Студопедия — Подготовка обороны
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Подготовка обороны






Бойові завдання мв (тв) у наступі (рис. 11):

об'єкт атаки (жива сила, танки, БМП, гармати, ПТРК та інш. цілі, що розташовані в першій траншеї та найближчий глибині);·

напрям подальшого наступу до найближчого завдання· мр (тр)




^ БОЙОВИЙ ПОРЯДОК ВЗВОДУ В НАСТУПІ.

мв (тв) наступає на фронті до 300 м і призначається для:

виконання завдань прориву оборони противника;·

розгрому його підрозділів, що обороняються;·

захоплення зазначених районів, рубежів і об’єктів;·

форсування водних перешкод;·

переслідування противника.·

Бойовий порядок посиленого мв (рис. 1, 2.), що наступає у пішому бойовому порядку складається із ланцюгу солдат, БМП та засобів посилення


Рис. 1. Бойовий порядок посиленого мв що наступає у пішому бойовому порядку (варіант шикування особового складу).

Рис. 2. Бойовий порядок посиленого мв що наступає у пішому бойовому порядку (варіант шикування механізованих відділень).

Під час атаки в пішому бойовому порядку особовий склад мв (мвід) діє в ланцюгу безпосередньо за бойовою лінією танків на відділенні, яке забезпечує його безпеку від розривів снарядів своєї артилерії і підтримку просування танків вогнем стрілецької зброї.

Безпечне віддалення від розривів снарядів своєї артилерії становить:

для танків – 200 м;·

для бойових машин піхоти (бронетранспортерів) – 300 м;·

для особового складу, що атакує противника в пішому порядку – 400 м.·

Бойовий порядок посиленого танком мв, що наступає на БМП, показаний на рис.3,4, бойовий порядок тв, що наступає в одну лінію – на рис. 5, 6, бойовий порядок посиленого механізованим відділенням на БМП танкового взводу – на рис. 7, бойовий порядок тв, що наступає в дві лінії – на рис. 8, бойовий порядок тв, що виділений для підсилення механізованих взводів в наступі – на рис. 9.


Рис. 3 Бойовий порядок посиленого танком мв, що наступає на БМП (варіант шикування бойових броньованих машин).


Рис. 4 Бойовий порядок посиленого танком мв, що наступає на БМП (варіант шикування механізованого взводу посиленого танком).

Рис. 5. Бойовий порядок тв, що наступає в одну лінію (варіант шикування танків)

Рис. 6. Бойовий порядок тв, що наступає в одну лінію (варіант шикування танкового взводу)

Рис. 7. Бойовий порядок посиленого механізованим відділенням на БМП танкового взводу, що наступає в одну лінію (варіант шикування танкового взводу посиленого механізованим відділенням на БМП)

Рис. 8. Бойовий порядок тв, що наступає в дві лінії.


Рис.9. Бойовий порядок тв, що виділений для підсилення механізованих взводів в наступі.

Під час атаки на БМП (БТР) мв діє в бойовій лінії за танками на віддаленні 100-200 м.

Під час наступу з ходу механізований (танковий) взвод в період вогневої підготовки атаки висувається до рубежу переходу в атаку в колоні роти. Якщо командиром роти призначений пункт розгортання у взводні колони, то взводи після його проходження самостійно з максимально допустимою швидкістю виходять на свої напрямки. З підходом до рубежу, переходу в атаку взводи за командою командира роти розгортаються у бойовий порядок і, знищуючи противника вогнем з ходу, продовжують рух до переднього краю оборони противника. При цьому механізований взвод діє слідом за танками і знищує вогневі засоби противника, в першу чергу протитанкові, не даючи противнику можливості відсікти себе від танків.

З виходом взводу на рубіж спішування за командою командира взводу «^ Взвод - до машин» механіки-водії (водії) бойових машин піхоти (бронетранспортерів), а під час висування взводу десантом на танках і механіки-водії танків зменшують швидкість руху машин або, використовуючи укриття, які є, роблять коротку зупинку. Відділення за командою своїх командирів «До машини» швидко спішуються, а за командою «Відділення, на такий-то предмет — до бою, ВПЕ РЕД», розгортаються в цеп та, ведучи інтенсивний вогонь на ходу, прискореним кроком або бігом продовжують рух до переднього краю.

Атаку переднього краю оборони противника і розвиток наступу в глибині взвод здійснює в такому ж порядку, як і під час наступу з положення безпосереднього зіткнення з ним.

^ Під час наступу з ходу командир механізованого (протитанкового, гранатометного) відділення з початком розгортання взводу у бойовий порядок виводить бойову машину піхоти (бронетранспортер) на свій напрямок, уточнює навіднику-оператору (кулеметнику бронетранспортера) і механіку-водію (водію) об'єкт атаки (цілі), напрямок продовження наступу (напрямок наступу) місце і номер проходу в загородженнях і управляє вогнем відділення.

Під час атаки на бойовій машині піхоти (бронетранспортері) відділення після розгортання взводу в бойову лінію слідом за танком або самостійно продовжує висування до переднього краю оборони противника, знищуючи уцілілі протитанкові та інші вогневі засоби вогнем із зброї, встановленої на машині, та із стрілецької зброї через бійниці (поверх борту).

Під час атаки в пішому порядку з виходом бойової машини піхоти (бронетранспортера) до встановленого місця спішування відділення за командою свого командира «До машини» швидко вистрибує (спішується) і за командою «Відділення, в напрямку такого-то предмета, напрямний-такий-то - до бою, вперед» або «Відділення, за мною-до бою».розгортається у цеп і прискореним кроком або бігом, ведучи інтенсивний вогонь на ходу, продовжує атаку.

Атаку переднього краю оборони противника та розвиток наступу в глибині відділення здійснює в такому -ж порядку, як і під час наступу із положення безпосереднього зіткнення з противником.

^ Наступ на противника з положення безпосереднього зіткнення з ним взвод починає із вихідного положення в заздалегідь створеному бойовому порядку. Вихідне положення займається взводом у ході перегрупування із положення оборони або з одночасною зміною підрозділів, що обороняються.

Механізований взвод в ході перегрупування (зміни) розташовується на вихідній позиції роти: особовий склад - у першій траншеї, а бойові машини піхоти (бронетранспортери) займають вогневі позиції поряд зі своїми відділеннями або позаду них на віддаленні до 50 м. У випадку неможливості потайного заняття бойовими машинами піхоти (бронетранспортерами) вогневих позицій зі своїм взводом біля переднього краю вони разом з машинами інших взводів роти можуть розташовуватися спільно із взаємодіючим танковим підрозділом на його вихідній або вичікувальній позиції.

Танковий взвод розташовується в раніше зайнятому для оборони опорному пункті або у складі роти знаходиться на вихідній (вичікувальній) позиції.

Перед наступом з ходу взвод потай - розташовується у віддаленому від оборони противника вихідному районі з'єднання (частини). Розгортання в бойовий порядок для наступу взвод здійснює в ході висування на рубіж переходу в атаку.

У вихідному положенні (районі) взвод знаходиться в постійній готовності до відбиття можливого нападу противника.

^ Наступ з положення безпосереднього зіткнення з противником взвод починає після проведення вогневої підготовки атаки, під час якої він вогнем своєї зброї знищує виявлені вогневі засоби, а також живу силу противника. Командир взводу управляє вогнем підлеглих, веде спостереження за цілями, які підлягають знищенню і придушенню в ході вогневої підготовки атаки на напрямку наступу взводу, і про результати спостереження доповідає командиру роти.

В установлений час за командою (сигналом) старшого командира танковий взвод, який займає вихідну (вичікувальну) позицію, починає висування до рубежу переходу в атаку. За танками починають рух і розташовані з ними бойові машини піхоти (бронетранспортери) механізованих взводів.

З підходом до рубежу переходу в атаку танковий взвод розгортається в бойову лінію і з максимально допустимою швидкістю продовжує рух, знищуючи противника з ходу. Бойові машини піхоти (бронетранспортери) виходять до своїх відділень.

З підходом танків до вихідного положення для наступу командир механізованого взводу під час атаки в пішому порядку командує:

«^ Приготуватися до атаки»,

— і потім: «Позначити проходи для танків».

Після проходження танками вихідного положення командир механізованого взводу подає команду:

«^ Взвод, в атаку — ВПЕРЕД», за якою особовий склад вистрибує з траншеї (окопу) і прискореним кроком або бігом слідом за танками атакує противника, рухаючись в напрямку проходів у загородженнях. Бойові машини піхоти (бронетранспортери), рухаючись за своїми відділеннями (бойові машини піхоти із стабілізованим озброєнням—безпосередньо в цепу взводу), вогнем підтримують атаку танків і особового складу.

Під час атаки на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах) посадка в них особового складу механізованого взводу здійснюється під час вогневої підготовки атаки у вихідному положенні для наступу. Бойові машини піхоти (бронетранспортери) за командою (сигналом) командира взводу потай підходять до своїх відділень, використовуючи складки місцевості і роблять зупинку.

Особовий склад за командами командира:

«^ Взвод — до машини»;

«На місця» швидко робить посадку в машини і приготовляється до ведення бою з ходу, а з переходом в атаку відкриває вогонь.

З переходом підрозділів в атаку командири взводів уточнюють положення противника, а при необхідності - бойові завдання відділенням (танкам) і порядок подолання загороджень.

Подолання загороджень перед переднім краєм оборони противника здійснюється під прикриттям вогню артилерії, бойових вертольотів, гранатометного і протитанкового взводів, а також при взаємній підтримці вогню танків, бойових машин піхоти (бронетранспортерів) і стрілецької зброї.

Танки і бойові машини піхоти, які оснащені мінними тралами, долають мінне поле противника в бойовому порядку по своїх напрямках, а ті, що не мають тралів, і бронетранспортери - встановленим порядком по проробленому проходу.

При цьому особовий склад механізованого долає мінне поле слідом за танками по їхніх коліях або по проробленому проходу.

З підходом особового складу до загороджень за командою командира «^ Взвод, в напрямку такого-то предмета, в колону по два (по три), напрямне - перше відділення, в прохід, бігом — РУШ»;

або «Взвод, за мною, в колону по два (по три), в прохід, бігом -РУШ» відділення у встановленому порядку на ходу займають місця в колоні взводу.

Бойові машини піхоти (бронетранспортери) в цей час вогнем з коротких зупинок знищують вогневі засоби противника, які перешкоджають танкам і особовому складу долати загородження. Вони долають загородження за колоною взводу. Якщо взвод оснащений бойовими машинами піхоти зі стабілізованим озброєнням, то вони можуть долати загородження в колоні безпосередньо за танком. Особовий склад взводу в цьому випадку долає загородження слідом за бойовими машинами піхоти. Мінне поле, раптово встановлене засобами дистанційного мінування на напрямку висування (атаки) взводу, долається по проходу, як правило, у взводній колоні. Бойові машини піхоти (бронетранспортери) і танки без тралів, які знаходилися в бойовій лінії і які опинилися на замінованій місцевості, рухаються до проробленого проходу по виходах, які розміновуються особовим складом відділення (екіпажами танків) з використанням табельних комплектів розмінування та іншими способами.

Танковий взвод, подолавши загородження, стрімко атакує противника, знищуючи вогнем з ходу в першу чергу його протитанкові засоби.

^ Подолання загороджень перед переднім краєм оборони противника здійснюється під прикриттям вогню артилерії, бойових вертольотів, гранатометного і протитанкового взводів, а також при взаємній підтримці вогню танків, бойових машин піхоти (бронетранспортерів) і стрілецької зброї.

Бойові машини піхоти (бронетранспортери), подолавши загородження по проходах, доганяють свої підрозділи, вогнем своєї зброї підтримують їх атаку, діючи за цепом своїх підрозділів. Бойові машини піхоти зі стабілізованим озброєнням, вийшовши слідом за танком із проходу, розгортаються в бойову лінію і вогнем прикривають рух по проходу та розгортання в цеп особового складу взводу.

Механізований взвод під час атаки на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах), подолавши мінне поле, слідом за танками у точно встановлений час («Ч») стрімко вривається на передній край оборони противника, знищує його вогневі засоби, в першу чергу протитанкові, і, використовуючи результати вогневого ураження, швидко і безупинно наступає в глибину.

Придані взводу вогнеметники, наступаючи в бойових порядках взводу, знищують противника в траншеях, ходах сполучення та інших фортифікаційних спорудженнях.

Під час дій особового складу в пішому порядку командир механізованого взводу спішується і просувається за цепом взводу на віддалені до 50 м в такому місці, звідки зручніше спостерігати за діями взводу та управляти ним. Управління вогнем та рухом бойових машин піхоти (бронетранспортерів) командир взводу здійснює через свого заступника.

Бій в глибині оборони противника характеризується нерівномірністю просування підрозділів та розвивається у складній та швидкозмінній обстановці. Успішне просування хоча б одного відділення (танка) або сусідів командир взводу негайно використовує для розвитку успіху.

При відставанні сусідів взвод, не припиняючи атаки, частиною вогневих засобів подавляє цілі, які заважають просуванню сусідів. Найкраща допомога сусідам - просування взводу вперед.

Опорний пункт, в якому противник чинить опір, взвод атакує його з фронту (Рис. 12.), обходить та атакує з фронту та з флангів (Рис. 13.), з фронту та в тил (Рис. 14.).

Для маневру використовуються складки місцевості, проміжки в бойових порядках та відкриті фланги противника, з метою маскування можуть застосовуватися аерозолі (дими).


Рис. 12. Атака з фронту. Рис. 13. Атака з фронту та з флангів


При неможливості обійти опорний пункт противника командир взводу зосереджує вогонь взводу, приданих засобів і викликає вогонь взаємодіючих підрозділів по цілях, які перешкоджають просуванню, висуває відділення (танки) на вигідний для переходу в атаку рубіж і одночасно вживає заходів для пророблювання проходу в загородженнях. Взвод, використовуючи результати вогневого ураження противника, атакою з фронту завершує його знищення та продовжує рух вперед (Рис. 15.).

По мірі послаблення опору противника механізований взвод, що наступає в пішому порядку, за командою (сигналом) старшого командира робить посадку в машини або десантом на танки. Для цього бойові машини піхоти (бронетранспортери) за командою командира взводу доганяють свої відділення, сповільнюють рух або роблять коротку зупинку (танки, виділені для дій з десантом, роблять зупинку). Особовий склад за командою командирів відділень «До машини» бігом рухається до своїх бойових машин піхоти (бронетранспортерів, танків), ставить зброю на запобіжник, потім за командою «На місця» швидко робить посадку та приготовляється для ведення вогню з ходу.

Рис. 14. Атака взводу з фронту та в тил. Рис. 15. Атака взводу після використання результатів вогневого ураження противника вогнем артилерії за викликом.


Навідники-оператори бойових машин піхоти (навідники кулеметів бронетранспортерів, навідники гармат танків) під час посадки особового складу спостерігають за противником і знищують виявлені цілі. Діючи на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах, десантом на танках), взвод продовжує виконувати завдання.

Противника, який контратакує, взвод знищує у взаємодії з іншими підрозділами стрімкою атакою з ходу або за вказівкою командира роти спочатку уражає противника вогнем з вигідного рубежу (Рис. 16), при цьому танки та бойові машини піхоти (бронетранспортери) займають вогневі позиції за найближчими укриттями, а особовий склад механізованого взводу спішується та займає вигідні позиції, як правило, попереду них. Після відбиття контратаки противника взвод атакою завершує знищення противника.

Взвод, який не зазнав контратаки, прискорює своє просування з метою виходу у фланг та в тил противнику, що контратакує.

Виявивши відхід противника, командир взводу негайно організовує переслідування та доповідає про це командиру роти.

Під час переслідування взвод, уміло використовуючи складки місцевості та інші маскуючі властивості, виходить на шляхи відходу противника, сковує його дії та рішучою атакою наносить йому ураження.

У випадку, коли неможливо вийти на шляхи відходу противника, взвод рішучими діями вклинюється в бойові порядки підрозділів прикриття, у взаємодії із сусідами знищує їх та проривається до основних сил противника, який відходить.

Механізований взвод переслідує противника, як правило, на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах) або десантом на танках.

 

Рис.16. Відбиття контратаки противника в ході наступу (варіант).

 

Подготовка обороны

Прежде, чем перейти к разбору первого учебного вопроса, разобьем этот вопрос на составные части. Согласно ст. 75 ч. II БУСВ МО РФ подготовка обороны включает в себя:

1) Организацию боя

2) Подготовку подразделения к выполнению боевой задачи

3) Занятие обороны, создание боевого порядка и системы огня

4) Инженерное оборудование опорного пункта

5) Организацию и проведение морально-воспитательной работы

6) Практическую работу командира.

Необходимо также отметить, что организация обороны, а это –

Ø принятие решения

Ø постановка боевой задачи штатным и приданным средствам

Ø организация взаимодействия и системы огня

Ø обеспечение боя и управление

напрямую зависит от условий перехода к обороне и наличия времени.

При переходе к обороне вне соприкосновения с противником командиры имеют возможность лучше изучить местность. В этих условиях командир принимает решение обычно по карте, доводит его до командиров приданных подразделений, проводит рекогносцировку, в ходе которой уточняет свое решение, отдает боевой приказ. Организует взаимодействие и систему огня, всестороннее обеспечение боя, управление. затем он выводит подразделение в указанный район и организует его инженерное оборудование, то есть переходит к непосредственному построению обороны.

Построение обороны МСВ включает в себя:

· б/порядок

· систему огневых позиций и опорного пункта

· систему огня

· систему инженерных заграждений

Все элементы представляют собой единое целое и находятся во взаимной зависимости.

Боевой порядок – это построение подразделения для ведения боя. Он должен соответствовать задаче, замыслу предстоящего боя и обеспечивать:

Ø устойчивость и активность обороны;

Ø успешное ведение оборонительного огня;

Ø наиболее полное использование боевых возможностей подразделений для поражения противника при выдвижении, развертывании и переходе в атаку;

Ø поддержание непрерывного взаимодействия и управления подразделением.

Боевой порядок МСВ строится: МСО, как правило, в 1-ой траншее. ВОП на НСОУ одного из МСО может быть оборудована в глубине ОП в 100-200 м. Он может быть уступом вправо или влево. БМП и танки занимают позиции на глубине до 20 м для ведения огня на предельную дальность, БТР‑ы располагаются преимущественно в стороны флангов и в промежутках. Приданные МСВ ПТО и огнеметное отделение – располагаются на позициях МСО, а ГО в промежутках или на флангах.

Система огневых позиций – для решения огневых задач и повышения живучести средств борьбы в пределах б/порядка подразделения подготавливаются огневые позиции. Умелый выбор огневых позиций и позиций и позиций отделения являются важным условием выполнения поставленных задач. Огневые позиции должны выбираться так, чтобы они обеспечивали хороший круговой обзор местности и ведения огня. Они могут быть:

· основные;

· временные;

· запасные;

· ложные.

Основные – по своему предназначению применяются для выполнения поставленных задач в ходе боя.

Временные – оборудуются для дежурных огневых средств, БТР (БМП) и предназначаются для выполнения отдельных задач и введения противника в заблуждение относительно истинного построения системы огня.

Запасные – для осуществления маневра в ходе оборонительного боя, а также на случай невозможности выполнения поставленных задач с основной позиции. Переход на запасные позиции проводится только по приказу командира.

Ложные – создаются для введения противника в заблуждение относительно истинного положения огневых средств.

Траншеи и ходы сообщения – должны обеспечивать удобство ведения огня, особенно флангового, косоприцельного и перекрестного, укрытое расположение подразделений и огневых средств, быстрый скрытный их маневр по фронту и в глубину, а также затруднить противнику вскрытие боевого порядка и системы огня.

Ходы сообщения – для ведения боя с вклинившимся в оборону противником, скрытного маневра подразделений, а также для эвакуации раненных, подачи боеприпасов и продовольствия. В траншеях и ходах сообщения для л/с перекрытые участки, блиндажи и убежища.

Система огня – организованное по единому плану расположение огневых средств, сочетание и распределение их огневых средств по целям, месту и времени с учетом максимального использования их огневых возможностей в соответствии с решением командира для поражения противника при подходе его к переднему краю обороны, развертывании и переходе в атаку, отражении атаки танков и мотопехоты противника перед передним краем обороны, на флангах и при вклинении в опорный пункт.

Тщательная подготовка противотанкового огня – важнейшая обязанность командиров всех подразделений. Огневые средства должны располагаться скрытно и с учётом рельефа местности. Причем расположение их должно обеспечить ведение огня на предельно дальнюю дистанцию и поражать противника фланговым, перекрестным и кинжальным огнём, иметь огневую связь между собой.

Чтобы противник не вскрыл систему огня, огневые средства необходимо тщательно маскировать, создавать широкую сеть запасных, временных и ложных позиций, кочующих танков, орудий и боевых машин пехоты.

Для поражения противника на возможных маршрутах выдвижения, рубежах развертывания и направлениях его наступления и вклинения подготавливается сосредоточенный огонь БМП, стрелкового оружия и приданных средств. Они назначаются: по узлам дорог, переправам, дефиле, лесным просекам и другим участкам местности, сковывающим действия противника.

Размеры определяются по фронту и в глубину в зависимости от огневых возможностей подразделения. 25 м – зона основного действия БМП (по ширине). По глубине участки сосредоточенного огня должны соответствовать величине рассеивания снарядов (50 м для БМП). Исходя из этого, участки сосредоточенного огня могут быть для взвода БМП до 75 м по фронту и до 50 м в глубину.

Ширина участка сосредоточенного огня при стрельбе из стрелкового оружия назначается с учетом обеспечения плотности огня 10-12 пуль на 1 м ширины фронта и зависит от количества огневых средств, находящихся в подчинении и участвующих в бою. При штатной укомплектованности подразделения сосредоточенный огонь может быть для взвода до 150 м.

При назначении системы огня подразделению назначаются полосы и дополнительные секторы обстрела и, как уже упоминалось, участки сосредоточенного огня.

Полоса огня подразделения по фронту должна быть не менее ширины опорного пункта, и указывается 4-мя ориентирами: справа налево и от себя в глубину.

Секторы обстрела указываются БМП, танкам, пулемётам и другим огневым средствам. Огонь РПГ подготавливают в полосе своих отделений.

Готовность системы огня определяется занятием огневыми средствами позиций, подготовкой данных для стрельбы, а также наличием данных для стрельб.

Расчет времени инженерного оборудования ВОП

Сооружение Кол-во, шт. Требуется
    на единицу всего
    чел/час маш/час чел/час маш/час
Окоп для стрельбы из автомата стоя с нишей для стрелка      
Окоп для двух стрелков с нишей на 2-х человек      
Окоп для стрельбы из пулемета стоя с нишей для пулеметчика      
Окоп для ручного п/танкового гранатомета с нишей на 1 чел-ка      
Окоп на стрелковое отделение     4 ПЗМ   12 ПЗМ
Окоп для БМП - на основных позициях - на запасных позициях     – –   – –
Сооружение для наблюдения открытого типа на КНП с перекрытой щелью      
Перекрытая щель на отделение      
Участки ходов сообщения 0,15    
Окоп для АГС-17   3,5  
Окоп для танка      

ИТОГО: 893 чел/час

Из этого следует, что на фортификационное оборудование взводного опорного пункта будет затрачено 893 чел/час и, следуя от этого, полное оборудование опорного пункта л/с взвода произведем, соответственно, за 31 час.







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 1540. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Эндоскопическая диагностика язвенной болезни желудка, гастрита, опухоли Хронический гастрит - понятие клинико-анатомическое, характеризующееся определенными патоморфологическими изменениями слизистой оболочки желудка - неспецифическим воспалительным процессом...

Признаки классификации безопасности Можно выделить следующие признаки классификации безопасности. 1. По признаку масштабности принято различать следующие относительно самостоятельные геополитические уровни и виды безопасности. 1.1. Международная безопасность (глобальная и...

Прием и регистрация больных Пути госпитализации больных в стационар могут быть различны. В цен­тральное приемное отделение больные могут быть доставлены: 1) машиной скорой медицинской помощи в случае возникновения остро­го или обострения хронического заболевания...

Кишечный шов (Ламбера, Альберта, Шмидена, Матешука) Кишечный шов– это способ соединения кишечной стенки. В основе кишечного шва лежит принцип футлярного строения кишечной стенки...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия