Студопедия — Міста центрального підпорядкування 6 страница
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Міста центрального підпорядкування 6 страница






У Кералі і Гоа знаходяться центри аюрведичній медицини, де можна поправити і зміцнити здоров'я. Аюрведичні лікування відрізняється від прийнятих в Європі методів лікування різних захворювань, а також у сприйнятті людського організму, що дозволяє при використанні Аюрведичний масаж із спеціальними маслами, оздоровчого курсу, йоги й медитації чудово відновити тіло, розум і душу.

Аюрведа підходить до здоров'я з позицій цілісності в взаємопов'язаності всього в організмі людину. Це народна медицина, що лікує, на відміну від традиційної західної не симптоми, а першопричину хвороби. В якості ліків використовуються тільки природні трави, соки і речовини. Аюрведичний масаж, живильні ванни, маски діють омолажівающе і общеукрепляюще.

На півночі Індії, на 2000-метровій висоті сховався у вічній красі Гімалаїв курорт Ананда СПА. Розташований він над долиною священної для індусів річки Ганг і містом Рішікеш, столицею стародавніх учень і знання йоги, аюрведи і медитацій. Ананда - найкращий центр СПА, краси і здоров'я у всій Південній Азії.

Глава 7. Туристські формальності

 

69. Офіційна назва - Ісламська Республіка Пакистан - Jamhuriyat Islami Pakistan;Islamic Republic of Pakistan, англ.

Географічне розташування - на півдні Азії, на півночі півострова Індостан. На заході межує з Іраном, на північному заході - з Афганістаном, на північному сході і сході - з Індією, на півдні омивається Аравійським морем.

Найвища точка Пакистану знаходиться в горах Каракорум - гора К2 (Годвін-Остен) (8611 м). Це друга вершина в світі після Евересту.

Територія - 803,9 тис. кв. км.

Населення - 163,760 млн. осіб (2009 р.), щорічний приріст оцінюється в 2,8%.

Столиця - Ісламабад - з передмістями - 856,235 тис. осіб. Це порівняно молоде місто (до 1959 року столицею було місто Карачі), планувальне рішення якого розроблялося відомим грецьким архітектором А. Доксиадісом. Ісламабад поєднує риси як сучасного європейського міста, так і елементи традиційної пакистанської архітектури.

Адміністративний поділ - 4 провінції: Пенжаб, Сінд, Хайбер-Пахтунхва (кол. Південно-Західна прикордонна провінція (ПЗПП) і Белуджистан, які поділяються на області; федеральна столична територія Ісламабад та Територія племен федерального управління(ТПФУ) .

Великі міста: Лахор, Равалпінді, Хайдарабад, Карачі, Пешавар. У містах Пакистану проживає близько 30% населення. Всі вони, як правило, мають окремі спільні риси. Є традиційне "східне" місто, що виникло багато століть тому і оточене стіною з ворітьми. Дуже вузькі вулиці, зазвичай без тротуарів, заповнені пішоходами, велосипедистами, возами. Життя концентрується навколо запорошеного базару, обліпленого незліченними дрібними крамничками. Центральні, сильно переущільнені квартали поєднують житлові, адміністративні, культурні, ділові та інші функції. Поза міськими стінами у великих містах в колоніальний період виникли кантонменти - квартали з казармами військових частин, під захистом яких розміщувалася англійська колоніальна адміністрація, а також будівлі великих європейських торговедьних фірм. Пізніше в кантонментах поселилася місцева знать.

Офіційна мова - урду; англійська використовується як офіційна. (60% населення розмовляє мовою панджабі, 16% - пушту, 12% - сіндхі).

Грошова одиниця - пакистанська рупія = 100 пайсів.

Клімат країни

 

Пакистан перебуває в помірній субтропічній кліматичній зоні, клімат, в основному, напівпосушливий, але на півдні країни він таки посушливий. Його особливості характеризуються спекотним літом і прохолодною або холодною зимою, та значними коливання між крайнощами температури в конкретному районі. Ці узагальнення не повинні, приховувати явні відмінності, що існують між конкретних регіонами країни,оскільки, у прибережній зоні уздовж Аравійського моря, як правило, кліматичні умови - помірні та теплі, а замерзші засніжені хребти Каракоруму та інших гір на Крайній Півночі Пакистану вирізняються холодним кліматом круглий рік, тому й вони доступні тільки для альпіністів світового рівня лише на кілька тижнів в травні і червні щороку.

Пакистан має чотири сезонні пори року: прохолодна і суха зима триває з грудня по лютий; гаряча і суха весна триває з березня по травень; літо дощове, оскільки, південно-західний мусон триває з червня по вересень; а восени період мусонів відступає у жовтні та листопаді. Початок і тривалість пір року, також різниться в залежності від місця розташування території (північ чи південь країни).

У низинах, середня температура самого холодного місяця січня між 12 °C і 16 °C на півдні змінюються лише вздовж узбережжя, а середньомісячна температура взимку становить до 20 °C. У літні місяці з травня по вересень (за винятком територій на більших висотах) на всій території країни нестерпно спекотно. Середня температура, як правило, близько 30 °C, а в деяких місцях можна зафіксувати навіть граничну температуру в 50 °C. Розподіл опадів вкрай нерівномірний, в загальному, вони знижуються з півночі на південь. Достатню кількість опадів отримує тільки передгір'я Гімалаїв і крайня північ Пенджабу, де їх кількість складає 1000 мм на рік. Лахор же отримує лише близько 500 мм, а в південних штатах Пенджаб і Сінд, менше ніж 200 мм на рік. Дощі випадають майже виключно під час короткого південно-західного мусону у липні і серпні, а в іншу пори року сухо.

Екстремальна сухість переважає в Белуджистані, у західних гірських районах кількість опадів навіть не доходить до 100 мм на рік. Взимку часті морози, а середня температура січня лише 10 °C. Зате влітку, тут притаманні такі ж кліматичні умови, як на рівнині Інду. Лише у висотних районах, Белуджистану спостерігається температура набагато помірніша від рівнинних територій, зрештою, й вологий тут становить від 200 до 300 мм опадів на рік. Белуджістан отримує більшу частину своїх не частих опадів в зимовий період, а в літній мусон тут випадають лише залишки від південно-західного мусону, тоді як його західні райони, захищені горами, взагалі, без дощу цієї пори року.

Високогірні долини на крайній півночі Пакистану мають зовсім відмінні, від всієї країни, кліматичні умови. Температури в діапазоні мінус не рідкісні взимку протягом всього дня. Хоча літо тепле й помірне, але такої спеки, як на долині Інду не спостерігалося. Річна кількість опадів характерна для північних Гімалаїв, становить 1500 мм на рік і змінюється в меншу сторону з півночі на захід цих місцин.

[ред.] Геологія, грунти й корисні копалини країни

Детальніше: Геологія Пакистану

Детальніше: Корисні копалини Пакистану

Пакистан в своїй геологічній будові перекриває як індійську та євразійські тектонічні плити. Де його провінції Сінд і Пенджаб лежать на північно-західній частині Індійської платформи, а Белуджистан і більша частина Північно-Західної прикордонної провінції знаходяться в межах Євразійської плити. Північні райони і провінція Азад Кашмір лежать в основному в Центральній Азії по краю Індійської плити і тому схильні до проявів руйнівних землетрусів, спричинених стиканням двох тектонічних плит.

 

більшість території Пакистану охоплює північно-західну околицю Індійської (Індостанської) платформи та частину Середземноморського складчастого поясу. На платформі лежить східна низовинна частина країни (рівнина Інду), перекрита антропогеновими відкладами. Породи осадового чохла — палеозой, мезозой і палеоген — розкриваються тільки у Соляному хребті.

До складчастого поясу належать гірські системи західної і півної частини країни — Іранське нагір'я, Гіндукуш, Гімалаї. В західній частині — Белуджистані, що являє частину Альпійської геосинклінальної області, виділяють декілька зон зі сходу на захід: міогеосиклінальна (карбонатні відклади крейди та палеогену), евгеосинклінальна (тріас — юрські вапняки та гіпсові породи офіолітової серії крейди), зона палеоген-міоценовогофлішу та зона вулканітів і гранітоїдів крейди та палеогену. Складчаста область півніічної частини країни складена гнейсами, кристалічними сланцями і гранітами докембрію. Вздовж її північно-західного краю простягається зона флішоїдних та вулканогенних відкладів палеозою і мезозою з інтрузіями гранітів. Складчаста область обрамлена прогинами, виповненими неогеновими моласами.

Найважливіші родовища корисних копалин пов'язані з осадовими комплексами околиць платформи і складчастої області. Пакистан має розвідані запаси різних корисних копалин: нафти, вугілля, природного газу, бокситів, бариту, золота, міді, залізних руд, флюориту, марганцю, стибію, поліметалічних руд, целестину, сірки, кам’яної солі, гіпсу, магнезиту, вапняків,глин та інших копалин (в меншій мірі).

В Пакистані широко представлене ґрунтове різноманіття. На Індській рівнині широко поширені родючі алювіальні ґрунти в річкових долинах і напівпустельні сіроземи на межиріччях. У гірських районах послідовно знизу вгору змінюються каштанові, бурі лісові, субальпiйські таальпійські гірські лукові і лучно-степові ґрунти. У міжгірських пониженнях Белуджистану поширені піщані пустельні ґрунти і солончаки, на півдні Сінда - солончаки, а в межах пустелі Тар - безплідні піски.

[ред.] Гідрологія країни

Основною особливістю гідрології країни є річка Інд, головна артерія всієї території Пакистану. Назва Інд походить від «Сіндхі» - санскритського слова, що означало ще й «океан» (з якого також похідними йдуть Сінд, індус та Індія). Інд є однієї з світових великих річок, бере початок у південно-західному Тибеті лише близько 160 км на захід від його притоки Сатледжу бере свій початок ріка Брахмапутра. Площа водозбору річки Інд складає майже 1 мільйон квадратних кілометрів, а всі великі річки Пакистану - Кабул (Kabul), Джгелюм (Jhelum), Ченаб (Chenab),Раві (Ravi)і Сатледж (Sutlej) - впадають в нього. Завдяки такому обширному басейну річки, сформувалися родючі рівнини наповнені мулом який несе в своїх водах річка Інд. Саме тому, ця область була заселена сільськогосподарськими цивілізаціями, принаймні 5000 років тому.

Верхній басейн річки Інд включає провінцію Пенджаб, в нижній басейн річки Інд починається умовно на річці Панджнад (Panjnad) (злиття східних приток Інду) і простягається на південь до узбережжя. У Пенджабі (що означає в народі «земля на п'яти водах») течуть Інд, Джгелюм, Ченаб, Раві і Сатледж, але остання, в основному протікає на індійській стороні кордону. У південній частині провінції Пенджаб, британці спробували використати водні ресурси для зрошення ще в колоніальний період, тому вони втілили проект, який згодом дістав назву Канал Колоній (Canal Colonies). Іригаційні проекти, сприяли виникненню інтенсивного господарювання, незважаючи на посушливі умови, і призвело до важливих соціальних і політичних перетворень в країні.

Пакистан має дві великі греблі: гребля Тарбела (Tarbela Dam) на річці Інд, недалеко від ранніх буддійських поселень Таксіла і гребля Манґла (Mangla) на річищі Джгелюм в Пенджабі, поблизу кордону з Азад Кашмір побудована в рамках проекту (Indus Basin Project) по впорядкуванню використання басейну річки Інд[5] [6]. Васак дамба (Warsak) побудована на річці Кабул поблизу Пешавара набагато менша. Ці дамби, разом з серією каналів і гребель побудованих ще британськими колонізаторами і розширеними уже після здобуття Незалежності, мають життєво важливе значення для національної економіки і відіграють важливу роль в успокоєнню та нормалізації водних ресурсів в повеневий період (приміром, внаслідок повені 1992 року, було спустошено значні площі в північній гірській місцевості і рівнини Пенджабу, чого в 21 столітті вже не зустрічається).

Пакистан - багатонаціональна держава, населення якої розмовляє більше ніж 20 мовами. У країні проживають пенджабці, сіндхи, пуштуни, белуджі, брагуї, кхо (читральці), кохістанці та інші. Окрему етнонаціональну групу представляють мохаджири - мусульмани-переселенці з Індії та їхні нащадки.
Пенджабці - найчисленніший народ Пакистану. Серед них виділяють етнографічні групи, які розмовляють на західнопенджабських діалектах - лахнда, або ленді, (мультани, джатки, тхали, аванкари, потхохари тощо - загалом близько 14 млн. осіб). Пенджабці заселяють верхню і середню частини рівнини Інду.
Райони нижньої течії Інду заселені сіндхами (близько 9,5 млн. осіб). У горах, прикордонних з Афганістаном, мешкають пуштуни (близько 10 млн. осіб). На крайньому заході країни мешкають белуджі (близько 1,7 млн. осіб). У центральній частині провінції Белуджистан розселені брагуї (близько 0,4 млн. осіб).
Пуштуни, белуджі і брагуї проживають також у сусідніх районах Афганістану та Ірану; зберігають залишки родово-племінного розподілу, частина їх веде напівкочовий спосіб життя.
На крайньому заході - гірські народи: кхо (або читральці; понад 100 тис. осіб) і кохістанці (близько 100 тис. осіб). У містах багато вихідців з Індії (гуджаратці, раджастханці та інш.- близько 1,5 млн. осіб). У містах мешкає також близько 25 тис. персів і 10 тис. парсів.


Чисельність біженців з Афганістану становить від 2 до 5 млн. осіб. Мусульмани становлять 97% населення (близько 2/3 - суніти і 1/3 - шиїти). Релігійні меншини - християни, індуси, сікхи, буддисти, парси тощо.
Середня тривалість життя - 62 роки.
Сільське населення - понад 70%. Середній рівень писемості - близько 40% (чоловіки - 55, жінки - 25).
Понад чверть населення проживає в містах; найбільші з них - Карачі (близько 10 млн. осіб), Лахор (понад 4 млн. осіб), Фейсалабад (1,5 млн. осіб), Равалпінді (1,1 млн. осіб), Хайдарабад (1,1 млн. осіб), Мултан (1,0 млн. осіб).
Численність населення країни змінювалася у зв'язку з міграцією населення між Індією і Пакистаном після розділу в 1947 р., а також обміном населенням між Пакистаном і Народною Республікою Бангладеш. Із загальної кількості економічно активного населення 18,5 млн. людей (за даними ООН) - 70,5% зайняті в сільському господарстві.
Населення розміщується по країні дуже нерівномірно. Висока густина характерна для районів зрошуваного землеробства в долині Інду та її приток. Гірські і напівпустельні райони заселені мало. При середній густині 81 людина на 1 км2 у Пенджабі - 205, а в Белуджистані - всього 7 осіб.

 

70. Малайзія - унікальна країна, де є сусідами, гармонійно доповнюючи один одного, стародавня культура і високий рівень життя. Сучасні міста зовсім не заважають дикій природі з її дивовижною флорою і фауною. Береги радують чистими пляжами і прозорою морською водою, готелі - чудовим сервісом, а місцеві визначні пам'ятки вже готові відкрити всім бажаючим таємниці і звичаї стародавніх народів.

Малайзія вражає своїм спокоєм, доброзичливістю місцевих жителів та комфортними умовами для відпочинку. М'який клімат і завжди гарна погода дозволяють приїжджати сюди в будь-який час року. Тут можна повністю розслабитися і побути собою. Тут немає забобонів і нетерпимості, тільки море, тільки сонце, тільки найцікавіші події.

У Малайзії постійно проходять фестивалі і свята: у представників різних віросповідань - християн, буддистів, даосистів, індуїстів і послідовників племінних релігій - є свої приводи влаштувати урочистості. Крім того, існують свята, що не несуть на собі відбиток релігійності. Це щорічний Фестиваль квітів, що проходить в липні, вересневий Фестиваль Малайзії, День федеральних територій, що відзначається 1 лютого в Куала-Лумпурі та Лабуане, День незалежності, який припадає на 31 серпня і національний вихідний - День народження короля.

Відпочинок в Малайзії - це в першу чергу її курорти, де вас чекають чисте море, обширні пляжі, дивовижні своєю флорою і фауною коралові рифи. І, звичайно, в кожному місті є цілий ряд природних, культурних та архітектурних пам'яток.

Актуальність:на сьогоднішній день туризм став явищем, що увійшло у повсякденне життя майже третини населення планети, тому дослідження туристичного потенціалу кожної країни є вкрай важливим й актуальним.

Об'єктом дослідження є туристичний потенціал Малайзії

Предметом дослідження туристично-країнознавчі ресурси даної країни

Мета:дослідити туристично-країнознавчий потенціал Малайзії

Завдання:

дати загальну характеристику країни

визначити ресурси оздоровчо-лікувального туризму

охарактеризувати ресурси пізнавально-екскурсійного туризму

виявити основні формальності при в'їзді-виїзді іноземних туристів

Розділ 1

 

1.1 Загальні відомості

Географічне положення. Держава Малайзія географічно складається з двох частин, розділених Південно-Китайським морем: Західної Малайзії (Малайї) на півдні півострова Малакка і Східної Малайзії (Саравак і Сабах) - на півночі і північному-заході острова Калімантан (Борнео) в Малайському архіпелазі.

Півострів Маллака адміністративно роздільний на штати, які умовно можна розділити на південні (Мелака, Джохор), північні (Кедах, Перліс і Перак і острів Пенанг), центральні (Селангор, і Негері Сембілан) і східні штати (Келантан, Паханг і Теренггану).

Загальна площа країни 342 тис. кв. км. Здавна Малайзія вважалася місцем перетину торговельних інтересів Європи і Азії, і придбала репутацію ділового центру. Кожен з 13 штатів має власний колоритом і "обличчям".

На заході півострів омивається Андаманським морем і протокою Малакка, на сході Південно-Китайським морем.

Площа - 330 400 км2

Населення - 21,3 млн. чоловік: малайці (53%), китайці (30%), індійці (7%) та інші. У країні проживає більше 60 різних етнічних груп. Всі ці та інші народності живуть в мирі і дружбі

Столиця. Куала-Лумпур

Адміністративний розподіл. Малайзія - федерація в складі 13 штатів і федеральних територій

Куала-Лумпур і Лабуан.

Мова. Офіційна мова - малайська, для письма використовується латинка. Практично всюди розмовляють англійською.

Релігія. Офіціальна релігія країни - іслам. Разом з тим, поширеними є буддизм, індуїзм, християнство. Двадцяти шести мільйонне населення країни - це своєрідна суміш малайців, корінних мешканців малакського півострова, китайців, і індусів, даяків та інших племен острова Борнео. Проте, проживаючи сотні років поруч, вони майже не змішуються, кожен з народів зберігає свою мову, традиції, релігію тощо.

Гроші. Офіційна грошова одиниця - малайський рингіт.1 дол=3,8 рин. Адміністративний поділ: 13 штатів та 3 Федеральні території.

Економіка. Малайзія країна, яка динамічно розвивається, одна з найбагатших країн даного регіону.

Клімат. Екваторіальний. Вологість - близько 80%, середньорічна температура близько 26 С. Найбільша кількість опадів в Східній Малайзії випадає з листопада по лютий. В Західній Малайзії - з травня по жовтень.

Автотранспорт. Шляхи в прекрасному стані. Рух лівосторонній. Таксі достатньо дешевий вид транспорту (ціну необхідно оговорювати завчасно).

Флора, фауна. Більш 60% країни займають джунглі. У Малайзії поширено близько 8000 різновидів

рослин, включаючи 2000 різновидів дерев, 800 різних видів орхідей і 200

видів пальм.

Фауна може похвастатися наявністю слонів, носорогів, тигрів, леопардів,

тапірів, ведмедів, орангутанів і гібонів. На території східної Малайзії

розташовано одне з найбільших поселень різних птахів у світі.

 

1.2 Ресурси оздоровчо-лікувального туризму

 

1.2.1 Курорти

Лангкаві - екзотичний архіпелаг з 99 тропічних островів, мирно лежить біля берегів штату Кедах, розташованого на північному заході Малайського півострова. Омивані спокійними бірюзовими водами Андаманського моря, острови покриті древніми лісами з різноманітною рослинністю і багатим тваринним світом. Лангкаві прекрасний вибір для тих, хто віддає перевагу для відпочинку не дуже людні, незіпсовані цивілізацією місця. Він має інфраструктуру і зручностями світового рівня: сучасним міжнародним аеропортом, здатним приймати великі пасажирські лайнери; прекрасними дорогами; побудованими за останнім словом причалами для яхт; готелями - від скромних закладів до шикарних лауреатів премій у галузі туризму; чудовими полями для гольфу і відмінним асортиментом розваг.

Лангкаві - острів легенд, який також називають островом "Коричневого орла". Лангкаві добре відомий своїми білосніжними пляжами, теплим морем і затишними бухтами, як ніби спеціально створеними для спокійного відпочинку.

Крім того, Лангкаві - справжній рай для справжніх шанувальників шопінгу - широкий асортимент, висока якість та низькі ціни. До ваших послуг: заняття водним спортом в кристально чистій воді, подорожі в джунглі і в рибальські села.

Гурмани також довго не зможуть забути всі вишукування національної кухні, спробувавши хоч раз соковиті екзотичні фрукти, чудову рибу і морепродукти. Тут відпочивала Королева Єлизавета друга, Маргарет Тетчер, Роберт Мугабе і Нельсон Мандела.

Визначні пам'ятки Лангкаві.

Куах (столиця Лангкаві) - головне місто острова Лангкаві з населенням 11 тисяч чоловік. Він знаходиться на південно-сході острова і відомий своїми лавками, що торгують сувенірами з черепашок і місцевого мармуру, а також магазинами безмитної торгівлі, розташованими на єдиній вулиці міста, що протягнулася уздовж узбережжя.

Акваріум Лангкаві. Відкритий у березні 1996 року, цей один з відомих акваріумів в Азії, перебуває в містечку Пантай Ченанг на Лангкаві. Тут представлено більше 5000 морських і річкових риб, а також безліч живих коралів.

Центр народних промислів (Craft Cultural Centre) розташований на північному узбережжі острова Лангкаві, недалеко від пляжу з чорним піском, приблизно в 30 хвилинах їзди від аеропорту і 45 хвилинах від Куах. Побудований на схилі пагорба з видом на море, цей центр пропонує широкий вибір малайзійських сувенірів, таких як витончений батік ручної роботи і майстерно викувані вироби зі срібла.

Датаран Ланг (Площа Орла). Саме її насамперед бачать ті, хто приїжджає на Лангкаві морем. Ця площа розташована біля причалу в Куах і приваблює перш за все величним статуєю коричневого орла з розпростертими крилами.

Площа чудово спланована, тут є заплави, мости, криті альтанки, ресторани і цегляні арки. Близькість до моря і м'який бриз роблять цю площу ідеальним місцем для неспішних прогулянок або тихого вечері прохолодним ввечері.

Крокодилової ферма розташована в містечку Телук дата в 30 км від Куах. Ферма, зареєстрування відповідно до Конвенції про міжнародну торгівлю тваринами, що знаходяться під охороною закону, займає площу 20 акрів і налічує більше тисячі крокодилів різних видів у природних умовах, зібраних з усього світу. Тут можна побачити цікаве вистава за участі крокодилових "зірок".

На північно-західному узбережжі півострова Малакка знаходиться мальовничий острів Пенанг або "Перлина Сходу", як його називають до цих пір. Цей малайзійський острів зберігає відбиток свого колоніального минулого, символом якого є заснована англійцями столиця Джорджтаун.

Тут можна не лише цікаво і різноманітно відпочити, але і покататися на велорикшах, познайомитися з історією Малайзії, тому що історія острова налічує кілька століть. Пенанг був відкритий в 1786 році англійцями і швидко перетворився в торговий місто, де вигадливо змішалися Схід і Захід, кров і традиції різних народів. Символом Пенанг можна назвати Пенангскій міст, що протягнувся на 13,5 км і з'єднує материкову і острівну частині штату. Пенангскій міст офіційно визнаний одним з найдовших в Азії і третім по протяжності мостом у світі.

Острів Пангкор. Для тих, кому набридла метушня цивілізації, краще відправитися на цей казковий острів. Головна визначна пам'ятка острова - це його білосніжні пляжі і смарагдова вода. Пангкор - це оазис незайманих джунглів, коралових рифів, смарагдових заток. Тут немає гучних розваг і дискотек, зате можна оглянути старовинний форт голландська, збудований в 1670 році, який використовувався як склад для олова і фортеця для захисту від піратів. Сьогодні лише каміння і залишки стін нагадують про його колишньої могутності.

Недалеко від острова Пангкор розташований невеликий острів Пангкор Лаут, який знаходиться в приватному володінні, але в'їзд сюди дозволено. Тут у мальовничому Смарагдовому затоці, що входить до числа ста кращих пляжів в світі, цей райський куточок вражає своєю красою. Можна лише захоплюватися пишнотою золотих пляжів, облямованих шепоче щось морському бризу кокосовими пальмами, буйством яскравих фарб тропічного заходу. Острів немов спеціально створений для тих, хто шукає повного усамітнення і спокою а рівень пропонованих послуг і першокласний сервіс здивує навіть самих вибагливих туристів.

З аеропорту Місцевих напрямків Куала Лумпур на Пангкор здійснюється по кілька рейсів щодня. Час польоту - 40 хвилин. Можливий переїзд на легковому автомобілі, час в дорозі близько 3.5 годин. Якщо переїзд наземний, то необхідно буде брати катер. На сам острів з Лумута - невеликого прибережного містечка ходить комфортабельний катер. Час у дорозі - 45 хвилин.

Штати Келантан (Kelantan), Тренгану (Terengganu) і Паханг (Pahang) утворюють регіон Східного узбережжя. Келантан і Тренгану з їх очевидною прихильністю минулого помітно відрізняються від інших штатів Малайського півострова.

Келантан прийнято називати колискою малайської культури, де присутні сліди сильного тайського впливу. В основі економічної діяльності місцевого населення лежать рибальство, сільське господарство і кустарна промисловістю Особливої слави Келантану принесли його реміснича продукція, тканини та вироби з срібла.

Теренгану в основному це рибальські села, піщані пляжі і незаймані коралові острови.

Ці краї - ідеал любителів пляжної життя, тому-то саме пляжі і складають його гордість. Найпрекраснішим з островів, що лежать біля берегів штату, вважаються Перхентіан. Місцеві пляжі відомі своїм невеликим ухилом і дрібними водами. І купальщики і любителі позагоряти відчувають себе тут чудово. У прибережних скелях зустрічаються печери, які можна обстежити на дозвіллі. Крім того, це місце незайманою флори і фауни. Шкірясті гігантські черепахи щорічно відвідують берега штату з травня по жовтень, вважаючи за краще околиці Рантау Абанг (Rantau Abang), щоб відкласти яйця. Деякі особини цих дивних тварин досягають 2,5 м в довжину і важать до 375 кг. Під час спостереження за черепахами слід дотримуватися певних правил, щоб їх не потурбувати. Для цього видовища найкраще підходять місячні ночі і час, коли приплив стоїть у своїй найвищій точці.

Приблизно в 50 км від Куала-Теренггану і Куала-Бесут знаходиться архіпелаг Реданг, що складається з 9 островів, а саме: власне Реданг, Пінанг, Лінг, Екор Тебу, Керангга Бесар, Керангга Хесіл, Паку Хесіл, Паку Бесар і Ліма. Води протягом 7 морських миль навколо цієї групи островів були оголошені морським парком в 1985 р.

Реданг оточують численні рифи з багаторічними плітообразнимі кораловими утвореннями дивної краси

Води навколо острова рясніють яскравими морськими мешканцями. На Реданг є, чим зайнятися, будь то морські купання, плавання з маскою, веслування на каное або походи в джунглі. Так як район оголошений заповідною зоною, збір коралів і морських тварин заборонено. Центр морського парку (Marine Park Center) - відмінне місце для сноркелінга і дайвінгу. На глибинах від 10 до 15м є сад твердих коралів з горбками поріти, покритих ялинковими хробаками. Недалеко від пристані на глибині 3-5 м є штучний риф з рясним рибної фауною (мурена, риба-топірець, бійцівські рибка, групер, кальмар). Праворуч від пристані лежить затонуле судно.

 

1.2.2 Гірські курорти

Фрейзерс Хілл (Fraser's Hill)

Цей чарівний шматочок мирної старозавітні сільської Англії прилаштувався на висоті 1524 м. Його відрізняє затишна, невибаглива атмосфера. Спадщина колоніальних часів, курорт отримав назву на честь англійського шукача пригод Луїса Джеймса Фрейзер. В кінці XIX ст. той джентльмен побудував собі хатину в тутешніх горах і почав бізнес, транспортуючи олов'яну руду на мулах. На рубежі століть він тихо зник, залишивши своє ім'я. Це прохолодне притулок від міського шуму відоме своїм вередливим полем для гольфу на 9 лунок, що належить клубу Фрейзерс Хілл (Fraser's Hill Golf Club). Воно розташоване в центрі містечка і відкрито для всіх. Під Фрейзерс Хілл можна оселитися в одному з чудових старовинних будівель або бунгало, скористатися послугами місцевого кінного клубу та дитячим майданчиком, відвідати міні-зоопарк і озеро. По навколишніх джунглях прокладено багато стежок, що знайомлять з представниками гірської флори і фауни. Ці місця популярні й у любителів спостерігати за птахами, які зафіксували в районі 260 видів пернатих, в тому числі рідкісних. Щоб піднятися на Фрейзерс Хілл, необхідно спочатку доїхати з Куала Лумпура до Куала Кубу Бару (Kuala Kubu Baru), а звідти до перевалу.8-кілометровий підйом по звивистій мальовничій дорозі завершиться на вершині. Фрейзерс Хілл з його прохолодним кліматом приваблює численних глядачів на щорічні Пташині змагання.

Кемерон Хайлендз (Cameron Highlands)

На висоту 1820 м, де розкинулося Камероново нагір'я, або Кемерон Хайлендз, можна дістатися з міста Тапах (Tapah) в штаті Перак. Нагір'я було відкрито в 1885 р. картографом Вільямом Кемероном. Той описав околиці як "прекрасне плато з пологими схилами в оточенні величних гір". Повиті туманом вершини і долини дійсно прекрасні. Спочатку сюди кинулися плантатори-чаєводи і ті, хто зробив стан внизу і тепер шукав прохолодне затишне місце, щоб відпочити від трудів. За ними почали прибувати китайські овочівники, і почалося стрімке освоєння тутешніх земель. Кемерон Хайлендз ділиться на три основні райони. Приблизно в 45 км від Тапаха розташований Рінглет (Ringlet), основний аграрний центр з великою кількістю плодових і овочевих господарств. Далі шосе веде в головне місто нагір'я Танах Рата (Tanah Rata), де розміщуються шале, котеджі, бунгало і ресторани для туристів. За 3 км від Танах Рата знаходиться Брінчанг (Brinchang) з готелем міжнародного класу і полем для гри в гольф на 18 лунок. У Брінчанге розбиті квіткові оранжереї, городи, фруктові сади і чайні плантації. Головні визначні пам'ятки цього краю включають полуничні ферми, терасові посадки фруктів і овочів, чайні плантації та рожеві сади. Тут найкраще купувати свіжі, дешеві фрукти та овочі. Деякі маршрути за місцевими джунглями виливаються в неспішну ледачу прогулянку, інші обертаються суворими гірськими експедиціями.







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 168. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Виды нарушений опорно-двигательного аппарата у детей В общеупотребительном значении нарушение опорно-двигательного аппарата (ОДА) идентифицируется с нарушениями двигательных функций и определенными органическими поражениями (дефектами)...

Особенности массовой коммуникации Развитие средств связи и информации привело к возникновению явления массовой коммуникации...

Тема: Изучение приспособленности организмов к среде обитания Цель:выяснить механизм образования приспособлений к среде обитания и их относительный характер, сделать вывод о том, что приспособленность – результат действия естественного отбора...

Случайной величины Плотностью распределения вероятностей непрерывной случайной величины Х называют функцию f(x) – первую производную от функции распределения F(x): Понятие плотность распределения вероятностей случайной величины Х для дискретной величины неприменима...

Схема рефлекторной дуги условного слюноотделительного рефлекса При неоднократном сочетании действия предупреждающего сигнала и безусловного пищевого раздражителя формируются...

Уравнение волны. Уравнение плоской гармонической волны. Волновое уравнение. Уравнение сферической волны Уравнением упругой волны называют функцию , которая определяет смещение любой частицы среды с координатами относительно своего положения равновесия в произвольный момент времени t...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия