Студопедия — РОЗДІЛ 1. Менінгіт - гостре інфекційне захворювання з переважною поразкою м'якої мозкової оболонки головного і спинного мозку.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

РОЗДІЛ 1. Менінгіт - гостре інфекційне захворювання з переважною поразкою м'якої мозкової оболонки головного і спинного мозку.






Менінгіт - гостре інфекційне захворювання з переважною поразкою м'якої мозкової оболонки головного і спинного мозку.

Клінічні менінгіти можуть бути систематизовані за типом розвитку (надгострі, або блискавичні, гострі, підгострі, хронічні, такі, що рецидивують), тяжкості (легені, середній тяжкості, важкі, украй важкі форми), локалізації (базальний, конвекситальний і ін.).

Залежно від характеру змін цереброспінальної рідині розрізняють гнійні (в більшості випадків - бактерійні) і серозні (частіше вірусні) менінгіти. Етіологічна класифікація передбачає виділення бактерійних, вірусних, хламідійних, грибкових, протозойних і інших менінгітів.

Шляхи проникнення інфекційних агентів в нервову систему: гематогенний накопичення бактерій (вірусів) в нейронах, інфікування кліток ендотелію капілярів і астроцитів і прорив гематоенцефалічного бар'єру], лімфогенний (супроводжується переважно сегментарними розладами), невральний (шляхом послідовної поразки леммоцитов або використання ретроградного аксонального транспорту), рідше - за наявності вхідних воріт (рецидивуючий менінгіт і назальна лікворея).

Після проникнення інфекційного агента в субарахноїдальний простір він розноситься разом з цереброспінальної рідиною і контактує з чутливими до нього клітками. Усередині нервової системи збудник може розповсюджуватися від клітки до клітки, через міжклітинні простори, уздовж аксонів, дендрітов або переноситися лейкоцитами.

Основні механізми розвитку нейроінфекційного процесу (безпосередня дія на невральні структури): інтоксикація, інфекційно-алергічні і імунопатологічні реакції (поява сенсибілізованих лімфоцитів, аутоантитіл і ін.) і вторинні механізми: запалення, набряк, компресія, порушення церебральної гемодинаміки, метаболізму, освіти і циркуляції цереброспінальної рідини..

В клінічній картині менінгітів можна виділити загальний інфекційні (нездужання, озноб, гипертермія або субфебрилітет, лімфаденіт, шкірні висипи, зміни в крові) і загальний мозкові (головний біль, «мозкова» блювота, судоми, порушення свідомості, психомоторне збудження) симптоми, менінгеальні явища (цефалгія, блювота, гиперестезія шкірних покривів, світлобоязнь) і менінгеальні синдроми (ригідність потиличних м'язів, симптоми Керніга, Брудзінського і ін.), зміни ЦСЖ.

У пацієнтів з менінгітом часто виникають астено-невротичні явища: головні болі, підвищена дратівливість, стомлюваність, зниження працездатності, порушення сну.

Основні синдроми: інтоксикації, психомоторний, менінгіальний і астеноневротічний.

Лікування хворих з менінгітами передбачає антибактеріальну терапію (цефалоспоріни, еритроміцин, олеандоміцин, левоміцетину сукцинат), дезінтоксикационниє заходи і корекцію водний-електролітного балансу (реополіглюкин, гемодез, квартасоль), підтримку і корекцію вітальних функцій (при артеріальній гіпертензії - клофелін, гемітон, аріфон, анапрілін, при порушенні дихання - ІВЛ, при серцево-судинній недостатності - корглюкон, норадреналін, при ДВС-СИНДРОМЕ - антикоагулянти, при ацидозі - гідрокарбонат натрію), засоби, що купірують психомоторне збудження і судоми (седуксен, сонапакс, оксибутірат натрію), що коригують мікроциркуляцію і метаболізм нервової тканини (ноотропіл, пірацетам, енцефабол, фенібут), судинорозширювальні препарати (ксантінола никотінат, трентал, никоверін, троксевазін, актовегин, кавінтон, редергин), антігипоксанти (вітаміни С, Е і А), а також засоби корекції порушень ліквородінаміки (лазикс, маннітол, гліцерин)..

Фізичні методи лікування хворих менінгітами направлені на поліпшення мозкової гемодинаміки і мікроциркуляції (судинорозширювальні і гіпокоагуляційнйі методи), посилення метаболізму нервової тканини (ензімостимулюючі методи), корекцію церебральної ліквородінамії (сечогінні і іонокоригуючі методи), відновлення функцій нервової системи (тонізуючі і седативні методи) і корекцію імунної дисфункції (іммуномодулюючі методи).

 

Статичтичні дані:

Захворюваність на менінгіт в м. Києві у дітей складає 90,5-92,5 випадків на 100 тисяч населення до 5-річного віку. До 70 % з них припадає на дітей першого року життя. В усіх вікових групах переважають гнійні
менінгіти, у вікових групах 0-1 місяць, 1-12 місяців та 1-3 роки питома
вага гнійних менінгітів складає 76,6-78,1%, після 3 років відмічається
тенденція до збільшення питомої ваги серозних менінгітів (36,9%). Виявлення менінгітів, викликаних Hіb, зросло в 3,5-8 разів.
Захворюваність на менінгококовий менінгіт залишається високою, приблизно
стабільною, з незначними коливаннями по роках.

У 2009 році у Києві було зареєстровано 19 випадків захворювання на менінгіт, а у 2010 році – 20. Цього року у столиці зареєстровано лише два таких випадки, одна дитина померла.

 

 

Список використаної літератури

1. Невідкладна медична допомога: Пер. з англ. / Під Н52 ред. Дж.Е. Тінтіналлі, Р.Л. Кроума, Е. Руїза. - М.: Медицина, 2001.
2. Внутрішні хвороби Єлісєєв, 1999 рік

 

ЗМІСТ

ВСТУП7

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ РЕЛІГІЙНОГО ТУРИЗМУ10

1.1. Місце релігійного туризму в системі туристської діяльності 10

1.2. Різновиди релігійного туризму 17

1.3. Інноваційні методи та прийоми, які застосовуються для підвищення ефективності релігійно-туристичної діяльності26

Висновки до розділу 130

РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ РОЗРОБКИ ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ У СЕГМЕНТІ РЕЛІГІЙНОГО ТУРИЗМУ АГЕНЦІЄЮ “ТРАЙДЕНТ ХІТ”, М. ЛУЦЬК32

2.1. Аналіз господарської діяльності та оцінка тенденції розвитку туристичних послуг агенцією32

2.2. Оцінка системи розробки туристичного продукту агенцією у сегменті релігійного туризму 41

2.3. Діагностика ефективності реалізації турів у сегменті релігійного туризму агенцією53

Висновки до розділу 256

РОЗДІЛ 3. РОЗРОБКА НОВОГО ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ У СЕГМЕНТІ РЕЛІГІЙНОГО ТУРИЗМУ АГЕНЦІЄЮ “ТРАЙДЕНТ ХІТ”, М. ЛУЦЬК59

3.1. Використання системного підходу при розробці нового туристичного продукту у сегменті релігійного туризму59

3.2. Обгрунтування запропонованих рішень щодо вдосконалення розробки турпродукту “Православні святині Волині”63

3.3. Маркетингові заходи агентства та просування туристичного продукту у сегменті релігійного туризму73

Висновки до розділу 381

ВИСНОВКИ 84

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 90

ДОДАТКИ97

 

 

ВСТУП

Актуальність теми. За порівняно короткий час існування релігійного туризму накопичено багатий досвід наукових і практичних розробок туристичних продуктів у даному сегметі. Проте деякі питання залишаються дискусійними і недостатньо дослідженими. Тому предметна область паломницького та релігійного туризму потребує свого розширення, тому що виникають нові актуальні напрямки, які потребують подальшого дослідження, наукового обґрунтування, практичного втілення і розвитку у формі розробки нових турів агенствами. Особливо важливими вони стають в сучасних умовах релігійного туризму в Україні та Волинській області і необхідності пошуку нових напрямків розвитку цього сегменту.

Актуальність паломницької та сакральної проблематики у Волинській області обумовлена недостатністю досліджень такого спрямування, тому що більшість туристичних операторів та агентств спрямовують свою діяльність на дослідження та розробку турів, орієнтованих на унікальні, з рекреаційної точки зору, об’єкти відпочинку і туризму, розвивають більш популярні серед населення напрямки туризму (гірськолижний, відпочинок на морських узбережжях тощо).

Отже, існує нагальна проблема наукового обґрунтування, вивчення і раціоналізації використання паломницьких та сакральних ресурсів області для цілей розвитку туристичної індустрії, зокрема туристичного агентства “Трайдент Хіт”, стосовно до переорієнтації господарського комплексу на збалансований розвиток нових напрямків господарювання, притаманних постіндустріальному суспільству, з огляду на нові законодавчо-правові засади ринкової економіки. Все вищезазначене зумовило вибір теми і спрямування дослідження.

Об’єктом дослідження є релігійний туризм Волинської області.

Предметом дослідження – діяльність туристичного агентства “Трайдент Хіт” у сегменті релігійного туризму.

Мета дослідження. Метою дослідження є теоретико-методичні підходи вивчення релігійного туризму, система розробки туристичного продукту у сегменті релігійного туризму агенцією “Трайдент Хіт”, напрямки вдосконалення туристичного продукту у сегменті релігійного туризму.

Для досягнення мети були поставлені та частково вирішені наступні завдання:

1) визначити місце релігійного туризму в системі туристичної діяльності;

2) охарактеризувати різновиди релігійного туризму;

3) вивчити інноваційні методи та прийоми, які застосовуються для підвищення ефективності релігійно-туристичної діяльності;

4) проаналізувати господарську діяльність та оцінити тенденції розвитку туристичних послуг агенцією “Трайдент Хіт”, м.Луцьк;

5) оцінити системи розробки туристичного продукту агенцією у сегменті релігійного туризму;

6) провести діагностику ефективності реалізації турів у сегменті релігійного туризму агенцією;

7) вивчити використання системного підходу при розробці нового туристичного продукту у сегменті релігійного туризму;

8) обгрунтувати запропоновані рішення щодо вдосконалення розробки турпродукту “Православні святині Волині”;

9) описати маркетингові заходи агентства та просування туристичного продукту у сегменті релігійного туризму.

Інформаційна база та методи дослідження. Основу дипломної роботи складають фондові матеріали Волинського статистичного управління, Волинського обласного управління культури, матеріали та звіти діяльності туристичної агенції “Трайдент Хіт”, зібрані під час виробничих практик, літературні та електроні джерела здосліджуваної тематики.

Основними методами, які використовувались при написанні роботи були: описовий, порівняльний, статистичний, математичного аналізу та систематизації результатів для оцінки діяльності агенції, картографічний, системного підходу та інші.

Наукова новизна. У роботі узагальнено матеріали щодо діяльності туристичної агенції “Трайдент Хіт” у сегменті релігійного туризму, розраховані потенційні напрямки удосокналення роботи у даному сегменті та запропоновано комплекс заходів, прораховано їх рентабельність.

Дипломна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Містить 119 сторінок.

 

 

РОЗДІЛ 1







Дата добавления: 2015-12-04; просмотров: 174. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Стресс-лимитирующие факторы Поскольку в каждом реализующем факторе общего адаптацион­ного синдрома при бесконтрольном его развитии заложена потенци­альная опасность появления патогенных преобразований...

ТЕОРИЯ ЗАЩИТНЫХ МЕХАНИЗМОВ ЛИЧНОСТИ В современной психологической литературе встречаются различные термины, касающиеся феноменов защиты...

Этические проблемы проведения экспериментов на человеке и животных В настоящее время четко определены новые подходы и требования к биомедицинским исследованиям...

Разновидности сальников для насосов и правильный уход за ними   Сальники, используемые в насосном оборудовании, служат для герметизации пространства образованного кожухом и рабочим валом, выходящим через корпус наружу...

Дренирование желчных протоков Показаниями к дренированию желчных протоков являются декомпрессия на фоне внутрипротоковой гипертензии, интраоперационная холангиография, контроль за динамикой восстановления пассажа желчи в 12-перстную кишку...

Деятельность сестер милосердия общин Красного Креста ярко проявилась в период Тритоны – интервалы, в которых содержится три тона. К тритонам относятся увеличенная кварта (ув.4) и уменьшенная квинта (ум.5). Их можно построить на ступенях натурального и гармонического мажора и минора.  ...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.012 сек.) русская версия | украинская версия