Студопедия — Поняття про систему зв’язку і АУВ омбр.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Поняття про систему зв’язку і АУВ омбр.






Для забезпечення управління підрозділами бригади, як у мирний, так і воєнний час, створюється система зв’язку і АУВ омбр, основним призначенням якої є забезпечення своєчасного обміну інформацією між елементами системи управління в умовах, коли безпосереднє спілкування посадових осіб неможливе.

Система зв’язку і АУВ (СЗ і АУВ) омбр розгортається згідно з прийнятою організацією управління, завданнями, які вирішують війська, а також з принципами організації зв’язку.

Система зв’язку і АУВ омбр- це сукупність взаємопов’язаних та узгоджених відповідно до завдань вузлів, ліній, станцій зв’язку різного призначення, які розгортаються для вирішення завдань забезпечення обміну всіма видами інформації в процесі управління військами.

Основним принципом побудови СЗ і АУВ омбр є комбінований принцип, у якому об’єднуються прямий зв’язок і зв’язок через допоміжні вузли зв’язку (ДВЗ). Це дозволяє побудувати оптимальну структуру СЗ і АУВ, яка задовольняє вимогам, які висуваються до зв’язку та управління військами.

СЗ і АУВ бригади включає слідуючі елементи:

1. Вузли зв’язку пунктів управління.

2. Лінії прямого зв’язку.

3. Допоміжні вузли зв’язку (ДВЗ).

4. Ретрансляційні пункти (станції).

5. Лінії прив’язки.

6. Мережа ФПЗ.

7. Органи ТЗЗ і АУВ.

8. Пункт управління зв’язком.

9. Резерв зв’язку.

Основою системи зв’язку і АУВ омбр є вузли зв’язку пунктів управління (ВЗ ПУ) і лінії зв’язку, які розгорнуті між ними.

Вузли зв’язку пунктів управління призначені для обміну усіма видами документованої інформації і ведення переговорів в процесі управлінння військами.

Лінії прямого зв’язку розгортаються безпосередньо між ВЗ ПУ бригади та підлеглих підрозділів з застосуванням радіо, радіорелейних і проводових засобів зв’язку, а зі старшим штабом ще і тропосферними засобами.

Допоміжні вузли зв’язку (ДВЗ) використовуються для забезпечення зв’язку з підрозділами, які діють на відокремлених напрямках, а також для утворення обхідних напрямків зв’язку, скорочення витрат проводових засобів. В системі зв’язку і АУВ омбр можуть розгортатись 1-2 ДВЗ.

В окремих випадках коли зв’зок безпосередньо між кінцевими радіо і радіорелейними станціями не забезпечується внаслідок значної відстані між ними, або за умови рель’єфу місцевості, можуть розгортатись ретрансляційні пункти (станції). Під час вибору мість розгортання ретрансляційних пунктів необхідно враховувати умови їх оборони, а також стан під’їздних шляхів. В якості наземного ретрансляційного пункта може використовуватись КШМ Р- 145 БМ, Р- 142 Н або радіорелейна станція Р-409 (Р- 419).

Лінії прив’язки, як правило, розгортаються силами та засобами старшого штабу.Якщо для розгортання ліній прив’язкиВЗ ПУ бригади до ОМЗ (стаціонарної або польової, Держкомітету зв’язку або МО), напрямковий підрозділ виділятись не буде, то дані лінії зв’язку будуть розгортатись силами та засобами бригади. Якими засобами розгортаються лінії прив’язки, канальна ємність, строки розгортання визначаються розпорядженням зі зв’язку старшого штабу.

Використовуючи мережу фельд’єгерсько- поштового зв’язку, здійснюється прийом, обробка і доставка усіх видів секретних і поштових відправлень. Станція ФПЗ розгортається у місці, яке забезпечує зручний і скритний під’їзд засобів доставки. В окремих випадках можуть бути виділені бойові засоби- бонетранспортери, БМП, танки та інша техніка.

Органи технічного забезпечення зв’язку і АСУ призначені для задоволення потреб підрозділів зв’язку бригади у засобах зв’язку, підтримання їх в постійній готовності до застосування і забезпечення безвідмовної роботи, а також для швидкого відновлення під час їх пошкодження.

Пункт управління зв’язком призначений для забезпечення стійкого функціонування системи зв’язку в будь яких умовах обстановки. В механізованій (танковій) бригаді він розгортається на вузлі зв’язку командного пункту.

Резерв зв’язку призначений для рішення задач, які виникають раптово, під час зміни тактичної обстановки і обстановки зі зв’язку. Він утворюється за рахунок штатних сил і засобів підрозділів зв’зку мбр.

 







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 808. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия