Студопедия — Пункти управління омбр, їх призначення, склад та розташування.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Пункти управління омбр, їх призначення, склад та розташування.






Пункти управління – це місця, обладнані в інженерному та технічному стані (вузол зв’язку), з яких органи управління (командир, штаб, начальники родів військ, спеціальних військ і служб, командири підрозділів) управляють підлеглими підрозділами як в мирний, так і в воєнний час.

Для здійснення управління підрозділами бригади утворюються командний пункт (КП), запасний командний пункт (ЗКП), пункт управління логистикою(ПУЛ), передовий пункт управління (ППУ), повітряний пункт управління (Пов. ПУ), який може виділятись в розпорядження бригади за заявкою. КП – основний, з нього командир бригади здійснює управління підрозділами, його складовою частиною(елементом) є ППУ та Пов.ПУ.

Очолюють ПУ:

- КП, ППУ, Пов. ПУ – командир бригади;

- ЗКП – заступник командира бригади;

- ПУЛ – заступник командира бригади з логистики

Основні ПУ бригади (КП, ЗКП, ПУЛ) повинні включати групу управління, ПУ начальників родів військ, спеціальних військ і служб, вузол зв’язку та групу забезепечення.

 

Основні елементи ПУ Основні елементи ПУ бригади

 

1. Органи управління. 1. Група управління

(ком, НШ, ЗКВР,НОВ)

2. ПУ нач. родів військ,

спеціальних військ

і служб

2. Вузол зв’язку. 3. Вузол зв’язку.

3. Підрозділи 4. Група забезпечення

забезпечення та (транспорт, обслуга,

обслуговування охорона, оборона)

 

ПУ повинні бути високоманевровими, мати надійний зв’язок між собою та забезпечувати управління підрозділами як на місці, так і під час руху.

При виході із ладу КП та ЗКП бригади управління підрозділами здійснюється з КСП одного із батальйонів бригади.

Розміщення ПУ на місцевості повинно забезпечувати їх живучість, швидкість розгортання вузлів зв’язку та зручність роботи офіцерів.

Місця розгортання ПУ бригади повинні бути відомі тільки тим посадовим особам, яким вони необхідні для виконання своїх службових обов’язків. ПУ повинні розгортатися в стороні від орієнтирів, які виділяються, розташовуватись з урахуванням захисних і маскуючих властивостей місцевості, а також наявності шляхів для транспорту і умов для організації охорони і оборони.

Всі ПУ утворюються в бригаді як в обороні, так і в наступі – можуть бути стаціонарні та рухомі.

Стаціонарні ПУ, як правило, є захищені. В мирний час на них організовується несення бойового чергування черговими змінами (скороченими бойовими розрахунками) особового складу штабу та вузла зв’язку.

Рухомі ПУ обладнуються в КШМ.

КП – основний ПУ, з якого командир бригади здійснює керівництво підлеглими підрозділами при підготовці та під час проведення бою.

ЗКП бригади – призначений для підвищення стійкості, надійності та безперервності управління підрозділами. В період функціонування КП з ЗКП можуть виконуватись окремі задачі управління, а при виході з ладу чи переміщенні КП з ЗКП здійснюється управління підрозділами в повному обсязі.

ЗКП заповнюється частиною особового складу управління бригади, згідно бойового розрахунку і очолюється заступником командира бригади. З переміщенням на ЗКП командира бригади він стає КП. Попердній КП з залишком згідно бойового розрахунку особового складу з цього часу діє як ЗКП, виконуючи його задачі.

Переміщення КП здійснюється тільки з дозволу вищестоячого штабу. ЗКП та ПУЛ можуть можуть переміщуватись з дозволу командира бригади. В усіх випадках переміщення ПУ дозволяється тільки після встановлення зв’язку в новому районі його розгортання.

Про початок переміщення та прибуття ПУ в новий район доповідається старшому начальнику (штабу) та інформуються підлеглі і взаємодіючі командири, штаби. Своєчасна взаємна інформація про переміщення ПУ має велике значення для забезпечення безперебійного зв’язку і управління підрозділами.

Охорона і оборона ПУ здійснюється, в основному, штатним підрозділом бригади – комендантським взводом. В окремих випадках для цієї мети залучаються механізовані і танкові підрозділи. Охорона і оборона КП організовується оперативним відділенням штабу бригади. При наявності часу розробляється план охорони і оборони ПУ, звичайно у вигляді схеми з розрахунком сил і засобів.

Передовий пункт управління (ППУ) бригади є елементом КП, виділяється із його складу та включає групу КШМ з засобами зв’язку, як правило, на бронебазі. Він створюється для забезпечення командиру бригади управління окремими підрозділами на короткий період при виїзді командира бригади в підрозділи, ближче до району бойових дій для забезпечення безпосереднього керівництва окремим підрозділом, а також при переміщенні командира бригади з одного ПУ на інший.

ПУЛ бригади призначений для керівництва підрозділами тилу і технічного забезпечення (БМЗ, РВБ, РЗ батальйонів, медична рота та БМП). Очолюється заступником командира бригади з логістики, який здійснює керівництво (управління) тиловими підрозділами та підрозділами технічного забезпечення.

Основні елементи ГУ ТПУ (ПУЛ):

1. Група управління підрозділами технічного забезпечення (ГУПТЗ): служба РАО;

бронетанкова служба; автомобільна служба.

2. Група управління тилом (ГУТ): служба ПММ; продовольча служба; речова служба.

3. Група інших органів: медична служба; стройова частина; фінансова частина.







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 1000. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Тема: Изучение фенотипов местных сортов растений Цель: расширить знания о задачах современной селекции. Оборудование:пакетики семян различных сортов томатов...

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Эффективность управления. Общие понятия о сущности и критериях эффективности. Эффективность управления – это экономическая категория, отражающая вклад управленческой деятельности в конечный результат работы организации...

Мотивационная сфера личности, ее структура. Потребности и мотивы. Потребности и мотивы, их роль в организации деятельности...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия