Студопедия — ЧЕМПИОНАТ МИРА ПО ФИГУРНОМУ КАТАНИЮ В НИЦЦЕ 28.03 – 02.04.2012
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

ЧЕМПИОНАТ МИРА ПО ФИГУРНОМУ КАТАНИЮ В НИЦЦЕ 28.03 – 02.04.2012

Життєвий цикл – це складова концепції товару, за допомогою якої маркетологи намагаються описати життя товару на ринку з моменту розроблення виробу до моменту зняття його з виробництва та остаточного зникнення з ринку.

Періоди, з яких складається ринкове життя товару, утворюють стадії його життєвого циклу. Інформація про поведінку товару на цих стадіях принципово важлива для розроблення стратегії маркетингу фірми, оскільки кожна зі стадій має досить чіткі часові межі, свої характерні риси (з позицій ринкової поведінки товару). Тому з метою формування попиту і стимулювання збуту товару комплекс маркетингових заходів для кожної стадії життєвого циклу розробляється окремо.

Ціни на стадіях життєвого циклу. Динаміка характеристик нового товару на ринку відбиває обсяг можливих (фактичних) продажів в окремі моменти часу існування купівельного попиту. За всього розмаїття життєвих циклів товарів залежно від їх специфіки, швидкості фізичного і морального старіння, умов функціонування товарних ринків, їх кон’юнктури звичайно виділяють п’ять основних стадій (у літературі вживається також термін «фаза») життєвого циклу як концепції товару. (рис. 1).

Упровадження товару на ринок. Мета маркетингу на цій стадії – створити ринок нового товару. Так звані спробні продажі нульових чи маркетингових серій товару на цій стадії не фігурують, оскільки зроблені раніше, до моменту часу T 0.

Споживач, незважаючи на попередню рекламу, а часом і на високу репутацію виробника-продавця, ставиться до нового товару насторожено і чекає незалежних суджень.

На цій стадії обсяги продажу, як правило, невеликі, торгівля в цілому збиткова. Йде формування товарного, торгового і страхового запасів. Маркетингові витрати відносно великі, особливо на рекламу. Цільові витрати на рекламу, збільшені відрахуваннями від торгового прибутку в розмірі до 3 % (після того, як цей прибуток з’явиться), можуть досягати 7-8 % від обсягу продажів. При цьому значними є витрати на підвищення якості обслуговування споживачів та інших елементів стимулювання збуту з метою залучення масового покупця.

Власне кажучи, на цій стадії відбувається промислове освоєння серійного виробництва нового товару. Звідси – великий відсоток браку, повернення на переробку і доробку. Водночас здійснюється налагодження технологічного процесу, «притираються» всі виробничі ланки. Продуктивність праці низька, а собівартість виробництва одиниці товару, навпаки, гранично висока.

 

 

Рис. 1. Схема життєвого циклу нового товару:

W — обсяг продажів;

р — прибуток від реалізації;

Т — час; стадії (фази): 1) 0– Т 1 — упровадження, 2) Т 1 —Т 2 — зростання, 3) Т 2Т 3 — зрілість, 4) Т 3Т 4 (насичення), 5) Т 4Т 5 (спад);

S 1 — витрати на випуск нового товару;

S 2 — прибуток від реалізації нового товару;

R l, Ru, R 0 — рівні рентабельності — нижній граничний, верхній граничний, розрахунковий (оптимальний);

R 0 = S 2 / | S 1|; Ru > R 0 > R l

 

Хоча первісна продажна ціна нового товару є порівняно високою (у середньому на 8,5-10,0 % вища, ніж за спробного продажу), на цій стадії вона не підлягає зниженню. За своїми характеристиками ціна є максимальною та еластичною, тобто вона має граничний рівень, за якого забезпечується збут, а кількісні співвідношення попиту і продажної ціни відповідають лінійним залежностям функції еластичності.

Вплив елементів маркетингу на реалізацію товару на цій стадії пов’язаний з удосконаленням збутових мереж, каналів товароруху, організацією служби сервісу і післяпродажного технічного обслуговування, налагодженням механізму зворотного зв’язку зі споживачами. У другій половині цієї стадії вперше з’являється прибуток від реалізації нового товару, що починає покривати витрати, зроблені задовго до запуску виробу в масове виробництво – на стадії розроблення нового товару (зона S 1).

У цілому стадія впровадження характеризується низькою часткою прибутку (прибуток на одиницю продукції). Маса прибутку варіює – від збитків до мінімальної. Рівня розрахункової рентабельності (і навіть нижнього граничного рівня R l) на цій стадії фірма не досягає.

 

Рис. 2. Зв’язок витрат виробництва, транспортних витрат
і загальних витрат на одиницю нового товару:

с — витрати виробництва;

g — транспортні витрати;

р — загальні витрати;

р (Т) = с (Т) + g (T) — зв’язок трьох елементів витрат у часі;

Тк — критична точка, що рекомендується менеджером з виробництва як контрольна. При цьому необхідна консультація з менеджером зі збуту. Тк може бути знайдена як проекція по абсцисі 2/3 h на кривій р (Т), де h = С maxР min

 

 

Зростання обсягів продажу. Значне, іноді стрімке зростання реалізації ринкової товарної маси на цій стадії означає визнання товару покупцем, а отже, і ринком. Прямим результатом цього факту є підвищення споживчого попиту на товар. На графіку це сприймається як збільшення кута нахилу дотичної до кривої продажу в стан­дартизованих змінних (відлік ведеться від осі абсцис).

На цій стадії серійне виробництво нового товару виходить на свою проектну потужність. У разі потреби включаються резервні виробничі потужності. У цей період мета маркетингу – розширити збут за рахунок розроблених попередньо, доведених до рин­кових кондицій товарних модифікацій продукту по всіх споживчих класах і відповідно по наміченому в рамках маркетингової стратегії ціновому спектру.

Відносний розмір прибутку в цій фазі – невеликий, оскільки ще значними є прямі і непрямі штучні витрати. Але витрати на маркетинг стабілізуються; зокрема, витрати на рекламу відносно знижуються і не перевищують 3-4 % від торгового прибутку.

Реклама на цій стадії більше підкреслює (і це, як правило, справедливо) товарні якості, що підвищуються в міру освоєння виробництва, доведення в промислових умовах товару до передбаченої технічним проектом досконалості (з погляду надійності в процесі споживання), поліпшення дизайну і продажного обслуговування через фірмову торговельну мережу.

Для технічно складних виробів предметом реклами є вичерпна інформація про післяпродажне технічне обслуговування – гарантійний та післягарантійний ремонти і сервіс­ну службу.

Для продовольчих товарів рекламуються істотні переваги даного товару перед аналогічними харчовими продуктами як власного виробництва, виробленими раніше, так і конкурентів. При цьому особливо підкреслюються безпека споживання продтоварів та їх екологічна чистота.

Вплив елементів маркетингової політики на формування попиту і стимулювання збуту має комплексний результат: зростання загальної суми поточних рекламних витрат за стабілізованої їх частки, подальше поліпшення товарних якостей (можливі незначні вдосконалення виробу без принципових змін у його технічно­му виконанні), поліпшення упакування, вдосконалювання форм і методів розподілу, транспортування товару, сервісного обслуговування.

На цій стадії життєвого циклу відповідні маркетингові служби підприємства чи, на його замовлення, спеціалізовані дослідницькі організації активізують вивчення незадоволеного платоспроможного попиту на даний товар.

Зрілість товару. Цей етап життєвого циклу означає стабілізацію його становища на ринку, вихід на запланований розмір ринкової частки. Зрілість характеризується двома обставинами: біль­шість потенційних покупців уже придбали даний товар, відбулося первісне задоволення попиту, а обсяги продажу наближуються до свого критичного рівня.

Головне завдання маркетингової діяльності за цих умов — зберегти переважне становище товару на ринку як найдовше.

У зв’язку зі зниженням темпів зростання попиту і стабілізацією обсягів продажу з’являється потреба у збільшенні поточних витрат на маркетинг, зокрема на рекламу, питома вага яких може зрости до 3,5-5,0% від торгового прибутку.

Ціль реклами фірми на цьому етапі – завоювати частину споживачів з ринкової частки конкурентів, а також перетворити не певних у своєму виборі споживачів на клієнтів фірми. Характер подання рекламних матеріалів, їх змістовне наповнення і тон у цій фазі змінюються. З «неупереджено» просвітительської тональність перетворюється на переконливу і зацікавлену, залишаючись при цьому стриманою, ненастирливою і неагресивною. Одночасно маркетинг-планом фірми передбачається й подальше підвищення якості товару, поліпшення сервісного об­слуговування. Хоча, звичайно, на цій стадії життєвого циклу пізно піклуватися про поліпшення товарних якостей продукту – час думати про новий товар. Одна з так званих 12 заповідей маркетингу: безглуздо турбуватися про якість товару після того, як його вже зроблено.

Але ніколи не пізно виправляти брак і недоробки, навіть коли товар уже реалізовано і він досяг свого кінцевого споживача. Прийняття такого роду зобов’язань з найкращого боку характеризує професіоналізм, репутацію продуцента і продавця і є звичайним для ринкового агента на цивілізованому товарному ринку.

На стадії зрілості товару можливе навіть зниження продажної ціни у межах (0,90-0,95) р 0, де р 0 – початкова ціна продажу даного товару. Більш тонкі та обґрунтовані розрахунки рівня зниження продажної ціни виконуються за спеціальними процедурами на підставі бази, що включає цінову еластичність купівельного попиту. Розрахунок коефіцієн­та цінової еластичності звичайно здійснюється на етапі спробного продажу у системі запланованих заходів цільового маркетингу.

Прибуток на цій стадії зростає в абсолютних розмірах. Але зростають й абсолютні витрати на рекламу та інші маркетингові заходи. Прибутковість торгівлі може бути забезпечена тільки зав­дяки зменшенню виробничих витрат та оптимізації рівня витрат обігу.

Насичення внутрішнього ринку поступово відбувається зав­дяки заздалегідь вжитих заходів. Обсяги продажу досягають свого максимального значення. Гнучкий, рухливий норматив товарних запасів на цій стадії (від моменту часу Т 3 до моменту Т 4) також виявляється заповненим на своїй верхній припустимій межі.

Прибутковість торгівлі даним товаром починає спадати, однак цей процес йде повільніше, ніж зростання прибутку. Це відбувається через інерційність мікроекономічних процесів такого рівня, а також унаслідок повного освоєння виробничої технології великосерійного випуску, зниження браку, налагодження процесу фізичної дистрибуції товару по каналах збуту.

Елементи маркетингової політики задіяні в такій послідовності: зниження продажної ціни до межі 0,86 р 0, посилення рекламної діяльності зі збільшенням цільової частки витрат на рекламу до 4,0-4,5 % від торгового прибутку. При цьому змінюється зміст рекламних матеріалів, що частіше використовують інформацію про накопичений позитивний досвід споживання та експ­луатації даного товару, добрі результати тестування і порівняльного аналізу щодо товару. Цей респектабельний спосіб впливу на потенційного споживача вже багато років безвідмовно застосовується на західному насиченому ринку.

Спад як остання стадія в прийнятій класифікації життєвого циклу нового товару – це період різкого чи істотного зниження обсягів продажу, а відповідно й обсягів промислового виробництва. На графіку цей період характеризують точками Т 4 і Т 5. Спостерігається подальше зниження прибутку від продажу. Товар, який втратив у споживачів популярність, може бути знятий з виробництва і замінений новим. Удаючись тією чи іншою мірою до модернізації нового товару в рамках «product line» чи «product mix» (найчастіше зміни стосуються дизайну, упакування тощо), до зниження цін, а також застосовуючи інші методи стимулювання збуту, нерідко вдається запобігти повному спаду обсягів продажу з подальшим зникненням товару з ринку.

Більше того, еластичне зниження продажних цін (на ділянці збереження лінійних властивостей цінової функції еластичності) іноді дає змогу ввести товар, що зазнає труднощів, у стадію повторного насичення, щоправда, на більш низькому рівні обсягів продажу. Однак усі «насичення» нижчих порядків мають бути заздалегідь перелічені у вигляді фінансово обґрунтованих позицій маркетингового ризику. Таке штучне утримування товару на ринку дає змогу виграти час, необхідний для здійснення змін в асортиментній і технологічній політиці фірми. В окремих випадках це дає змогу втримати власну частку в ринковому обороті протягом часу, необхідного для випуску на ринок нового товару аналогічного призначення.

Проте зрештою настає ще глибший спад і товар знімається з виробництва та зникає (з певним лагом у часі) з торгівлі, а до того – з каналів товаропостачання. Цим традиційно обривається життєвий цикл товару.

 

ЧЕМПИОНАТ МИРА ПО ФИГУРНОМУ КАТАНИЮ В НИЦЦЕ 28.03 – 02.04.2012

С 26 марта по 1 апреля в лучезарной Ницце состоится Чемпионат мира по фигурному катанию 2012 года(World Figure Skating Championships 2012). Одно из красивейших мест мира вновь соберет на своей территории представителей одного из самых изящных видов спорта. Увидеть великолепное шоу и поддержать своих фигуристов приедут болельщики со всех уголков света. Поездка на соревнование – это еще и прекрасная возможность отлично провести время в живописной Ницце, купаясь в лучах весеннего солнца и наслаждаясь теплым гостеприимством Французской Ривьеры.

Ницца становится площадкой для проведения Чемпионата по фигурному катанию уже во второй раз. Впервые главный курорт Лазурного Берега принял гостей и участников соревнования 12 лет назад. Месье Дидье Галаге, Президент Французской федерации ледовых видов спорта, пообещал устроить будущий чемпионат намного лучше предыдущего. Спортивно-праздничное мероприятие обещает быть незабываемым, а истинные ценители фигурного катания получат массу удовольствия и багаж приятных впечатлений.

Программа соревнований:

29.03.12 12:30 – 16:55 Женщины – короткая программа. 19:00 – 22:30 Произвольный танец - финал.
30.03.12. 12:30 – 16:55 Мужчины – короткая программа. 19:30 – 22:30 Пары – произвольная программа - финал.
31.03.12 12:55 – 17:00 Мужчины – произвольная программа – финал. 18:30 – 22:30 Женщины – произвольная программа – финал.

 

Программа тура:

28.03.2012 Прибытие в Ниццу. Встреча в аэропорту представителем компании. Сопровождение русскоязычным гидом. Экскурсия по городу (2 часа). Размещение в отеле в номере DBL (5 ночей).
29.03-31.03.2012 Свободное время до обеда, после обеда - посещение соревнований.
01.04.2012 Свободное время, возможность посещения показательных выступлений.
02.04.2012 Трансфер отель-аэропорт. Вылет в Киев.


Стоимость тура:
460 евро/чел в номере DBL в отеле 2/3* (Отель Brice).
800 евро/чел в номере DBL в отеле 4* (Отель Ambassador).

Оплата тура производится по курсу НБУ + 3% на момент оплаты тура.

Стоимость включает:
встреча в аэропорту представителем компании;
сопровождение русскоязычным гидом;
экскурсия по городу (2 часа);
размещение в отеле в номере DBL (5 ночей);
питание: завтраки;
трансфер аэропорт-отель-аэропорт;
медицинская страховка.

Стоимость входных билетов: Категория Gold 882 евро/чел (первые 8 рядов). 1 категория 630 евро/чел (следующие 10 рядов). 2 категория 504,50 евро/чел (остальные ряды). 1.04.12. Показательные выступления финалистов. Стоимость: Категория Gold 214 евро/чел (первые 8 рядов). 1 категория 163,50 евро/чел (следующие 10 рядов). 2 категория 138,50 евро/чел (остальные ряды).

 

Дополнительно оплачивается:
оформление визы: взрослый - 100 евро с чел., ребенок до 18 лет и пенсионер (неработающий) – 56 евро.
авиаперелет Киев-Ницца-Киев (через Мюнхен) от 3150 UAH.

28.03.12 Киев 06:45 - Мюнхен 08:10 LH 2547 Мюнхен 10:40 - Ницца 12:05 LH 2272 02.04.12 Ницца 18:55 - Франкфурт-на-Майне 20:35 LH 1065 Франкфурт-на-Майне 22:10 - Киев 01:30 LH 1492

 

БТТ предлагает следующие услуги:

ü Бронирование отелей

ü Бронирование авиа и железнодорожных билетов

ü Визовая поддержка

ü Организация развлекательной и культурной программы

ü Сопровождение, услуги гидов и переводчиков

ü Транспортное обслуживание

ü Аренда автомобилей

ü Организация бизнес – поездок

ü Организация инсентивных программ

 

 




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Методи контролю. . 10. Розподіл балів, які отримують курсанти Модуль (М) ЕКЗАМЕН (Е) Поточний контроль (ПК) Модульний контроль (МК) Аудиторна | 

Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 275. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Различие эмпиризма и рационализма Родоначальником эмпиризма стал английский философ Ф. Бэкон. Основной тезис эмпиризма гласит: в разуме нет ничего такого...

Индекс гингивита (PMA) (Schour, Massler, 1948) Для оценки тяжести гингивита (а в последующем и ре­гистрации динамики процесса) используют папиллярно-маргинально-альвеолярный индекс (РМА)...

Методика исследования периферических лимфатических узлов. Исследование периферических лимфатических узлов производится с помощью осмотра и пальпации...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия