Студопедия — МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ






Визначимо спершу середнє значення споживаної потужності:

.

Далі визначаємо енергію, що споживається протягом року, до вдосконалення технологічного процесу:

.

За рахунок вдосконалення технологічного процесу відбувається більше завантаження робочих машин, а отже режим їх роботи наближується до номінального, через це зростає ККД машин, що призводить до зменшення питомих витрат енергії. Значення коефіцієнтів, що враховують питомі витрати енергії для даних і знаходимо за таблицею 3:

Тоді розрахуємо річне споживання електроенергії після вдосконалення технологічного процесу:

.

Знаючи річне споживання електроенергії до та після проведення вдосконалення технологічного процесу, знайдемо річну економію електроенергії:

.

Вартість річної економії електроенергії (як валового доходу) при вартості електроенергії визначаємо за виразом:

.

Проведення вдосконалення технологічного процесу пов’язане з залученням додаткових засобів автоматики та управління, таким чином збільшуються питомі витрати на їх утримання та обслуговування порівняно з витратами до вдосконалення. Кількість коштів, що йде на утримання, можна виразити через вартість спожитої електричної енергії за допомогою коефіцієнтів, наведених у таблиці 4. Знайдемо за таблицею коефіцієнти питомих витрат на експлуатацію систем управління і автоматизації. Коефіцієнт питомих витрат

- до вдосконалення

- після вдосконалення

Розрахуємо додаткові витрати на експлуатацію систем автоматизації:

.

Прибуток від вдосконалення систем автоматизації розрахуємо як різницю між вартістю заощадженої енергії та додатковими витратами на експлуатацію систем управління:

.

Визначимо, яку потужність необхідно генерувати, щоб задовольняти енергетичні потреби регіону до, після вдосконалення та генераційну потужність, що вивільниться внаслідок проведення вдосконалення відповідно:

,

,

Оскільки внаслідок проведення вдосконалення систем управління зменшується попит на електричну енергію, то вивільняється частина генеруючих потужностей. Якщо б дані розрахунки були виконані до спорудження електростанцій, або ж на даний момент буде проводитися переобладнання споруджених КЕС, то на будівництво або переобладнання знадобиться менша кількість коштів. Розмір зекономлених коштів складе:

,

де - вартість спорудження 1 кВт потужності КЕС.

У загальному випадку питома витрата умовного палива на вироблення 1 кВт·год електроенергії визначається за залежністю з двох складових:

,

де - питома витрата умовного палива при рівномірному графіку електричного навантаження; - питома витрата умовного палива при нерівномірному графіку електричного навантаження, при цьому - річне значення годин використання максимуму навантаження. Тут =3.6 МДж – кількість теплової енергії, що міститься в 1 кВт·год; =29.3 МДж/кг=8.13889 кВт·год/кг – теплота згоряння умовного палива;

ККД використання палива у рівномірній частині графіка електричного навантаження:

,

де - ККД котельного агрегату, що змінюється у широких межах (для розрахунків приймається 40%); в – коефіцієнт технічного стану котла, приймається 0.1-0.3; - зольність вугілля.

Остаточно розрахунок питомої витрати умовного палива виконується за залежністю:

Приймаємо час використання максимального навантаження протягом року з урахуванням коефіцієнта використання максимуму навантаження до вдосконалення режиму електроспоживання ():

годин, коефіцієнт технічного стану котла приймаємо в =0.2.

Визначаємо ККД використання палива у рівномірній частині графіка електричного навантаження та питомі витрати умовного палива для вугілля з різними показниками зольності:

Критерієм, що дозволяє виконати кількісну оцінку ефективності переробки і спалювання кам'яного вугілля, може служити коефіцієнт його енергетичного використання. Він є відношенням фактично отриманого тепла при спалюванні вугілля або продуктів його збагачення до кількості тепла, яке могло бути теоретично отримане з горючої маси здобутого вугілля.

Для загальної оцінки коефіцієнта енергетичного використання палива скористаємося залежністю: ,

де - фактичний вміст енергії в питомій витраті палива, МДж.

Значення коефіцієнта на відміну від є інтегральним коефіцієнтом використання палива, що враховує рівномірну та нерівномірну частини графіка електричного навантаження.

Знаходимо значення для вугілля з різною зольністю:

Визначаємо річну витрату натурального рядового вугілля:

,

де - тепловий еквівалент; - теплота згоряння натурального й умовного палива – відповідно.

Визначаємо вихід маси концентрату з маси рядового вугілля за співвідношенням:

де - зольність породи, концентрату та вугілля – відповідно, %.

Кількість мазуту для різних значень теплоти згорання палива можна визначити з рівняння:

,

де - теплота згорання натурального палива, регламентованого вугілля і мазуту відповідно, МДж/кг; - питомі витрати відповідного палива, кг/кВт·год.

Для конкретного визначення у наведене рівняння введемо уточнюючі коефіцієнти:

, де Кв – коефіцієнт втрат палива, визначаємо його за графіком.

Визначимо питомі витрати регламентованого палива:

, отже для кожного сорту вугілля із відповідною зольністю питомі витрати мазута складають:

Загальна кількість мазуту визначається за аналогічною залежністю, як і для визначення річної витрати рядового вугілля:

її також визначаємо для чотирьох сортів вугілля:

Собівартість виробничцтва електроенергії на теплових електростанціях визначається сумою умовно-постійних та умовно-змінних витрат: .

Найістотніший вплив на собівартість серед умовно-змінних витрат має вартість палива, тобто паливна складова собівартості. Її величина пов'язана з питомою витратою палива і його вартістю. Оцінити вплив паливної складової можна через вартість корисної теплової енергії або виробленої електроенергії.

Витрати на паливо складаються з собівартості видобутку вугілля або його ціни у разі його покупки у виробника , витрат на збагачення , на транс-портування , завантажувально-розвантажувальні роботи , складування , а також підготовку палива до спалювання (на подрібнення і сушку) . При цьому величини , , , залежать від кількості палива, що транспортується та обробляється.

У разі збагачення вугілля ця кількість знижується пропорційно виходу концентрату .

Таким чином, витрати на паливо:

· для рядового вугілля

Для вугілля з зольністю

 

· для збагачуваного вугілля

· для рядового вугілля з мазутним підсвічуванням

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 336. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

Пункты решения командира взвода на организацию боя. уяснение полученной задачи; оценка обстановки; принятие решения; проведение рекогносцировки; отдача боевого приказа; организация взаимодействия...

Что такое пропорции? Это соотношение частей целого между собой. Что может являться частями в образе или в луке...

Растягивание костей и хрящей. Данные способы применимы в случае закрытых зон роста. Врачи-хирурги выяснили...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Решение Постоянные издержки (FC) не зависят от изменения объёма производства, существуют постоянно...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия