Студопедия — Добра порада на добре життя
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Добра порада на добре життя






Не спіть після обіду. Збадьоритися й перебороти пообідню сонливість можна за допомогою ароматного спрею. Змішайте по чотири краплі олії м'яти й лимона, розбавте прохолодною водою й розпилюйте суміш пульверизатором у повітрі навколо себе.

Любіть себе! Прощайте себе, частіше хваліть за те хороше, що вам вдалося зробити. Починайте кожен новий день із чистого аркуша. Люди, схильні зациклюватися на своєму минулому, швидше старіють.

Моцарт - для творчої реалізації

Нещодавно група вчених, що скла­дається з психологів і нейробіологів, провела дивний експеримент. Учені за­пропонували групі студентів пройти тест, що визначає ступінь розвитку просторо­вого мислення. За 10 хвилин до початку тесту одна частина студентів прослуха­ла сонату Моцарта, інша - опуси Пили­па Гласса. Результат був вражаючий: ті, хто слухав Моцарта, відчули справжній приплив творчих сил, їхні результати були вищими на 62%.

“МАМИНА ШКОЛА”

КОЛИ БАТЬКІВ НЕМАЄ ПОРУЧ

Більшості батьків знайома ситуація, коли конче треба негайно, хоч і ненадовго залишити дитину одну вдома, бо, наприклад, на вулиці ніяк не скінчиться дощ, а мале шморгає носом. Тому краще змалечку, з 4 років, пояснювати правила безпечної поведінки вдома і на вулиці, коли батьків немає поруч.

* Якщо дитина залишається вдома одна, накажіть (хай і під страхом покарання) нікому не відчиняти дверей. Навіть якщо впізнає голос гостя, а тим більше людям, які представляються працівниками міліції або комунальних служб. Друзі та знайомі батьків повинні завчасно домовлятися про свій візит і приходити, коли вдома є дорослі.

* Якщо дитину нікому провести до школи чи до спортивної секції, поясніть, а краще покажіть, як пройти туди найкоротшим і найбезпечнішим шляхом. Проте не забудьте пояснити, що не можна відхилятися від маршруту, щоб не потрапити у місця, де мало людей.

* Ні в якому разі дитина не повинна говорити на вулиці з незнайомими людьми. А якщо від підозрілого незнайомця не вдається відчепитися, треба підійти до міліціонера й попросити провести до квартири.

* Хай дитина запам’ятає: не можна сідати в чужий автомобіль, навіть якщо дядько чи тітка в салоні обіцяють “золоті гори”. Якщо ж поруч пригальмує машина і пасажири попросять підказати дорогу, не можна підходити до неї близько.

* Коли дитина заходить до під’їзду, нехай озирнеться. Щоб пересвідчитися, що за нею ніхто не йде. Якщо ж у під’їзді стоїть група людей чи навіть одна людина, краще зачекати, поки з’явиться знайомий сусід, який зайде до будинку разом з малюком.

* Дитина не повинна залишати записку про те, куди вона пішла й коли повернеться, у дверях квартири. Повідомлення треба залишати вдома.

* Якщо на вулиці наближається компанія однолітків чи старших за неї, нехай перейде на інший бік.

І нарешті порада самим батькам: не бійтеся “набридати” дитині цими правилами. Не виключено, що вивчивши їх, дитина уникне біди.

 

ЗРОБІТЬ РАЗОМ З ДІТЬМИ

Щипалочка – одноразовий стаканчик, обтягнутий обрізаною гумовою ниткою. Це щипковий 1нструмент – іграшка, яка сприяє розвитку ритмічного слуху, відчуття сильної долі або початку музичної фрази.

Іграшковий ксилофон – його зроблено із ключів, які ударяють металевою паличкою. Відчуття різного діатонічного звучання сприяє розвитку звуковисотного слуху.

Музкерівник Старовєрова Л.О.
СЕКРЕТИ ТЕМПЕРАМЕНТУ

Як ніхто інший, сангвінік радіє життю. Оптиміст живе сьогоденням, а не минулим. Має багато друзів і взагалі щиро любить людей. Та його життєвому успіху можуть зашкодити слабка воля, недисциплінованість, егоїзм, емоційна непостійність. Він може не довести справу до кінця і потребує допомоги та підказок близьких людей. За такої умови кожен спокійно прожитий день поруч з сангвініком нагадає свято.

Лише оптимізм єднає сангвініка з холериком. Йому властиві ініціативність, рішучість, дисциплінованість. Добра організованість і сильна воля роблять холерика справжнім лідером. Водночас гордість, упертість, самовпевненість, навіть жорстокість зумовлюють зарозумілість і байдужість до почуттів, прав інших людей. Він не знає жалю й часто дратується без причин. З ним важко жити спокійним життям, та добре розпочинати нову ризиковану справу. Бійтеся ввести холерика в стан афекту (тоді “збройний конфлікт” гарантовано) і ніколи не обговорюйте з ним нічого, поки він не заспокоїться.

Коли болить душа, поспілкуйтеся з меланхоліком. Вірний, надійний, готовий до самопожертви друг, зрозуміє і поспівчуває. Схильний до самовдосконалення філософ-аналітик, чуттєва, душевна, талановита особистість. Він над усе чекає проявів уваги та любові й може захворіти, не відчувши їх. На жаль, меланхолікові властиві нерішучість, непостійність настрою, власні проблеми видаються йому найважливішими в світі, тож бійтеся мимоволі спровокувати черговий напад песимізму. Спілкування з ним схоже на мандри мінним полем чи болотом, де незважений крок може дорого коштувати.

Набагато спокійніше поряд із флегматиком – надійним, доброзичливим, веселим. Його практичність доповнюється багатою уявою та гострим розумом, але ці риси лишаться непоміченими, якщо не підтримати флегматика. Цей повільний, нерішучий, а часом і ледачий “спостерігач за життям” не поспішає докласти зусиль для досягнення успіху, потребує “погонича”, не любить змін. Вичерпавши терпіння, він упадає в такий гнів, що й не снився холерикові, тож стережіться спровокувати таке “виверження вулкану”!

На думку психологів, урахування особливостей темпераменту рідних та близьких може поліпшити психічний мікроклімат у вашій родині. Темпераменту не змінити, як одежину, не позбутися, як поганої звички. Маємо стримувати й удосконалювати себе, аби наші прояви емоцій не нагадували казкового джина, що вилітає з пляшки.

 

САНГВІНІК. * Веселий, життєрадісний. *Здебільшого не доводить до кінця розпочату справу. *Схильний переоцінювати себе. *Нестійкий в інтересах та уподобаннях. *Добре володіє собою. *Легко переживає неприємності. *Швидко схоплює нове, легко пристосовується до нових обставин. *Швидко занедбує справу, яка перестає його цікавити. *Енергійний, діловий. *Охоче береться до нової справи, легко змінює заняття. *Уникає копіткої, буденної, одноманітної роботи. *Товариський, чуйний, розкутий із незнайомими людьми. *Витривалий, працездатний. *Швидко засинає і прокидається. *Часом незібраний, проявляє поспішність у рішеннях. *Схильний відволікатися. *Говорить швидко, голосно, виразно.

ХОЛЕРИК. *Метушливий, непосидючий. *Нестриманий, запальний. *Різкий, прямолінійний з людьми. *Ініціативний. *Упертий. *Працює ривками. *Схильний до ризику. *Незлопам’ятний. *Має виразну міміку. *Говорить швидко, пристрасно. *Неврівноважений. *Може бути агресивним. *Нетерпимий до чужих недоліків. *Швидко діє, негайно приймає рішення. *Властиві швидкі, поривчасті рухи. *Непослідовний у досягненні мети. *схильний до різких змін настрою. *Нетерплячий.

МЕЛАНХОЛІК. *Сором’язливий. *Розгублюється в нових обставинах. *Важко знайомиться. *Не боїться самотності. *Швидко стомлюється. *Говорить тихо. *Не байдужий до похвали й осуду. *Мимоволі пристосовується до характеру співбесідника. *Не вірить у свої сили. *Пригнічений і розгублений при невдачах. *Дуже вимогливий до себе та інших. *Буває підозрілим. *Вразливий до сльозливості. *Потайний, нетовариський. *Пасивний, несміливий, покірливий. *Намагається викликати співчуття до себе.

ФЛЕГМАТИК. *Спокійний. *Послідовний. *Обережний, розсудливий. *Вміє чекати. *Мовчазний. *Розмовляє спокійно, не жестикулюючи. *Стриманий, терплячий. *Доводить справу до кінця. *Не витрачає сили марно. *Легко стримує поривання. *Прихильник порядку в житті та в роботі. *Майже не реагує на похвалу та осуд. *Незлобливий, поблажливий до “шпильок” на свою адресу. *Постійний у стосунках та інтересах. *Повільно включається в роботу, важко переносить її зміну. *Рівний у стосунках з людьми. *Любить акуратність і порядок. *Важко пристосовується до нових обставин.

Підготувала психолог Ярошук О.С.

ЛОГОПЕД РАДИТЬ

Шановні батьки! Звертайте увагу на мову ваших дітей. Побільше їм читайте, вчіть переказувати, проводьте бесіди. Слідкуйте, як вони вимовляють звуки, слова, будують речення – це допоможе їм гарно підготуватися до навчання у школі.

Раджу вам прочитати своїй дитині цю казочку (на “Літературній сторінці”), а потім переказати її і в ігровій формі розібрати, наприклад, слово жук: який перший звук, який другий і третій – та проспівайте їх по черзі – це допоможе розвинути дитині фонематичний слух. Це все бажано робити у невимушеній – ігровій формі з радістю і зацікавленістю. Отже, бажаю вам успіхів!!!

 

Підготувала логопед ДНЗ №14 Вовк А.А.


ТАЄМНИЦЯ ІМЕНІ

ТЕТЯНА







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 377. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

САНИТАРНО-МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ВОДЫ, ВОЗДУХА И ПОЧВЫ Цель занятия.Ознакомить студентов с основными методами и показателями...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Весы настольные циферблатные Весы настольные циферблатные РН-10Ц13 (рис.3.1) выпускаются с наибольшими пределами взвешивания 2...

Почему важны муниципальные выборы? Туристическая фирма оставляет за собой право, в случае причин непреодолимого характера, вносить некоторые изменения в программу тура без уменьшения общего объема и качества услуг, в том числе предоставлять замену отеля на равнозначный...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия