Студопедия — Сан есімнің сұрақтары
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Сан есімнің сұрақтары

У Москві у 1988 г. була проведена наукова конференція з пірамід, на якій фахівці (Голод, Проскуряков, Лимонад, Ланда та ін..) відмітили цілий ряд позитивних якостей пірамідальних форм. Так, на прикладах споруд США та Південної Кореї було відмічено позитивний вплив пірамідальних архітектурних форм на комфортність перебування в них людей (Фото 7, 8, 9, 10).

Люди здавна інтуїтивно використовували пірамідальні архітектурні форми при будівництві не тільки в Єгипті та Південній Америці, а й в гірських районах Осетії погребальних склепів (Фото 11). Тіла, що поміщалися в ці гробниці з часом муміфікувалися.

Багато народів світу в своїх традиційних формах народного житла (юрта, чум, вігвам, бунгало) здавна використовують енергоактивні конструкції та елементи – пірамідальні, конічні, циліндричні, сферичні та ін.).

У 1998 р. О.А. Хасьянов досліджував в Малі (Західна Африка) традиційні житлові споруди місцевого племені бамбара, які являють собою круглі конічні житла з солом’яним конічним дахом. В зоні такого житла формується свій особливий енергетичний мікроклімат, який впливає на людей позитивно (Фото 12). Ці ефекти можна поясни нити, спираючись на відомі ефекти пірамід. Це «жива» та «мертва» точки, що знаходяться на вісі, що поділяють її на три відрізки. Точка А знаходиться на висоті 1/3 від основи, яка вважається «мертвою», непридатною для життя. Точка В, яка ділить залишений об’єм навпіл, вважається «живою», що сприяє розвитку життєдайних процесів. Нижня частина житла має циліндричну форму, і являється постійним генератором торсіонного поля. Це поле проявляється в об’ємі конічного даху, через вершину дзеркально розповсюджується наверх, а відносно основи конусу дзеркально відображається вниз, у «живий» простір (Фото 13). Оригінальні, циліндричної форми, вирублені у скелі житла племені дагонів – одного з числених племен Західної Африки в долині р. Нігер (Фото 14, 15)

В Європі подібні за формою житла з конічним дахом – досить рідкісний приклад традиційного житла характерний для Італійської провінції Апулія м. Альберобелло. Мається на увазі історична частина міста Альберобелло, яке на наш час є пам’яткою Всесвітньої спадщиниUNESCO. (Фото 16, 17). Конічний дах виконаний з каміння, яке викладається без кружал, сухою кладкою, без розчину (Фото 18, 19, 20).

Загальновідомі результати, коли всі споруди з основою шестикутної або круглої форми мають підвищену позитивну енергетику, яка збільшується з збільшенням стін та склепінь. За думкою дослідників, різноманітні купольні споруди, готичні собори, дахи азіатських пагод (у вигляді перевернутої грамофонної труби) зовсім не випадкові форми. Такі форми опрацьовувалися та шліфувалися протягом багатьох століть. (Фото 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28).

У просторі, що обмежений певною геометричною фігурою, створюється певний мікроклімат. Всередині приміщення, в результаті взаємодії полів малих форм та конструктивних елементів. Можуть виникати ділянки з підвищеною та пониженою напругою поля. Так, наприклад, у кутах та нішах можуть виникнути ділянки з пониженою біоенергетикою. Наприклад, звичай ставити дитину, що провинилася, до кутка – інтуїтивна дія вгамувати дитину, знімаючи з неї надлишок енергії. В той же час, гострі кути утворюють місця з підвищеною енергією поля, тому люди здавна обминають гострі або прямі кути (наприклад, не рекомендується сідати до столу на куток; щоб зменшити напруженість саме куту до нього традиційно приліплюють хлібний м’якиш, нейтралізуючи таким чином дію кутах).

Також, не рекомендується розміщувати робоче місце в алькові або ніші. Це місце краще використати як місце для відпочинку та релаксації.

Людина досить тонко відчуває слабкі енергопольові дії. Викликані архітектурними формами різні впливи відчуваються особливо чутливими людьми, тому, архітектору та дизайнеру. Коли він створює середовище помешкання треба звертати увагу на такі нюанси при розробці малих архітектурних форм, релаксаційного характеру та при створенні інтер’єрів та розставлянні меблів та виборі її форм.

Дослідженнями доведено, що в спорудах з прямокутними формами довга відсутність в них людей призводить до енергетичного спустошення. А наповнення енергією приміщення здійснюється за рахунок людських енергій, що потрапляють до них. Щоб будинки енергетично не спустошувалися їх кути бажано заокруглювати або робити тупі кути понад 110º (Фото 29, 30, 31, 32). Але саме найкраще для розміщення споруд, шукати такі місця, де енергетика місця вписується в енергетику землі.

Овальні, округлі форми також застосовуються при лікуванні каменями – літотерапії. Це допомагає уникнути шкідливих енергетичних впливів. Аналогічно і в архітектурі. Споруди-резонатори з гранчастою, пірамідальною формою даху ззовні обов’язково повинні мати круглі кільця, що енергетично моделюють форму конусу, з метою «зняття» з пірамідального даху шкідливу напругу, від якої людина може отримати небажаний енергетичний ефект.

Як і у літотерапії енергетику архітектури, в сполученні «чоловічої» енергетики пірамід та «жіночої» енергетики конусів треба підбирати індивідуально. Дім-резонатор енергетично працює як кристал, в якому є два кінці: тупий, що приймає енергію, і гострий, з якого енергія випромінюється.

Енергія також може залучатися за допомогою трубчастих кільцевих структур – «валів», які будуть виступати резонаторами високочастотних коливань та електромагнітних хвиль. Такі структури у вигляді малих архітектурних форм (наприклад, для закріплення витких рослин та спорудження альтанок) буде сприяти інтенсивне «збирання» енергії в цьому місці.

На відміну від даху, кругла або овальна форма споруди (в плані) нейтральна до всіх видів енергії.

Таким чином, в наш час, враховуючи принципово новий підхід до архітектурних форм, можна створити принципово нову архітектуру за своїм енергетичним наповненням та застосуванню, аналогій якої в світі ще так замало.

Назва нового напряму у проектуванні архітектурних форм – створення споруди-резонатора з регульованою енергетикою. Теоретично таке явище може бути описане торсіонною технологією, якій варто присвятити окрему лекцію.

Самим головним завданням створення архітектурного образу є спроможність передати духовну сутність оточуючого світу – гармонійну сутність оточуючого світу у зв’язку з тонкими структурами Землі.

Ланцюг: гармонійна енергетика Землі – гармонійна енергетика будівлі (адекватна енергетиці Землі) форма будівлі (комплексу, ансамблю) – образ будівлі (Фото 33).

Найбільш близько до цих вимог підійшли ті архітектори, що творили у біонічних формах. Започаткував цей напрям Гауді, який потім був підтриманий новим поколінням архітекторів-новаторів: Френк Гері («Будинок, що танцює», Інститут мозку в Лас-Вегасі, Музей музики в Сієтлі), Заха Хадід (Бізнес-цент у Пекіні, Перформер-арт центр в Абу-Дабі, Багатоцільовий комплекс у Белграді, Багатофункціональний комплекс у Пекіні, Культурний центр Гейдара Алієва в Баку, конкурсний проект-переможець Музею Ермітаж-Гуггенхайм у Вільнюсі); Норман Форстер (Будинок «Апельсин», хореографічна школа на Кубі, оперний театр в Пусані, Південна Корея та ін. (Фото 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40)

 

 

Сан есімнің сұрақтары

+ Неше?

+ Нешеу?

+ Нешінші?

Не?

Қандай?

 

57. Мағынасына қарай сан есімнің қандай түрлері бар (3)

+ Жинақтау

+ Реттік

+ Есептік

Белгісіздік

Жіктік

 

58. Бір деген мағынада қоланылатын сөздер (3)

+Жеке

+Дара

+Жалғыз

Төрт

Бес

 

59. Екі деген мағынада қоланылатын сөздер(3)

+Егіз

+Пар

+Қос

Төрт

Бес

 

60. Дерексіз зат есімдерді белгілеңіз(3)

+Үміт, қиял

+Ой, мінез

+Ырыс, баршылық

Үй, көше

Дәптер, қағаз

 

61. Күшейтпелі шырайдағы сөздерді табыңыз(3)

+Тап – таза, жап – жасыл

+Аппақ, мөп – мөлдір

+Қып – қызыл, қап – қара

Үлкенрек, тазарақ

Тап -таза, ертеңгі

 




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Біоенергетика рослин та використання її при формуванні антропогенних просторів | Рынок и цена.

Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 379. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Прием и регистрация больных Пути госпитализации больных в стационар могут быть различны. В цен­тральное приемное отделение больные могут быть доставлены: 1) машиной скорой медицинской помощи в случае возникновения остро­го или обострения хронического заболевания...

ПУНКЦИЯ И КАТЕТЕРИЗАЦИЯ ПОДКЛЮЧИЧНОЙ ВЕНЫ   Пункцию и катетеризацию подключичной вены обычно производит хирург или анестезиолог, иногда — специально обученный терапевт...

Ситуация 26. ПРОВЕРЕНО МИНЗДРАВОМ   Станислав Свердлов закончил российско-американский факультет менеджмента Томского государственного университета...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

ФАКТОРЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ИЗНОС ДЕТАЛЕЙ, И МЕТОДЫ СНИЖЕНИИ СКОРОСТИ ИЗНАШИВАНИЯ Кроме названных причин разрушений и износов, знание которых можно использовать в системе технического обслуживания и ремонта машин для повышения их долговечности, немаловажное значение имеют знания о причинах разрушения деталей в результате старения...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия