Студопедия — Лабораторная работа №1. Представление алгоритмов через блок-схемы
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Лабораторная работа №1. Представление алгоритмов через блок-схемы






Мета роботи:

Практичне знайомство з операційними системами для користувачів на прикладі Microsoft Windows. Засвоєння основних операцій в графічному середовищі Windows, використання додатків, проведення файлових операцій, архівація і відновлення даних на прикладі програми WinRAR.

Завдання:

1. Ознайомитися з теоретичним матеріалом даної теми. Теоретичний матеріал по темі розташований в папці Теоретичний матеріал.

2. Виконати на комп’ютері завдання, наведені нижче.

3. Звіт створюється за допомогою текстових редакторів: Блокнот або WordPad.

Порядок виконання роботи:

1. Завантажте Windows.

2. Активізуйте Головне меню декількома способами.

3. Відкрийте вікно "Мої документи" ("Документи").

4. Представити об’єкти у вікні "Мої документи" ("Документи") у вигляді Таблиці або Список.

5. Впорядкуйте об’єкти в робочій області за іменем (або за датою зміни).

6. Додайте на панель інструментів розділ, який включає наступні команди: «Властивості» за допомогою якої можна переглядати властивості тієї чи іншої папки чи файлу та команди буферу обміну (для операційної системи Windows XP).

7. Відкрийте папку "Мій комп'ютер" ("Комп'ютер"), та розташуйте відкриті вікна на робочому столі так, щоб вони займали якомога більшу площу і не перекривалися між собою. Розгляньте можливі випадки переходу між вікнами "Мій комп’ютер" та "Мої документи". Як змінюється вигляд вікна при отриманні ним фокусу?

8. Розмістити вікна так, щоб перекривалися. Як змінюється вигляд вікна при отриманні ним фокусу?

9. Закрийте вікно папки "Мій комп'ютер" та опишіть можливі способи закриття вікна.

10. У папці "Мої документи" створіть структуру каталогів згідно Додатка 1. В іменах каталогів символи SS замініть на початкові символи спеціальності, і символ К – на номер групи студента.

11. За допомогою засобів Windows знайдіть в папці c:\windows всі файли, які починаються на літеру "n". Серед знайдених файлів виділіть notepad.exe, та запустіть його на виконання.

12. В програмі notepad (Блокнот). Наберіть текст з інформацією про себе (н-д: Прізвище, Ім’я, домашня адреса, телефон...) та збережіть у папку VARN (N номер варіанту). Закрийте програму Блокнот.

13. За допомогою Провідника знайдіть створений вами файл та змініть його назву, дописавши на початку словосполучення "Власні дані" (н-д назва файлу може стати: "Власні дані Іванов І.І.").

14. На диску "С:" знайдіть папку "Windows" та скопіюйте з неї перші п'ять файлів у папку VARN. Опишіть всі способи копіювання файлів, використовуючи методи: через буфер обміну; метод перетягування.

15. З папки "Windows" скопіюйте на вибір п'ять файлів у папку КАТ3.

16. Перенесіть всі файли, окрім власно створеного (Власні дані …), в папку з назвою КАТ4. Опишіть всі способи перенесення файлів, використовуючи методи: через буфер обміну; метод перетягування.

17. Створіть архівний файл з назвою "Перенесенні файли" для файлів, які розташовані в папці КАТ4 (параметри архівації – з параметром видалення файлів та розташуванням в КАТ1).

18. Додайте до існуючого архіву файл з назвою "Власні дані …" (параметри архівації – з паролем та зі збереження повних шляхів додавання до архіву).

19. Вилучіть з архіву на вибір декілька файлів (наприклад 3 файлів) та розмістити їх і папці з назвою КАТ2.

20. На робочому столі створіть ярлик для програми "Калькулятор" (файл calc.exe), та перейменуйте його на назву "Калькулятор". За допомогою ярлика відкрийте програму та створіть скріншот тільки для цієї програми. У графічному редакторі Paint додайте до цього скріншота прозору текстову рамку, в якій надрукуйте дату, Ваше прізвище та ініціали будь-якою мовою. Збережіть у папку SSK. Закрийте вікно графічного редактору.

21. Перейдіть та зменшить вікно папки VARN.

22. Запустіть на виконання графічний редактор Paint та відобразіть вміст Робочого столу. Створіть документ зі зображенням вікна папки VARN та підпишіть всі основні складові вікна. Файл збережіть у папку SSK.

23. Використовуючи графічний редактор Paint, створіть схематичний малюнок стандартної клавіатури ПК (використовуючи інструменти групи "Фігури" та "Текст"), виділіть та підпишіть назви основних груп клавіш. Файл збережіть у папку SSK.

24. Відкрийте властивості екрану, та змініть на свій розсуд кольорову схему Windows, змініть малюнок Робочого столу, підберіть зручний для вас шрифт.

25. Змініть графічне зображення для папки SSK.

26. Налаштуйте меню Пуск таким чином, щоб елементи "Мій комп’ютер" ("Комп’ютер ") та "Мої документи" ("Документи") відображалися як меню, а елемент "Мої малюнки" ("Зображення") не відображався.

27. Налаштуйте Панель задач таким чином, щоб вона була прихованою, розміщення відмітне від пропонованого та на рядку сповіщення не відображався системний годинник.

28. Налаштуйте так об'єкти, щоб відкриття їх відбувалося одинарним натиском лівої кнопки миші.

29. Змініть графічне зображення (значок) таких об’єктів, як "Мій комп’ютер", "Мої документи", "Корзина" (для операційної системи Windows XP).

30. Відобразіть на Панелі задач вміст Робочого столу.

31. Відкрийте властивості клавіатури, перевірте наявність англійської, російської та української мови, при відсутності додайте, а при наявності іншої, вилучіть. Змініть розкладку клавіатури на іншу від пропонованої.

32. Опишіть основні прийоми управління за допомогою маніпулятора "миша".

33. Встановіть правильно дату та час на вашому комп’ютері.

 

Додаток 1

Варіант 1 Варіант 2

 

 

Варіант 3 Варіант 4

 

 

Варіант 5 Варіант 6

 

 

Варіант 7 Варіант 8


 

Варіант 9 Варіант 10

 

 

Варіант 11 Варіант 12

 

Варіант 13

 

 

Лабораторная работа №1. Представление алгоритмов через блок-схемы

Задание: проанализировав схему, указанную в индивидуальном задании, предположите, решение какой задачи отображено. Реализуйте алгоритм в консольном приложении на языке C#.

Варианты заданий:

1. 2.
3. 4.
5. 6.
7. 8.
9. 10.
11. 12.
13. 14.
15. 16.
17. 18.
19. 20.

 

 







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 884. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия