Студопедия — Номер порту призначення
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Номер порту призначення






Це поле ідентифікує порт одержувача і вимагається. Подібний до початкового номера порту, якщо клієнт - вузол призначення потім номер порту ймовірно буде ефемерним номером порту і якщо вузол призначення - сервер потім номер порту ймовірно буде відомим номером порту.[2] Перші 64 біта (8 байт) датаграми є UDP - заголовком, іншими бітами — ці повідомлення: Довжина

Поле, яке конкретизує довжину у байтах повної datagram: заголовок і дані. Мінімальна довжина становить 8 байтів відколи це довжина заголовка. Розмір поля встановлює, що теоретичні обмежують 65,535 байтів(8 байтового заголовка 65,527 байтів даних) для datagram UDP. Практичні обмежують, бо довжина даних, яку накладає основний IPv4 протокол, становить 65,507 байтів(65,535 − 8 байтовий UDP заголовок − 20 заголовок байтовий IP).[2]

У IPv6 Jumbograms можливо мати UDP пакети розміру, більшого, ніж 65,535 байтів.[5] Це дозволяє значення максимальної довжини 4,294,967,295 байтів(2^32 - 1) з 8 байтами, що представляють заголовок і 4,294,967,287 байти для даних.

Контрольна сума Поле контрольної суми використане для error-checking заголовка і даних. Якщо ніякої контрольної суми не генерує посилач, поле користується цілком-нулями значення.[6] Це поле не необов'язкове для IPv6.[7]

Порівняння UDP і TCP [ред.]

Основна стаття: Протокол Елементу управління Передачі Транспортного Рівня

· - орієнтований на з'єднання протокол, який означає, що це вимагає, щоб процедура встановлення зв'язку встановила наскрізні зв'язки. Як тільки підключення встановлене призначені для користувача дані, можливо, посилається bi-directionally над підключенням.

· Надійний - TCP управляє підтвердженням повідомлення, повторною передачею і таймаутом. Множник намагається доставити повідомлення зроблені. Якщо це заблукало уздовж шляху, сервер повторно запросить частину втрати. У TCP, там є або немає відсутніх даних, або, у разі множинних таймаутів, підключення пропущене.

· Замовлено - якщо два повідомлення посилаються над підключенням один за іншим, перше повідомлення досягне одержуючого застосування спочатку. Коли сегменти даних прибувають в неправильне замовлення, TCP буферизує out-of-order дані до усі дані не можуть бути належним чином повторно замовлені і доставлені застосуванню.

· Важкоатлет - TCP вимагає, щоб три пакети встановили підключення сокета, перед тим, як будь-які призначені для користувача дані зможуть бути послані. TCP обробляє надійність і елемент управління перевантаження.

· Витікаючи - Дані вичитаний як байтовий потік, ніякі розрізняючі вказівки не передаються межам сигнального повідомлення(сегмент).

UDP - те, що простіше послати-базував connectionless протокол. Connectionless протоколи не встановлюють віддане наскрізне підключення. Комунікації досягає передача інформації в одному напрямі від джерела до адресата без підтвердження готовності або стану одержувача. Проте, одна первинна вигода від UDP над TCP - застосування, щоб виразити над протоколом(VoIP) міжмережевої взаємодії, де б будь-яка процедура встановлення зв'язку перешкоджала ясній голосовій комунікації. Це передбачається в VoIP UDP, що кінцеві користувачі забезпечують будь-яке необхідне реальне підтвердження часу що повідомлення було отримане.

· Ненадійний - Коли повідомлення послане, це не може бути відоме, якщо це досягне його адресата; він зміг заблукати уздовж шляху. Немає ніякого концепту підтвердження, повторної передачі або таймауту.

· Не замовляється - Якщо два повідомлення відправлені тому ж одержувачеві, замовлення, в якому вони прибувають, не може бути передбачений.

· Легка вага - немає ніякого впорядкування повідомлень, ніяких гончих підключень, і т.п. Це - маленький транспортний рівень, що проектується на довершення IP.

· Datagrams - Пакети посилаються індивідуально і є був відмічений для цілісності, тільки якщо вони прибувають. Пакети мають певні межі, які шануються, означаючи, що операція читання даних в сокеті одержувача приводитиме повне повідомлення, оскільки це було спочатку послане.

· Немає елементу управління перевантаження - UDP безпосередньо не уникає перевантаження, і можливо для високих застосувань пропускної спроможності запустити колапс перевантаження, якби тільки вони здійснювали елемент управління перевантаження зважений в прикладному рівні.

UDP [ред.]

Біти 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

0-31 Порт посилача(Source port) Порт одержувача(Destination port)

32-63 Довжина датаграми(Length) Контрольна сума(Checksum) 64 -… Дані(Data)

Значення поля «довжина датаграми» вказує на довжину усього UDP - повідомлення, тобто включаючи і UDP - заголовок. Вимірюється в октетах(байтах).

Максимальна довжина даних Для обчислення максимальної довжини даних в UDP - повідомленні при передачі в IP мережах необхідно врахувати, що UDP- повідомлення у свою чергу є вмістом області даних IP- повідомлення. Максимальна довжина IP- повідомлення(з урахуванням заголовка) дорівнює 65535 октетів. Тому максимальна довжина UDP - повідомлення(за вирахуванням мінімального IP- заголовка) дорівнює 65535 − 20 = 65515 октетів. Довжина заголовка UDP - повідомлення дорівнює 8 октетам, отже, максимальна довжина даних в UDP - повідомленні дорівнює 65515 − 8 = 65507 октетів. На практиці нераціонально використати максимальну величину IP пакету, оскільки такий розмір перевищує MTU основних протоколів канального рівня, і отже вимагає фрагментації IP пакету, тому зазвичай використовується розмір, співвіднесений з MTU використовуваного канального протоколу.

Октети IP- повідомлення 65535 20 Мінімальний IP- заголовок 65515 Цих IP- повідомлень: UDP - повідомлення 8 UDP - заголовок 65507 Дані

Псевдозаголовок При обчисленні контрольної суми до UDP - датаграмі додається спеціальний псевдо-заголовок з даними про одержувача і посилача наступного формату: Біти 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

0-31 IP- адреса посилача(Source address)

32-63 IP- адреса одержувача(Destination address)

64-95 0 0 0 0 0 0 0 0 Протокол(Protocol) Довжина UDP - датаграми(UDP length) Полі «протокол» містить в собі значення 17(00010001 в двійковому виді, 11 — в шістнадцятиричному) — ідентифікатор UDP- протоколу. Полі «довжина UDP-датаграми» містить в собі довжину UDP -повідомлення без псевдозаголовка в октетах, тобто збігається з однойменним полем в UDP-заголовку. Псевдозаголовок по мережі не передається, для перевірки контрольної суми відновлюється на хості призначення використовуючи дані з IP — і

Розрахунок контрольної суми Перед розрахунком контрольної суми UDP- повідомлення доповнюється у кінці нульовими бітами до довжини, кратної 16 бітам (псевдозаголовок і додаткові нульові біти не вирушають разом з повідомленням). Полі контрольної суми в UDP- заголовку під час розрахунку контрольної суми повідомлення, що відправляється, приймається нульовим. Для розрахунку контрольної суми псевдозаголовок і UDP- повідомлення розбивається на слова(1 слово = 2 байти(октету) = 16 біт). Потім розраховується порозрядне доповнення до одиниці суми усіх слів з порозрядним доповненням. Результат записується у відповідне поле в UDP- заголовку. Нульове значення контрольної суми зарезервоване, і означає що датаграма не має контрольної суми. У разі, якщо вичислена контрольна сума вийшла рівною нулю, поле заповнюють двійковими одиницями.

При отриманні повідомлення одержувач рахує контрольну суму наново(вже враховуючи поле контрольної суми), і, якщо в результаті вийде двійкове число з шістнадцяти одиниць - сума вірна.

Приклад розрахунку контрольної суми Для прикладу розрахуємо контрольну суму декількох 16-бітових слів: 0x398a, 0xf802, 0x14b2, 0xc281. Знаходимо їх суму з порозрядним доповненням. 0x398a 0xf802 = 0x1318c → 0x318d 0x318d 0x14b2 = 0x0463f → 0x463f 0x463f 0xc281 = 0x108c0 → 0x08c1

Тепер знаходимо порозрядне доповнення до одиниці отриманого результату: 0x08c1 = 0000 1000 1100 0001 → 1111 0111 0011 1110 = 0xf73e або, інакше — 0xffff − 0x08c1 = 0xf73e. Це і є шукана контрольна сума.

Поля Якщо задіяний порт посилача, то він вказує порт процесу, що посилає датаграму. Можна прийняти, що це той порт, на який за відсутності якої-небудь іншої інформації слід адресувати датаграму у відповідь. Якщо це поле не задіяне, то в нього слід записати нуль. Порт одержувача має сенс тільки в контексті конкретної Internet адреси одержувача. Довжина — довжина в октетах цієї датаграми, включаючи як заголовок, так і дані(це означає, що мінімальне значення поля довжини рівне восьми). Інтерфейс протоколу IP Модуль протоколу UDP повинен мати можливість витягати з Internet заголовка датаграми Internet адреси посилача і одержувача, а також тип протоколу. Один з можливих інтерфейсів UDP/IP міг би повертати у відповідь на команду отримання повну Internet датаграму, включаючи Internet заголовок цілком. Такий інтерфейс міг би також дозволити протоколу UDP передавати протоколу IP для посилки деяку готову Internet датаграму разом із заголовком.

16. Ай-Пі адреса, IP-адреса (Internet Protocol address) — це ідентифікатор (унікальний числовий номер) мережевого рівня, що використовується для адресації комп'ютерів чи пристроїв у мережах, що побудовані з використанням протоколу TCP/IP (наприкладІнтернет).

IP-адреса складається з чотирьох 8-бітних чисел, які називають октетами. Прикладом IP-адреси може бути адреса 192.168.0.31.

Процес перетворення доменного імені у IP-адресі виконується DNS-сервером.

Зміст [сховати] · 1 Статичні та динамічні IP-адреси · 2 Класифікація IP адрес · 3 Структура · 4 Типи адресації · 5 Порівняння типів адресації · 6 Особливі IP-адреси · 7 Інструменти · 8 Див. також · 9 Посилання

Статичні та динамічні IP-адреси [ред.]

IP-адресу називають статичною (постійною, незмінною), якщо вона призначається користувачем у налаштуваннях пристрою, або якщо призначається автоматично при підключенні пристрою до мережі і не може бути присвоєна іншому пристрою.

IP-адресу називають динамічною (непостійною, змінною), якщо вона призначається автоматично при підключенні пристрою до мережі і використовується протягом обмеженого проміжку часу, зазначеного в сервісі, що призначав IP-адресу (DHCP).

Класифікація IP адрес [ред.]

Структура IP-адрес різних класів

В залежності від розмірів мережі кількість адрес може бути більшою або меншою. Для різних потреб існує кілька класів мереж, від яких залежить максимальна кількість адрес для хостів.







Дата добавления: 2015-10-15; просмотров: 760. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Основные симптомы при заболеваниях органов кровообращения При болезнях органов кровообращения больные могут предъявлять различные жалобы: боли в области сердца и за грудиной, одышка, сердцебиение, перебои в сердце, удушье, отеки, цианоз головная боль, увеличение печени, слабость...

Вопрос 1. Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации Коллективные средства защиты: вентиляция, освещение, защита от шума и вибрации К коллективным средствам защиты относятся: вентиляция, отопление, освещение, защита от шума и вибрации...

Задержки и неисправности пистолета Макарова 1.Что может произойти при стрельбе из пистолета, если загрязнятся пазы на рамке...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Демографияда "Демографиялық жарылыс" дегеніміз не? Демография (грекше демос — халық) — халықтың құрылымын...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.007 сек.) русская версия | украинская версия