Студопедия — Роберт Лоуренс Стайн. 316. Радіаційний, хімічний і біологічний захист організується і здійснюється з метою максимально зменшити втрати підрозділів і забезпечити виконання
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Роберт Лоуренс Стайн. 316. Радіаційний, хімічний і біологічний захист організується і здійснюється з метою максимально зменшити втрати підрозділів і забезпечити виконання






 

316. Радіаційний, хімічний і біологічний захист організується і здійснюється з метою максимально зменшити втрати підрозділів і забезпечити виконання поставлених завдань, при діях в умовах радіоактивного, хімічного і біологічного зараження, підвищити їхній захист від високоточного і іншого видів зброї.

317. До заходів радіаційного, хімічного і біологічного захисту, які проводяться взводом (відділенням, екіпажем танка) відносяться: радіаційна, хімічна розвідка і контроль; оповіщення про радіоактивне, хімічне і біологічне зараження; використання засобів індивідуального і колективного захисту, захисних властивостей техніки і інших об'єктів; часткова спеціальна обробка озброєння і військової техніки; часткова санітарна обробка особового складу; аерозольна протидія засобам розвідки і наведення зброї.

Завдання радіаційного, хімічного і біологічного захисту виконуються силами і засобами взводу (відділення, екіпажа танка) з використанням табельних засобів у всіх видах тактичних дій, у різних умовах обстановки, у будь-який час року і доби. При цьому найбільш складні і специфічні завдання потребуючі особливої підготовки особового складу і застосування спеціальної техніки, виконуються підрозділами радіаційного, хімічного і біологічного захисту.

318. Радіаційнаі хімічна розвідка організується і проводиться з метою одержання даних про факт, масштаби радіоактивного і хімічного зараження і фактичної радіаційної і хімічної обстановки, визначення необхідності використання засобів індивідуального і колективного захисту. Вона здійснюється з використанням бортових (переносних) приладів радіаційної і хімічної розвідки.

319. Радіаційний і хімічний контроль у взводі (відділенні, екіпажі танка) проводиться з використанням військових вимірників доз (дозиметрів) і приладів радіаційної і хімічної розвідки з метою одержання даних для забезпечення боєздатності підрозділів, визначення необхідності використання засобів індивідуального і колективного захисту і проведення спеціальної обробки.

320. Оповіщення про радіоактивне, хімічне і біологічне зараження організується і проводиться з метою своєчасного прийняття особовим складом заходів захисту від впливу радіоактивних, отруйних, інших токсичних і біологічних речовин.

з одержанням попередження про безпосередню погрозу і початок застосування противником зброї масового ураження особовий склад продовжує виконувати поставлене завдання і переводить засоби захисту в положення «напоготові». З одержанням попередження про свої ядерні удари особовий склад до зазначеного часу здійснює всі заходи індивідуального і колективного захисту.

При нанесенні противником ядерного удару особовий склад по спалаху вибуху вживає заходів захисту: під час перебування в бойових машинах - закриває двері, бійниці, люки і вмикає систему колективного захисту від зброї масового ураження; при розташуванні поза машинами - швидко зайняти наявні поблизу укриття, лягти на землю головою убік, протилежний вибуху. Після проходження ударної хвилі особовий склад продовжує виконувати завдання.

По сигналах оповіщення про радіоактивне, хімічне і біологічне зараження особовий склад, який діє в пішому порядку або на відкритих машинах, не припиняючи виконання бойового завдання, надягають засоби індивідуального захисту, а особовий склад який знаходиться в закритих бронетранспортерах, бойових машинах піхоти і танках - негайно надягають засоби захисту органів дихання, закривають люки, жалюзі, бійниці і включають систему захисту від зброї масового ураження.

За сигналом «Радіаційна небезпека» особовий склад надягає респіратори (протигази), а по сигналу «Хімічна тривога» — протигази.

При необхідності спішитися або залишити техніку особовий склад надягає індивідуальні засоби захисту шкіри.

321. Використання засобів індивідуального і колективного захисту, захисних властивостей місцевості, техніки та інших об'єктів організується і здійснюється з метою захисту особового складу від уражаючих факторів ядерних вибухів, отруючих, інших токсичних речовин і біологічних засобів.

Засоби захисту, захисні властивості місцевості і інших об'єктів використовуються особовим складом військ з одержанням сигналів оповіщення про безпосередню погрозу і початок застосування зброї масового ураження, руйнування радіаційно, хімічно і біологічно небезпечних об'єктів, радіоактивному, хімічному і біологічному зараженню, а також при виявленні ознак ураження особового складу і зараження озброєння, техніки і інших об'єктів радіоактивними, отруйними, іншими токсичними речовинами і біологічними засобами.

При діях у зонах радіоактивного зараження в суху погоду в пішому порядку або на відкритих машинах особовий склад надягає респіратори, захисні плащі, панчохи і рукавички, у зонах хімічного і біологічного зараження — протигази, захисні, плащі у виді комбінезонів, панчохи і рукавички. Особовий склад, який знаходиться в закритих бронетранспортерах, надягає тільки респіратори (протигази), а склад, який знаходиться в бойових машинах піхоти і танках закриває люки, двері, бійниці і включає систему колективного захисту від зброї масового ураження.

У дощову погоду при діях у зоні радіоактивного зараження в пішому порядку надіваються лише засоби захисту шкіри.

Зняття засобів індивідуального захисту і припинення використання засобів колективного захисту здійснюється тільки на основі даних радіаційної, хімічної і біологічної розвідки і контролю (відсутності зараження), з дозволу старшого командира.

322. Спеціальна обробка особового складу, озброєння і військової техніки, знезаражування ділянок місцевості, об'єктів і споруджень організується і проводиться з метою ліквідації, зменшення до припустимих норм) їх радіоактивного, хімічного і біологічного зараження і виконуються силами підрозділів з використанням табельних засобів спеціальної обробки, а також частинами радіаційного, хімічного і біологічного захисту.

Спеціальна обробка може бути частковою і повною. Часткова спеціальна обробка проводиться особовим складом з використанням табельних засобів без припинення виконання бойових завдань, повна — після їх виконання, за рішенням вищестоящого командира, силами частин (підрозділів) радіаційного, хімічного і біологічного захисту в районах спеціальної обробки. При необхідності вона може проводитися в бойових порядках. При проведенні часткової спеціальної обробки обробляються ті заражені поверхні, з якими може стикатися особовий склад, під час проведення повної — уся зовнішня поверхня озброєння і військової техніки.

Знезаражування ділянок місцевості, доріг, споруджень проводиться частинами радіаційного, хімічного і біологічного захисту.

323. Аерозольна протидія засобам розвідки і наведення зброї противника організується і проводиться з метою підвищення захисту частин (підрозділів) від ураження високоточним і іншим видами зброї.

Аерозольна протидія засобам розвідки і наведення зброї противника проводиться під час підготовки тактичних дій і в ході виконання поставлених завдань, як правило, у комплексі з заходами тактичного маскування військ, а в деяких випадках і самостійно із застосуванням димових шашок, димових гранат, запальних димових патронів, термічної димової апаратури танків і бойових машин піхоти.

324. Застосування радіопоглинаючих матеріалів і пін організується і здійснюється з метою підвищення захисту особового складу, озброєння і військової техніки від ураження високоточним і іншим видами зброї.

Застосування радіопоглинаючих матеріалів і пін здійснюється шляхом їх нанесення на озброєння, військову техніку та інші об'єкти, а також використанням маскувальних радіопоглинаючих мереж, чохлів і накидок.

325. Організуючи взаємодію і управління командир взводу відпрацьовує питання застосування димових шашок, ручних димових гранат, запалювальних димових патронів, термічної димової апаратури танків і бойових машин піхоти, доводить до особового складу сигнали оповіщення про радіоактивне, хімічне і біологічне зараження і порядок дій по них.

Організуючи радіаційний, хімічний і біологічний захисткомандир взводу (відділення, танка) вказує: порядок ведення радіаційної і хімічної розвідки (радіаційного, хімічного і біологічного спостереження) із застосуванням бортових (переносних) приладів радіаційної і хімічної розвідки (контролю);

порядок застосування індивідуальних і колективних засобів захисту, захисних властивостей місцевості, техніки й інших об'єктів; порядок використання табельних радіопоглинаючих матеріалів.

Крім того додатково може визначатися порядок проведення часткової спеціальної обробки.

 


Розділ перший ОСНОВИ ТАКТИЧНИХ ДІЙ 1

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ1

2. ОСНОВИ ЗАСТОСУВАННЯ ЗАГАЛЬНОВІЙСЬКОВИХ ПІДРОЗДІЛІВ, ПІДРОЗДІЛІВ РОДІВ ВІЙСЬК І ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ7

3.УПРАВЛІННЯ ПІДРОЗДІЛАМИ І ВОГНЕМ11

4. ОБОВ'ЯЗКИ ОСОБОВОГО СКЛАДУ19

Розділ другий ОБОРОНА 28

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ28

2.ВЗВОД В ОБОРОНІ36

3. ВІДДІЛЕННЯ В ОБОРОНІ48

4.ТАНК В ОБОРОНІ55

5.ВЗВОД В БОЙОВІЙ ОХОРОНІ58

6. ДІЇ БРОНЕГРУПИ61

7. ВОГНЕВА ЗАСАДА63

8. ОБОРОНА В МІСТІ (НАСЕЛЕНОМУ ПУНКТІ)67

10. ВИХІД З БОЮ (З ОТОЧЕННЯ) І ВІДХІД70

11. ОБОРОНА В ОСОБЛИВИХ УМОВАХ72

Розділ третій НАСТУП 76

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ76

2. ВЗВОД У НАСТУПІ85

3. ВІДДІЛЕННЯ В НАСТУПІ100

4. ТАНК В НАСТУПІ107

5. НАСТУП У МІСТІ (НАСЕЛЕНОМУ ПУНКТІ)111

6. ФОРСУВАННЯ ВОДНИХ ПЕРЕШКОД114

7. ВИСАДКА МОРСЬКОГО ДЕСАНТУ115

8. ДІЇ В ПЕРЕДОВІЙ ГРУПІ ТАКТИЧНОГО ПОВІТРЯНОГО ДЕСАНТУ117

9. НАСТУП В ОСОБЛИВИХ УМОВАХ118

Розділ четвертий ДІЇ В РОЗВІДЦІ 121

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ121

2. ВЗВОД У РОЗВІДУВАЛЬНОМУ ДОЗОРІ122

3. ВЗВОД У БОЙОВОМУ РОЗВІДУВАЛЬНОМУ ДОЗОРІ128

4. ДІЇ ДОЗОРНОГО ВІДДІЛЕННЯ131

(ТАНКА, ПІШОГО ДОЗОРУ) У РОЗВІДЦІ131

5. ВЕДЕННЯ РОЗВІДКИ РОЗВІДУВАЛЬНОЮ ЗАСАДОЮ, НАЛЬОТОМ, ПОШУКОМ133

Розділ п'ятий ДІЇ В ХОДІ ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ 138

1. ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ДО ДІЙ140

2. ВЕДЕННЯ ДІЙ142

Розділ шостий МАРШ І ПОХІДНА ОХОРОНА 150

1. ВЗВОД (ВІДДІЛЕННЯ, ТАНК) НА МАРШІ150

2. МЕХАНІЗОВАНИЙ (ТАНКОВИЙ) ВЗВОД156

(ВІДДІЛЕННЯ, ТАНК) У ПОХІДНІЙ ОХОРОНІ156

Розділ сьомий РОЗТАШУВАННЯ НА МІСЦІ 161

1. РОЗТАШУВАННЯ ВЗВОДУ (ВІДДІЛЕННЯ, ТАНКА) НА МІСЦІ161

2. СТОРОЖОВА ОХОРОНА163

Розділ восьмий БОЙОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ 169

1. РОЗВІДКА169

2. ОХОРОНА172

3. ТАКТИЧНЕ МАСКУВАННЯ173

4. ІНЖЕНЕРНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ174

5. РАДІАЦІЙНИЙ, ХІМІЧНИЙ І БІОЛОГІЧНИЙ ЗАХИСТ176

Роберт Лоуренс Стайн

Нож

 







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 381. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Методика обучения письму и письменной речи на иностранном языке в средней школе. Различают письмо и письменную речь. Письмо – объект овладения графической и орфографической системами иностранного языка для фиксации языкового и речевого материала...

Классификация холодных блюд и закусок. Урок №2 Тема: Холодные блюда и закуски. Значение холодных блюд и закусок. Классификация холодных блюд и закусок. Кулинарная обработка продуктов...

ТЕРМОДИНАМИКА БИОЛОГИЧЕСКИХ СИСТЕМ. 1. Особенности термодинамического метода изучения биологических систем. Основные понятия термодинамики. Термодинамикой называется раздел физики...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия