Студопедия — Критерії оцінювання виконаних завдань модуля
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Критерії оцінювання виконаних завдань модуля






Критеріями оцінювання результатів виконання студентами ПНПУ імені В.Г. Короленка програмових завдань навчальної практики, передбачених Державними стандартами освіти і навчальними планами є:

1. Рівень теоретичної готовності до виконання програмових завдань практики відповідно розробленої тематики модуля ( до 20 балів):

«20 балів – відмінно – А» – Високий рівень теоретичних знань з незначними недоліками, які не мають принципового значення, а саме: студент має глибокі й систематизовані знання вікових особливостей дітей з нормальним розвитком, типологічних особливості дітей з розумовою відсталістю, ЗПР, порушеннями мовлення та поведінки; класифікації дітей з розумовою відсталістю, ЗПР, порушеннями мовлення та поведінки; класифікації дітей з ОПФМ; методик та дидактичного матеріалу для обстеження пізнавального, мовленнєвого розвитку, розвитку емоційно-вольової сфери дітей з розумовою відсталістю, ЗПР та з порушеннями мовлення; знає вимоги та логіку складання психолого-педагогічних характеристик дітей, як обов’язкового документа.

«18 балів – добре – В» – високий рівень знань з деякими недоліками щодо основних вікових особливостей дітей з нормальним розвитком, типологічних особливості дітей з розумовою відсталістю, ЗПР, порушеннями мовлення та поведінки; класифікації дітей з розумовою відсталістю, ЗПР, порушеннями мовлення та поведінки; класифікації дітей з ОПФМ; методик та дидактичного матеріалу для обстеження пізнавальної діяльності, мовленнєвого розвитку, емоційно-вольової сфери дітей з розумовою відсталістю, ЗПР та з порушеннями мовлення; вимог до складання психолого-педагогічних характеристик дітей, як обов’язкового документа.

«15 балів – добре – С» – добрий рівень знань основних вікових особливостей дітей з нормальним розвитком, типологічних особливості дітей з розумовою відсталістю, ЗПР, порушеннями мовлення та поведінки; класифікації дітей з розумовою відсталістю, ЗПР, порушеннями мовлення та поведінки; класифікації дітей з ОПФМ з незначними помилками; методик та дидактичного матеріалу для обстеження пізнавальної діяльності, мовленнєвого розвитку, емоційно-вольової сфери дітей з розумовою відсталістю, ЗПР та з порушеннями мовлення; вимог до складання психолого-педагогічних характеристик дітей.

«14 балів – задовільно – D» – посередній рівень знань із недоліками, достатній для виконання практичних завдань щодо виявлення вікових особливостей дітей з нормальним розвитком, типологічних особливості дітей з розумовою відсталістю, ЗПР, порушеннями мовлення та поведінки; класифікації дітей з розумовою відсталістю, ЗПР, порушеннями мовлення та поведінки; класифікації окремих груп дітей з ОПФМ; методик та дидактичного матеріалу для обстеження пізнавальної діяльності, мовленнєвого розвитку дітей з розумовою відсталістю, ЗПР та з порушеннями мовлення; вимог до складання психолого-педагогічних характеристик дітей, як обов’язкового документа.

«12 балів – задовільно – Е» – достатньо мінімальний рівень знань, допустимий для виконання практичних завдань виявлення вікових особливостей дітей з нормальним розвитком, типологічних особливості дітей з розумовою відсталістю, ЗПР, порушеннями мовлення та поведінки; класифікації дітей з розумовою відсталістю, ЗПР, порушеннями мовлення та поведінки; класифікації окремих груп дітей з ОПФМ; окремих методик та дидактичного матеріалу для обстеження пізнавальної діяльності, мовленнєвого розвитку, емоційно-вольової сфери дітей з розумовою відсталістю, ЗПР та з порушеннями мовлення; не дотримується вимог до складання психолого-педагогічних характеристик дітей.

«7 балів – незадовільно – FХ» – низький рівень, наявні лише окремі елементи знань, недостатні для виконанняпрактичних завдань й на основі яких не можливо скласти цілісної картину про особливості розвитку дитини з ОПФМ – потрібне повторне виконання завдань.

«0 балів – незадовільно – F» – низький рівень, наявні лише окремі елементи знань, недостатні для виконанняпрактичних завдань – потрібне повторне виконання завдань або повторне проходження практики.

2. Якість виконання практичних, індивідуальних завдань, передбачених 5 темами модуля за програмою практики (до 50 балів – від 0 до 5 балів за виконання кожного завдання теми):

«46-50 балів – відмінно – А» – бездоганне виконання студентом практичних завдань передбачених 5 темамимодуля. Відмінний рівень володіння комплексом практичних змістовно-інформаційних, операційно-діяльнісних і рефлексивних умінь: опрацювання змісту навчального матеріалу, робить висновки та узагальнення, вміє користуватися літературою; організовує спостереження за дитиною та складає протоколи; підбирає методики й дидактичний матеріал; проводить психолого-педагогічне обстеження; узагальнює дані спостереження та обстеження й диференціює дітей з ОПФМ за первинним і вторинним дефектом; складає психолого-педагогічну характеристику; може обґрунтовувати висновки на основі спостереження та обстеження про рівень розвитку дітей; бесідує з дефектологом-логопедом щодо дітей; може визначати основні напрями корекційної роботи дитини; розробляти індивідуальний план корекції дитини з ОПФМ. Студентом дотримані правила педагогічної деонтології та етики поведінки упродовж усього терміну практики.

«42-45 балів – добре – В» – загалом правильна робота з певною кількістю недоліків за 5 темами модуля. Достатній рівень володіння комплексом змістовно-інформаційних, операційно-діяльнісних і рефлексивних умінь: опрацювання змісту навчального матеріалу, робить висновки та узагальнення, вміє користуватися літературою; з недоліками проведено спостереження за дитиною та складений протокол; підібрано методики й дидактичний матеріал; проведено психолого-педагогічне обстеження; узагальнено дані спостереження та обстеження й диференційовано дітей з ОПФМ за первинним і вторинним дефектом; складено психолого-педагогічну характеристику; з незначними помилками може обґрунтовувати висновки на основі спостереження та обстеження про рівень розвитку дітей; активно бесідує з дефектологом-логопедом щодо дітей; може визначати з незначною допомогою основні напрями корекційної роботи дитини; розробляти індивідуальний план корекції дитини з ОПФМ. Студент не весь час дотримувався правил педагогічної деонтології та етики поведінки.

«38-41 балів – добре – С» – непогано, але з частими й не грубими недоліками за 4 темами модуля. Достатній рівень володіння комплексом змістовно-інформаційних, операційно-діяльнісних і рефлексивних умінь: опрацювання змісту навчального матеріалу, робити висновки та узагальнення, вміє користуватися літературою; з недоліками проведено спостереження за дитиною та складений протокол; підібрано методики й дидактичний матеріал. На посередньому рівні проведено психолого-педагогічне обстеження; узагальнено дані спостереження та обстеження й диференційовано дітей з ОПФМ за первинним і вторинним дефектом; складено психолого-педагогічну характеристику; з помилками може обґрунтовувати висновки на основі спостереження та обстеження про рівень розвитку дітей; невпевнено бесідує з дефектологом-логопедом щодо дітей; може визначати з допомогою основні напрями корекційної роботи дитини; розробляти індивідуальний план корекції дитини з ОПФМ. Студент дотримувався правил педагогічної деонтології та етики поведінки;

«35-37 балів – задовільно – D» – посередній рівень умінь зі значною кількістю недоліків за 3 темами модуля, достатній для виконання практичних завдань: опрацювання змісту навчального матеріалу, робити висновки та узагальнення, вибірково вміє користуватися літературою; з недоліками проводить спостереження за дитиною та складає протокол; підбирає окремі методики й дидактичний матеріал. На посередньому рівні проведено психолого-педагогічне обстеження; частково узагальнено дані спостереження та обстеження й диференційовано дітей з ОПФМ за первинним і вторинним дефектом; складено психолого-педагогічну характеристику; з помилками може обґрунтовувати висновки на основі спостереження та обстеження про рівень розвитку дітей; не може визначати з допомогою основні напрями корекційної роботи дитини; розробляти індивідуальний план корекції дитини з ОПФМ. Студент важко йде на контакт з дітьми, персоналом, не дотримується правил педагогічної деонтології та етики поведінки.

«18-34 балів – задовільно – Е» – достатньо мінімальний рівень умінь, допустимий для часткового виконання практичних завдань за 2 темами модуля: вибіркового опрацювання змісту навчального матеріалу, робити висновки та узагальнення, вибірково вміє користуватися літературою; з недоліками проводить спостереження за дитиною та складає протокол; підбирає окремі методики й дидактичний матеріал. На посередньому рівні проведено психолого-педагогічне обстеження; частково узагальнено дані спостереження та обстеження й диференційовано дітей з ОПФМ за первинним і вторинним дефектом; складено психолого-педагогічну характеристику; з помилками може обґрунтовувати висновки на основі спостереження та обстеження про рівень розвитку дітей; не може визначати з допомогою основні напрями корекційної роботи дитини; розробляти індивідуальний план корекції дитини з ОПФМ. Студент важко йде на контакт з дітьми, персоналом, не дотримується правил педагогічної деонтології та етики поведінки.

«1-17 балів – незадовільно – F» – низький рівень, наявні лише окремі уміння за 1 темою модуля., недостатні для виконанняпрактичних завдань й на основі яких не можливо скласти цілісної картину про особливості розвитку дитини з ОПФМ – потрібне повторне виконання завдань.

«0 балів – незадовільно – FХ» – низький рівень, наявні лише окремі уміння, недостатні для виконанняпрактичних завдань – потрібне повторне проходження практики.

3. Рівень відповідності звітної документації установленим програмою вимогам, захист результатів практики (до 30 балів). Звітна документація здається груповому керівнику в окремій папці. Папка повинна містити результати виконаних завдань з дітьми з ОПФМ дошкільного та молодшого шкільного віку, а саме: 5 психологічних характеристик на дітей із ОПФМ, дидактичний матеріал для психолого-педагогічного обстеження дітей, 5 індивідуальних корекційних програм:

«30 балів – відмінно – А» – високий рівень виконання та оформлення результатів практичних завдань з незначними недоліками, які не мають принципового значення.

«27 балів – добре – В» – високий рівень виконання та оформлення результатів практичних завдань з деякими недоліками.

«25 балів – добре – С» – добрий рівень виконання та оформлення результатів практичних завдань.

«23 балів – задовільно – D» – посередній, достатній рівень виконання та оформлення результатів практичних завдань із недоліками для виконання практичних завдань.

«21 балів – задовільно – Е» – достатньо-мінімальний, допустимий рівень виконання та оформлення результатів практичних завдань.

«12 балів – незадовільно – FХ» – низький, недостатній рівень, наявні лише окремі елементи виконання та оформлення результатів завдань.

«0 балів – незадовільно – F» – низький, недопустимий рівень – відсутні елементи виконання та оформлення результатів завдань.

4. Рівень професійної сформованості особистості:студентові нараховуються бали зі знаком («-») у разі:

· невідповідності вимогам педагогічної деонтології та етики поведінки у процесі практики (етика й культура поведінкових проявів, дотримання вимог службового дрескоду тощо);

· дотримання правил навчальної дисципліни (прояви недисциплінованості, спізнення та відсутність на організаційних заходах практики (настановчій і підсумковій конференції, під час розподілу на базі практики), спізнення і пропуски, порушення вимог службової дисципліни у процесі навчальної практики, несвоєчасність підготовки та подання документації тощо);

· звітна документація повинна бути представлена викладачу в останній день практики.

У випадку порушення визначених вимог груповий або факультетський керівник мають право із загальної суми балів, набраних студентом за результатами практики, зняти до 5 балів.

 

Додаток 1

 







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 368. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия