Студопедия — Експлуатаційна характеристика центрифуги НОГШ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Експлуатаційна характеристика центрифуги НОГШ






 

1. Інформаційні технології:

http://citforum.ru/

http://fas.sfu.ca/cs/library/

http://www.cs.cmu.edu/afs/cs.cmu.edu/

/user/jblythe/Mosaic/cs-reports.html

 

2. Комп’ютерні стандарти:

http://www.ips.id.ethz.ch/~parish/standard.html

 

3. Апаратні платформи:

http://www.ibm.com/

http://www.apple.com/

http://www.digital.com/

 

4. Потужні обчислювальні системи:

http://www.interactive.net/~gunter/

 

5. Апаратні та програмні засоби:

http://citforum.ru/

 

6. Технічні матеріали про Інтернет:

http://citforum.ru/

http://win.www.osp.ru/

 

7. Інтернет-технології:

http://www.ict.nsk.su/rus/

 

Лабораторна робота № 5

Вивчення основних експлуатаційних характеристик

Центрифуг безперервної дії

Мета роботи:Ознайомлення зексплуатаційними характеристиками розділюючого обладнання (горизонтальної центрифуги).

 

Загальні відомості

 

Машини, в яких відбувається процес розділення неоднорідних систем під дією відцентрових сил, називаються центрифугами. Сучасні промислові центрифуги - це складне технологічне обладнання, яке складається з багатьох механізмів високої точності, що мають високі швидкості.

Центрифуга представляє собою швидкообертовий пустотілий ротор. Завантаження суспензій і емульсій відбувається періодично або безперервно. Так само проходить процес вивантаження періодично або безперервно.

Центрифуги використовуються в цукровому виробництві для розділення утфеля на патоку і цукор і для його промивки; в крохмалепатоковому - для відділення крохмалю від сокової води і зневоднення крохмалю; в виноробстві - для відділення вижимок від виноградного сусла і відтиск соку з м'якоті; в плодовоовочевому виробництві- для зневоднення свіжих овочів, обробки томатної пульпи; в молочному виробництві - для зневоднення сиру і відтиску молочного цукру.

Центрифуги можуть бути поділені за такими ознаками: за технологічним призначенням - фільтруючі, відстійні, розділюючі, комбіновані; за способом вивантаження осаду - з ручним вивантаженням через верхній борт, з ручним вивантаженням через дно, з касетним вивантаженням, з ножовим вивантаженням, саморозвантажувальні, з шнековим вивантаженням, з поршневим вивантаженням, з відцентровим вивантаженням, з вібраційним вивантаженням; за основною конструкційною ознакою - з горизонтальним валом, з вертикальним валом, з нахиленим валом.

Експлуатаційна характеристика центрифуги НОГШ

 

В харчовій промисловості експлуатуються центрифуги різних конструкцій і різного технологічного призначення: фільтруючі, осаджувальні (відстійні), освітлюючі, розділяючі, концентруючі. Сучасні промислові центрифуги відносяться до технологічного обладнання, яке має високі швидкості і складну систему управління.

На підприємствах харчової промисловості в основному використовують фільтруючі і осаджувальні центрифуги. Найчастіше обробці підлягають системи, які складаються з двох компонентів: рідкого і твердого або двох рідких, які взаємно нерозчинні і мають різну густину.

До осаджувальних шнекових центрифуг безперервної дії відноситься центрифуга типу НОГШ (рис. 1). В ротор 1 центрифуги з допомогою живильного пристрою 4 безперервно підводиться суспензія, а фугат безперервно відводиться через зливні вікна 13, які розміщені в торцевій стінці ротора, а осад, який утворився, безперервно вивантажується шнеком 3

 

 
 

 

 


.

 

Рисунок 1 - Схема осаджувальної центрифуги типу НОГШ зі шнековим вивантаженням осаду

1 – ротор; 2 – барабан; 3 – шнек; 4 – живильний пристрій; 5 – пристрій впуску промивної води; 6 – труба; 7 – вікно вивантаження; 8 – труба; 9 – живильна труба; 10 – приймальник осаду; 11 – горизонтальний вал; 12 – приймальник освітленої рідини; 13 – зливні вікна.

 

Загальною конструктивною ознакою центрифуг цього типу є горизонтально розміщені осі перфорованого конічного або циліндричного ротора із співвісно розмішеним всередині нього шнеком. Ротор і шнек обертаються в одному напрямку, але з різними швидкостями, в результаті чого осад, який утворюється переміщається вздовж осі ротора. Ротор встановлений на двох опорах і приводиться в обертання від електродвигуна через клинопасову передачу. Шнек приводиться в обертання від ротора центрифуги через планетарний редуктор.

Суспензія поступає у внутрішню порожнину шнека через живильну трубу 9, звідки через вікна обичайки шнека попадає в ротор. В результаті розділення під дією відцентрових сил на внутрішній поверхні ротора утворюється шар частинок твердої фази, яка транспортується шнеком до вікон вивантаження 7, які розміщені увузькій частині ротора. Освітлена рідина спрямовується до зливних вікон, переливається через край і викидається з ротора в приймальник 12.

Режим процесу центрифугування можна регулювати, змінюючи швидкість подачі суспензії, частоти обертання ротора, діаметра зливного борта.

До переваг центрифуг такого типу можна віднести високу продуктивність при малих габаритах і безперервність технологічного процесу, надійність в роботі, зручність в експлуатації, можливість отримання продукту постійної якості.

Недоліками цих машин є невисокий ступінь знежирення осаду, неможливість його ефективної промивки, порівняно швидке зношування шнека та ротора.

До автоматизованих фільтрувальних центрифуг відноситься центрифуга ФПН 1251 Л-02 для фугування утфелю І продукту в цукровій промисловості. Вона складається з ротору 12, підвішеного на валу 6 в верхній опорі, п’ятишвидкісного електродвигуна 3, механізму зрізу 2, пристрою для промивання 1, підвісної головки 5, пульта керування 7, розподільного диска 10, кожуха 11, станини 13, труби для підведення води 15, патрубка для відведення води 15, патрубка для відводу утворених парів 16, труби для підводу пари 17 і пневмоциліндру засувки лотка 20.

 

Рис. 2. Центрифуга ФПН-1251Л-02

Вузол промивання цукру; 2 – механізм зрізу осаду; 3 – електродвигун; 4 –механічне гальмо; 5 – підвісна головка; 6 – вертикальний вал; 7 – пульт керування; 8 – пневмоциліндр; 9 – пристрій зрізання осаду; 10 – розподільний диск; 11 – кожух; 12 – ротор; 13 –станина; 14 – центровик; 15 – труби для підведення води; 16 – патрубки для відведення утворених парів; 17 – труби для відведення пари; 18 – сегрегатор; 19 – засувка лотка; 20 – пневмоциліндр засувки лотка.

Працює центрифуга наступним чином. При досяганні частоти обертання ротору 23 об/сек відкривається шиберна засувка утфелерозподільника і утфіль по лотку 19 потрапляє в ротор центрифуги. Після завантаження ротору до заданого об’єму датчик 9 завантаження утфелю дає команду на зачинення шиберної засувки. Потім електродвигун набирає максимальну частоту обертання 150 об/сек, при якому відбувається фуговка утфелю, регульована реле часу.

Після закінчення фугування електромагнітний клапан, і вода надходить в пристрій для промивання цукру. Одночасно сегрегатор 18 перемикається на відвід білої патоки.

Після промивання і пропарювання цукру відбувається перемикання електродвигуна на меншу швидкість і центрифуга починає гальмувати. При частоті обертання 5 об/сек вмикається механічне гальмо 4 і електродвигун вимикається, а потім перемикається на зворотне обертання ротору.

При досягненні ротором частоти 7 – 10 об/сек піднімається запірний конус 14 і до шару цукру пневмоциліндром 8 підводиться ніж. По вертикалі ніж переміщується від електродвигуна. По закінченні вивантаження механізм зрізу займає попереднє положення, запірний конус опускається, сита промиваються водою і починається наступний цикл роботи.







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 1173. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Различия в философии античности, средневековья и Возрождения ♦Венцом античной философии было: Единое Благо, Мировой Ум, Мировая Душа, Космос...

Характерные черты немецкой классической философии 1. Особое понимание роли философии в истории человечества, в развитии мировой культуры. Классические немецкие философы полагали, что философия призвана быть критической совестью культуры, «душой» культуры. 2. Исследовались не только человеческая...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Реформы П.А.Столыпина Сегодня уже никто не сомневается в том, что экономическая политика П...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия