Студопедия — НАСЛЕДСТВЕННОЕ ПРАВО
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

НАСЛЕДСТВЕННОЕ ПРАВО






1. Додін Є.В. Міжнародне співробітництво з питань протидії порушень митного законодавства//Митна справа. – 2012. – №4 – С. 152 – 162

2. Сєрих О.В.Деліктологічні ознаки порушень митних правил (стан, структура, динаміка, географія)//Науковий вісник міжнародного гуманітарного університету. – 2012. - №4 – С. 43-47

3. Суворкін В.А. Декриміналізація контрабанди товарів та новий Митний кодекс: новації, проблеми, перспективи//Митна справа. – 2012. – №3 – С. 80 – 89

4. Фурман Я.В. Особа злочинця як елемент криміналістичної характеристики контрабанди культурних цінностей //Митна справа. – 2013. – №1 – С. 37 – 41

5. Допілка В.О. Контрабанда спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації//Митна справа. – 2012. – №2 – С. 45 – 49

 

 

 

6. САМОСТІЙНА РОБОТА СТУДЕНТІВ.

Самостійною роботою студентів є спланована пізнавальна організаційно та методично направлена діяльність, що здійснюється без безпосередньої допомоги викладача, та яка спрямована на досягнення конкретного результату – засвоєння навчального матеріалу самостійно, у час, вільний від обов‘язкових навчальних занять. Самостійна робота спрямована на вироблення у студентів навичок роботи з нормативно-правовоими актами, науковою літературою та іншими джерелами, формування таких рис майбутнього юриста, як самостійність, активність, ініціативність та інші.

Навчальний час, що відводиться для самостійної роботи студента, регламентується навчальним планом і становить не менше 1/3 та не більше 2/3 загального обсягу навчального часу, відведеного для даної дисципліни. Самостійна робота студентів проводиться в бібліотеці, методичному кабінеті, в аудиторії, комп‘ютерному класі або в домашніх умовах.

Видами самостійної роботи студентів є: репродуктивна, творча, комбінована. Самостійна робота репродуктивного типу являє собою процес ознайомлення з навчальним матеріалом за питаннями (темами), що винесені на самостійне вивчення, повторення матеріалу, який вивчався на аудиторних (лекційних, семінарських) заняттях, опрацювання нормативно-правових актів з метою вивчення їх змісту, ознайомлення з матеріалами правозастосовчої практики тощо, а також виконання самостійних робіт по вивченому матеріалу в аудиторії.

Самостійна робота творчого характеру включає виконання індивідуальних завдань, які мають науковий або практичний характер і передбачають роботу з додатковими джерелами, підбірку матеріалів за заданими темами, їх аналіз, творче опрацювання з професійної точки зору, аналіз та оцінка правових норм, виявлення прогалин та суперечностей в законодавстві, вироблення пропозицій щодо їх усунення, спроби нормотворчої діяльності і тощо (підготовка рефератів, доповідей на аудиторні конференції, виступів на науково-практичні конференції тощо).

Самостійна робота як вид навчальної діяльності поділяється на кілька рівнів: доаудиторна, аудиторна та післяаудиторна.

Самостійна робота студентів включає: опрацювання прослуханого лекційного матеріалу; вивчення окремих тем та питань, що винесені на самостійне опрацювання; підготовку рефератів; підготовку до семінарських занять; вирішення практичних завдань (в т.ч. їх письмове оформлення); виконання індивідуальних завдань; роботу з додатковими джерелами для поглибленого вивчення матеріалу; систематизацію навчального матеріалу перед модельним контролем тощо.

Зміст самостійної роботи студентів та її обсяг визначається викладачем, який організує та контролю самостійну роботу студентів над дисципліною. Викладач визначає частину матеріалу, яка відводиться на самостійне вивчення, повідомляє студентам, рекомендує використання конкретних джерел та форми роботи з ними, видає індивідуальні завдання студентам, а також контролює їх виконання. Контроль за самостійною роботою студентів здійснюється на семінарських заняттях, в процесі індивідуально-консультативної роботи та при підсумковому контролі знань.

Самостійна робота студентів забезпечується системою навчально-методичних засобів: підручниками, начально-методичними посібниками, конспектами студентів, інформаційними базами даних тощо.

У процесі опрацювання навчальної програми студенти використовують додаткову літературу навчального та наукового характеру, яка рекомендована до ознайомлення і наведена в даній робочій програмі.

Перелік питань і тем, що виносяться на самостійне вивчення студентів складає керівник курсу – лектор навчальної дисципліни на денній формі навчання – відповідно до навчальної програми та годин, що передбачені для самостійної роботи студента.

Перелік питань і тем, що винесені на самостійне вивчення, а також рекомендації щодо джерел надає студентам лектор курсу під час лекційних занять.

Консультативна допомога щодо організації вивчення конкретних питань надається викладачами лекцій та семінарських занять в години семінарських занять та індивідуальної роботи зі студентами. Контроль результатів самостійної роботи здійснює викладач семінарських занять та в процесі модульного контролю знань, а також на письмовому іспиті. Навчальний матеріал, що передбачений для засвоєння студентами в процесі самостійної роботи, виноситься на підсумковий контроль знань, поряд з матеріалом, який опрацьовувався на лекційних та семінарських заняттях.

Оцінки, отримані студентами за виконання завдань самостійної роботи, враховуються при підсумковому контролі знань.

Теми рефератів

19. Джерела митного права України

20. Історичний розвиток митної справи в Україні

21. Історичний процес розвитку митної служби України

22. Правовий статус Міністерства доходів та зборів України та його відносини з іншими державними органами України

23. Правове регулювання здійснення митного контролю на прикордонній митниці

24. Особливості здійснення особистого огляду громадян

25. Декларація як правовий документ

26. Особливості декларування товарів на прикордонній та внутрішній митницях

27. Правові та етичні питання контрабанди історичних національних цінностей

28. Сучасний порядок оформлення ввозу-вивозу національної та іншої валюти

29. Порівняльний аналіз правового оформлення ввезення приватних автомобілів на територію України за період 1991-2013 рр

30. Особливості митного оформлення імпортуємих автомобілів та тих, що використовуються як засіб перевезення вантажу

31. Історичний огляд виникнення Єдиного митного тарифу

32. Існуючі види митних пільг та порядок їх встановлення

33. Динаміка способів скоєння контрабанди в Україні за роки незалежності

34. Основні критерії відмежування контрабанди від митних правопорушень

35. Електронна митниця ЄС

36. Електронне декларування в Україні та в країнах ЄС

 

7. ІНДИВІДУАЛЬНО-КОНСУЛЬТАТИВНА РОБОТА.

 

Індивідуально–консультативна робота проводиться викладачем зі студентами, здійснюється відповідно до графіка, складеного кафедрою, (знаходиться на кафедрі), в якому визначені форми індивідуально – консультативної роботи, а також час проведення цієї роботи та аудиторія

Форми індивідуально–консультативної роботи:

індивідуальні заняття з окремими студентами, щодо виконання ними додаткових індивідуальних завдань, написання творчих робіт до конференцій, курсових робіт, перевірка виконання завдань з самостійної роботи, діалог з різних навчальних проблем тощо;

консультаці ї (проводяться за індивідуальним графіком викладача, що встановлений на кафедрі), що проводиться з метою отримання студентом відповіді на окремі теоретичні та практичні питання та для пояснення певних теоретичних положень чи аспектів, їх практичного застосування.

Види консультацій:

Тематичні – проводяться за певними темами курсу або за найбільш складними питаннями програмного матеріалу;

Цільові – використовуються перед проведенням модуля або іншого виду поточного чи підсумкового контролю;

Активні – з використанням активних методів навчання;

Консультації з самостійної роботи – проводяться при підведенні підсумків самостійної роботи студентів в процесі роботи студентів над курсовими та дипломними проектами тощо.

 

 

8. МЕТОДИКА АКТИВІЗАЦІЇ ПРОЦЕСУ НАВЧАННЯ.

Для активізації процесу навчання застосовується також проведеня семінарів-дискусій; метод мозкових атак по вирішенню практичних завдань; кейс-метод для розгляду та обговорення проблемних та конфліктних ситуацій, пов’язаних із практичною юридичною діяльністю; презентації студентами реферативних досліджень наукових статей; рольові ігри, направлені на закріплення та використання практичних навичок в митній справі; а також банки візуального супроводження, а саме, друковані та кадаскопічні матеріали.

 

Проблемні лекції.

З метою поглиблення знань студентів з проблемних питань курсу, що вивчаються, за вибором студентів провадяться проблемні лекції з наступних тем:

1. Міжнародне співробітництво з питань державної митної справи

2. Запобігання та протидія контрабанді та відповідальність за порушення митних правил.

 

І. Семінари-дискусії з наступних тем:

1. Організація управління митною службою в Україні

2. Загальні положення щодо пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами.

3. Запобігання та протидія контрабанді та відповідальність за порушення митних правил

 

ІІ. Рольові ігри:

1. “Судовий розгляд кримінальної справи”

Гра призначена для поглиблення теоретичної та практичної підготовки студентів з митного та кримінального законодавства.

Учасники гри: суддя, прокурор, секретар судового засідання, представник цивільного позивача, захисник, цивільний відповідач, адвокат, підсудний, свідки.

У грі застосовується бальна система оцінки діяльності учасників (від 0 до 5 балів).

Вихідні дані:

У 2012 році інспектором одного із митних постів Вадул-Сиретської митниці при митному контролі автомобіля мешканця м. Чернівці, який прямував за кордон, була виявлена старовинна ікона без відповідних документів на вивіз. По факту була порушена справа про контрабанду. Після виконання всіх дій дізнання, вилучені предмети та автомобіль були передані співробітнику УСБУ. Після цього всі матеріали справи були передані до суду.

Перший крок: підготовка до рольової гри триває тиждень, протягом якого студенти вивчають фабулу справи, відповідне законодавство, відвідують судові засідання, готують судові промови, клопотання, заяви і т.д.

Другий крок: гра починається в установлений час перевіркою готовності учасників, які перед початком гри займають свої місця.

Третій крок: підготовча частина судового засідання.

Четвертий крок: судове слідство.

П”ятий крок: судові дебати і останнє слово підсудного.

Шостий крок: постановлення вироку.

Викладач аналізує та оцінює дії кожного учасника, повідомляє остаточну суму балів.

2. Презентація правової позиції.

Гра має за мету формування практичних навичок застосування теоретичних положень митного та кримінального права України, випрацювання вмінь побудови правової позиції по справі та сприяння розвитку ораторських здібностей студентів.

Учасники гри: сторона обвинувачення, сторона захисту, експертна рада.

Фабула гри: Громадянин України, повертаючись з туристичної поїздки з Іраку, при проходженні митного контролю у нього було знайдено 20 000 доларів США, які він не задекларував. Посадова особа митниці склала протокол про порушення митних правил, який був направлений до суду.

Перший крок: підготовка до рольової гри триває тиждень, протягом якого студенти вивчають фабулу справи, відповідне законодавство, обирають правову позицію по справі та готують її презентацію тощо.

Другий крок: гра починається в установлений час перевіркою готовності учасників, які перед початком гри займають свої місця.

Третій крок: сторони провадять презентацію своїх правових позицій по справі із застосуванням наочних матеріалів.

Четвертий крок: експертна рада здійснює висновок, беручи до уваги висловлені сторонами думки.

П’ятий крок: викладач проводить аналіз зайнятих сторонами позицій та висновку експертної ради.

Шостий крок: викладач здійснює оцінювання участі студентів у проведенній рольовій грі по 5-ти бальній шкалі.

 

 

9. СИСТЕМА ПОТОЧНОГО ТА ПІДСУМКОВОГО КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ

 

9.1.Перелік питань, що охоплює зміст робочої навчальної програми з науки (дисципліни) «Митне право»

 

1. Поняття митного права

2. Предмет і методи митного права.

3. Принципи та система митного права

4. Джерела митного права

5. Поняття митної території та митного кордону

6. Поняття державної митної справи

7. Принципи здійснення державної митної справи

8. Реалізація державної політики у сфері державної митної справи

9. Міжнародне співробітництво з питань державної митної справи

10. Особливості надання статусу уповноваженого економічного оператора

11. Спеціальні спрощення, що надаються уповноваженому економічному оператору

12. Єдиний реєстр уповноважених економічних операторів

13. Поняття митної служби

14. Митні органи України та їх структура

15. Призначення та основні завдання митної служби України

16. Поняття митниці та митного поста

17. Спеціалізовані митні органи та організації

18. Взаємовідносини митних ораганів з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами підприємницької діяльності

19. Поняття митного контролю

20. Загальні принципи здійснення митного контролю

21. Види митного контролю

22. Форми митного контролю та їх основна характеристика

23. Зони митного контролю

24. Особливі режими і процедури митного контролю

25. Особливості процедури митного контролю на транспорті: на автомобільному, на залізничному, авіаційному, водному, трубопровідному

26. Технологічні схеми митного та іншого видів контролю

27. Система управління ризиками

28. Загальні положення щодо здійснення митними органами контролю за окремими видами діяльності підприємств

29. Поняття та загальні положення митного оформлення

30. Основні етапи здійснення митного оформлення.

31. Порядок взяття проб

32. Особливості митного оформлення транспортних засобів

33. Митне декларування: сутність, функції, порядок здійснення

34. Форми митного декларування

35. Види митної декларації

36. Обов’язки декларанта

37. Митна брокерська діяльність

38. Агент з митного оформлення

39. Електронна митниця Європейського Союзу.

40. Введення Української класифікації товарів ЗЕД, її структура та класифікація товарів

41. Загальна характеристика правил ввезення (вивезення) товарів та інших предметів через митний кордон України

42. Принципи переміщення через митний кордон товарів зовнішньоекономічної діяльності

43. Митний режим: сутність та характеристика. Види митних режимів. Вибір та зміна митного режиму

44. Митний статус товарів, що поміщуються у митний режим

45. Порядок переміщення через митний кордон товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності

46. Переміщення громадянами товарів через митний кордон

47. Порядок переміщення через митний кордон валюти і валютних цінностей

48. Порядок переміщення предметів міжнародних організацій, представників та осіб, які користуються на території України митними пільгами

49. Вимоги до переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення у митному режимі транзиту

50. Умови та порядок пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами для особистих, сімейних та інших потреб, не пов’язаних зі здійсненням підприємницької діяльності

51. Порядок переміщення громадянами товарів через митний кордон України та місця митного оформлення таких товарів

52. Двоканальна система митного контролю товарів, транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України громадянами

53. Визначення вартості товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами, для цілей нарахування митних платежів. Умови та обмеження щодо вивезення (пересилання) громадянами товарів за межі митної території України

54. Пропуск та оподаткування товарів, які ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України

55. Поняття митної вартості товарів

56. Контроль правильності визначення митної вартості товарів

57. Коригування митної вартості товарів

58. Методи визначення митної вартості товарів, які ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту

59. Методи визначення митної вартості на основі віднімання та додавання вартості. Резервний метод

60. Визначення митної вартості товарів, що переміщуються через митний кордон України в митних режимах, відмінних від митного режиму імпорту

61. Загальні положення щодо митних платежів

62. Мито та його види

63. Тарифні пільги (тарифні преференції)

64. Особливості оподаткування митом деяких товарів

65. Справляння митних платежів

66. Поняття митного правопорушення та контрабанди

67. Види правопорушень правил митного оформлення товару, ліцензування, кодифікації, підроблення декларацій

68. Особливості відповідальності за деякі види порушень митних правил

69. Поняття контрабанди товару, наркотичних засобів, зброї

70. Контрольовані поставки наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

71. Переміщення товарів під негласним контролем

72. Сутність і значення порушення кримінальної справи про контрабанду

73. Види юридичної відповідальності за митні правопорушення та контрабанду

74. Міжнародний досвід, його роль у посиленні боротьби щодо виявлення митних правопорушень та шляхи їх запобігання

75. Співпраця митних органів України з міжнародними організаціями

 

 

9.2. КАРТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТА

з науки (дисципліни) «Митне право»

для студентів напряму підготовки «Правознавство»

Денна форма навчання

№семінарського (практичного, лабораторного) заняття Форма самостійної роботи студента Види семінарських (практичних, лабораторних) занять Максимальна кількість балів
За систематичність і активність роботи на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях
Змістовий модуль №1
  Попередня підготовка з визначених питань Семінар-розгорнута бесіда, міні-кейс  
  Опрацювання теоретичних основ прослуханого лекційного матеріалу Дискусія з елементами аналізу, тренінг  
  Попередня підготовка з визначених питань Семінар-розгорнута бесіда, тренінг  
  Опрацювання та закріплення пройденого матеріалу Семінар-розгорнута бесіда, робота в малих групах  
Змістовий модуль №2
  Підготовка виступів посадових осіб митних органів Семінар-конференція  
  Попередня підготовка з визначених питань Дискусія з елементами аналізу  
  Опрацювання теоретичних та практичних основ матеріалу Робота в малих творчих групах, аналіз промов посадових осіб митниці  
  Підготовка до провадження у справах про порушення митних правил Рольова гра  
Усього балів за роботу на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях  
За виконання модульних (контрольних) завдань
Модуль №1 Написання модульної контрольної роботи  
Модуль №2 Написання модульної контрольної роботи  
Усього балів за модульний контроль  
За виконання індивідуальних завдань
Види індивідуальних завдань
1. аналітичний огляд наукових публікацій за заданою тематикою  
2. написання письмової роботи  
3.вирішення практичних ситуацій  
4. вирішення тестових завдань  
5. складання процесуальних документів  
6. підготовка наукової доповіді  
Усього балів за виконання індивідуальних завдань  
Разом балів за СРС  

Особливості поточного оцінювання знань студентів денної форми навчання.

Максимальна кількість балів, які може набрати студент за результатами поточної та підсумкової роботи - 100

№ п/п ОБ’ЄКТИ ПОТОЧНОГО КОНТРОЛЮ КІЛЬКІСТЬ БАЛІВ
1. Систематичність та активність роботи на семінарських заняттях До 48 балів
2. Виконання завдань для самостійного опрацювання До 32 балів
3. Виконання модульних завдань До 20 балів
РАЗОМ До 100 балів

 

Розподіл балів за оцінювання самостійної роботи студентів відповідно до п.5 “Положення про організацію самостійної та індивідуально – консультативної роботи у КНЕУ”, наступні:

За виконання обов’язкових видів самостійної роботи - до 16 балів;

За виконання вибіркових видів самостійної роботи - до 16 балів;

Модульний контроль знань за визначеними темами може проводитись усно або письмово за вибором викладача у формі відповідей на теоретичні питання або розв'язання практичних завдань, виконання тестів тощо.

При виконанні модульних завдань оцінці підлягають (відповідно до п. 3.4.3 «Порядку оцінювання знань студентів КНЕУ з урахуванням вимог Болонської декларації») теоретичні знання та практичні навички, яких набули студенти після опанування певного модуля.

Критеріями оцінки правильності виконання модульних контрольних завдань (чи усної відповіді на теоретичні питання) є:

 

№ п/п Критерії оцінки знань студента виявлених під час проведення модульного контролю Кількість балів
1. Студент в процесі усної (письмової) відповіді дає правильні відповіді на всі поставлені запитання, виявляє високий рівень знань теоретичного та нормативного матеріалу. Викладає свою відповідь системно та логічно, упевнено і правильно аргументує власну позицію, дає висновки, тощо. 10 балів
2. Студент має належний рівень знань теоретичного та нормативного матеріалу, на поставлені запитання відповідає, переважно, правильно, однак допускає певні неточності у визначеннях правових категорій, не завжди належно (коректно) аргументує відповідь або правильно дає відповідь на більшу частину поставлених запитань тощо. 8 бали
3. Студент має середній рівень знань теоретичного та нормативного матеріалу, на поставлені запитання відповідає не точно, допускає певні помилки у визначеннях правових категорій, не завжди належно (коректно) аргументує відповідь або правильно дає відповідь на половину поставлених запитань тощо. 6 бали
4. Студент має нижче середнього рівень знань теоретичного та нормативного матеріалу, на поставлені запитання відповідає не точно, допускає певні помилки у визначеннях правових категорій, не завжди належно (коректно) аргументує відповідь або правильно дає відповідь на меншу частину поставлених запитань тощо. 4 бали
5. Студент дає майже всі неправильні відповіді на поставлені запитання, виявляє неналежний рівень знань теоретичного та нормативного матеріалу, неспроможний послідовно і правильно аргументувати свою відповідь 2 бали
6. Студент дає неправильні відповіді на поставлені запитання, виявляє неналежний рівень знань теоретичного та нормативного матеріалу, неспроможний послідовно і правильно аргументувати свою відповідь або взагалі не в змозі відповісти на поставлені запитання тощо. 0 балів

Матеріали до модульного контролю знань студентів

Модуль 1:

Теми:

10. Митне право як складова митної справи в Україні

11. Організація управління митною службою в Україні

12. Організація митного контролю

13. Митне оформлення і митне декларування

14. Правові та організаційні основи переміщення через митний кордон товарів зовнішньоекономічної діяльності

 

Модуль 2:

Теми:

6. Загальні положення щодо пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами

7. Митна вартість товарів та методи її визначення

8. Запобігання та протидія контрабанді та відповідальність за порушення митних правил

9. Провадження у справах про порушення митних правил

10. Міжнародне співробітництво з питань державної митної справи

9.3. КАРТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТА

з науки (дисципліни) «Митне право»

для студентів напряму підготовки «Правознавство»

Заочна форма навчання

№ заняття СЕСІЙНИЙ ПЕРІОД Форма занять і контролю Максим. кількість балів
Контактні заняття (теми відповідно до робочої програми)
За систематичність і активність роботи на контактних заняттях
Контактне заняття №1.   Тема 1: Митне право як складова митної справи в Україні   Установча міні-лекція (конспект) Міні-семінар, робота в малих групах  
Тема 2: Організація управління митною службою в Україні
Контактне заняття № 2   Тема 3: Організація митного контролю Семінар – дискусія, тренінг  
Контактне заняття № 3   Тема 4. Митне оформлення і митне декларування Семінар – дискусія, рольова гра  
Контактне заняття № 4   Тема 7: Митна вартість товарів та методи її визначення. Семінар – дискусія  
Контактне заняття № 5   Тема 8. Запобігання та протидія контрабанді та відповідальність за порушення митних правил. Семінар – дискусія, рольова гра  
Усього балів  
МІЖСЕСІЙНИЙ ПЕРІОД
За виконання обов’язкових поза аудиторних індивідуальних завдань
Вид завдань Форма подання Термін подання і реєстрації Форма контролю Максимальна кількість балів
Аналітичний (критичний) огляд наукових публікацій по проблемним дискусійним питанням (Узагальнити не менше 5-ти статей) Письмово За 30 днів до початку сесії (за графіком подати на кафедру) За графіком «Дня заочника»  
Захист індивідуального завдання   За тиждень до початку сесії За графіком «Дня заочника»  
За виконання індивідуальних робіт за вибором 1-го завдання
1. Підготувати презентацію Письмово Індивідуально викладачу за графіком «Дня заочника» Захист і обговорення результатів за графіком «Дня заочника»  
2. Скласти постанову про порушення митних правил Письмово Індивідуально викладачу за графіком «Дня заочника» Захист і обговорення результатів за графіком «Дня заочника»  
3. Підготувати аналітичний огляд наукових публікацій за заданою тематикою Письмово Індивідуально викладачу за графіком «Дня заочника» Захист і обговорення результатів за графіком «Дня заочника»  
4. Скласти запит в Державну митну службу про надання необхідної інформації щодо складання митних документів. Письмово Індивідуально викладачу за графіком «Дня заочника» Захист і обговорення результатів за графіком «Дня заочника»  
5. Заповнити митну декларацію та супутні документи до неї Письмово Індивідуально викладачу за графіком «Дня заочника» Захист і обговорення результатів за графіком «Дня заочника»  
Разом балів за СРС  
               

Особливості поточного оцінювання знань студентів заочної форми навчання.

Максимальна кількість балів, які може набрати студент заочної форми навчання за результатами поточної роботи - 100

№ п/п ОБ’ЄКТИ ПОТОЧНОГО КОНТРОЛЮ КІЛЬКІСТЬ БАЛІВ
1. Систематичність та активність роботи на семінарських заняттях До 50 балів
2. Виконання завдань для самостійного опрацювання До 45 балів
3. Виконання індивідуального завдання До 5 балів
РАЗОМ До 100 балів

Оцінювання за системою ECTS здійснюється в такому порядку:

(Переведення даних 100 – бальної шкали оцінювання в 4 – х бальну шкалу)

 

Оцінка за шкалою ECTS Оцінка за бальною шкалою, що використовується в КНЕУ Оцінка за національною шкалою
А 90-100 відмінно
В 80-89 добре  
С 70-79
D 66-69   задовільно
E 60-65
FX 21-59 незадовільно з можливістю повторного складання
F 0-20 незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

За такого порядку система ліквідації академзаборгованостей має такий зміст:

Студент, який набрав за результатами поточного і підсумкового контролю від 21 до 59 балів, після належної підготовки мають право повторного написання ПМК.

Студент, який набрав за результатами поточного і підсумкового контролю від 0 до 20 балів зобов’язані пройти повторний курс вивчення дисципліни.

 

 

10.СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Нормативні акти:

1. Конституція України, 1996.

2. Митний Кодекс України, 2012.

3. Закон України “Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей”, від 21.09.1999 № 1068-XIV.

4. Кодекс України про адміністративні правопорушення.- К.: Право України, 1995.

5. Закон України “Про зовнішньоекономічну діяльність” // Нові Закони України.- К., 1991.

6. Закон України “Про Єдиний митний тариф”. // ВВРУ.- 1992.-№19.

7. Закон України “Про загальні засади створення і функціонування спеціальних (вільних) економічних зон” // Украинская таможня: Справочник.- К., 1993.

8. Закон України “Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах” // ВВРУ.-К.-1995.-№32.-с.255.

9. Закон України “Про деякі питання оподаткування підакцизних товарів” // Энциклопедия таможенного дела, Т.1.-Львов, 1996.

10. Закон України “Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі товари і продукцію” від 20.11.98 № 276-XIY /зі змінами і доповненнями/.

11. Закон України “Про квотування і ліцензування експорту товарів” від 23 січня 1993 р.

12. Закон України “Про порядок реалізації квот і видачі ліцензій на експорт товарів” від 12.01.93.

13. Закон України “Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі транспортні засоби та шини до них” від 24.05.96.

14. Закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування дорожнього господарства” від 16.07.99 № 986.

15. Закон України “Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей” від21.09.99.

16. Закон України “Про запровадження єдиного збору, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України” від 04.11.99.

17. Закон України “Про звернення громадян” від 02.10.96.

18. Постанова КМУ “Про затвердження Положення про вантажну митну декларацію” від 9.06.97 № 574, зі змінами і доповненнями, внесеними постановою КМУ від 07.05.98 № 643.

19. Постанова Кабінету Міністрів України “Про заходи щодо створення та функціонування спеціальних (вільних) економічних зон і територій із спеціальним режимом інвестиційної діяльності” від 24.09.99 № 1756.

20. Постанова Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до деяких постанов КМУ з питань установлення мінімальної митної вартості на товари легкої промисловості та сільськогосподарську продукцію” від 29.07.99 № 1387.

21. Постанова Кабінету Міністрів України “Про внесення змін та доповнень до деяких постанов Кабінету Міністрів України” від 16.02.98 № 146.

22. Постанова Кабінету Міністрів України “Про вдосконалення порядку тимчасового ввезення транспортних засобів на митну територію України” від 20.07.96 № 793.

23. Постанова Кабінету Міністрів України “Про затвердження Правил державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок” від 07.09.98 №1388.

24. Наказ ДМКУ “Про затвердження Правил митного контролю за переміщенням через митний кордон України суден закордонного плавання” від 29.06.95 №493.

25. Постанова КМУ “Про вдосконалення порядку ввезення (пересилання) громадянами предметів (товарів) в Україну” від 27.08.96 № 1010, зі змінами і доповненнями, внесеними постановою КМУ від 03.07.98 № 1007 “Про внесення змін до Постанови КМУ від 27.08.96 № 1010”.

26. Постанова КМУ “Про ввезення громадянами на митну територію України продуктів харчування рослинного і тваринного походження» від 10.07.98, №1043.

27. Постанова КМУ “Про порядок підтвердження суми іноземної валюти, заробленої громадянами – резидентами, які виїжджали у службові відрядження за межі України” від 1.06.98 № 761.

28. Постанова КМУ “Про заходи щодо посилення контролю за ввезенням на Україну окремих видів товарів, що імпортуються суб'єктами підприємницької діяльності” від 02.04.98, № 419.

29. Постанова КМУ “Про перелік товарів критичного імпорту” від 27.07.98 № 1145, із змінами та доповненнями, внесеними постановою КМУ від 30.09.98 №1554.

30. Наказ Держстандарту України “Про перелік продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні” від 30.06.93 № 95, зі змінами і доповненнями від 27.11.96 № 499.

31. Положення про порядок відкриття та діяльності магазинів безмитної торгівлі на території України // Закон і бізнес. - 1992. - № 49.

 

Спеціальна література:

До теми 1

1. Чайковська В.В. Вплив новел митного законодавства на порядок здійснення господарської діяльності в Україні // Митна справа. – 2012. – №6– С. 76 – 81

2. Прус Л.Р. Проблеми практичної реалізації інституту уповноважених економічних операторів в Україні // Митна безпека. – 2012. – №1– С. 85 – 90

3. Оніщик Ю.В. Митні правовідносини: поняття, ознаки, види//Науковий вісник національного університету ДПС України (економіка, право). – 2012. - №1 – С. 141 – 147

4. Федотов О.П., Зотенко О.О. Спеціалізовані митні орагни в організаційній системі та структурі митних органів України// Митна справа. – 2012. – №4– С. 99 – 104

5. Федотова І.О. Роль і місце митного права у системі права України // Митна справа. – 2012. – №6– С. 43 – 50

6. Прокопенко В.В., Осінь Т. І. Реформування митного законодавства України необхідно починати з основ// Митна справа. – 2012. – №1– С. 11 – 21

 

До теми 2

1. Федотова І.О. Митні органи в суб’єктному складі митних правовідносин//Митна справа. – 2012. – №4 – С. 113 – 117

2. Федотов О. П., Зотенко О.О. Митниця в організаційній системі та структурі митних органів України //Митна справа. – 2012. – №3 – С. 38 – 41

3. Левченко С.Г. Щодо питання визначення компетенції митних органів України та її складових елементів в світлі оновлення митного законодавства України //Митна справа. – 2013. – №1 – С. 15– 21

 

До теми 3

1. Мудров А.А. Громадський контроль в державній митній справі // Митна справа. – 2013. – №1– С. 22 – 28

2. Сєрих О.В.Деліктологічні ознаки порушень митних павил (стан, структура, динаміка, географія)//Науковий вісник міжнародного гуманітарного університету. – 2012. - №4 – С. 43-47

 

До теми 4

1. Бєсєда І.О. Електронне митне декларування в Україні - крок до майбутнього// Митна справа. – 2012. – №4 – С. 140 – 150

2. Федотова І.О. Актуальні питання інформаційного обміну у митній сфері// Митна справа. – 2013. – №1 – С. 107 – 114

 

До теми 5

1. Резнік І. М. Місце попереднього документального контролю в переміщенні товарів через митний кордон України// Митна справа. – 2012. – №4 – С. 148 – 151

2. Херувімова Т.О. Правова відповідальність держави у сфері обмеження експорту товарів // Митна справа. – 2013. – №1 – С. 29 – 35

 

До теми 6

1. Качан В.В. Особливості митних формальностей в режимі прикордонної торгівлі //Митна справа. – 2012. – №3 – С. 56 – 62

2. Головійчук Л.Т. Причини та умови злочиннсті у сфері службової діяльності працівників митних органів//Митна справа. – 2012. – №3 – С. 95 – 100

 

До теми 7

1. Мотюк К.Д. Сутність та значення митної експертизи при визначенні митної вартості товарів//Митнабезпека. – 2012. –

№1 – С. 154 – 160

2. Мудров А.А. Громадський контроль в державній митній справі // Митна справа. – 2013. – №1– С. 22 – 28

 

До теми 8

1. Додін Є.В. Міжнародне співробітництво з питань протидії порушень митного законодавства//Митна справа. – 2012. – №4 – С. 152 – 162

2. Сєрих О.В.Деліктологічні ознаки порушень митних правил (стан, структура, динаміка, географія)//Науковий вісник міжнародного гуманітарного університету. – 2012. - №4 – С. 43-47

3. Суворкін В.А. Декриміналізація контрабанди товарів та новий Митний кодекс: новації, проблеми, перспективи//Митна справа. – 2012. – №3 – С. 80 – 89

4. Фурман Я.В. Особа злочинця як елемент криміналістичної характеристики контрабанди культурних цінностей //Митна справа. – 2013. – №1 – С. 37 – 41

5. Допілка В.О. Контрабанда спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації//Митна справа. – 2012. – №2 – С. 45 – 49

 

НАСЛЕДСТВЕННОЕ ПРАВО

Методические рекомендации и планы семинарских занятий для студентов очной и заочной формы обучения

специальности 030501 «Юриспруденция»

(гражданско-правовая специализация)







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 531. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Репродуктивное здоровье, как составляющая часть здоровья человека и общества   Репродуктивное здоровье – это состояние полного физического, умственного и социального благополучия при отсутствии заболеваний репродуктивной системы на всех этапах жизни человека...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Принципы и методы управления в таможенных органах Под принципами управления понимаются идеи, правила, основные положения и нормы поведения, которыми руководствуются общие, частные и организационно-технологические принципы...

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ САМОВОСПИТАНИЕ И САМООБРАЗОВАНИЕ ПЕДАГОГА Воспитывать сегодня подрастающее поколение на со­временном уровне требований общества нельзя без по­стоянного обновления и обогащения своего профессио­нального педагогического потенциала...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия