Студопедия — Методи контролю. 1.Методи усного контролю
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Методи контролю. 1.Методи усного контролю






1.Методи усного контролю. При індивідуальному опитуванні викладач ставить перед студентами декілька питань, відповідаючи на які він показує рівень засвоєння навчального матеріалу. При фронтальному опитуванні викладач підбирає серію логічно зв'язаних між собою питань і ставить їх перед всією аудиторією, викликаючи для стислої відповіді тих або інших учнів. Важливо мати на увазі, що треба продумувати форму і зміст з тим, щоб вони в здебільшості своєї були навчаючими.

2. Методи машинного контролю. Найбільш розповсюджений метод контролю в дистанційному навчанні. Програми для контролю можуть бути декількох виглядів: контролюючі, тренажерні і навчаюче-контролюючі. Програми для контролю складають, як правило, з методики контрольних програмованих вправ. Відповіді набираються або цифрами, або в вигляді формул, або ж з допомогою покажчика. Кожна програма дотримується високого ступеня об'єктивності контролю. Також через комп'ютерну мережу можна вирішувати багато питань за допомогою листування. Слід продумувати можливість введення конструктивних відповідей, створюючи систему простих елементів знань для цього.

3. Методи письмового контролю. В процесі навчання ці методи припускають проведення контрольних робіт, творів, письмових заліків. Подібні роботи можуть бути як тривалими, так і короткочасовими.


10. Розподіл балів, які отримують курсанти (студенти, слухачі):

 

Розподіл балів за різними формами контролю для дисциплін, з яких навчальним планом передбачено два модульних контролі протягом семестру

Модуль 1 (М1) Модуль 2 (М2) ЕКЗАМЕН (Е)
Поточний контроль 1 (ПК1) модульний контроль (МК1) Поточний контроль 2 (ПК2) модульний контроль (МК2)
Аудиторна робота Самостійна робота Індивідуальна робота Аудиторна робота Самостійна робота Індивідуальна робота
≤30 ≤15 ≤15 ≤30 ≤15 ≤15
≤60 ≤40 ≤60 ≤40
М1=ПК1+МК1≤100 М2 = ПК2 +МК2 ≤ 100
Підсумкова оцінка (П)= М12 ≤100
 
Підсумкова оцінка у випадку складання екзамену(П) = ПК1+ПК2 +Е≤100 ≤40
 
                     

 

11. Критерії оцінювання

11.1. Критерії оцінювання аудиторної роботи

курсантів (студентів, слухачів) на семінарських та практичних заняттях

БАЛИ ПОЯСНЕННЯ
  Теоретичні питання, винесені на розгляд, засвоєні у повному обсязі; на високому рівні сформовані необхідні практичні навички та вміння; всінавчальні завдання, передбачені планом заняття, виконанів повному обсязі. Під час заняття продемонстрована стабільна активність та ініціативність. Відповіді на теоретичні питання, розв’язання практичних завдань, висловлення власної думки стосовно дискусійних питань ґрунтується на глибокому знанні чинного законодавства, теорії та правозастосовної практики.
  Теоретичні питання, винесені на розгляд, засвоєні у повному обсязі; в основному сформовані необхідні практичні навички та вміння; всіпередбачені планом заняття навчальні завдання виконанів повному обсязі з неістотними неточностями. Під час заняття продемонстрована ініціативність. Відповіді на теоретичні питання, розв’язання практичних завдань, висловлення власної думки стосовно дискусійних питань переважно ґрунтується на знанні чинного законодавства, теорії та правозастосовної практики.
  Теоретичні питання, винесені на розгляд, у цілому засвоєні; практичні навички та вміння мають поверхневий характер, потребують подальшого напрацювання та закріплення; навчальні завдання, передбачені планом заняття, виконані, деякі види завдань виконані з помилками.
  Теоретичні питання, винесені на розгляд, засвоєні частково, прогалини у знаннях не носять істотного характеру; практичні навички та вміння сформовані недостатньо; більшість навчальних завданьвиконано, деякі з виконаних завдань містять істотні помилки,які потребуютьподальшого усунення.
  Курсант, студент, слухач не готовий до заняття, не знає більшої частини програмного матеріалу, з труднощами виконує завдання, невпевнено відтворює терміни і поняття, що розглядалися під час заняття, допускає змістовні помилки, не володіє відповідними вміннями і навичками, необхідними для розв’язання професійних завдань.
  Відсутність на занятті

 

11.2. Критерії оцінювання самостійної роботи

курсантів (студентів, слухачів)

до 15 балів

бал за зміст реферату
  не виконано
  порушено вимоги щодо його обсягу або оформлення, курсант доповідає безпосередньо з реферату, відповідей на питання аудиторії за темою реферату дати не може.
  вимоги щодо його обсягу і оформлення в цілому додержані, курсант підготовив тези для доповіді, намагається відповідати на питання аудиторії.
  вимоги щодо його обсягу і оформлення виконані, доповідь здійснюється за планом без використання тексту реферату, курсант відповідає на запитання за рефератом, але не впевнено
  вимоги щодо його обсягу і оформлення виконані, курсант вільно доповідає і відповідає на запитання за рефератом
  вимоги щодо його обсягу і оформлення виконані, курсант вільно доповідає і відповідає на запитання за рефератом, дискутує з аудиторією та викладачем, правильно аргументує свою думку.

Додаткові вимоги

1. Кількість законспектованих питань, призначених для підготовки до заняття відповідає кількості присвоюваних балів.

2. Курсант протягом модулю має підготувати 1 реферат.

3. Підготовка доповіді на основі наукової статті оцінюється до 5 балів.

4. Відповіді на питання для самостійного вивчення – до 7 балів.

5. Додатково можуть бути оцінені в межах балів виділених на самостійну та індивідуальну роботу: участь у роботі наукового гуртка, наукових семінарах, конференціях або підготовка конкурсної роботи.

6. Додатково нараховуються бали за участь курсанта в роботі наукового гуртка кафедри, в залежності від виду роботи, яку він здійснює до 8 балів в межах одного модулю.

7. Кількість балів нараховується пропорційно кількості правильних відповідей. За виконання завдань, винесених на модульний контроль виставляється середній бал (сума балів у межах одного модуля поділена на два) – максимально 40 балів.

8. Курсантам, які повністю виконали навчальний план, позитивно атестовані з даної дисципліни за результатами модульних контролів (отримали 60 балів і вище) на останньому тижні теоретичного навчання за їх згодою в заліково-екзаменаційній відомості проставляється рейтинговий бал і відповідна оцінка за 4-х бальною шкалою.

9. За бажанням курсант може складати підсумковий залік (екзамен) з метою підвищення оцінки, отриманої за результатами модульних контролів. Складова залікового (екзаменаційного) контролю має бути не більше 40 балів.

 

11.3. Критерії оцінювання індивідуальної роботи

курсантів (студентів, слухачів)

бал вирішення практичних завдань
  Задача не вирішена або вирішена неправильно
  Задача вирішена частково, без аналізу ситуації, належної аргументації та посилання на відповідні положення нормативних актів, відповідні документи не складені
  Задача вирішена, але курсант не може пояснити сутність рішення, посилається на не чинні нормативні акти, документи складені але неправильно
  Задача вирішена, курсант пояснює рішення з допомогою викладача або групи, документи складені правильно
  Задача вирішена, курсант самостійно пояснює прийняте рішення, посилається на відповідні положення нормативних актів, документи складено правильно
  Задача вирішена, аналіз ситуації проведено правильно, курсант самостійно пояснює прийняте рішення, посилається на конкретні норми законодавства, документи складено правильно, вільно визначає правильне рішення при варіюванні завдання  
бал кількість правильно вирішених тестових завдань
  20 %
  30 %
  40%
  50%
  70%
  85%

 

12. Шкала оцінювання: національна та ECTS

Сума балів за всі види навчальної діяльності ОцінкаECTS Оцінка за національною шкалою
для екзамену, курсової роботи, практики для заліку
90-100 А Відмінно     зараховано
83-89 В добре
75-82 С
68-74 D задовільно
60-67 Е
35-59 FX незадовільно з можливістю повторного складання не зараховано з можливістю повторного складання
0-34 F незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни не зараховано з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

13. Питання для підготовки до підсумкового контролю

1. Виникнення діловодства.

2. Складання документів за часів Київської Русі.

3. Актове діловодство.

4. Діловодство в Запорозькій Січі.

5. Наказове діловодство.

6. Колезьке діловодство.

7. Виконавче діловодство.

8. Радянське діловодство.

9. Сучасне діловодство в Україні.

10. Законодавче регулювання діловодства.

11. Нормативно-методичне регулювання діловодства.

12. Основні поняття діловодства.

13. Призначення та класифікація документів.

14. Організація діловодства в установах.

15. Поняття про формуляр-зразок та реквізити документів.

16. Датування та індексація документів.

17. Адресування та оформлення тексту документа.

18. Погодження та засвідчення документів.

19. Проставлення позначок на документах.

20. Організаційні форми роботи з документами.

21. Завдання і функції служби діловодства. Функції структурних підрозділів служби діловодства.

22. Нормативна регламентація служби діловодства.

23. Приймання, опрацювання і розподіл документів, що надходять.

24. Правила опрацювання вихідних документів.

25. Загальні правила реєстрації документів.

26. Значення і види контролю документів. Форми контролю.

27. Розпізнавання істинних і підроблених документів.

28. Складання номенклатури справ.

29. Правила формування справ.

30. Оформлення справ.

31. Складання описів справ.

32. Правила передачі справ на зберігання.

33. Архівне зберігання документів.

34. Використання архівних документів.

35. Видача документів з архіву.

36. Систематизація документів в архіві в електронній формі.

37. Забезпечення зберігання документів в електронній формі.


14. Інформаційне та методичне забезпечення.

Рекомендована література

1. Основні нормативні акти:

 

1. Конституція України.

2. Закон України "Про засади державної мовної політики" від 03.07.2012.

3. Закон України "Про державну таємницю". – К.: Парламент. вид-во, 2010.

4. Закон України "Про нотаріат". – К.: Парламент. вид-во, 2010.

5. Закон України "Про національний фонд і архівні установи". – К.: Парламент. вид-во, 2009.

6. Закон України "Про звернення громадян". – К.: Парламент. вид-во, 2009.

7. Закон України "Про захист інформації в автоматизованих системах". – К.: Парламент. вид-во, 2008.

8. Закон України "Про інформацію". – К.: Парламент. вид-во, 2002.

9. Кодекс України про адміністративні правопорушення. – К.: Парламент. вид-во, 2010.

10. Кримінальний кодекс України. – К.: Парламент. вид-во, 2010.

11. Кримінально-процесуальний кодекс України. – К.: Парламент. вид-во, 2010.

12. Постанова Кабінету Міністрів України від 02.10.2003 № 1561-12 "Про порядок організації та забезпечення режиму секретності в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях".

13. Типова інструкція з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді Міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади, затверджена постановою КМУ від 30.11.2011 №1242.

14. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.10.2003 № 625-р "Про заходи щодо вдосконалення системи охорони державної таємниці".







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 515. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Приготовление дезинфицирующего рабочего раствора хлорамина Задача: рассчитать необходимое количество порошка хлорамина для приготовления 5-ти литров 3% раствора...

Дезинфекция предметов ухода, инструментов однократного и многократного использования   Дезинфекция изделий медицинского назначения проводится с целью уничтожения патогенных и условно-патогенных микроорганизмов - вирусов (в т...

Машины и механизмы для нарезки овощей В зависимости от назначения овощерезательные машины подразделяются на две группы: машины для нарезки сырых и вареных овощей...

Кран машиниста усл. № 394 – назначение и устройство Кран машиниста условный номер 394 предназначен для управления тормозами поезда...

Приложение Г: Особенности заполнение справки формы ву-45   После выполнения полного опробования тормозов, а так же после сокращенного, если предварительно на станции было произведено полное опробование тормозов состава от стационарной установки с автоматической регистрацией параметров или без...

Измерение следующих дефектов: ползун, выщербина, неравномерный прокат, равномерный прокат, кольцевая выработка, откол обода колеса, тонкий гребень, протёртость средней части оси Величину проката определяют с помощью вертикального движка 2 сухаря 3 шаблона 1 по кругу катания...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия