці /Возу/ та історичних реалій минулого - Чумацького Шляху через Дніпро та Січі головних місць розташування Запорозької Січі.

Одна з них позначена жовтим кольором і уособлює собою Микитинську Запорозьку Січ, звідки була відроджена Українська національна держава у середині ХVІІст. у формі Гетьманської козацької України.

Функціонування та порядок використання прапора м. Нікополя

Оригінал прапора - кольоровий малюнок, а також його опис зберігаються у Нікопольській міській раді і є доступними для ознайомлення усім зацікавленим особам.

Відтворення прапора м. Нікополя, незалежно від розмірів повинно зберігати його кольорову і образотворчу відповідність опису та одному з оригіналів.

Припускається використання прапора м. Нікополя при проведенні загально­міських святкових заходів за участю міського голови м. Нікополя, або уповноваженої ним міської делегації за межами міста.

Використання зображення прапора юридичними та фізичними особами в комерційних цілях регламентуються чинним законодавством та інструкцією, що затверджується міською радою.

Контроль за правильністю відтворення та використання прапора м. Нікополя покладено на відділ архітектури та містобудування міської ради.

 

Міський голова Р.І.Токар

 

СТАТУТ

Грамадскага аб’яднання

“Таварыства беларускай мовы імя Францішка Скарыны”

 

Мінск

АГУЛЬНЫЯ ПАЛАЖЭННІ

1.1. Грамадскае аб’яднанне “Таварыства беларускай мовы імя Францішка Скарыны” (далей па тэксту статута – ТБМ) дабраахвотная масавая грамадская арганізацыя, у якой аб’ядналіся грамадзяне з мэтай культурна-асветніцкай дзейнасці ў галіне адраджэння беларускай мовы ў Беларусі і праз яе – усёй беларускай нацыянальнай культуры. ТБМ дзейнічае ў адпаведнасці з Канстытуцыяй Рэспублікі Беларусь, Законам Рэспублікі Беларусь “Аб грамадскіх аб’яднаннях”, Законам Рэспублікі Беларусь “Аб мовах у Рэспубліцы Беларусь”, іншымі палажэннямі дзеючага заканадаўства і дадзеным Статутам.

1.2. ТБМ мае статус рэспубліканскага грамадскага аб’яднання, якое дзейнічае на ўсёй тэрыторыі Рэспублікі Беларусь праз свае арганізацыйныя структуры.

1.3. ТБМ арганізуе сваю работу на прынцыпах дэмакратызму, плюралізму, самакіравання, галоснасці, падтрымлівае і развівае творчую актыўнасць і ініцыятыву яго сябраў і дзейнічае супольна з дзяржаўнымі, навуковымі ўстановамі, грамадскімі арганізацыямі Рэспублікі Беларусь.

1.4. ТБМ з’яўляецца юрыдычнай асобай, мае самастойны бухгалтарскі баланс, пячатку, штампы вызначанага ўзору з адлюстраваннем эмблемы, зарэгістраванай ва ўстаноўленым парадку, разліковыя рахункі ў банкаўскіх установах (у тым ліку валютныя); ад свайго імя выступае ва ўзаемаадносінах з юрыдычнімі і фізічнымі асобамі. Арганізацыйныя структуры ТБМ могуць быць надзелены правамі юрыдычнай асобы.

1.5. ТБМ можа мець ва ўласнасці рухомую і нерухомую маёмасць дзеля ажыццяўлення статутных мэтаў і задач, за выключэннем аб’ектаў, якія згодна з законам могуць знаходзіцца толькі ва ўласнасці дзяржавы.

1.6. ТБМ можа мець сваю сімволіку і іншую атрыбутыку, якая зацвярджаецца Радай і рэгіструецца ў адпаведнасці з заканадаўствам.

1.7. ТБМ можа ажыццяўляць у ўстаноўленым парадку прадпрымальніцкую дзейнасць толькі ў тым выпадку, калі яна неабходна для ўстаўных мэтаў, дзеля якіх яно створана, адпавядае гэтым мэтам і адпавядае прадмету дзейнасці ТБМ. Такая дзейнасць можа ажыццяўляцца ТБМ толькі шляхам утварэння камерцыйных арганізацый і (ці) удзелам у іх.

1.8. ТБМ можа ўступаць у міжнародныя грамадскія аб’яднанні, удзельнічаць у стварэнні міжнародных саюзаў, грамадскіх аб’яднанняў, падтрымліваць прамыя міжнародныя кантакты і сувязі, заключаць адпаведныя пагадненні і рабіць іншыя захады, якія не супярэчаць заканадаўству Рэспублікі Беларусь і яе міжнародным абавязацельствам.

1.9. Поўная назва арганізацыі – Грамадскае аб’яднанне “Таварыства беларускай мовы імя Францішка Скарыны”. Скарочаная назва – ТБМ.

1.10. Справаводства ў ТБМ вядзецца ў парадку, які вызначаны заканадаўствам. Адпаведная дакументацыя ў абавязковым парадку здаецца ў Дзяржаўны архіў.

1.11. Юрыдычны адрас ТБМ: 220034, г. Мінск, Румянцава, 13.

 







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 325. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Функциональные обязанности медсестры отделения реанимации · Медсестра отделения реанимации обязана осуществлять лечебно-профилактический и гигиенический уход за пациентами...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия