Студопедия — Поточний контроль.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Поточний контроль.






а) практичні заняття (максимально 30 балів).

Під час практичних занять проводиться поточний контроль, спрямований на перевірку знань та розуміння матеріалу з окремих тем, формування конкретних практичних навичок та вмінь. При умові відвідання усіх практичних занять та виконання усього обсягу роботи студент може набрати максимально 30 балів. На практичних роботах проводиться усне опитування студентів згідно з питаннями та завданнями, що надаються на самостійне вивчення.

 

Критерії оцінювання практичних робот:

26-30 балів – повні вичерпні висновки, глибоке розуміння матеріалу, що викладається, вільне орієнтування в ньому, матеріал викладається гарною мовою з дотриманням логічної послідовності, акуратність у виконанні схем, карт, малюнків та написанні тексту. Студент дає вичерпні відповіді на запропоновані питання. Глибоке розуміння матеріалу, що викладається, вільне орієнтування в ньому. Матеріал викладається гарною мовою з дотриманням логічної послідовності, використання конспектів при відповідях допускається тільки при необхідності цитування важливого матеріалу. Активна робота протягом усього практичного заняття.

 

20-25 балів – повні висновки, матеріал викладається гарною мовою з дотриманням логічної послідовності, акуратність у виконанні схем, карт, малюнків та написанні тексту. Студент надає правильні відповіді на запропоновані питання, але не зовсім повні. Використання конспектів при відповідях допускається тільки при необхідності цитування важливого матеріалу.

 

15-19 балів - висновки недостатньо повні, матеріал викладається гарною мовою з дотриманням логічної послідовності, акуратність у виконанні схем, карт, малюнків та написанні тексту. Студент надає правильні відповіді на запропоновані питання, але не зовсім повні. Утруднення у виявленні зв'язку матеріалу, що викладається, з іншими розділами програми. Незначні порушення логічної послідовності у викладі. При відповіді використовується конспект.

10-14 балів - висновки недостатньо повні, непослідовні, присутня неохайність у виконанні схем, карт, малюнків та написанні тексту. Студент надає неповні відповіді на запропоновані питання. Неточності у формулюваннях. Певні утруднення у виявленні внутрішньопредметних зв'язків. При відповіді студент активно використовує власний конспект по обговорюваній темі, що виноситься викладачем на самостійне вивчення.

1-9 балів – висновки неповні, непослідовні, робота оформлена неохайно.

0 балів – практична роботавідсутня або рівень її виконання не підлягає оцінюванню.

б) конспекти лекцій та тем, що вивчаються самостійно (сумарно максимально 20 балів).

 

Оцінювання проводиться за десятибальною шкалою:

Критерії оцінювання конспектів лекцій та виконань самостійної роботи:

10 балів – повні й акуратні конспекти, грамотне написання географічної термінології. Відповіді на питання самостійного вивчення дані в повному обсязі, студент показує вміння розгорнуто аналізу поставлені проблеми.

8-9 балів – досить повні, акуратні конспекти, грамотне написання географічної термінології. Відповіді на питання самостійного вивчення не зовсім повні, але надані з дотриманням логічної послідовності.

6-7 балів - акуратні конспекти, грамотне написання географічної термінології, однак конспекти недостатньо повні. Відповіді на питання самостійного вивчення неповні, присутні несуттєві помилки, порушення логічної послідовності.

4-5 балів - конспекти недостатньо акуратні, неповні, присутні помилки в написанні географічної номенклатури. Відповіді на питання самостійного вивчення мають неточності у формулюваннях та певні утруднення у виявленні внутрішньопредметних зв'язків.

1-3 бали - конспекти та відповіді на питання самостійного вивчення безсистемні, неохайні, безграмотні.

0 балів – конспект та відповіді на питання самостійного вивчення відсутні.

Семестрова контрольна робота (максимально 50 балів).

Семестрова контрольна робота проводиться після завершення курсу і спрямована на перевірку розуміння студентом структурних і системних взаємозв’язків між темами курсу.

Критерії оцінювання семестрової контрольної роботи:

 

45-50 балів

1. Дані правильні і повні відповіді на всі теоретичні питання завдання відповідно до навчальної програми.

2. Повністю вирішено практичне завдання.

3. Матеріал викладено грамотною мовою з дотриманням логічної послідовності.

 

Бала

1. Дано правильні, але не повні відповіді на всі теоретичні питання завдання. Допущені несуттєві похибки або неточності.

2. Практичне завдання виконано, але в ньому допущена незначна помилка.

3. Матеріал викладено грамотною мовою з дотриманням логічної послідовності.

 

25-35 балів

1. Відповіді на теоретичні питання в принципі правильні, але неповні. Допущені неточності у формулюваннях і логічні похибки.

2. Практичне завдання виконано не повністю.

3. Матеріал викладено грамотною мовою з порушенням логічної послідовності.

 

менше 25 балів

1. Відповіді на теоретичні питання містять грубі помилки, які свідчать про незнання і нерозуміння відповідних розділів програмного матеріалу.

2. Завдання не вирішені або вирішені частково. Виявляється незнання фундаментальних законів і невміння їх використовувати.

3. У викладі навчального матеріалу допущені граматичні термінологічні помилки, порушена логічна послідовність.

 

Згідно з «Положенням про оцінювання знань студентів у Таврійському національному університеті ім. В. І. Вернадського» (пункт 4.6), підсумкова оцінка за дисципліною, для якою передбачено диференційований залік, виставляється на основі результатів поточного контролю знань студента на останньому занятті. Якщо сума балів за поточний контроль складає менше 60 балів за 100-бальню шкалою, то студент здає залік в письмовій або усній формі.

 

Критерії оцінок відповідей студента на заліку:

- 90-100 балів заслуговує студент, що виявив всебічне, систематичне та глибоке знання навчально-програмного матеріалу, вміння вільно виконувати завдання, передбачені програмою, засвоїв основну та знайомий з додатковою літературою, рекомендованою програмою. Така кількість балів виставляється студентам, що засвоїли взаємозв'язок основних понять дисципліни у їх значенні для здобуваємої професії, виявили творчі здібності в розумінні, викладі та використанні навчально-програмного матеріалу.

- 75-89 балів заслуговує студент, що виявив повне знання навчально-програмного матеріалу, успішно виконує передбачені в програмі завдання, засвоїв основну літературу, рекомендовану в програмі. Така кількість балів виставляється студентам, що показали систематичний характер знань з дисципліни і здатність до їх самостійного поповнення і оновлення в ході подальшої навчальної роботи і професійної діяльності.

- 60-74 бали заслуговує студент, що виявив знання основного навчально-програмного матеріалу в обсязі, необхідному для подальшого навчання і майбутньої роботи за професією; справляється з виконанням завдань, передбачених програмою; знайомий з основною літературою, рекомендованою програмою. Така кількість балів виставляється студентам, що допустили похибки у відповіді на іспиті, при виконанні екзаменаційних завдань, але що володіють необхідними знаннями для їх усунення під керівництвом викладача.

- нижче 60 балів. Така кількість балів виставляється студенту, який виявив прогалини у знаннях основного навчально-програмного матеріалу, допустив принципові помилки у виконанні передбачених програмою завдань.

 

Якщо студентом за підсумками всіх видів контролю набрано:

- 40-59 балів, то студент направляється на перездачу заліку викладачеві («Положення про оцінювання знань студентів у Таврійському національному університеті ім. В. І. Вернадського», Додаток 2, рядки 3, 6, 8);

- 0-39 балів, то студент направляється на перездачу заліку відразу комісії ((«Положення про оцінювання знань студентів у Таврійському національному університеті ім. В. І. Вернадського», Додаток 2, рядки 4, 7, 11, 13).

 

ШКАЛА ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ

Підсумкова оцінка за 100-бальною шкалою переводиться в національну шкалу оцінювання, шкалу ECTS у відповідності зі шкалою перекладу:

 

100-бальна шкала Національна школа Шкала ECTS
90 -100 балів «відмінно» A
80-89 балів 75-79 балів «добре»   B C
66-74 балів 60-65 балів «задовільно» D E
40-59 балів 0-39 балів «незадовільно» FX F
60-100 балів «зараховано» A B C D E
40-59 балів 0-39 балів «не зараховано» FX F

 

· А – оцінка «відмінно» (90 - 100 балів) виставляється за глибокі знання навчального матеріалу, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, у їх взаємозв’язку і розвитку, чітко, лаконічно, логічно послідовно відповідати на поставлені питання, вміння застосовувати теоретичні положення при розв’язуванні практичних задач;

· В – оцінка «добре» (80 - 89 балів) виставляється за міцні знання навчального матеріалу, включаючи розрахунки, аргументовані відповіді на поставлені питання, вміння застосовувати теоретичні положення при розв’язанні практичних задач;

· С – оцінка «добре» (75 - 79 балів) виставляється за міцні знання навчального матеріалу, включаючи розрахунки, аргументовані відповіді на поставлені питання, які, однак, містять певні (несуттєві) неточності, за вміння застосовувати теоретичні положення при розв’язанні практичних задач;

· D – оцінка «задовільно» (66 - 74 балів) виставляється за посередні знання навчального матеріалу, мало аргументовані відповіді, слабке застосування теоретичних положень при розв’язанні практичних задач;

· E – оцінка «задовільно» (60 - 65 балів) виставляється за слабкі знання навчального матеріалу, неточні або мало аргументовані відповіді, з порушенням послідовності його викладання, за слабке застосування теоретичних положень при розв’язанні практичних задач;

· FX – оцінка «незадовільно» з можливістю повторного складання екзамену, заліку (40 - 59 балів) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу, суттєві помилки у відповідях на питання, невміння застосувати теоретичні положення при розв’язанні практичних задач;

· F – оцінка «незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням модуля (навчальної дисципліни) (0 - 39 балів) виставляється за незнання значної частини навчального матеріалу, суттєві помилки у відповідях на питання, невміння орієнтуватися при розв’язанні практичних задач, незнання основних фундаментальних положень.

Якщо студентом за підсумками всіх видів контролю набрано:

- 40-59 балів, студент направляється на перездачу заліку викладачеві;

- 0-39 балів, студент направляється на перездачу відразу комісії.

Якщо студент набрав 0-59 балів і направляється на перездачу, перездача дисципліни здійснюється в повному обсязі навчальної програми.

Повторна здача іспиту для студентів, які бажають поліпшити свій результат, допускається тільки за офіційним дозволом ректора університету відповідно до пункту 4.17. Положення «Про оцінювання знань студентів у Таврійському національному університеті імені В.І. Вернадського» від 26.03.2010 р. (Затверджене наказом ректора № 59 від 26.03.2010 р.).

ЛІТЕРАТУРА







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 418. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

Принципы, критерии и методы оценки и аттестации персонала   Аттестация персонала является одной их важнейших функций управления персоналом...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Расчет концентрации титрованных растворов с помощью поправочного коэффициента При выполнении серийных анализов ГОСТ или ведомственная инструкция обычно предусматривают применение раствора заданной концентрации или заданного титра...

Психолого-педагогическая характеристика студенческой группы   Характеристика группы составляется по 407 группе очного отделения зооинженерного факультета, бакалавриата по направлению «Биология» РГАУ-МСХА имени К...

Общая и профессиональная культура педагога: сущность, специфика, взаимосвязь Педагогическая культура- часть общечеловеческих культуры, в которой запечатлил духовные и материальные ценности образования и воспитания, осуществляя образовательно-воспитательный процесс...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия