Студопедия — Всероссийская олимпиада школьников по праву
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Всероссийская олимпиада школьников по праву






„Дані про новонароджених в акушерських стаціонарах”

5.1. У таблиці 2245 „Розподіл народжених і померлих за вагою тіла при народженні” вказуються данi про новонароджених, якi народилися у терміні вагітності 22 тижні і більше живими (рядок 1) i мертвими (рядок 5,6), та тих, що померли (рядки 2, 3) у графах 1-8 – відповідно за масою тіла при народженні.

Це стосується як новонароджених, якi народилися у цьому лікувальному закладі, так i новонароджених, якi госпіталізовані після пологів, що відбулися поза межами акушерського стаціонару.

5.1.1. У рядку 1 указуються данi про загальну кількість дітей, які народились живими.

5.1.2. У рядках 5, 6 указуються данi про кількість народжених мертвими, а саме: у рядок 5 включаються данi про кількість мертвонароджених, смерть яких настала до початку пологової діяльності (антенатально), у рядок 6 - данi про кількість мертвонароджених, смерть яких настала під час пологової діяльності (інтранатально).

5.1.3. Із загальної кількості померлих новонароджених (рядок 2) у рядку 3 вказуються дані про кількість померлих у перші 0-6 діб (168 годин) життя. Дані рядка 2 мають бути більшими ніж дані рядка 3.

5.1.4. Окрім того, у таблиці 2246, указується кількість плодів народжених при терміні вагітності 20-21 тижні мертвими та живими.

5.2. У таблиці 2250 "Захворювання та причини смерті новонароджених у перші 0-6 діб (168 годин) життя" реєструються кількість хворих дітей, які народились хворими або захворіли в акушерських стаціонарах та результати їх лі-

 

  Продовження додатка 2

 

кування. Ця вимога обов'язкова також у тих випадках, коли новонароджений перебував у даному закладі охорони здоров'я менше однієї доби. Незважаючи на його переведення до стаціонару другого етапу виходжування, випадок обов’язково включається до таблиці 2250.

5.2.1. У рядку 1 указуються данi про загальну кількість дітей (фізичних осіб), якi народилися хворими або захворіли в період перебування в акушерському стаціонарі. У наступних рядках зазначаються данi про деякі захворювання, що мали місце в новонароджених (плодів) та стали причиною смерті новонародженого (плода), сума яких не повинна перевищувати дані рядка 1.

5.2.2. У рядку 5 указуються данi про загальну кількість дітей (фізичних осіб), якi народилися з вродженими аномаліями, деформаціями та хромосомними порушеннями (шифр МКХ-10 Q00-Q99), до яких відносяться ізольовані (наприклад, дефект міжшлуночкової перегородки – Q21.0), системні захворювання (наприклад, хондродисплазія – Q78.9), полісистемні (ураження декількох систем) або множинні (хромосомні хвороби, генні синдроми, синдроми, обумовлені ембріопатіями, множинні неуточнені вади розвитку).

5.2.3. У рядку 6.2.1 указуються данi про загальну кількість зареєстрованих внутрішньочерепних пологових травм новонароджених (шифр відповідно до МКХ-10 Р10), до яких відносяться розриви внутрішньочерепних тканин та субдуральних, церебральних, внутрішньошлуночкових i субарахноїдальних крововиливів, розрив намету мозочка внаслідок пологової травми та інші. У рядок 5 уключаються також дані про розрив уродженої церебральної аневризми при пологах (шифр МКХ-10 Р10.8) з крововиливом (шифр МКХ-10 Р10.1).

5.2.4. У рядку 6.3 указуються данi про загальну кількість дітей (фізичних осіб), якi народилися з внутрішньоутробною гіпоксією та асфіксією під час пологів (шифр МКХ-10 Р20-Р21), унаслідок порушення матково-плацентарного або плацентарно-плодного кровообігу.

5.2.5. У рядку 6.4 вказуються данi про загальну кількість зареєстрованих випадків синдрому респіраторного (дистрес) розладу в новонародженого (шифр МКХ-10 Р22), синдромів неонатальної аспірації (шифр МКХ-10 Р24), інтерстиціальної емфіземи та споріднених станів (шифр МКХ-10 Р25), легеневої кровотечі (шифр МКХ-10 Р26), хронічної респіраторної хвороби (шифр МКХ-10 Р27) та інших респіраторних станів (шифр МКХ-10 Р28), що виникають у перинатальному періоді.

5.2.6. У рядку 6.7 указуються данi про кількість зареєстрованих випадків бактеріального сепсису новонародженого (шифр МКХ-10 Р10), до якого відноситься також уроджена септицемія.

 

  Продовження додатка 2

 

5.2.7. У рядку 6.8 указуються данi про загальну кількість зареєстрованих внутрішньочерепних не травматичних крововиливів (шифр МКХ-10 Р52), які виникли внаслідок аноксії чи гіпоксії.

5.2.8. У графах 2-5 та 7-10 хворі та померлі новонароджені розподіляються за масою тіла при народженні. Сума чисел у графах 2-5 у всіх рядках має дорівнювати числу у графі 1, сума чисел у графах 7-10 відповідно - числу в графі 6.

5.3. У таблиці 2247 наводяться дані про новонароджених, які були переведені до інших стаціонарів, відділень для недоношених та патології новонароджених дитячих лікарень – усього (графа 1) і в тому числі в перші 0-6 днів (168 годин) життя (графа 3).

 

6. Заповнення таблиці 3222, 3223

„Відомості про померлих до 1 року в стаціонарі та вдома”

6.1. У таблиці 3222 „Розподіл померлих за вагою тіла при народженні у педіатричних та інших стаціонарах з числа переведених або госпіталізованих у перші 0-6 діб життя” померлі новонароджені, які надійшли в педіатричні та інші (крім акушерських) стаціонари на виходжування або лікування у перші 0-6 діб життя, розподіляються за масою тіла при народженні.

6.2. У таблиці 3223, крім того, у графах 1-2 вказується кількість померлих дітей у віці 7-27 повних діб та у віці від 28 діб до 1 року в педіатричних та інших стаціонарах незалежно від часу надходження після народження до стаціонару, у графах 3-5 указується кількість померлих дітей удома у віці 0-6 діб (протягом перших 168 годин життя), у віці 7-27 діб та у віці від 28 діб до 1 року з числа дітей, що знаходились під наглядом лікувально-профілактичного закладу.

 

 

Начальник Центру медичної статистики МОЗ України М.В. Голубчиков
   
Начальник відділу організації Медичної допомоги дітям і матерям Н.Я. Жилка

 

Год

Всероссийская олимпиада школьников по праву







Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 332. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

БИОХИМИЯ ТКАНЕЙ ЗУБА В составе зуба выделяют минерализованные и неминерализованные ткани...

Типология суицида. Феномен суицида (самоубийство или попытка самоубийства) чаще всего связывается с представлением о психологическом кризисе личности...

ОСНОВНЫЕ ТИПЫ МОЗГА ПОЗВОНОЧНЫХ Ихтиопсидный тип мозга характерен для низших позвоночных - рыб и амфибий...

ТЕХНИКА ПОСЕВА, МЕТОДЫ ВЫДЕЛЕНИЯ ЧИСТЫХ КУЛЬТУР И КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА МИКРООРГАНИЗМОВ. ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОЛИЧЕСТВА БАКТЕРИЙ Цель занятия. Освоить технику посева микроорганизмов на плотные и жидкие питательные среды и методы выделения чис­тых бактериальных культур. Ознакомить студентов с основными культуральными характеристиками микроорганизмов и методами определения...

САНИТАРНО-МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ ВОДЫ, ВОЗДУХА И ПОЧВЫ Цель занятия.Ознакомить студентов с основными методами и показателями...

Меры безопасности при обращении с оружием и боеприпасами 64. Получение (сдача) оружия и боеприпасов для проведения стрельб осуществляется в установленном порядке[1]. 65. Безопасность при проведении стрельб обеспечивается...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.01 сек.) русская версия | украинская версия