Студопедия — Введение. 1. Поняття і ознаки покарання
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Введение. 1. Поняття і ознаки покарання






1. Поняття і ознаки покарання. Відмінність покарання від інших видів державного примусу і заходів громадського впливу.

2. Мета покарання. Поняття мети покарання. Законодавче визначення мети покарання і його значення.

3. Поняття, ознаки і значення системи покарань.

4. Види покарань. Класифікація покарань. Основні і додаткові покарання. Покарання, що можуть застосовуватись і як основні, і як додаткові.

5. Штраф. Поняття і розміри штрафу. Майно, що не може бути вилучене при стягненні штрафу. Заміна штрафу іншим покаранням.

6. Позбавлення військового, спеціального звання, рангу, чину або кваліфікаційного класу. Підстави і порядок застосування цього покарання.

7. Позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. Підстави і умови призначення цього покарання, його строки. Формулювання у вироці покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

8. Громадські роботи. Поняття покарання у вигляді громадських робіт і його строк. Особи, яким громадські роботи не призначаються.

9. Виправні роботи. Поняття і строки виправних робіт. Розмір відрахування із заробітку засудженого до виправних робіт. Особи, до яких виправні роботи не застосовуються. Заміна виправних робіт особам, які стали після постановлення вироку суду непрацездатними.

10. Службові обмеження для військовослужбовців. Зміст, строки, підстави і умови застосування цього покарання.

11. Конфіскація майна. Поняття конфіскації майна та її види. Умови застосування конфіскації майна. Майно, що не підлягає конфіскації. Відмінність конфіскації майна як кримінального покарання від так званої спеціальної конфіскації, стягнення безпідставно придбаного майна, відшкодування заподіяної злочином шкоди.

12. Арешт. Поняття покарання у вигляді арешту і його строк. Особи, до яких арешт не застосовується.

13. Обмеження волі. Поняття покарання у вигляді обмеження волі і його строк. Особи, до яких обмеження волі не застосовується.

14. Тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців. Підстави і умови застосування цього покарання, його строки.

15. Позбавлення волі на певний строк. Поняття цього покарання і його строк.

16. Довічне позбавлення волі. Злочини, за вчинення яких встановлюється це покарання, і випадки, коли воно застосовується. Особи, до яких довічне позбавлення волі не застосовується.

17. Загальні засади призначення покарання, їх поняття і зміст.

18. Види обставин, що пом’якшують покарання, їх характеристика.

19. Види обставин, що обтяжують покарання, їх характеристика.

20. Призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом за даний злочин. Види і умови такого пом’якшення покарання.

21. Призначення покарання за сукупністю злочинів. Умови і правила призначення покарання за сукупністю злочинів.

22. Призначення покарання за сукупністю вироків. Умови і правила призначення покарання за сукупністю вироків.

23. Звільнення від покарання особи, яка перестала бути суспільно небезпечною.

24. Звільнення від покарання у зв’язку із закінченням строків давності. Строки давності і їх обчислення.

25. Переривання і зупинення перебігу давності. Застосування давності до особи, що вчинила особливо тяжкий злочин, за який згідно із законом може бути призначено довічне позбавлення волі. Особи, до яких давність не застосовується.

26. Звільнення від призначеного покарання у зв’язку з набранням чинності законом, що усуває караність діяння.

27. Звільнення від відбування покарання з випробуванням. Підстави застосування цього виду звільнення від відбування покарання.

28. Звільнення від відбування покарання з випробуванням вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до семи років. Умови застосування цього виду звільнення від відбування покарання.

29. Звільнення від відбування покарання у зв’язку із закінченням строків давності виконання обвинувального вироку. Строки давності та їх обчислення. Зупинення і переривання строків давності. Давність виконання обвинувального вироку, яким особа засуджена до довічного позбавлення волі. Особи, до яких давність виконання обвинувального вироку не застосовується.

30. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Умови і порядок застосування цього виду звільнення від відбування покарання.

31. Звільнення від відбування покарання за хворобою. Види такого звільнення.

32. Заміна невідбутої частини покарання більш м’яким. Умови і порядок застосування цього виду звільнення від відбування покарання.

33. Звільнення від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років. Підстави і умови застосування цього виду звільнення від відбування покарання.

34. Звільнення від покарання, його відбування та заміна покарання або його невідбутої частини більш м’яким покаранням на підставі закону України про амністію чи акта про помилування.

35. Поняття і правове значення судимості. Виникнення і припинення судимості. Правові наслідки припинення судимості. Способи припинення судимості.

36. Поняття і умови погашення судимості. Строк погашення судимості і порядок його обчислення. Обчислення строку погашення судимості.

37. Дострокове зняття судимості. Умови дострокового зняття судимості судом. Дострокове зняття судимості актом помилування.

38. Поняття та мета примусових заходів медичного характеру.

39. Види примусових заходів медичного характеру.

40. Поняття та мета застосування примусового лікування.

41. Порядок застосування примусового лікування.

42. Спеціальна конфіскація як захід кримінально-правового характеру: поняття та підстави для застосування.

43. Звільнення від кримінальної відповідальності неповнолітніх із застосуванням примусових заходів виховного характеру. Підстави і умови такого звільнення.

44. Поняття та види підстав для застосовування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру.

45. Звільнення юридичної особи від застосування заходів кримінально-правовго характеру: підстави та умови.

46. Види заходів кримінально-правового характеру, що застосовуються до юридичних осіб.

47. Загальні правила застосування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру.

48. Види примусових заходів виховного характеру та строк, на який вони призначаються. Наслідки ухилення неповнолітнього від застосування до нього примусових заходів виховного характеру.

49. Особливості застосування до неповнолітніх покарання. Види покарань, які застосовуються до неповнолітніх, і особливості їх призначення.

50. Особливості звільнення неповнолітніх від покарання. Підстави і види такого звільнення.

51. Особливості припинення судимості у неповнолітніх. Умови погашення судимості у неповнолітніх. Строк погашення судимості і порядок його обчислення.


ПИТАННЯ, НА ОСНОВІ ЯКИХ СКЛАДЕНО ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО МОДУЛЯ 4:

 

1) Вкажіть правильно визначені чинним КК ознаки пока­рання:

2) Вкажіть державні органи в Україні, які мають право призначити покарання:

3) В якій відповіді найбільш повно і правильно вказані дер­жавні органи України, які мають право призначати покарання:

4) Від чийого імені застосовується судом покарання в Україні:

5) Відповідно до чинного КК покарання застосовується судом лише до особи:

6) Суть покарання за кримінальним правом України про­являється у тому, що засуджений:

7) Вкажіть, яке словосполучення (слово) пропущене у законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Покарання має на меті........., а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами»:

8) Вкажіть, яке словосполучення (слово) пропущене у за­конодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Покарання не має на меті......... або принизити людську гід­ність»:

9) Відповідно до чинного КК покарання є не тільки карою за вчинений злочин, але й має на меті:

10) Вкажіть відповідь, в якій правильно названі покарання, які утворюють систему покарань за чинним КК:

11) основні і додаткові покарання;

12) основні, додаткові і комбіновані покарання;

13) основні, додаткові і факультативні покарання;

14) основні і додаткові покарання та покарання, що можуть за­стосовуватися не тільки як основні, але й як додаткові покарання;

15) основні, додаткові, комбіновані і факультативні покарання.

16) Вкажіть, які покарання можуть застосовуватися судом відповідно до чинного КК:

17) Вкажіть, які покарання, відповідно до чинного КК, мо­жуть застосовуватися судом лише як основні:

18) Вкажіть відповідь, в якій правильно названі усі пока­рання, які, відповідно до чинного КК, можуть застосовуватися судом лише як додаткові:

19) Вкажіть відповідь, в якій правильно названі всі пока­рання, які, відповідно до чинного КК, можуть застосовуватись і як основні, і як додаткові:

20) За загальним правилом розмір штрафу як виду кримі­нального покарання, відповідно до чинного КК, встановлено в межах:

21) Вкажіть, яке словосполучення пропущене у законо­давчому формулюванні, що міститься у чинному КК: «Штраф як додаткове покарання може бути призначений лише тоді, якщо.........»:

22) У разі неможливості сплати штрафу, суд, відповідно до чинного КК, може замінити несплачену суму штрафу пока­ранням у виді виправних робіт з розрахунку:

23) У разі неможливості сплати штрафу, суд, відповідно до чинного КК, може замінити несплачену суму штрафу пока­ранням у виді громадських робіт з розрахунку:

24) У разі неможливості сплати штрафу, суд, відповідно до чинного КК, може замінити несплачену суму штрафу пока­ранням у виді позбавлення волі з розрахунку:

25) Позбавлення військового, спеціального звання, рангу, чину або кваліфікаційного класу, відповідно до чинного КК, може бути застосоване в разі засудження особи за вчинення:

26) Позбавлення права обіймати певні посади або займати­ся певною діяльністю як основне покарання, за чинним КК, може бути призначене на строк:

27) Позбавлення права обіймати певні посади або займати­ся певною діяльністю як додаткове покарання, за чинним КК, може бути призначене, коли воно не передбачене в санкції статті Особливої частини кримінального закону за умови:

28) При призначенні позбавлення права обіймати певні по­сади або займатися певною діяльністю як додаткового пока­рання до арешту, обмеження волі, тримання в дисциплінар­ному батальйоні військовослужбовців або позбавлення волі на певний строк – воно, за чинним КК, поширюється:

29) Громадські роботи встановлені чинним КК на строк:

30) Вкажіть, яке словосполучення пропущене у законо­давчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Гро­мадські роботи полягають у виконанні засудженим у вільний від роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають.........»:

31) Громадські роботи, відповідно до чинного КК, не при­значаються:

32) Відповідно до чинного КК, виправні роботи встановлені на строк:

33) Відповідно до чинного КК, із заробітку засудженого до виправних робіт проводиться відрахування в доход держави у розмірі, встановленому вироком суду, в межах:

34) Покарання у виді виправних робіт, згідно з чинним КК, відбувається виключно:

35) Відповідно до чинного КК, виправні роботи не застосо­вуються:

36) Відповідно до чинного КК, виправні роботи не застосо­вуються:

37) Суд, відповідно до чинного КК, може замінити виправні роботи штрафом особам, які:

38) За наявності передбачених чинним КК умов суд може замінити виправні роботи:

39) Службові обмеження для військовослужбовців, відпо­відно до чинного КК, не застосовуються до:

40) Покарання у виді службового обмеження для військово­службовців, відповідно до чинного КК, застосо­вується до засуд­жених військовослужбовців, крім військовослужбовців стро­кової служби, на строк:

41) Із суми грошового забезпечення військовослужбовця, засудженого до службового обмеження, відповідно до чинного КК, провадиться відрахування в доход держави у розмірі, встановленому вироком суду в межах:

42) Відповідно до чинного КК, під час відбування службо­вого обмеження для військовослужбовців засуджений не може:

43) Відповідно до чинного КК, конфіскація майна – це:

44) Перелік предметів, які не підлягають конфіскації, ви­значений:

45) Вкажіть, яке словосполучення пропущене у законо­давчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Пока­рання у виді арешту полягає в......... і встановлюється на строк»:

46) Покарання у виді арешту, відповідно до чинного КК, встановлюється на строк:

47) Арешт, відповідно до чинного КК, не застосовується:

48) Відповідно до чинного КК, військовослужбовці відбува­ють арешт:

49) Покарання у виді обмеження волі, відповідно до чин­ного КК, встановлюється на строк:

50) Обмеження волі, відповідно до чинного КК, не застосо­вується:

51) Тримання військовослужбовців, які вчинили злочини, в дисциплінарному батальйоні, згідно з чинним КК, може бути призначене на строк:

52) Тримання військовослужбовців, які вчинили злочин, в дисциплінарному батальйоні замість позбавлення волі, відпо­відно до чинного КК, не може застосовуватися до осіб:

53) Вкажіть, яке словосполучення пропущене у законо­давчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Позбав­лення волі встановлюється на строк......... років»:

54) Мінімальний строк позбавлення волі, відповідно до чинного КК, становить:

55) Максимальний строк позбавлення волі відповідно до чинного КК, становить:

56) Вкажіть, яке словосполучення пропущене у законо­давчому формулюванні, що міститься у КК: «Покарання у ви­ді позбавлення волі полягає......... до кримінально-виконавчої установи»:

57) Вкажіть за якої умови, передбаченої чинним КК, може бути застосоване довічне позбавлення волі:

58) Відповідно до чинного КК, довічне позбавлення волі не застосовується до:

59) Назвіть передбачені чинним Кримінальним кодексом України загальні засади при­значення покарання:

60) Назвіть передбачені чинним КК загальні засади при­значення покарання:

61) Вкажіть, в якій відповіді вичерпно вказані передбачені чинним КК обставини, що підлягають врахуванню при при­значенні покарання:

62) Вкажіть відповідь, в якій вичерпно вказані передбачені чинним КК обставини, що враховуються судом при призна­ченні покарання:

63) Чи може бути призначене більш м’яке покарання, ніж перед­бачене статтею Особливої частини КК за вчинений злочин?

64) Чи може бути призначене більш суворе покарання, ніж передбачене відповідною статтею Особливої частини чинного КК за вчинений злочин?

65) Відповідно до Рішення Конституційного Суду України від 2 листопада 2004 р. (справа про призначення судом більш м’якого покарання), за наявності передбачених КК підстав, суд може призначити основне покарання, нижче від найнижчої ме­жі, встановленої в санкції статті Особливої частини КК, або пере­йти до іншого, більш м’якого виду основного покарання, не за­значеного в санкції статті за цей злочин, якщо особа вчинила:

66) Згідно чинного КК суд, призначаючи більш м’яке пока­рання, ніж передбачене законом, враховує:

67) Вкажіть, в якій відповіді названо обставину (обставини), котра (котрі), згідно чинного КК, обтяжує (обтяжують) кримі­нальне покарання:

68) Вкажіть, в яких відповідях названі обставини, що пом’якшують покарання, які прямо передбачені у ст. 66 чин­ного КК:

69) Якщо особу визнано винною у вчиненні двох або більше злочинів, передбачених різними статтями кримінального за­кону, за жоден з яких її не було засуджено, суд, згідно чинного КК, призначивши покарання окремо за кожний злочин, ви­значає остаточне покарання за їх сукупністю шляхом:

70) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведено­му законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «При призначенні покарання за незакінчений злочин суд, керуючись положеннями статей 65-67 цього Кодексу, враховує ступінь тяжкості вчиненого особою діяння,........ та причини, внаслідок яких злочин не було доведено до кінця»:

71) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведено­му законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «При призначенні покарання співучасникам злочину суд, керуючись положеннями статей 65-67 цього Кодексу, враховує........»:

72) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Якщо хоча б один із злочинів є умисним тяжким або особливо тяжким, суд може призначити остаточне покарання за сукуп­ністю злочинів........»:

73) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК, а саме: «Якщо хоча б за один із вчинених злочинів призначено до­вічне позбавлення волі, то остаточне покарання за сукупністю злочинів визначається........»:

74) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «При складанні покарань остаточне покарання за сукупністю злочинів визначається в межах, встановлених санкцією статті Особливої частини цього Кодексу........»:

75) При призначенні покарання за сукупністю злочинів до основного покарання, згідно чинного КК, можуть бути при­єднані:

76) При призначенні покарання при вчиненні кількох зло­чинів суд, згідно чинного КК, остаточно визначає покарання за їх сукупністю шляхом:

77) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Якщо засуджений після постановлення вироку, але до нового відбуття покарання вчинив новий злочин, суд до покарання, призначеного за новим вироком, …….. невідбуту частину по­карання за попереднім вироком»:

78) При складанні покарань за кількома вироками загаль­ний строк покарання, згідно чинного КК, не повинен пере­вищувати:

79) При призначені покарання за сукупністю вироків у виді позбавлення волі, загальний його строк, згідно чинного КК, не повинен перевищувати:

80) При складанні покарань у виді довічного позбавлення волі та будь-яких менш суворих покарань загальний строк по­карання, остаточно призначеного за сукупністю вироків, згідно чинного КК, визначається шляхом:

81) Вкажіть, яке словосполучення (слово) пропущене в на­веденому законодавчому формулюванні, що міститься в чин­ному КК: «Призначене хоча б за одним із вироків додаткове покарання або невідбута його частина за попереднім вироком …….. до основного покарання, остаточно призначеного за су­купністю вироків»:

82) Вкажіть, яке словосполучення (слово) пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Остаточне покарання за сукупністю вироків має бути........»:

83) Якщо засуджений після постановлення вироку, але до нового відбуття покарання вчинив два або більше злочинів, суд призначає покарання (вкажіть правильну відповідь або відповіді):

84) При складанні покарання за сукупністю злочинів та сукупністю вироків менш суворий вид покарання перево­диться в більш суворий вид, виходячи з такого їх співвідно­шення: одному дню позбавлення волі відпо­відають (вкажіть правильну відповідь):

85) При складанні покарань за сукупністю злочинів та сукупністю вироків менш суворий вид покарання пере­водиться в більш суворий вид, виходячи з такого їх співвід­ношення: одному дню тримання в дисцип­лінарному баталь­йо­ні військовослужбовців або арешту відповідають (вкажіть правильну відповідь або відповіді):

86) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Додаткові покарання різних видів у всіх випадках ……..»:

87) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведено­му законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «При призначенні покарання за сукупністю злочинів або ви­років у виді виправних робіт або службових обмежень для військовослужбовців складанню підлягають ……..»:

88) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Розміри відрахувань із заробітку засудженого …….. і обчис­люються за кожним вироком самостійно»:

89) Вкажіть, які основні покарання, згідно чинного КК, за сукупністю злочинів і за сукупністю вироків складанню з ін­шими видами покарань при призначенні покарання не під­лягають і виконуються самостійно:

90) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Попереднє ув’язнення …….. у строк покарання у разі засуд­ження до позбавлення волі день за день або за правилами, передбаченими в частині першій цієї статті»:

91) Вкажіть найбільш повну відповідь, в якій названо часо­ві величини у яких, згідно чинного КК, обчислюються строки покарання:

92) Вкажіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «При заміні або складанні покарань, а також у разі зарахуван­ня попереднього ув’язнення, допускається обчислення ……..»:

93) Згідно з чинним КК, особа, засуджена за діяння, кара­ність якого законом усунена, підлягає:

94) Згідно з чинним КК, призначена засудженому міра по­карання, що перевищує санкцію нового закону:

95) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особа, засуджена …….., підлягає негайному звіль­ненню від призначеного судом покарання»:

96) Згідно з чинним КК, особа, яка вчинила злочин неве­ликої або середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, може бути за вироком суду звіль­нена від покарання, якщо буде визнано, що:

97) Згідно з чинним КК, якщо суд, крім випадків засудження за корупційний злочин, при призначенні пока­рання у виді виправних робіт, службового обмеження для військово­службовців, обмеження волі, а також позбавлення волі на строк не більше п’яти років, враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обставини справи, дійде ви­сновку про можливість виправлення засудженого без відбу­вання покарання, він може:

98) При призначенні якого покарання суд, згідно з чин­ним КК, враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обставини справи, у разі, якщо дійде висновку про мо­жливість виправлення засудженого без відбування покаран­ня, може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням:

99) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особа, яка ……… захворіла на іншу тяжку хворобу, що пере­шкоджає відбуванню покарання, може бути звільнена від по­карання або від подальшого його відбування»:

100) Назвіть, у якій відповіді правильно і найповніше назва­ні покарання, при призначенні яких суд, крім випадків засудження за корупційний злочин, згідно з чинним КК, може прийняти рішення про звільнення засудженого від відбу­вання покарання з випробуванням:

101) При призначенні якого покарання суд, крім випадків засудження за корупційний злочин, згідно з чин­ним КК, враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обставини справи, у разі, якщо дійде висновку про мож­ливість виправлення засудженого без відбування покарання, може прийняти рішення про звільнення від відбування по­карання з випробуванням:

102) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Після досягнення дитиною трирічного віку або в разі її смерті суд залежно від поведінки засудженої може ………»:

103) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Якщо суд, крім випадків засудження за корупційний злочин, при призначенні покарання у виді виправних робіт, службового обмеження для військово­службовців, обмеження волі, а також позбавлення волі на строк не більше п’яти років, враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обстави­ни справи, ………, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням»:

104) дійде висновку про виправлення засудженого;

105) Назвіть, яке словосполучення (слово) пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особа, яка вчинила злочин невеликої або серед­ньої тяжкості, крім корупційних злочинів, може бути за вироком суду звільнена від пока­рання, якщо буде визнано, що з урахуванням бездоганної поведінки і сумлінного ставлення до праці цю особу ……… не можна вважати суспільно небезпечною»:

106) Згідно з чинним КК, у разі звільнення від відбування покарання з випробуванням суд ухвалює звільнити засуджено­го від відбування призначеного покарання, якщо він:

107) У разі звільнення від відбування покарання з випробу­ванням іспитовий строк встановлюється судом тривалістю:

108) Згідно з чинним КК, у разі звільнення від відбування покарання з випробуванням іспитовий строк встанов­люється:

109) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведено­му законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «До осіб, що відбувають покарання у виді виправних робіт, ………, обмеження волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбу­вання покарання»:

110) Згідно з чинним КК, у разі звільнення від відбування покарання з випробуванням суд може покласти на засуджено­го обов’язки (обов’язок):

111) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «У разі, коли звільнена від відбування покарання з випробу­ванням жінка відмовилася від дитини, передала її в дитячий будинок, ……., ухиляється від виховання дитини, догляду за нею, не виконує покладених на неї судом обов’язків або систематич­но вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністра­тивні стягнення і свідчать про її небажання стати на шлях ви­правлення, суд за поданням контролюючого органу направляє засуджену для відбування покарання згідно з вироком суду»:

112) Згідно з чинним КК, контроль за поведінкою засудже­них, звільнених від відбування покарання з випробуванням, крім військовослужбовців, здійснюється:

113) Згідно з чинним КК, контроль за поведінкою засуджених військовослужбовців, звільнених від відбування покарання з випробуванням, здійснюється:

114) У разі звільнення від відбування покарання з випробу­ванням, згідно з чинним КК, можуть бути призначені додатко­ві покарання у виді:

115) Назвіть, у якій відповіді правильно і найповніше вка­зані покарання, при призначенні яких суд, крім випадків засудження за корупційний злочин, згідно з чинним КК, може прийняти рішення про звільнення засудженого від відбу­вання покарання з випробуванням:

116) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведе­ному законодавчому формулюванні, що міститься у чинному КК: «Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов’язки та не вчинив нового злочину, ………»:

117) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Після закінчення іспитового строку засуджений, який вико­нав покладені на нього обов’язки та не вчинив нового злочи­ну, ……… від призначеного йому покарання»:

118) Згідно з чинним КК, якщо засуджений не виконує по­кладені на нього обов’язки або систематично вчинює право­порушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення:

119) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «У разі, коли звільнена від відбування покарання з випробуванням жінка відмовилася від дитини, передала її в дитячий будинок, зникла з місця проживання, ухиляється від виховання дитини, догляду за нею, не виконує покладених на неї судом обов’язків або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про її небажання стати на шлях виправлення, суд за поданням контролюючого органу.…...»:

120) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «У разі, коли звільнена від відбування покарання з випробуванням жінка відмовилася від дитини, передала її в дитячий будинок, зникла з місця проживання, ухиляється від виховання дитини, догляду за нею, не виконує покладених на неї судом обов’язків або …… і свідчать про її небажання стати на шлях виправлення, суд за поданням контролюючого органу направляє засуджену для відбування покарання згідно з вироком суду»:

121) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «У разі призначення покарання у виді ……… або позбавлення волі вагітним жінкам або жінкам, які мають дітей віком до семи років, крім засуджених до позбавлення волі на строк більше п’яти років за тяжкі і особливо тяжкі злочини, суд може звіль­нити таких засуджених від відбування як основного, так і до­даткового покарання з встановленням іспитового строку у межах строку, на який згідно з законом жінку може бути звіль­нено від роботи у зв’язку з вагітністю, пологами і до досягнен­ня дитиною семирічного віку»:

122) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведено­му законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Засуджених до обмеження волі або до позбавлення волі жінок, які стали вагітними або народили дітей під час відбу­вання по­карання, крім засуджених до позбавлення волі на строк більше п’яти років за умисні тяжкі та особливо тяжкі злочини, суд може звільнити від відбування покарання в межах строку, на який згідно з законом жінку може бути звіль­нено від роботи ………»:

123) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведено­му законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «У разі призначення покарання у виді обмеження волі або по­збавлення волі вагітним жінкам або жінкам, які ма­ють дітей віком до семи років, крім засуджених до позбав­лення волі на строк більше п’яти років за тяжкі і особливо тяжкі злочини, суд може звільнити таких засуджених від відбування як основ­ного, так і додаткового покарання з встановленням іспитово­го строку ………»:

124) Згідно з чинним КК, контроль за поведінкою засудже­них вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до семи років, звільнених від відбування покарання з випробуван­ням, здій­снюється:

125) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Після закінчення іспитового строку суд, залежно від поведін­ки засудженої, ………»:

126) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особа, ………., може бути за вироком суду звільнена від по­каран­ня, якщо буде визнано, що з урахуванням бездоганної поведін­ки і сумлінного ставлення до праці цю особу на час роз­гляду справи в суді не можна вважати суспільно небезпечною»:

127) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «У разі призначення покарання у виді обмеження волі або ………, суд може звільнити таких засуджених від відбування як основ­ного, так і додаткового покарання з встановленням іспитового строку у межах строку, на який згідно з законом жінку може бути звільнено від роботи у зв’язку з вагітністю, пологами і до досягнення дитиною семирічного віку»:

128) Назвіть, яке словосполучення (слово) пропущене в на­веденому законодавчому формулюванні, що міститься в чин­ному КК: «У разі, коли звільнена від відбування покарання з випробуванням жінка відмовилася від дитини, передала її в дитячий будинок, зникла з місця проживання, ……… або сис­те­матично вчинює правопо­рушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про її небажання стати на шлях виправлення, суд за поданням контролюючого ор­гану направляє засуджену для відбування покарання згідно з вироком суду»:

129) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Засуджених до обмеження волі або до позбавлення волі жінок, які стали вагітними або народили дітей під час відбування по­карання, ………, суд може звільнити від відбування покарання в межах строку, на який згідно з законом жінку може бути звільнено від роботи у зв’язку з вагітністю, пологами і до до­сягнення дитиною трирічного віку»:

130) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особам, які відбувають покарання у виді обмеження або позбав­лення волі, невідбута частина покарання може бути замінена судом більш м’яким покаранням. У цих випадках більш м’яке покарання призначається в межах строків, установлених у Загаль­ній частині цього Кодексу для даного виду покарання, ………»:

131) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особу може бути умовно-достроково звільнено повністю або частково і від відбування ………»:

132) Згідно з чинним КК, особа звільняється від відбування покарання у разі засудження до покарання менш суворого, ніж обмеження волі, якщо з дня набрання чинності обвинуваль­ним вироком його не було виконано протягом:

133) Згідно з чинним КК, особа звільняється від відбування покарання у разі засудження до покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі за злочин невеликої тяжкості, якщо з дня набрання чинності обвинувальним вироком його не було виконано протягом:

134) Згідно з чинним КК, особа звільняється від відбування покарання у разі засудження до покарання у виді позбавлення волі за злочин середньої тяжкості, а також при засудженні до позбавлення волі на строк не більше п’яти років за тяжкий злочин, якщо з дня набрання чинності обвинувальним виро­ком його не було виконано протягом:

135) Особа звільняється від відбування покарання у разі за­судження до покарання у виді позбавлення волі на строк понад п’ять років за тяжкий злочин, а також при засудженні до по­збавлення волі на строк не більше десяти років за особливо тяжкий злочин, якщо з дня набрання чинності обвинувальним вироком його не було виконано протягом:

136) Згідно з чинним КК, особа звільняється від відбування покарання у разі засудження до покарання у виді позбавлення волі на строк більше десяти років за особливо тяжкий злочин, якщо з дня набрання чинності обвинувальним вироком його не було виконано протягом:

137) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Строки давності щодо додаткових покарань визначаються ……..»:

138) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Перебіг давності зупиняється, ………»:

139) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Перебіг давності переривається, якщо до закінчення строків, зазначених у частинах першій та третій цієї статті, засудже­ний ………»:

140) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Якщо суд не визнає за можливе застосувати давність, довічне позбавлення волі заміняється ………»:

141) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «До осіб, що відбувають покарання у виді ………, службових об­межень для військовослужбовців, обме­ження волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військово­службовців або позбав­лення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звіль­нення від відбування покарання»:

142) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Після досягнення дитиною ……... або в разі її смерті суд залежно від поведінки засудженої може звільнити її від покарання або замінити його більш м’яким покаранням чи направити засуд­жену для відбування покарання, призначеного за вироком»:

143) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Якщо засуджена, яка була звільнена від відбування покаран­ня, ………, передала її у дитячий будинок, зникла з місця прожи­вання або ухиляється від виховання дитини, догляду за нею, або систематично вчинює право­порушення, що потягли за со­бою адміністративні стягнення і свідчать про небажання стати на шлях виправлення, суд може за поданням контролюючого органу направити засуджену для відбування покарання, при­значеного за вироком»:

144) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «До осіб, що відбувають покарання у виді виправних робіт, службових обмежень для військовослужбовців, обмеження во­лі, ……… або позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання»:

145) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особам, що відбувають покарання у виді ………, невідбута частина покарання може бути замінена судом більш м’яким покаранням»:

146) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особу може бути умовно-достроково звільнено ……… і від відбування додаткового покарання»:

147) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «У разі, коли звільнена від відбування покарання з випробу­ванням жінка відмовилася від дитини, передала її в дитячий будинок, зникла з місця проживання, ухиляється від вихован­ня дитини, догляду за нею, не виконує покладених на неї судом обов’язків або систематично вчинює правопо­рушення, що по­тягли за со­бою адміністративні стягнення і свідчать про її не­бажання ста­ти на шлях виправлення, суд за поданням контролю­ючого ор­гану ………»:

148) Згідно з чинним КК, амністія оголошується:

149) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особам, що відбувають покарання у виді обмеження або по­збавлення волі, невідбута частина покарання ………»:

150) Згідно з чинним КК, у разі заміни невідбутої частини основного покарання більш м’яким засудженого може бути звіль­нено також і від додаткового покарання у виді:

151) Заміна невідбутої частини покарання більш м’яким, згід­но з чинним КК, може бути застосована, якщо:

152) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Якщо засуджений ……… або систематично вчинює правопору­шення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свід­чать про його небажання стати на шлях виправлення, суд на­правляє засудженого для відбування призначеного покарання»:

153) Згідно з чинним КК, звільнення від відбування пока­рання вагітних жінок або жінок, які мають дітей віком до трьох років застосовується до таких засуджених, які:

154) Контроль за поведінкою звільнених від відбування по­карання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, згідно з чинним КК, здійснюється:

155) У разі звільнення від відбування покарання з випробу­ванням суд, згідно з чинним КК, може покласти на засуджено­го обов’язки (обов’язок):

156) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Піс­ля досягнення дитиною трирічного віку або ……… суд залеж­но від поведінки засудженої може звільнити її від по­карання або замі­нити його більш м’яким покаранням чи направити засуд­жену для відбування покарання, призна­ченого за вироком»:

157) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Якщо суд, крім випадків засудження за корупційний злочин, при призначенні покарання у виді виправних робіт, службового обмеження для військово­службовців, обмеження волі, а також позбавлення волі на строк не більше п’яти років, ………, дійде висновку про можливість виправлення засудже­ного без відбування покарання, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням»:

158) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «До осіб, що відбувають покарання у виді виправних робіт, службових обмежень для військовослужбовців, ………, три­мання в дисциплінарному батальйоні військово­службовців або позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання»:

159) Назвіть, відповіді в яких вказані обов’язки, що їх, згідно з чинним КК, може покласти суд на засудженого у разі звіль­нення від відбування покарання з випробуванням:

160) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному зако­нодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Якщо засуджений не виконує покладені на нього обов’язки …….. і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного по­карання»:

161) Згідно з чинним КК, звільняється від покарання особа, яка під час його відбування захворіла:

162) При призначенні якого покарання (яких покарань), згід­но з чинним КК, суд, враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обставини справи, у разі, якщо дійде висновку про можливість виправлення засудженого без відбування по­карання, може прийняти рішення про звільнення від відбу­вання покарання з випробуванням:

163) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особа, яка після вчинення злочину або постановлення виро­ку захворіла на іншу тяжку хворобу, що перешкоджає відбу­ванню покарання, ………»:

164) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «При вирішенні питання звільнення від покарання за хворо­бою суд враховує ………»:

165) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Військовослужбовці, засуджені до службового обмеження, аре­шту або тримання в дисциплінарному батальйоні ……… звіль­няються від покарання»:

166) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Звільнення засудженого від покарання або подальшого його відбування, заміна більш м’яким, а також пом’якшення при­значеного покарання, крім звільнення від покарання або по­м’якшення покарання на підставі закону України про амніс­тію чи акта про помилування, може застосовуватися ……… у випадках, передбачених цим Кодексом»:

167) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «На підставі закону України про амністію або акта про помилу­вання засуджений може бути ………»:

168) Згідно з чинним КК, умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо:

169) Амністія оголошується законом України стосовно:

170) Помилування, згідно з чинним законодавством України, здійснюється:

171) Помилування, згідно з чинним законодавством України, здійснюється стосовно:

172) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Актом про помилування може бути здійснена заміна засудже­ному призначеного судом покарання у виді довічного позбав­лення волі на позбавлення волі ………»:

173) Назвіть, у якій відповіді правильно і найповніше вказа­ні покарання, при призначенні яких суд, згідно з чинним КК, може прийняти рішення про звільнення засудженого від від­бування покарання з випробуванням:

174) Назвіть, яке словосполучення пропущене в наведеному законодавчому формулюванні, що міститься в чинному КК: «Особам, що відбувають покарання у виді ………, невідбута частина покарання може бути замінена судом більш м’яким покаранням»:

175) Такими, що мають судимість, визнаються:

176) Судимість не виникає в осіб:

177) В осіб, засуджених без призначення покарання, судимість:

178) Особа визнається такою, що має судимість:

179) Строк погашення судимості обчислюється:

180) Якщо особу було достроково звільнено від відбування покарання, то строк погашення судимості обчислюється:

181) Якщо невідбуту частину покарання було замінено більш м’яким покаранням, то строк погашення судимості обчислю­ється:

182) Строк погашення судимості обчислюється виходячи з:

183) У випадку заміни засудженому невідбутої частини пока­рання більш м’яким покаранням строк погашення судимості обчислюється:

184) У випадку дострокового звільнення засудженого від від­бування покарання строк погашення судимості обчислю­ється:

185) Судимість в особи, до якої було застосовано амністію, погашається:

186) У помилуваної особи судимість погашається:

187) Судимість погашається одночасно з відбуттям (після виконання) такого покарання (таких покарань) як:

188) Особа, звільнена від відбування покарання з випро­буванням, визнається такою, що не має судимості:

189) Якщо у випадку звільнення особи від відбування пока­рання з випробуванням строк додаткового пока­рання пере­вищує тривалість іспитового строку, вона визнається такою, що не має судимості:

190) Особа, що відбула покарання за діяння, злочинність і караність якого усунута законом:

191) Особа, що відбула покарання за діяння, злочинність і караність якого усунута законом, визнається такою, що не має судимості:

192) Якщо вирок не було виконано, судимість погашається:

193) Судимість в особи, засудженої без призначення пока­ран­ня, погашається:

194) Звільнені від відбування покарання з випробуванням вагіт­ні жінки визнаються такими, що не мають судимості:

195) Якщо звільнена від відбування покарання з випро­бу­ванням вагітна жінка не була звільнена від додаткового по­ка­рання і його строк перевищує тривалість іспитового строку, то вона визнається такою, що не має судимості:

196) Звільнені від відбування покарання з випробуванням жін­ки, які мають дітей віком до 7 років, визнаються такими, що не мають судимості:

197) Якщо звільнена від відбування покарання з випробу­ванням жінка, яка має дітей віком до 7 років, не була звільне­на від додаткового покарання і його строк перевищує трива­лість іспитового строку, то вона визнається такою, що не має судимості:

198) Особа, засуджена за вчинений злочин до громадських робіт, визнається такою, що не має судимості:

199) Строк погашення судимості в особи, засудженої до основ­ного і додаткового покарання, починає обчислюватися:

200) Перебіг строку погашення судимості переривається, якщо:

201) При перериванні перебігу строку, що погашає суди­мість, строк погашення судимості за перший злочин (за по­передні зло­чини):

202) У випадку переривання перебігу строку погашення суди­мості, особа вважається судимою за обидва (усі) злочини:

203) У разі переривання перебігу строку погашення судимості:

204) Погашення судимості – це:

205) Дострокове анулювання (зняття) судимості це:

206) Судимість може бути анульована (знята):

207) Судимість може бути анульована (знята) судом достро­ково з осіб, котрі:

208) Судимість анулюється (знімається) судом достроково за:

209) Судимість може бути анульована (знята) судом достро­ково:

210) Судимість може бути анульована (знята) судом достро­ково за наявності таких умов (такої умови):

211) Судимість може бути анульована (знята) законом про амністію достроково в осіб, котрі (якщо правильних відповідей є декілька, то вказати їх усі):

212) Судимість анулюється (знімається) достроково законом про амністію за:

213) Судимість може бути анульована (знята) законом про амні­с­тію достроково:

214) Судимість може бути анульована (знята) законом про амністію достроково за наявності таких умов (такої умови):

215) При вчиненні якого злочину особою у віці до вісімнад­цяти років суд може звільнити її від кримінальної відповідаль­ності та застосувати примусові заходи виховного характеру, якщо її виправлення можливе без застосування покарання?

216) У якому віці особи, що вчинили злочин невеликої тяж­кості можуть бути звільнені судом від кримінальної від­повідальності із застосуванням примусових заходів виховно­го характеру, якщо їх виправлення можливе без застосуван­ня покарання?

217) За якої умови судом може бути прийняте рішення про звільнення від покарання неповнолітнього із застосуванням до нього примусових заходів виховного характеру, якщо буде ви­знано, що внаслідок щирого розкаяння та подальшої бездоган­ної поведінки він на момент постановлення вироку не потре­бує застосування покарання?

218) У якому віці особи, що вчинили злочини невеликої або середньої тяжкості, можуть бути звільнені судом від по­карання із застосуванням до них примусових заходів вихов­ного характеру, якщо буде визнано, що внаслідок щирого розкаяння та подальшої бездоганної поведінки вони на мо­мент постановлення вироку не потребують застосування по­карання?

219) В якій відповіді вказана одна з умов, при наявності якої суд може звільнити особу, що вчинила у віці до вісімнадцяти років злочин невеликої або середньої тяжкості, від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру?

220) На який орган або особу покладається обов’язок застосо­вувати примусові заходи виховного характеру до неповноліт­нього?

221) В якій відповіді правильно вказана одна з умов, при наяв­ності якої може бути прийняте рішення про звільнення від кри­мінальної відповідальності неповно­літнього і застосування щодо нього примусових заходів виховного характеру?

222) В якій відповіді правильно вказано, на який строк може бути призначене покарання у виді позбавлення волі для неповнолітнього, який вчинив тяжкий злочин?

223) В якій відповіді правильно вказано, на який строк може бути призначене покарання у виді позбавлення волі для неповнолітніх?

224) В якій із відповідей названа одна з обставин, прямо передбачених законом, що пом’якшує покарання?

225) На який мінімальний строк може бути призначено позбав­лення волі неповнолітньому?

226) В яких установах відбувають покарання у виді позбав­лення волі засуджені неповнолітні?

227) Який орган чи особа може направити для відбування покарання у виді позбавлення волі неповнолітнього, що звіль­нений від відбування покарання з випробуванням, але не ви­конав покладені на нього обов’язки чи систематично вчиню­вав правопорушення?

228) На який орган чи особу може бути покладено у випадку звільнення неповнолітнього від відбування покарання з ви­пробуванням обов’язок щодо нагляду за засудженим та прове­дення з ним виховної роботи?

229) На який орган чи особу може бути покладено у випадку звільнення неповнолітнього від відбування покарання з ви­пробуванням обов’язок щодо нагляду за засудженим та прове­дення з ним виховної роботи?

230) За наявності яких умов на неповнолітнього як примусо­вий захід виховного характеру може бути покладений обов’я­зок відшкодувати заподіяні майнові збитки?

231) За наявності яких умов на неповнолітнього як примусо­вий захід виховного характеру може бути покладений обов’я­зок відшкодувати заподіяні майнові збитки?

232) Які особи, відповідно до закону, відбувають покарання у виді позбавлення волі в спеціальних виховних установах?

233) В якій відповіді названий вид покарання, що не може бути призначеним неповнолітньому?

234) В якій з відповідей названий примусовий захід виховно­го характеру?

235) Що серед названого нижче не є примусовим заходом виховного характеру?

236) В якій відповіді названий вид покарання, що може бути призначений неповнолітньому?

237) Який мінімальний розмір штрафу може бути призна­чений неповнолітньому?

238) Який максимальний розмір штрафу може бути призна­чений неповнолітньому?

239) Вкажіть відповідь, в якій зазначено усі умови, при яких не­повнолітньому може бути призначено покарання у виді штрафу?

240) В якій з відповідей зазначено вік, з досягненням якого до неповнолітнього може бути застосовано покарання у виді громадських робіт?

241) Який мінімальний строк громадських робіт для неповно­літніх?

242) Який максимальний строк громадських робіт для не­повнолітніх?

243) Скількох годин на день не може перевищувати трива­лість виконання покарання громадські роботи для неповно­літніх?

244) В якій з відповідей вказано вік, з досягненням якого до неповнолітнього може бути застосовано покарання у виді ви­правних робіт?

245) Який мінімальний строк виправних робіт для неповно­літніх?

246) Який максимальний строк виправних робіт для неповно­літніх?

247) Який мінімальний розмір відрахувань у дохід держави із заробітку неповнолітнього при виконанні покарання у виді виправних робіт?

248) Який максимальний розмір відрахувань у дохід держави із заробітку неповнолітнього при виконанні покарання у виді виправних робіт?

249) Який мінімальний строк арешту для неповнолітніх?

250) Який максимальний строк арешту для неповнолітніх?

251) Які строки давності притягнення до кримінальної від­повідальності та застосування покарання встановлені для неповнолітніх?

252) До яких неповнолітніх осіб може бути застосоване умов­но-дострокове звільнення від покарання?

253) В якому випадку допускається дострокове зняття суди­мості особі, що відбула покарання у виді позбавлення волі за тяжкий або особливо тяжкий злочин, вчинений нею до досяг­нення вісімнадцятирічного віку?

254) Валерія, достовірно знаючи, що вона хвора на венеричну хворобу, вступила у статеві зносини із Аркадієм. Внаслідок статевого акту Аркадій був заражений венеричною хворобою. При розгляді провадження за ч. 1 ст. 133 КК України («карається виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк») було встановлено, що Валерія вагітна. Яке покарання може призначити суд Валерії:

255) Олена, будучи розлюченою зрадою свого чоловіка Миколи, з яким у них була 5-річна донька Ірина, погрожувала йому вбивством. Для цього Олена зарядила чоловікову мисливську рушницю та спрямувала її у Миколу. Було відкрито провадження за ч. 1 ст. 129 КК України («карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років»). Яке покарання суд може призначити Олені:

256) Станіслава, перестрівши ввечері у під’їзді коханку свого чоловіка Марину, зарядженим пістолетом погрожувала вбити її. Оскільки остання «забрала із сім’ї чоловіка і батька 10-річної Василини». Однак, у під’їзд зайшли сусіди, і Станіслава утекла. Було відкрито провадження за ч. 1 ст. 129 КК України («карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років»). Яке покарання суд може призначити Станіславі:

257) Уляна шляхом обману заволоділа грішми Мирослави. Було відкрито провадження за ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство» («карається штрафом до п'ятдесяти н.м.д.г. або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років»). Адвокат Уляни порадив її завагітніти – тоді суд не зможе призначити їй більш суворі покарання, передбачені у санкції ч. 1 ст. 190 КК України. Уляна скористалась «порадою» адвоката, і на момент розгляду справи у суді була на 1-му місяці вагітності. Суд:

258) Антон був засуджений за ч. 1 ст. 186 КК України «Грабіж» до покарання у виді штрафу 100 н.м.д.г. Однак, після засудження Антон втратив роботу та не мав можливості сплатити штраф. Суд прийняв рішення замінити штраф покаранням у виді громадських робіт. Яким строком громадських робіт суд може замінити штраф:

259) Роксолана побила Олену за те, що та сказала її чоловікові Миколі, нібито дитина, яку носить Роксолана, не його. Було відкрито провадження за ч. 1 ст. 126 «Побої і мордування». Суд призначив покарання у виді штрафу - 50 н.м.д.г. Однак, Роксолана не мала можливості сплатити штраф. Суд:

260) Іван святкував свій 18-ий день народження. Добряче випивши, він з хуліганських мотивів вбив 17-річного Артема. Було відкрито провадження за п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України («карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому п. 6 ч. 2 цієї статті»). Яке покарання суд може призначити Іванові:

261) Микита (17 років) з корисливих мотивів вбив свого однокурсника Святослава. Було відкрито провадження за п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України («карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому п. 6 ч. 2 цієї статті»). На момент винесення вироку Микиту уже досяг повноліття. Яке покарання суд може призначити Микиті:

262) Святкуючи своє повноліття, Артур вирішив розважитись «по-дорослому». Будучи сильно п’яним, близько до опівночі він затягнув незнайому дівчину, яка проходила поруч, у підвал, де почав ґвалтувати. Оскільки дівчина пручалась і кричала, Артур запхав їй ніж у черевну порожнину. Від заподіяного ножового поранення дівчина померла. За висновком судово-медичної експертизи смерть настала приблизно о 01.00 ночі. Було відкрито провадження за п. 10 ч. 2 ст. 115 КК України («карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому п. 6 ч. 2 цієї статті»). Яке покарання суд може призначити Артурові:

263) Щодо Остапа було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 203-2 КК України «Зайняття гральним бізнесом» (карається штрафом від десяти тисяч до сорока тисяч н.м.д.г. з конфіскацією грального обладнання»). У ході розслідування було встановлено, що від зайняття такою діяльністю Остап одержав дохід у сумі, рівній 70 000 н.м.д.г. Який розмір штрафу повинен призначити суд:

264) Старший сержант строкової служби Артем з метою ухилитися від проходження військової служби не прибув до військової частини з відрядження. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 408 «Дезертирство» («карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років»). Суд:

265) Мирослава, не маючи спеціальної медичної освіти, здійснила вдома аборт Катерині. Суд засудив Мирославу за ч. 1 ст. 134 КК України та призначив покарання у виді 100 н.м.д.г. Втім, Мирослава ухилилася від сплати штрафу. Суд:

266) Щодо військовослужбовця строкової служби Петра було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 403 КК України «Невиконання наказу» («карається службовим обмеженням на строк до двох років або триманням у дисциплінарному батальйоні на строк до одного року, або позбавленням волі на строк до двох років»). Раніше Петро уже відбував покарання у вигляді позбавлення волі за крадіжку. Яке покарання може призначити суд:

267) Едуард зустрів свого колишнього однокласника Семена. У процесі словесної суперечки Семен почав бити Едуарда, заподіявши йому легкі тілесні ушкодження (ч. 1 ст. 125 КК України). Суд призначив Едуардові покарання у вигляді виправних робіт строком на 1 рік. Втім, після винесення вироку Едуард захворів та був визнаний непрацездатним. Суд:

268) 64-річний Віктор, будучи незадоволеним вироком судді Івана, який призначив покарання його синові у вигляді позбавлення волі, напав на нього неподалік від його будинку з ножем та заподіяв три проникаючі у черевну порожнину поранення. Внаслідок отриманих поранень суддя помер. Було відкрито провадження за ст. 379 КК України «Посягання на життя судді…» («караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі»). На момент розгляду справи в суді Віктор було 65 років. Яке покарання може призначити суд Вікторові:

269) Ярослава було засуджено за ч. 1 ст. 364 КК України «Зловживання службовим становищем» (карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох троків, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією»). Які покарання може обрати суд:

270) За який із наведених злочинів суд може призначити додаткове покарання у вигляді позбавлення військового звання:

271) Віола одразу після пологів задушила свою новонароджену дитину. Судмедекспертиза показала, що жінка перебувала у стані, обумовленому пологами. Було відкрито кримінальне провадження за ст. 117 КК України «Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини» («карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк»). Яке покарання може призначити суд Віолі:

272) 17-річна Анжела втопила свою новонароджену дитину. Судмедекспертиза показала, що жінка перебувала у стані, обумовленому пологами. Було відкрито кримінальне провадження за ст. 117 КК України «Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини» («карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк»). Яке покарання може призначити суд Анжелі:

273) Мелетій сів за кермо свого автомобіля, перебуваючи у стані сп’яніння. Не впоравшись із керування, Мелетій смертельно збив автомобілем Марину, яка переходила дорогу. Мелетія було засуджено до 3 років позбавлення волі із позбавлення права керувати транспортними засобами строком на 1 рік (ч. 2 ст. 286 КК України). Який загальний строк відбування покарання основного та додаткового покарань:

274) За перешкоджання діяльності профспілки Владислава було засуджено до виправних робіт строком на 2 роки з позбавленням права обіймати певні посади на строк 3 роки (ст. 170 КК України). Який загальний строк відбування покарання основного та додаткового покарань:

275) Іван засуджений за ч. 1 ст. 185 КК України до покарання у вигляді 100 годин громадських робіт. Був направлений для відбуття призначеного покарання до сільської ради, на території якої повинен виконувати громадські роботи. Протягом тривалого проміжку часу, не бажаючи виконувати громадські роботи, взагалі не з’являвся згідно складеного графіку до місця відбування покарання, на виклики не реагував. Тим самим умисно ухилявся від виконання покарання. Які правові наслідки ухилення від відбування покарання у виді громадських робіт:

276) Павло визнаний винним за ч. 1 ст. 185 КК України і призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі, що не перевищує 3 тис н.м.д.г. На виконання вироку засудженому неодноразово направлялися вимоги про негайну сплату штрафу та роз'яснено встановлені законом наслідки в разі ухилення від виконання покарання. Однак, Павло, маючи дохід, так і не сплатив штраф. Суд може:

277) Петро засуджений за ч. 2 ст. 286 КК України до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. З якого моменту обчислюється строк відбування покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю:

278) Майор міліції вчинив державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкцією цієї статі передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від 12 до 15 років. Яке покарання може призначити суд:

279) Микола вчинив крадіжку в особливо великих розмірах (ч.5 ст. 185 КК України). Суд засудив Миколу до покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років і конфіскував жилий будинок в сільській місцевості, в якому проживає засуджений і його сім’я. Чи законний вирок суду:

280) Ірина була засуджена за ч. 1 ст. 190 КК України до 1 року виправних робіт за місцем роботи з відрахуванням 10 % заробітку щомісячно в дохід держави. Після постановлення вироку Ірина стала непрацездатною. Суд може:

281) Іван засуджений за умисне легке тілесне ушкодження (ч.1 ст.125 КК України). Суд призначив покарання у виді громадських робіт. Який порядок виконання громадських робіт:

282) Микола засуджений за розбій, поєднаний з проникненням у житло за ч. 3 ст. 187 КК України. Миколі на праві власності належить міський житловий будинок і автомобіль «Мерседес». Суд призначив покарання у виді позбавлення волі на строк







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 605. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Билиодигестивные анастомозы Показания для наложения билиодигестивных анастомозов: 1. нарушения проходимости терминального отдела холедоха при доброкачественной патологии (стенозы и стриктуры холедоха) 2. опухоли большого дуоденального сосочка...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Упражнение Джеффа. Это список вопросов или утверждений, отвечая на которые участник может раскрыть свой внутренний мир перед другими участниками и узнать о других участниках больше...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.015 сек.) русская версия | украинская версия