Студопедия — Розділ І.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Розділ І.






 


Що ж ми розуміємо під словом «ефективне спілкування»? Ефективне спілкування - це не просто передача інформації. Для того щоб спілкування було ефективним, важливо не тільки вміти говорити, але ще вміти слухати, чути і розуміти, про що говорить співрозмовник. На жаль, напевно ніхто нас не вчив мистецтву спілкування. Так, безсумнівно, нам пояснювали, як треба писати і читати, однак не вчили того, як необхідно слухати і говорити. Ці здібності кожен розвиває у собі самостійно, навчаючись у людей, які нас оточують (перш за все, батьків). Цілком можливо, що ви перейняли в дитинстві манеру спілкування ваших батьків, але не завжди ця манера або форма спілкування може бути ефективною.
Як же поліпшити ваше спілкування з іншими?
Контакт
Для того щоб спілкування було ефективним, між нами і нашим співрозмовником потрібно встановити контакт. У ході спілкування кожного з нас бажає, щоб його почули і зрозуміли, з цієї причини в ході розмови виявляйте повагу до точки зору мовця. Для ефективного спілкування рекомендується також говорити в тому ж темпі і в тому ж обсязі, а також використовуючи аналогічну позу (стоячи або сидячи) що і ваш співрозмовник. Пам'ятайте, що люди люблять, коли їм наслідують.
Невербальне спілкування
Невербальне спілкування - це дуже важлива складова спілкування. Лише невелику частину спілкування складають безпосередньо слова. Це означає, в основному спілкування складається з міміки і жестів. Невербальне спілкування ми використовуємо і для того, щоб показати нашу реакцію на те, що нам повідомляють.
Переконайтеся в тому, що вас зрозуміли правильно
Після того як ви закінчили розмову, повідомили певну інформацію, обов'язково переконайтеся в тому, що вас зрозуміли правильно. Для цього просто задайте кілька запитань на кшталт «Чи розумієш ти те, про що я власне хотів / хотіла сказати?» Або аналогічне питання.
Реагувати на інформацію співрозмовника
Не варто пасивно сприймати інформацію співрозмовника. У ході бесіди рекомендується давати зрозуміти жестами, мімікою словами те, що ви слухаєте і чуєте співрозмовника, ви розумієте те, про що він повідомляє. Якщо вам щось не зовсім зрозуміло, обов'язково перепитуйте «А чи правильно я тебе зрозумів / зрозуміла?».
Це, мабуть, самі основні правила, які допоможуть зробити спілкування з абсолютно різними людьми і в різних сферах життя більш ефективним, а значить і більш гармонійним і продуктивним. Спілкування - це невід'ємна частина нашого життя. Ми спілкуємося постійно, навіть коли мовчимо (через наші жести, рухи, міміку). Так нехай спілкування стане ще ефективніше!

У сучасному світі особливу роль відіграє громадська думка, яка стала важливою складовою нашої дійсності. Це покликало до життя цілий ряд наук, істотне місце серед яких посідає паблік рилейшнз, що іноді перекладається як комунікації з громадкістю, зв’язки з громадкістю.
У суті паблік рилейшнз лежить розвиток зворотнього зв’язку. Однією з важливих закономірностей паблік рилейшнз є необхідність працювати не просто з населенням, а виділяти ті чи інші його сегменти, для котрих розробляються свої власні повідомлення відповідно до необхідної саме для них техніки впливу, які потім розміщуються в каналах комунікації, використовуваних цими сегментами аудиторії.
Метою навчальної дисципліни “Паблік рилейшнз” є оволодіння основами PR.
Мета викладання дисципліни – формування у студентів теоретичних знань і практичних навичок встановлення двостороннього спілкування для виявлення загальних уявлень або загальних інтересів і досягнення взаєморозуміння, заснованого на правді, знанні і повній інформованості.

 

 

Список використаної літератури:

1) http://political-studies.com/?p=432

2) http://daviscountydaycare.com/zagalna-flosofya/267-soczalna-flosofya-predmet-metod-struktura-.html

3) http://www.management.com.ua/grants.shtml

4) http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/T246000.html

План

 

Вступ

Розділ І. Організаційно-економічна характеристика ПАТ «Райффайзен банк Аваль».

Розділ ІІ. Проблеми корпоративного управління ПАТ «Райффайзен банк Аваль».

Розділ ІІІ. Шляхи вирішення проблем корпоративного управління у банку.

Розділ ІV. Висновки і пропозиції.

Список використаної літератури

Вступ

Підвищення рівня корпоративного управління є однією з найгостріших проблем економіки України. Навколо неї останнім часом значно активізувалися різного роду ініціативи, у тому числі з боку Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC), яка займає провідну позицію серед міжнародних фінансових установ у питаннях інтеграції корпоративного управління в усі фази інвестиційного процесу.

Необхідність побудови ефективної системи корпоративного управління в банках визначається їх залежністю від довіри вкладників, більшою чутливістю до потенційних ускладнень у випадку неефективного управління. Відповідно до розробленого Базельським комітетом з банківського нагляду консультативного документа "Удосконалення корпоративного управління в банківських установах" банкам рекомендовано розробити стратегію своєї діяльності та неухильно її дотримуватися.

Однак реальні події свідчать про існування серйозних проблем у корпоративному управлінні у банківській сфері, які наочно продемонструвала ситуація з Промінвестбанком.

Для дослідження проблем корпоративного управління в Україні я обрала Публічне акціонерне товариство «Райффайзен Банк Аваль», власником і материнським банком якого є “Райффайзен Інтернаціональ Банк -Холдинг АГ”(Австрія), володіючи 96,3677 % корпоративних прав банку.

В роботі наведені основні проблеми за результатами проведених досліджень, описані заходи, які приймалися для їх усунення та запропоновано власне бачення з даних питань.

Аналіз корпоративного управління дозволяє виявити основні проблемні місця у даному аспекті та виявити основні шляхи усунення даних проблем, що допоможе не тільки здійснювати діяльність відповідно до міжнародних та українських принципів корпоративного управління в банках, але й ефективно здійснювати свою діяльність і приносити високі дивіденди акціонерам банку.

 

Розділ І.

Організаційно-економічна характеристика ПАТ «Райффайзен банк Аваль»

Публічне акціонерне товариство «Райффайзен Банк Аваль» (скорочена назва — АТ «Райффайзен Банк Аваль») зареєстровано 27 березня 1992 року (до 25 вересня 2006 року — Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль»). Із жовтня 2005 року банк став частиною банківської групи Райффайзен Інтернаціональ Банк-Холдинг АГ, Австрія (із жовтня 2010 р. — Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ. Станом на 1 січня 2011 року РБІ володів 96,18% акцій українського банку).

Емблема Групи Райффайзен - два перехрещених різьблених кінських силуети, якими раніше прикрашали верхівку даху будинку. Даний символ був своєрідним талісманом і символізував спокій і благополуччя в домі.

Історія Банків Райффайзен почалася з німецького економіста Фрідріха Вільгельма Райффайзена (1818-1888), який в 1862 заснував перше кооперативне банківське об'єднання, покладене в основу всесвітньої організації кооперативних товариств Райффайзен. Головними принципами в роботі, визначеними Фрідріхом Райффайзеном, стали взаємодопомога та пропаганда інтересів членів цієї організації.

Об'єднання кооперативної системи Райффайзен, яка виникли в Європі в середині 19 століття, існували також і в Україні. Перше об'єднання такого типу було засновано в селі Іванівці на Полтавщині в 1895 році. Найбільш широко вони розвивалися в Центральній і Східній Європі. У 1915 році існувало понад 2000 об'єднань кооперативної системи Райффайзен. У 1938 році на Галичині залишалося ще 563 об'єднання. Всі вони припинили своє існування після приходу на ці землі радянської влади.

Райффайзен Центральбанк (РЦБ-Австрія) був заснований в 1927 році, пропонує своїм клієнтам широкий спектр комерційних та інвестиційних банківських послуг.

Райффайзен банк за роки свого існування значно розширював свою діяльність, створюючи банки в багатьох провідних країнах світу. Розширення сфери банківських послуг привернуло увагу австрійців і в нашу країну.

Український Райффайзен банк Аваль має цікаву та насичену історію, яка почалася ще з 1992 року. Розглянемо історію банку в розрізі років його діяльності.

1992 р. - НБУ зареєстрував АКБ «Аваль».

1993 р. - 12 регіональних підрозділів банку почали свою роботу.

1994 р. - НБУ зареєстрував банк як АППБ «Аваль».

1995 р. - Банк отримав акредитацію для реалізації проектів Європейського банку реконструкції та розвитку.

1996 р. - Розпочав роботу власний процесінговий центр банку – Український процесінговий центр. Банк став членом міжнародних платіжних систем Visa та Europay.

1997 р. - Компанія Western Union визнала «Аваль» найкращим партнером у Східній Європі.

1999 р. - Банк став учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

2000 р. - Western Union визнала банк «Аваль» найбільш творчо орієнтованим агентом системи.

2001 р. - Банк першим в Україні запровадив виплату пенсій із використанням пластикової картки «Онікс-Пенсійний». Впроваджено власну систему термінових грошових переказів по Україні «Аваль-Експрес».

2002 р. - Статутний капітал досяг рекордної для української банківської системи позначки – 500 млн. грн. Банк увійшов до TOP-100 банків ЦСЄ за рейтингом Standard & Poor’s.

2003 р. - Журнал Euromoney назвав «Аваль» найкращим банком України. Банк розмістив власний випуск облігацій на суму 80 млн. грн.

2004 р. - Статутний капітал банку досяг рекордної суми в 1 млрд. грн. ЄБРР визнав «Аваль» одним із найбільших і динамічних банків у ЦСЄ. Банк очолив рейтинг TOP-100 «Інвестгазети» в номінації «Найбільші банки за розміром чистих активів за 2003 рік».

2005 р. - ЄБРР визнав «Аваль» одним із найактивніших банків у регіоні Південно-Східної Європи та країнах колишнього СРСР. 93,5% акцій банку придбано групою Райффайзен Інтернаціональ.

2006 р. - АППБ «Аваль» перейменовано на ВАТ «Райффайзен Банк Аваль». Журнал Euromoney визнав банк «Найкращим банком в Україні», ЄБРР – «Найактивнішим банком у сфері торгового фінансування в Україні в 2006 році» в рамках програми сприяння торгівлі «TFP».

2007 р. - Активи банку перевищили 40 млрд. грн. Власний капітал банку збільшено на 1,5 млрд. грн. шляхом розміщення 23-ї емісії акцій. Журнал The Banker назвав Райффайзен Банк Аваль «Банком року» в Україні. Бренд банку в рамках Всеукраїнської рейтингової програми «Гвардія брендів» визнано найдорожчим серед усіх банків України.

2008 р. - Власний капітал банку збільшено на 1,4 млрд. грн. за результатами розміщення акцій 24-ї емісії.

2009 р. - Юридичну назву банку змінено на Публічне акціонерне товариство «Райффайзен Банк Аваль» (скорочено – АТ «Райффайзен Банк Аваль»). Вкотре став найдорожчим банківським брендом в Україні – в рамках рейтингу BrandFinance Global Banking 500, опублікованого виданням The Banker. «Кращий банк в Україні» за версією Euromoney.

2010 р. - За результатами 25-ї емісії акцій банку, його капітал збільшено на 932,54 млн. грн., у т.ч. статутний капітал – на 582,84 млн. грн., до понад 3 млрд. грн. Банк знову відзначено як «Кращий банк в Україні», за версією журналу Euromoney.

Банк здійснює свою діяльність згідно з чинним законодавством України, зокрема Законом України “Про банки і банківську діяльність”, нормативними актами Національного банку України та у відповідності з ліцензією та генеральною ліцензію на здійснення валютних операцій № 10 від 05.10.2011р., виданими Національним банком України. Види діяльності, які здійснює банк, відповідають Статуту банку.

До складу акціонерів Публічного акціонерного товариства «Райффайзен Банк Аваль» входить 384 юридичні особи та 109 830 фізичних осіб. Юридичним особам – акціонерам банку належить 99,8% статутного капіталу, а фізичним – 0,2%.

Власником істотної участі у банку є Група Райффайзен (Австрія), до складу якої входять Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ із часткою в статутному капіталі – 96,37% (письмовий дозвіл Національного банку України від 14 жовтня 2005 р. №377 – 93,5% у розподілі голосів) та Райффайзен Центральбанк Остеррайх АГ (Австрія) – 0,2%.

Іноземним інвесторам станом на кінець дня 31.12.2011р. належить 98,96% банку в тому числі:

− Райффайзен Інтернаціональ Банк-Холдінг АГ (Австрія) - 96,37%;

− Стейт Стріт Банк енд Траст Компані (Сполучені Штати Америки) – 0,80%;

− Іст Кепітал Ессет Менеджмент Актіеболаг (Швеція) - 0,41%;

− UIFL (Cyprus) Limited (Республіка Кіпр) – 0,38%;

− Броудхерст Інвестменс Лімітед (Республіка Кіпр) – 0,29%;

− ФІМ Банк Лтд. (Фінляндія) - 0,20%;

− Роінко Ентерпрайзіс Лімітед (Республіка Кіпр) – 0,11%;

− Приватбанка а.с. (Словацька Республіка) – 0,10%;

− УніКредит Банк Авсрія АГ (Австрія) – 0,09%;

− інші юридичні особи – 0,21%.

Ефективна структура управління банку ґрунтується на чіткому розподілі на бізнес-лінії (корпоративний бізнес, роздрібний бізнес, малий та мікробізнес, казначейство і підрозділ із надання послуг фінансовим інститутам) та на вертикалі підтримки (інформаційні технології, операційна підтримка, контролінг, безпека та інші), які створено на рівні Центрального офісу та обласних дирекцій банку. Райффайзен Банк Аваль має чітке розмежування функцій фронт-офісу та бек-офісу, що підвищує якість обслуговування клієнтів та сприяє зменшенню ризиків.

Організаційна структура банку постійно вдосконалюється, щоб і надалі забезпечувати швидке прийняття рішень, оптимізувати витрати та підтримувати високий рівень обслуговування клієнтів по всій Україні.

Органами управління Банку є:

· Загальні Збори акціонерів;

· Спостережна Рада банку;

· Правління банку.

Органами контролю за діяльністю Банку є Ревізійна комісія та служба внутрішнього аудиту Банку.

Загальні Збори акціонерів своїм рішенням затвердили Принципи корпоративного управління, які спрямовані на формування прозорої та ефективної моделі корпоративного управління та забезпечать збалансування інтересів акціонерів Банку, посадових осіб, працівників Банку та ділових партнерів Банку.

Основними принципами корпоративного управління Банку є:

- забезпечення захисту прав та законних інтересів акціонерів Банку;

- виважене, сумлінне та ефективне виконання Спостережною Радою та Правлінням Банку своїх функцій;

- лояльність та відповідальність посадових осіб Банку, недопущення конфлікту інтересів;

- прозорість інформаційної політики, яку проводить Банк;

- забезпечення управління ризиками та контролю за фінансово-господарською діяльністю Банку;

- усвідомлення соціальної ролі та відповідальності Банку та його працівників.

Головою Правління є Володимир Миколайович Лавренчук.

Народився у 1957 році в Києві. Закінчив фінансово-економічний факультет Київського інституту народного господарства за спеціальністю «економіст». Із 1982 року працює в банківській сфері. Посідав керівні посади в Ощадному банку України, АТ «Укрінбанк» та Райффайзенбанк Україна. Із жовтня 2005 року — голова правління Райффайзен Банку Аваль.

Володимир Лавренчук посів перше місце у номінації «Банкір року — 2009» за версією газети «Бізнес». Журнал «ТОП-100. Рейтинг кращих компаній України — 2010» відзначив його як «Кращого менеджера — фінансиста» та «Кращого менеджера по управлінню змінами в компанії». Рейтинг «Гвардія керівників» три роки поспіль (з 2008 по 2010 рік) визнає його кращим керівником у банківському секторі України; у 2009 році, згідно з цим рейтингом, Володимир Лавренчук увійшов до трійки найкращих менеджерів країни всіх галузей економіки. У 2011 році його визнано кращим ТОП-менеджером у банківській системі України за версією журналу «ТОП-100. Рейтинг лідерів бізнесу України». Того ж року журнал «Банкиръ» назвав Володимира Лавренчука кращим топ-менеджером із впровадження репутаційного маркетингу.

Заступниками голови Правління є Герхард Бьош, Іліяв Артур, Віктор Михайлович Горбачов, Роберт Коссманн, Андреас Гшвентер.

Таблиця 1

Основні показники діяльності банку за 2010-2011 рік

Показник    
Активи банку 55 128 175 51 347 408
Кредитний портфель 31 854 958 30 436 714
Власник капітал 6 352 112 6 471 862
Чистий прибуток (13 835) 30 655

 

Як бачимо з таблиці, діяльність банку вийшла в плюс у 2011 році, порівняно з 2010, в якому банк зазнавав значних збитків та не задовольняв в повному обсязі інтереси акціонерів. На майбутнє власники банку прогнозують укріплення прибуткових позицій та подальше нарощення кредитних операцій після виходу з кризи.

 







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 463. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Патристика и схоластика как этап в средневековой философии Основной задачей теологии является толкование Священного писания, доказательство существования Бога и формулировка догматов Церкви...

Основные симптомы при заболеваниях органов кровообращения При болезнях органов кровообращения больные могут предъявлять различные жалобы: боли в области сердца и за грудиной, одышка, сердцебиение, перебои в сердце, удушье, отеки, цианоз головная боль, увеличение печени, слабость...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Интуитивное мышление Мышление — это пси­хический процесс, обеспечивающий познание сущности предме­тов и явлений и самого субъекта...

Объект, субъект, предмет, цели и задачи управления персоналом Социальная система организации делится на две основные подсистемы: управляющую и управляемую...

Законы Генри, Дальтона, Сеченова. Применение этих законов при лечении кессонной болезни, лечении в барокамере и исследовании электролитного состава крови Закон Генри: Количество газа, растворенного при данной температуре в определенном объеме жидкости, при равновесии прямо пропорциональны давлению газа...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия