Студопедия — Партерная гимнастика, как средство развития основных физических качеств детей дошкольного возраста на занятиях ритмики
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Партерная гимнастика, как средство развития основных физических качеств детей дошкольного возраста на занятиях ритмики

Колісник А.О., магістр; к. е. н., доц. Демчук Н.І.

Дніпропетровський державний аграрний університет

Найважливішим елементом кредитної політики банку є інструментарій, що використовується ним для задоволення потреб клієнтів у позикових коштах, виражений у видах, що видаються банком кредитів. Чим різноманітніше цей інструментарій, тим повніше можуть бути задоволені індивідуальні потреби клієнтів.

Водночас на вибір його банком впливають не тільки потреби клієнта, але і його особливості (насамперед - фінансова надійність), а також можливості й інтереси самого банку.

Особливості формування кредитного портфеля комерційного банку, його структура, пакет довгострокових і короткострокових позик, що надаватиметься банком своїм позичальникам, залежить від характеристики залучених ресурсів і строків користування ними. Підтримання цього співвідношення є основою фінансової стійкості банку і зберігання його ліквідності на належному рівні.

Характеристика видової структури кредитів у кредитному портфелі комерційного банку допомагає оцінити ліквідність банку на даний момент, оцінити ступінь ризикованості проведення кредитних операцій комерційним банком, виявити шляхи уникнення проблемних кредитів в кредитному портфелі.

„Золоте” банкiвське правило говорить, що розмiр i строки фiнансових вимог банка повиннi вiдповiдати розмiрам та строкам його зобов’язань. Кожній групi пасивiв повинен вiдповiдати свiй тип активiв за розмiрами i строками розмiщення. Так, пасиви, якими можна управляти, формують базу для цiльового, програмного кредитування, а поточнi пасиви є основою для операцiй на ринку "коротких грошей". Пiдтримання цього вiдношення мiж джерелами ресурсiв i їх розмiщенням є основою фiнансової стiйкостi банку.

Кожний комерційний банк ставить за мету забезпечити високу якість власного кредитного портфеля. Кредитний портфель — це сукупність кредитів, наданих банком на певну дату; він характеризує величину капіталу, вкладеного банком у кредитні операції. Постійний аналіз кредитного портфеля в системі управління банком дає змогу вибрати варіант раціонального розміщення ресурсів, напрями кредитної політики банку, знизити ризик за рахунок диверсифікації кредитних вкладень, прийняти рішення щодо доцільності надання позики клієнтам залежно від їх кредитоспроможності, галузевої належності, форм власності тощо. Результати аналізу дають змогу приймати рішення про зміну напрямів та методів кредитування.

Управління кредитним портфелем дає змогу балансувати та стримувати ризик усього портфеля, контролювати ризик, притаманний тим чи іншим ринкам, клієнтам, позиковим інструментам, кредитам та умовам діяльності. Управління кредитними ризиками вимагає систематичного кількісного та якісного аналізу кредитного портфеля та роботи з проблемними кредитами.

Аналіз кредитного портфеля потребує дослідження його структури в розрізі груп ризику, ступеня забезпеченості, галузевої структури, форм власності позичальників, а також вивчення динаміки кожної групи, сегментації кредитного портфеля.

Аналіз галузевої структури кредитів дає змогу визначити галузеву диверсифікацію кредитів порівняно з попередньою звітною датою. Галузева диверсифікація кредитних вкладень повинна сприяти розвитку пріоритетних галузей народного господарства.

Структурний аналіз проводиться для визначення надмірної концентрації кредитних операцій в одному сегменті, що підвищує ступінь кредитного ризику.

У структурі банківського балансу кредитний портфель розглядається як єдине ціле та складник активів банку, який характеризується показниками дохідності та відповідним рівнем ризику. Структура кредитного портфеля банку може вважатися задовільною в тому випадку, якщо питома вага кредитів без забезпечення, сумнівних для повернення, прострочених і пролонгованих складає не більш 50%.

Дохідність і ризик є основними параметрами управління кредитним портфелем банку. За співвідношенням цих показників визначається ефективність кредитної діяльності банку. Головна мета процесу управління кредитним портфелем банку полягає в забезпеченні максимальної дохідності за певного рівня ризику.

Внутрішньобанківський контроль за якістю кредитного портфеля і факторами ризику, є одним із найважливіших напрямків внутрішньобанківської роботи. Інакше кажучи, аналітичний внутрішньобанківський контроль необхідно розглядати як систему керівництва факторами ризиків, а також як інструмент прогнозування і здійснення ефективної грошово-кредитної політики банку.

Для попередження погіршення якості кредитного портфеля в процесі концентрації тих або інших видів кредитів, у тому числі в залежності від періодичності діяльності, банк повинний оперативно визначати ріст ризиків, і відкоригувати балансову вартість кредитів шляхом створення спеціальних резервів для покриття можливого збитку.

Для цього він розробляє основну стратегію кредитної політики, керуючись метою своєї діяльності, рівнем розвитку банківської установи, контрольованою часткою ринку кредитів, і визначає пріоритети при формуванні кредитного портфеля з точки зору генеральної мети: максимізації ефекту від кредитних вкладень при оптимізації витрат на його отримання.

Отже, важливими елементами ефективного управління кредитами комерційного банку є: ретельно розроблена кредитна політика,визначення пріоритетних напрямків кредитування, якісне управління портфелем, ефективний контроль за кредитами і добре підготовлений для цієї роботи персонал.

 

 

1.3 Методи регулювання кредитного ризику

Регулювання ризику є основним змістом роботи банку процесі кредитування суб'єктів господарювання і як обмежену частина управління кредитування у цілому. Серед основних методів управління кредитними ризиками слід назвати: поділ ризику; опосередкування ризику (ніж формою його поділу); прийняття забезпечення (під забезпеченням розуміється забезпечення як заставу, поручництва,грантии); перенесення ризику на підвищені відсоткові ставки за кредитами; формування резервних фондів для списання втрат з позик; створення моніторингу кредитного ризику.

Регулювання кредитного ризику складає всі етапи кредитування - від первинного розгляду кредитної заявки до погашення заборгованості.Структуризацию процесу кредитування визначає необхідність виконання постійного моніторингу кожного клієнта, моніторингу галузі, проведення аналізу та залучення гарантій, аналізу цілей отримання кредиту та джерел його гасіння, а як і робіт з отриманню компенсацій за ризик (реалізація застави, гарантій).

Насправді опосередкування погодження суми кредиту, його термінів, зазвичай, виходить з оцінці реальну вартість гаданого проекту з урахуванням витрат за формування необхідних резервів, які розраховуються з характеру проекту й термінів його здійснення.

Однією з способів регулювання кредитного ризику є підвищена відсоткову ставку. Зазвичай, здебільшого банки кредитують малі підприємства з вищої ставці, ніж великих і стабільних позичальників. Проте світовий досвід свідчить що таке управління ризиками малоефективно.

Важливим моментом регулювання кредитного ризику є можливість опосередкування й міжнародного поділу ризиків. Поділ ризиків означає розподіл тягаря мобілізації джерела фінансування між кількома інвесторами, зокрема й самого позичальника. Але така практика прийнятна лише великих позичальників. Це тим, що з кредитуванні малі суми операційні витрати на поділу ризиків і контролю засоинвесторами можуть перевищувати потенційну економію зниженні ризиків.

>Опосредование ризику, притаманне кредитування малих комерційним структурам, у тому, що ресурси направляються не самим позичальникам, а якимось проміжним міжнародних фінансових інституціях, безпосередньо орієнтованим потреби бізнесу і має відпрацьовані процедури. Як таких інституціональних одержувачів можуть виступати кредитні спілки підприємств, регіональні фонди підтримки малого підприємництва, лізингові компанії, які надають відповідний коло послуг суб'єктам малого підприємництва [26,с.289].

Запорука є поширеним способом забезпечення повернення кредиту. При заставному кредитуванні кредитор (заставоутримувач) проти неї у разі невиконання боржником цього зобов'язання отримати задоволення з допомогою закладеного майна.

>Резервирование є методом регулювання ризику, що дозволяє покривати втрати від невиконання позичальником своїх зобов'язань перед банком.

Договір заставі має бути укладений обов'язково жити у письмовій формах, простий або нотаріально засвідченій. Під час укладання договору застави дуже важливо дотриматися його форму, а потреби і процедуру реєстрації,т.к. порушення тягне у себе недійсність договору.

Предметом застави може різне майно, зокрема речі й майнових прав (вимоги), крім майна, який з обороту, вимог, нерозривно що з особистістю кредитора, та інших прав, поступка яких іншій юридичній особі заборонена законом. Якщо заставу приймається об'єкт нерухомості, то договір застави підлягає державної реєстрації речових.

Перш ніж укласти договір застави, здійснюється перевірка об'єкта із виходом місце.

Представник банку виробляє перевірку предмета застави фактично і з бухгалтерським даним. У цьому складається відповідного акта, що підписується представником банку, керівником й головним бухгалтером позичальника.

При заставному забезпеченні кредиту визначаються дві категорії вартості: ринкова (реальна) вартість забезпечення і заставна вартість забезпечення (справедлива вартість застави).

Ринкова вартість забезпечення - вартість, від якої розраховується заставна вартість.

Ринкова вартість забезпечення визначається виходячи з фактичної та перспективної кон'юнктури ринку, за видами майна, переданого під заставу.

Джерелами інформації щодо ринкову вартість заставне майно служать: дані, одержані від підприємств-виготовлювачів ціни продукції; довідкові дані про рівень цін від торгових чи постачальницьких організацій; відомостізалогодателей про залишковій балансовій вартості предметів застави; дані, отримані зі ЗМІ спеціальної літератури; відомості незалежних експертних висновків; відомості, отримані під час проведення оцінки співробітникамикредитующего підрозділи.

Заставна вартість забезпечення - вартість, через яку заставник, у разі, якщо він є продавцем майна, наданого під заставу, має повну інформацію вартість майна, і не зобов'язаний його продавати, погоджувався його продати, а покупець, має повну інформацію вартість зазначеного майна України та не зобов'язаний його купувати, погоджувався його придбати, в розумно стислі терміни. Визначення заставної вартості важливо, оскільки реалізація майна проводиться у разі заставної вартості, яка вказана у договорі застави.

Там, коли повернення кредиту забезпечується запорукою нерухомості, вимогикредитора-залогодержателя задовольняються з вартості закладеного майна тільки за рішенням суду. Без звернення до суду вимоги задовольняються основі нотаріально посвідченого угоди заставоутримувача з заставником, укладеного після виникнення підстав щодо звернення щодо застави. Якщо договір про заставу рухомого майна немає умова розв'язання суперечки без суду, варто звернутися через дозволом звернутися стягнення на закладене рухоме майно.

Реалізація закладеного майна виробляється шляхом продажу з прилюдних торгів гаразд, певному процесуальним законодавством, якщо законом не встановлений інший порядок. На прохання заставника суд вправі відстрочити його терміном до один рік. У цьому, відстрочка не звільняє боржника від відшкодування зрослих під час відстрочки збитків кредитора і неустойки.Залогодатель має можливість у будь-якої миті до продажу закладеного майна припинити звернення щодо застави, коли він виконає забезпечене запорукою зобов'язання, або ту його частину, виконання яку потрапило простроченим.

Запорука має і значні недоліки:

1. Він дає кредитору здебільшого впевненості у баскому коні й повне задоволення своїх вимог, оскільки звернення щодо застави здійснюється найчастіше за рішенням суду. Потім процедура реалізації, що потребує значних коштів і часу.

2. Оскільки неплатниками кредитів зазвичай виступають організації, зареєстровані у ролінедоимщиков з платежів у бюджет і позабюджетні фонди, при недостатності коштів з їхньої поточних і розрахункових рахунках задоволення пред'явлених до боржника вимог ввозяться черговості, обумовленою Цивільним кодексом РФ.

3. Нерідко один і той ж майно передається під заставу неодноразово, й у наступнийкредитор-залогодержатель не знає у тому, що його зобов'язання забезпечується запорукою майна, раніше закладеного договором заставу, що негативно позначається на погашенні боргу банком (перед наступними заставоутримувачами).

4. Найчастіше предметом застави є неліквідні товари в обороті, що з зміною кон'юнктури ринку завжди продаються або продаються зі збиткамиорганизациями-должниками, що зумовлює несвоєчасному поверненню кредит або концесію зовсім для їїнепогашению.

Сутність поручництва у тому, що поручитель зобов'язується перед кредитором відповідати за виконання зобов'язань одержувача кредиту.Поручитель, виконав зобов'язання за боржника, набуває стосовно боржникові (одержувачу кредиту) права кредитора у цій зобов'язанню і право, належали кредитору як заставодержателю.

На відміну від застави, при поручительстві з'явиться ще одну особу, зазвичай, за принципом його спроможності. Привабливість цього виду забезпечення у тому, що майну одержувача кредиту приєднується майно, те щопоручителю.

Договір поручництва має бути укладений в письмовій формах. Відповідальність поручителя і боржника за загальним правилом є солідарної, тобто. поручитель відповідає перед кредитором у тому обсязі, як і боржник. Тож якщо інше не передбачено договором поручництва, поручитель у разі невиконання чи неналежного виконання зобов'язання боржником крім основного боргу зобов'язаний сплатити кредитору відсотки, і навіть відшкодувати завдані у зв'язку з цим збитки.

У договорі має бути чітку вказівку, проти всіх було видано поручництво, дані, дозволяють ідентифікувати основне зобов'язання між боржником і кредитором.

>Поручитель відповідає з відшкодування кредитору судових витрат, пов'язаних із стягненням боргу.

Особи, спільно дали поручництво, відповідають перед кредитором солідарно. Спільні поручителі несуть солідарну відповідальність як друг перед іншому, але й боржником по забезпеченому поручництвом зобов'язанню. Солідарна відповідальністьсопоручителей то, можливо усунуто включенням спеціальної застереження це у договору поручництва. Особи, незалежно друг від другапоручившиеся за однієї й тієї ж боржника з різних договорами поручництва, стає солідарно зобов'язаними щодо одне одного, хоч і приймають він солідарну з боржником перед кредитором.

Резерв на можливі втрати з позик є спеціальний резерв, необхідність формування якого обумовлена наявністю кредитних ризиків діяльності банків. Він забезпечує створення банкам більш стабільних умов фінансової складової діяльності і дозволяє уникати коливань величини прибутку банків зв'язку з списанням втрат з позик. Резерв на можливі втрати з позик формується з допомогою відрахувань, що відносяться на витрати банків [14,с.460].

Резерв на можливі втрати з позик можна використовувати лише покриття непогашеною клієнтами позичкової боргу основному боргу. за рахунок зазначеного резерву виробляється списання втрат по безнадійним для стягнення позичкам банків.

Оцінка кредитних ризиків виробляється банками за всі позичкам і всієї заборгованості клієнтів, прирівняна до позичкової, у російських рублях, іноземній валюті та коштовних металах.

Класифікація позичок здійснюється банками самостійно, чи аудиторської організацією у процесі аналізу якості активів банків залежність від рівня кредитного ризику, тобто. ризику несплати позичальником основного боргу та відсотків, належних кредитору у призначений кредитним договором термін. Залежно від величини кредитного ризику все позички поділяються п'ять груп: стандартні, нестандартні, сумнівні, проблемні і безнадійні. Банки в обов'язковому касаційному порядку мають формувати для можливі втрати за сумою основного боргу за всі позичкам, за нормативами, встановленим у залежність від категорії якості позички, у відсотках від суми основного боргу.

Таблиця 1.2

Визначення категорії якості позички з урахуванням фінансового стану позичальника і забезпечення якості обслуговування боргу

Обслуговування боргу / фінансове становище Хороше Середнє Незадовільна
Хороше Стандартні Нестандартні Сумнівні
Середнє Нестандартні Сумнівні Проблемні
Незадовільна Сумнівні Проблемні Безнадійні

Відповідно до категорією якості позички визначається розмір розрахункового резерву.

Таблиця 1.3

Величина розрахункового резерву поклассифицированним позичкам

Категорія якості Найменування Розмір розрахункового резерву у відсотках від основного боргу на позичку
1 категорія якості (вища) Стандартні 0%
2 категорія якості Нестандартні 1% - 20%
3 категорія якості Сумнівні 21% - 50%
4 категорія якості Проблемні 51% - 100%
5 категорія якості (нижча) Безнадійні 100%

Створення системи моніторингу кредитного ризику як реального часу із застосуванням спеціальних комп'ютерних програм обліку, і аналізу даних дозволяє оперативно реагувати зміну величини кредитного ризику, що є важливою для успішного управління ним.

Така система передбачає регулярне стеження усіма операціями, піддаються кредитному ризику, розрахунок й оцінку розмірів можливих збитків. вона є обов'язковим елементом управління. Її основними цілями є: здійснення оцінки якості окремих кредитів і кредитного портфеля загалом; розробка пропозицій з лімітам кредитного ризику; вдосконалення порядку планування і проведення кредитних операцій.

>Текущее спостереження включає перевірку:

> відповідності кредиту стандартам якості;

> правильності заповнення всіх документів;

> виконання позичальником термінів виплат;

> над цільовим використанням кредиту;

> схоронності застави.

Система моніторингу передбачає також ретроспективний аналіз кредитної роботи і управління кредитним ризиком, що дозволяє виявити прорахунки, скласти рекомендації і оптимізувати управління ризиком у майбутньому, оцінку ефективності управління.

Важливий напрямок у системі моніторингу кредитного ризику є роботу з проблемної заборгованістю. Можна виокремити такі основні методи роботи із проблемною заборгованістю: метод реструктуризації, метод позасудового звернення щодо застави, метод судового стягнення заборгованості з боржника, Метод погашення кредиту із припиненням кредитного договору ЄС і заставних зобов'язань.

1. При реструктуризації кредитор і позичальник змінюють що існують між ними умови користування кредитними ресурсами і змінюють умови погашення кредиту, коректують і доповнюють умови гарантування повернення, вносячи відповідні зміни до кредитний договір та установчий договір заставу.

Особливістю методу реструктуризації кредитних зобов'язань і те, що волевиявлення кредитора і позичальника не спрямоване на припинення кредитних зобов'язань, а навпаки, служить метою змінити кредитні правовідносини в такий спосіб, що з допомогою зниження поточної фінансового навантаження позичальник міг продовжувати користуватися кредитними ресурсами, сумлінно виконуючи обов'язок з обслуговування кредиту та його поверненню.

Різновидом реструктуризації кредитних зобов'язань, забезпечених запорукою нерухомості, є продаж предмета застави за правилами, встановленим ФЗ "Про іпотеку (заставі нерухомості)", коли закладене нерухомого майна перетворюється на власність до іншого особі (платежі - ікредитоспособному покупцю), зі збереженням і переведенням нею іпотечних зобов'язань.

1.Внесудебний метод продажу закладеного майна боржників з публічного аукціону актуальним, ефективний і вигідний за такими обставинам:

> гарантує строкову реалізацію закладеного нерухомого майна протягом 1,5-4 місяців;

> гарантує продаж нерухомості по максимальної ринкової ціні, яка з урахуванням кон'юнктури щодня проведення аукціону;

> створює організовану, високоефективну систему звернення щодо банківської застави.

Слід зазначити, що гарантована терміновість продажу нерухомості з аукціону досягається тим, що час експозиції предмета торгів обмежена терміном, саме - датою проведення аукціону, зафіксованої у публічному повідомленні про майбутньому аукціоні. Ця обставина, у взаємозв'язку з підвищеним і швидко зростаючим інтересом потенційних покупців до реалізованої заставної нерухомості, підштовхує їх швидко приймати рішення про участь у аукціоні, дата якого визначена й, яка, оцінюється такими особами, у ролі реально можливої дати продажу предмета торгів переможцю аукціону.

>Гарантированность продажу нерухомості з аукціону по максимально ринкової ціні досягається шляхом реальної змагальності учасників аукціону у процесі торгів. Особи, що зробили задаток до участі в торгах і які з'явилися на аукціон, завжди активно входять у торги, конкурують друг з одним за ціною пропозиції, забезпечуючи цим формування максимально можливої ціни за предмет продажу.

Іншими позитивними сторонами позасудового порядку звернення щодо застави є можливість ведення кредитором і боржникомконсенсуального діалогу, у результаті якого можливо встановлення оптимальної величини початковій продажною ціни, що дозволяє привернути увагу до торгів якомога більше учасників (що є запорукою змагальності аукціону й отримання за реалізоване майно дійсною ринкову вартість); реалізується права вибору спеціалізованої організації - організатора торгів, право ведення контролю за ходом підготовки й проведенням торгів, право участі в аукціонної комісії тощо.

3. Метод звернення щодо застави через суд знову і метод судового стягнення боргу кредитним зобов'язанням, не забезпечених запорукою, шляхом звернення на те що боржникові майно під час виконавчого виробництва.

Ці методи застосовуються з ініціативи кредиторів і Джульєтту грають позитивну роль тому випадку, коли боржники свідомо переховуються від виконання своїх зобов'язань з погашення боргу, незалежно від вони мотивів.

 

 

Партерная гимнастика, как средство развития основных физических качеств детей дошкольного возраста на занятиях ритмики

Оглавление

Введение………………………………………………………………………………………….3

Глава 1. Теоретические аспекты развития основных физических качеств, средствами партерной гимнастики у детей дошкольного возраста на занятиях ритмики………………………………………………………………………………………….

§1.1. Возрастные особенности детей дошкольного возраста………………………………..

§1.2. Понятие партерная гимнастика и ее роль на занятиях ритмики………………………………………………………………………………………….

§1.3. Общая характеристика основных физических качеств и специфика их развития в дошкольном возрасте……………………………………………………………………………

§1.4. Рациональное применение партерной гимнастики на занятиях по ритмике у детей дошкольного возраста……………………………………………………………………………

Глава 2.Применение и подбор комплекса упражнений партерной гимнастики направленных на развитие основных физических качеств детей дошкольного возраста……………………………………………………………………………………………

§2.1. Тестирование уровня развития основных физических качеств детей дошкольного возраста на занятиях ритмики…………………………………………………………………..

§2.2. Комплекс упражнений направленных на развитие основных физических качеств партерной гимнастики для детей дошкольного возраста…………………………………….

§2.3. Анализ и составления рекомендаций на развитие основных физических качеств…..

Заключение………………………………………………………………………………………..

Приложения………………………………………………………………………………………

Список использованной литературы…………………………………………………………….

 

Введение

Дошкольный возраст - важный период совершенствования основных функций организма, становления жизненно-необходимых двигательных умений, навыков и физических качеств. Являясь составной частью физического воспитания, воспитание физических качеств содействует решению социально обусловленных задач: всестороннему и гармоничному развитию личности, достижению высокой устойчивости организма к социально-экологическим условиям, повышению адаптивных свойств организма. Включаясь в комплекс педагогических воздействий, направленных на совершенствование физической природы подрастающего поколения, воспитание физических качеств способствует развитию физической и умственной работоспособности, более полной реализации творческих сил человека в интересах общества. Дети этого возраста лучше всего усваивают различные гимнастические и ритмические упражнения на занятиях ритмики.

Ритмика - это передача музыки через движения, это эмоциональный отклик на музыку, она не только даёт выход повышенной двигательной энергии ребёнка, но и способствует развитию у него многих полезных качеств.

Ритмика закладывает надёжный фундамент для дальнейшего физического совершенствования ребёнка. Тем самым, ритмичные упражнения содействуют физическому воспитанию и укреплению детского организма. В процессе работы над движениями под музыку, формируется художественный вкус детей, развиваются их творческие способности. Таким образом, занятия ритмикой оказывают разностороннее влияние на детей, способствуя воспитанию гармонично развитой личности. Очень часто на занятиях ритмики применяются различные упражнения, которые являются составной частью партерной гимнастики.

Партерная гимнастика представляет собой комплекс упражнений, который выполняется в положении лежа, сидя, либо стоя на четвереньках.

Такой вид гимнастики поначалу может показаться слишком сложным, но, пройдя несколько занятий, воспитанник начинает ощущать, что с каждым разом предлагаемые педагогом упражнения удаются все лучше и лучше. А через некоторое время у него получится выполнять полный объем необходимого курса упражнений в рекомендуемом темпе.

Очень полезна партерная гимнастика для детей, но нужно учитывать, что детский организм очень хрупок и недостаточно сформирован. Ребенку трудно длительное время сосредотачивать свое внимание на каком-либо одном упражнении.

Занятия должны организовываться в игровой форме. Вначале ребенку предлагаются самые простые упражнения с удобными для слуха ребенка названиями "лягушка", "березка", "кошка". Ребенок может делать каждое упражнение от одного до трех раз с перерывами в несколько секунд. Когда мышцы и суставы ребенка будут достаточно укреплены, то постепенно можно вводить новые более сложные упражнения и добавлять физические нагрузки. Занятия для детей обычно проводятся 2-3 раза в неделю.

Партерная гимнастика даёт детям первоначальную хореографическую подготовку, развитие природных физических данных, формирует основные двигательные качества и навыки, необходимые для успешного освоения классического, историко-бытового, современного и других направлений танцев.

 

Актуальность

Занятия партерной гимнастикой позволяют подготовить мышцы и суставы ребенка к будущим занятиям танцами и ритмикой. Любые недостатки в корпусе ребенка исчезнут, позвоночник приобретет нужную гибкость. Ребенок будет иметь хорошую осанку, эластичность мышц и суставов, а также выворотность ног.

Партерная гимнастика для детей позволяет обеспечить максимальную разгрузку позвоночника, суставов и кровеносной системы. При этом достигается значительное укрепление всех групп мышц, улучшение подвижности суставов, эластичности связок и работы кровеносной системы.

Занятия партерной гимнастикой снимают усталость, раздражительность, стресс, повышают иммунитет, улучшают настроение и качество жизни.

 

Объект исследования: процесс развития основных физических качеств у детей дошкольного возраста.

Предмет исследования: комплекс партерной гимнастики для развития основных физических качеств детей дошкольного возраста на занятиях ритмики.

Цель: выявить наиболее эффективные методы и приёмы развития основных физических качеств детей дошкольного возраста средствами партерной гимнастики на занятиях ритмики.

Задачи:

1. Изучить возрастные особенности детей дошкольного возраста

2. Рассмотреть партерную гимнастику и ее роль в хореографии

3. Апробировать общую характеристику физических качеств и специфику их развития в дошкольном возрасте

4. Выявить рациональное применение партерной гимнастики на занятиях по ритмике

5. Протестировать уровень развития физических качеств у детей дошкольного возраста

6. Составить и применить на практике комплексы партерной гимнастики для развития основных физических качеств

7. Проанализировать полученные результаты после проведения исследования и составления рекомендаций пересмотреть

Методы исследования: наблюдение, повтор, беседа, контроль

Структура: диплом представлен введением, двумя главами, заключением, приложениями, списком использованной литературы.

 

 

§1.1. Возрастные особенности детей дошкольного возраста

Все дети – абсолютно разные. И в то же время существуют особенности физиологического и психического развития, характерные для того или иного возраста. Например, малыши, которым исполнился годик, начинают ходить и пытаются овладеть первыми словами, пятилетки – милые почемучки, дети в десять лет смотрят на мир и окружающих уже другим, почти взрослым, взглядом. Естественно, каждому возрасту присущи свои достоинства и недостатки, ограничения, потери.

Хореография является богатейшим источником эстетических впечатлений ребенка, его творческих возможностей. Согласованность и единство танцевального искусства подразумевает развитие чувства ритма, умения слышать и понимать музыку, согласовывать с ней свои движения, одновременно развивать и тренировать мышечную силу корпуса и ног, пластику рук, грацию и выразительность. Занятия танцем формируют правильную осанку, прививают основы этикета и грамотной манеры поведения в обществе, дают представление об актерском мастерстве. Хореография имеет огромное значение как средство воспитания национального самосознания. Получение сведений о танцах разных народов и различных эпох столь же необходимо, как изучение всемирной истории и этапов развития мировой художественной культуры, ибо каждый народ имеет свои, только ему присущие танцы, в которых отражены его душа, его история, его обычаи и характер. Изучение танцев своего народа должно стать такой же потребностью, как изучение родного языка, мелодий, песен, традиций, ибо в этом заключены основы национального характера, этнической самобытности, выработанные в течение многих веков. Древнегреческий философ Демократ утверждал: "Ни искусство, ни мудрость не могут быть достигнуты, если не учиться", а Я. Коменский отмечал, что в человеке прочно и устойчиво то, что впитывает он в себя в юном возрасте.

В основе педагогических требований к определению содержания, методики и организационных форм занятий с детьми дошкольного возраста по хореографии лежит принцип воспитывающего обучения и учитывания возрастных особенностей. Воспитание и обучение представляют неразрывное единство. Педагогический процесс строится таким образом, чтобы дети, приобретая знания, овладевая навыками и умениями, одновременно формировали бы свое мировоззрение, приобретали лучшие взгляды и черты характера.

Активным, творческим, пробуждающим в человеке художественное начало является и сам процесс обучения хореографии. Осваивая танцевальную лексику, человек не просто пассивно воспринимает красивое, он преодолевает определенные трудности, совершает немалую работу для того, чтобы эта красота стала ему доступна. Познав красоту в процессе творчества, человек глубже чувствует прекрасное во всех его проявлениях: и в искусстве и в жизни.

Возрастные и индивидуальные особенности обучения детей дошкольного возраста искусству хореографии означает, что педагог-руководитель хореографического класса постоянно занимается эстетическим воспитанием детей, с тем, чтобы они были всесторонне подготовлены к художественному восприятию данного вида искусства. В основе этого воспитания лежит формирование любви к своей национальной культуре, народному творчеству, интересу и пониманию красоты окружающего мира, общения. Достижения физического совершенства должны быть тесно связанны с духовно развитой личностью. Все эти задачи воспитания не отделимы от возрастных и индивидуальных особенностей детей дошкольного возраста. В основу обучения детей дошкольного возраста необходимо положить игровое начало. Речь идет о том, чтобы сделать игру органичным компонентом урока. Игра на уроке ритмики не должна являться наградой или отдыхом после нелегкой работы, скорее труд возникает на почве игры, становится ее смыслом и продолжением. Правильно подобранные и организованные в процессе обучения танцы-игры способствуют умению трудиться, вызывают интерес к уроку, к работе. Специфика обучения хореографии связана с постоянной физической нагрузкой. Но физическая нагрузка сама по себе не имеет для ребенка воспитательного значения. Она обязательно должна быть совместима с творчеством, с умственным трудом и эмоциональным выражением. Задача педагога - воспитать в детях стремление к творческому самовыражению, к грамотному овладению эмоциями, пониманию прекрасного.

При работе с детьми дошкольного возраста необходимо знать возрастные особенности, без которых невозможно верно определить содержание и направление обучения. Для детей дошкольного возраста характерно слабое развитие мышц, дети быстро устают от физических нагрузок. Из-за слабости мышц спины они не способны долго удерживать корпус в подтянутом состоянии. Педагог должен обратить внимание на укрепление и развитие мышц, формирование устойчивых навыков правильной осанки. Слабость дыхательных мышц, недостаточно развитая сердечно - сосудистая система - все эти особенности требуют от педагога очень осторожного увеличения физических нагрузок и чередования быстрого темпа с медленным. У детей недостаточно развит анализаторный аппарат: зрительная, слуховая, мышечная и вестибулярная чувствительность. Несовершенно восприятие: дети не умеют долго слушать музыку, неточно воспринимают движения, плохо ориентируются в пространстве. Развитие органов чувств, сенсорных умений и совершенствование восприятия - должно стать первоначальной задачей обучения.

Возрастными особенностями принято называть анатомо-физиологические и психические особенности характера того или иного возрастного периода. В тесной связи с возрастными особенностями находятся индивидуальные - устойчивые свойства личности, характера, интересов, умственной деятельности, присущие тому или иному ребенку и отличающие его от других. К 5-6 летнему возрасту дети способны заниматься хореографией, так как сформированность структур и функций мозга ребенка близка по ряду показателей к мозгу взрослого человека. Современные данные возрастной психологии позволяют утверждать, что мозг 6-летнего ребе




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Додатки. У даній анкеті прошу Вас висловити свою думку з приводу питань, що стосуються форми правління в тій чи іншій державі | 

Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 230. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

Классификация ИС по признаку структурированности задач Так как основное назначение ИС – автоматизировать информационные процессы для решения определенных задач, то одна из основных классификаций – это классификация ИС по степени структурированности задач...

Внешняя политика России 1894- 1917 гг. Внешнюю политику Николая II и первый период его царствования определяли, по меньшей мере три важных фактора...

Оценка качества Анализ документации. Имеющийся рецепт, паспорт письменного контроля и номер лекарственной формы соответствуют друг другу. Ингредиенты совместимы, расчеты сделаны верно, паспорт письменного контроля выписан верно. Правильность упаковки и оформления....

Тема: Составление цепи питания Цель: расширить знания о биотических факторах среды. Оборудование:гербарные растения...

В эволюции растений и животных. Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений Цель: выявить ароморфозы и идиоадаптации у растений. Оборудование: гербарные растения, чучела хордовых (рыб, земноводных, птиц, пресмыкающихся, млекопитающих), коллекции насекомых, влажные препараты паразитических червей, мох, хвощ, папоротник...

Типовые примеры и методы их решения. Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно Пример 2.5.1. На вклад начисляются сложные проценты: а) ежегодно; б) ежеквартально; в) ежемесячно. Какова должна быть годовая номинальная процентная ставка...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия