Студопедия — Робочі моменти колорування.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Робочі моменти колорування.

Побудова формули кольору. Під час консультації з клієнтом та обстеження стану волосся з'ясовують складові (глибину і тон) натурального й наявного косметичного кольорів. Спираючись на теорію кольорів, їх співвідношення, взаємонейтралізацію, належність до теплих і холодних кольорів, а також природу впливу пігментів меланіну на колір волосся, визначають, які кольори формують очікуваний (новий) косметичний колір, який коректор у вигляді мікстону потрібен для отримання кінцевого результату.

Підібрати необхідні за кольором (номером) барвники допомагають фарб-карти фірм-виробників. Окрім індексації кольорів барвників, фірми в пакеті інформації пропонують відомості про можливість кожного барвника світлювати (і в яких межах) той чи інший за глибиною колір, що важливо враховувати при колоруванні.

Бажаного результату в тонуванні та колоруванні перукареві допомагають досягти:

 

· знання з теорії кольорів;

· відомості про вплив різних типів пігменту меланіну та їх співвідношень на природний (натуральний) колір волосся людини;

· знання матуючих і посилюючих властивостей мікстонів — коректорів кольору;

· правильне визначення натурального та косметичного кольору волосся клієнта перед наданням послуг;

· детальна консультація з клієнтом, з'ясування побажань, стану здоров'я, відомостей про попередні фарбування тощо;

· уміння аналізувати отриману інформацію для правильного вибору барвників, досягнення очікуваного результату, тобто створення формули нового косметичного кольору;

· практичні навички та досвід з виконання фарбування;

· якісні апробовані барвники;

· пристосування — фольга, моделювальна плівка, термопапір.

 

 

· Інстукційно-технологічна картка

 

№ ЗП Перукарські операції Пристосування, інструменти та матеріали Технологічна послідовність Зображення
2.1 Підготовчі роботи
1. 2.1 Підготовчі роботи Дезактин 2г, гребінець з пластмасовим кінчиком (щоб не зіпсувати метал), пензлик, мисочка для фарби, ножиці (звичайні та філірувальні), щітка брашингдля укладання, затискачі. На роботу треба приходити за 15 хвилин до початку робочого дня. Робоче місце миємо розчином дезактину 0.1% та дезиніфкуємо інструменти розчином дезактину 0.2% після чого кладемо інстументи у стерелізатор на 30 хвилин (стерелізатор двухсторонній). Розкладуємо інструменти на робочому місці, готуємо перукарську білизну до приходу клієнта.  
           
2. Підготовчі роботи перед початком роботи Пеньюар, одноразовий пеньюар для фарбування, комірець, гребінець. Садимо клієнта в крісло, миємо руки щоб клієнт це бачив, одягаємо на клієнта комірець та пеньюар. Перевіряємо шкіру голови на наявність заразних захворювань та одночасно питаємо які послуги бажає отримати клієнт. Моє завдання: Конкурсна зачіска на колорованому волосі ІІІ довжини.      
2.2 Технологічна частина
2.2.1 Фарбування
3. Підготовчі роботи перед фарбуванням Фарба Estel 4.6 45 г, окисник 3% 45 г, фарба для пасом Estel Lumen 45 15 г, окисник 6% 1:1, дві мисочки для фарби та освітлюючої суміші, два пензлика, пенюар одноразовий для фарбування. Одягаємо на клієнта одноразовый пеньюар Беремо чисту мисочку ставимо її на ваги насипаємо потрібну кількість фарби та окисника, ретельно змішуємо. Таку ж операцію виконуємо з 2-м барвником.  
4. Технологічний процес виконання Колорування Барвник 1, Барвник 2, фольга, пензлі, рукавички для фарбування, гребінець. Волосся слід розділити на чотири зони, проводячи через маківку два перпендикулярні проділи.   Барвник слід спочатку наносити по проділах, потім на потиличну зону, оскільки вона холодніше та фарбування буде відбуватися менш інтенсивно.   На скроні і на волосся над чолом фарбу необхідно наносити в останню чергу, оскільки там самі тонке волосся і вони швидко її сприймають.Потім виділяємо окремі пасма (у нашому випадку декілька на скроні) та фарбуємо іншою сумішю.Витримуємо час. У нашому випадку 35 хв.  
2.2.2 Стрижка волосся
5. Технологічний процес виконання стрижки каскад сучасними зрізами Ножиці, ножиці філірувальні, гребінець, пульвілізатор, затискачі. Після миття ми підсушуємо волосся рушником.Ділимо волосся на зони.Тім'яну,2 скроневі, потличну, в свою чергу потилична поділяється на Л і П потиличні.На маківці роблять пасма більш короткими, пасмо тим довше, чим вона нижча, і волосся в результаті виглядають як каскад. Спочатку в центрі голови робимо контрольне пасмо. Воно служить як порівняння з іншими пасмами. Потім контрольне пасмо прочісуємо, і це пасмо щодо статі відтягується, пасма інші роблять, орієнтуючись на контрольне. У пасом прямі зрізи. Потім підстригаємо потиличну, тім’яну і скронево-бічні зони. І стрижка приймає градуйований, ступінчастий вигляд  
2.2.3 Зачіска
6. Технологічний процес виконання конкурсної зачіски Електрощіпці класичні, гребінець, затискачі, лак для волосся, віск для волосся. Зачіску починаємо з потиличної зони, волосся потиличної, скроневих накручуємо вертикальним способом. Волосся тім’яної зони накручуємо горизонтальним способом. Кожну зону закріплюємо лаком для волосся. Накручене повністю волосся викладаємо у бажану форму за допомогою воску,моделюємо волосся і ще раз закріплюємо волосся лаком.  
2.2.4 Макіяж
7. Технологічний процес виконання макіяжу Олівець для підведення очей, пудра, тональний крем, рум’яна, пензлі, консилер,олівець для бровей,лосьйон для обличчя 1.Наносимо зволожуючий крем, оскільки шкіра у моделі суха 2.Наступній крок база під тональний крем, що б краще тримався 3.Наносимо сам тональний крем. 4.Закріплюємо прозорою, мінеральною пудрою. 5.Переходимо до корекції брів, надаємо форму, непотрібні волоски висвітлюємо консіллером. 6.Висветлюємо всі об'ємні частини обличчя 7.Промальовуємо вилиці, затемнюємо залисини між лобом і волоссям 8.Наносимо тіні (для цього виду макіяжу можна використовувати олівцеву техніку, але по скільки модель з темним волоссям, не стали обтяжувати образ) 9.Підводимо верхній і нижній слізнячек чорним олівцем, по верху підкреслимо все кремовою підводкою. 10.Олівцем для губ вирівнюємо пробіли (ділянки губ, де не вистачає кольору) 11.Наносимо блиск або помаду, за бажанням моделі (у нашому випадку блиск відтінку нюд що б візуально зробити губи об'ємними і соковитими) 12.В кінці закріплюємо фініш-спреєм, що б макіяж довше проіснував  
2.3 Заключні роботи
8. Заключні роботи після виконання роботи Дезактин 2г, використані інструменти. Волосся закріплюємо лаком. Зстрижене волосся замітаємо та викидаємо у кошик для сміття, інструменти миємо під проточною водою з милом, кладемо їх у дезрозчин 0.2% на 30 хвилин після чого просушуємо та кладемо у стерилізатор на 30 хвилин.  
9. Заключні роботи після закінчення робочого дня   Миємо робоче місце 0.1% розчином дезактину, перемо використану перукарську білизну.  

 

Висновок

Зачіска має важливу роль у будь-якому образі. Стиль, насамперед, залежить від геометричної форми зачіски, її розміру, фактури і кольорового вирішення. У всі часи зачіски своєю формою виражають певні ідеї. Саме з далеких історичних часів походять наші стійкі уявлення про характер деталей і ліній зачіски, емоційно-психологічний вплив на її стиль. Так, наприклад, локони асоціюються з романтичністю, геометричність ліній свідчить про діловитість, гладенькі зачіски – про елегантність і витончений смак їхніх власників. Зачіску можна вважати одним із символів тієї чи іншої історичної епохи. У всі часи зачіска вважалася символом престижу.

Дипломний проект допоміг з'ясувати, що подіумна зачіска є видовищною, так само як конкурсна і фантазійна зачіска. Виконання даної зачіски - це повна фантазія. Таку зачіску можна з легкістю використовувати на показах, але не варто забувати, що потрібно враховувати стан і довжину волосся, зовнішні дані і художній образ.

Даний дипломний проект був створений для того, щоб вирішити перед собою поставлені завдання. У ході виконання дипломного проекту були виконані поставлені перед собою завдання. Цією роботою доведено, що зачіски в житті жінки відіграє велику роль.

В основному подіумні, конкурсні, фантазійні зачіски використовуються в показах або на конкурсах.

Майстри показують свою майстерність і висловлюють свої ідеї та задуми. В даний час більш швидкої популяризації нових зачісок в чому сприяють конкурси перукарів. Зачіска може бути виконана з природних так і з штучного волосся, шиньйонів, накладок і різних пасом. Вид і форма зачіски залежить від суб'єктивних і об'єктивних причин.

Виконання дипломного проекту допомогло, оволодіти навичками дослідницької діяльності, навчитися формулювати, узагальнювати і систематизувати текст, розвинути вміння аналізу тексту і виробити впевненість у досягненні поставлених цілей, звернеться до пройденого матеріалу і глибше усвідомити його, привести у відповідність теоретичні знання та практичну частину курсу, визначити область активного застосування результатів проведеного дослідження.

 

Список використаної літератури:

· Ветров А. Парикмахер - стилист. — Ростов-на-Дону: Феникс, 2003.

· Гутиря Л. Г. Сучасна перукарська справа. — Харків: Фоліо, 1997.

· Константинов А. В. Парикмахерское дело. — М.: Высшая школа, 1987.

· Корпев В. Д. Мы причесываем женщин. — М.: Стройиздат, 1991.

· Кулешкова О. Н. Технология и оборудование парикмахерских работ. — М.:Академия, 2002.

· Куприянова И. Н. Современные прически: женские, мужские, детские. —М.: Эксмапресс, 2002.

· Луканова О. В., Федорова Л. В. Технология парикмахерских услуг. —Ростов-на-Дону: Март, 2002.

· ЛяпичА.Д. Парикмахерское мастерство. — К.: Будівельник, 1982.

· Марек Збшнев. Парикмахерское дело. — Минск: Высшая школа, 1996.

· Моделирование причесок: Иллюстрированное методическое 1

· Панченко О. А. Прическа. Укладка. Завивка. — СПб.: Папирус, 1999.

· Панченко О. А. Мелирование и прическа. — СПб.: Корона-принт, 2000.

· Смирнова Л. В. Уроки парикмахерского искусства. — СПб.: Парителы, 2002.

Сокол Е. Дезинфекция как наука // Ногтевая эстетика. — 2004. — №1.- С. 48-50.




<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Меню бенкету | 

Дата добавления: 2015-09-19; просмотров: 1938. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Композиция из абстрактных геометрических фигур Данная композиция состоит из линий, штриховки, абстрактных геометрических форм...

ЛЕЧЕБНО-ПРОФИЛАКТИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ НАСЕЛЕНИЮ В УСЛОВИЯХ ОМС 001. Основными путями развития поликлинической помощи взрослому населению в новых экономических условиях являются все...

МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФЕМНОГО СОСТАВА СЛОВА В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ В практике речевого общения широко известен следующий факт: как взрослые...

СИНТАКСИЧЕСКАЯ РАБОТА В СИСТЕМЕ РАЗВИТИЯ РЕЧИ УЧАЩИХСЯ В языке различаются уровни — уровень слова (лексический), уровень словосочетания и предложения (синтаксический) и уровень Словосочетание в этом смысле может рассматриваться как переходное звено от лексического уровня к синтаксическому...

Закон Гука при растяжении и сжатии   Напряжения и деформации при растяжении и сжатии связаны между собой зависимостью, которая называется законом Гука, по имени установившего этот закон английского физика Роберта Гука в 1678 году...

Характерные черты официально-делового стиля Наиболее характерными чертами официально-делового стиля являются: • лаконичность...

Этапы и алгоритм решения педагогической задачи Технология решения педагогической задачи, так же как и любая другая педагогическая технология должна соответствовать критериям концептуальности, системности, эффективности и воспроизводимости...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия