Студопедия — Вставка таблиць в слайди PowerPoint
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Вставка таблиць в слайди PowerPoint






1. Microsoft Office 2000. Русская версия. Самоучитель: — Москва, Эком, 2000 г.- 792 с.

2. Microsoft Power Point 2000. Краткие инструкции для новичков: А. А. Журин — Санкт-Петербург, Аквариум ЛТД, 2005 г.- 128 с.

3. PowerPoint 2002: Эллен Финкельштейн — Санкт-Петербург, АСТ, Астрель, 2005 г.- 410 с.

4. Windows Vista + Office 2007. Самоучитель новейшего программного обеспечения (+ DVD-ROM): Н. А. Минеева, В. В. Пономарев, П. В. Колосков — Москва, Наука и техника, 2008 г.- 592 с.

5. Создание презентаций на ПК: О. А. Буковецкая — Москва, НТ Пресс, 2005 г.- 144 с.

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА МІЖНАРОДНОГО МАРКЕТИНГУ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ

Реєстрац. №_________________

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

до виконання лабораторних робіт по темі:

Створення комп’ютерних презентацій засобами MS PowerPoint”

Заняття №7-8

“Створення презентацій у MS PowerPoint”

 

 

З дисципліни

„Комп’ютерні інформаційні системи та технології”

для студентів ІІ курсу напряму підготовки 6.020303 «Філологія»

галузі знань 0203 «Гуманітарні науки»

Факультету міжнародних економічних відносин

 

 

Херсон 2013

Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт “Створення комп’ютерних презентацій засобами PowerPoint”для студентів напряму підготовки 6.020303 «Філологія» галузі знань 0203 «Гуманітарні науки» факультету міжнародних економічних відносин. Заняття №7-8 – “Створення презентацій у MS PowerPoint”/О.Є.Огнєва. – Херсон, ХНТУ, 2013

 

 

Рецензент:

Дурман М.О., к.т.н.,

доцент кафедри Інформатики та КТ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО на засіданні кафедри міжнародного маркетингу та менеджменту протокол № 3 від 08.11.2012

 

 

Зав.кафедрою_____________І.Ю.Вольвач

 

 

Відповідальний за випуск - Огнєва О.Є.

 


ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №7

ПРЕДСТАВЛЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ТАБЛИЦЬ І ДІАГРАМ

Вставка таблиць в слайди PowerPoint

Існує декілька способів додавання стандартних таблиць в слайди PowerPoint.

I. Якщо планується весь слайд цілком присвятити відображенню таблиці, найбільш простої спосіб полягає у виборі макету «Заголовок и таблица» в ФорматРазметка слайда [Макет слайда]. Далі, щоб створити таблицю треба двічі клацнути на місцезаповнювачі «Вставка таблицы» (Рис. 1). PowerPoint відображуватиме на екрані діалогове вікно «Вставка таблицы», що дозволяє вказати необхідну кількість рядків і стовпців.

 

Рис. 1. Додавання таблиці на весь слайд

 

II. Аналогічно попередньому способу: ФорматРазметка слайда [Макет слайда ], макет «Заголовок и объект» або «Объект». Усередині відповідного місцезаповнювача клацнути на кнопці «Добавление таблицы» (рис. 2), і програма запропонує вказати початкову кількість рядків і стовпців створюваної таблиці.

Рис. 2. Додавання таблиці із заголовком

 

III. Якщо необхідно просто додати таблицю у вже наявний слайд, не обмежуючи себе використанням местозаполнітеля таблиці, можна вибрати в меню Вставка команду Таблица.

IV. Таблицю також можна додати в слайд за допомогою кнопки «Добавить таблицу», розташованою на стандартній панелі інструментів. В цьому випадку необхідно клацнути на цій кнопці, щоб відображувати сітку, і потім протягнути покажчик миші над сіткою, позначивши, таким чином, кількість рядків і стовпців таблиці, що додається. Якщо таблиця повинна мати більше чотирьох рядків або п'яти стовпців, то потрібно перетягнути далі покажчик (із затиснутою лівою кнопкою миші) вниз і управо, і розмір сітки автоматично збільшиться.

В результаті вживання одного з описаних способів буде створено текстове поле з розташованою усередині нього таблицею. Ширина всіх стовпців, як і висота всіх рядків, спочатку однакова, і визначається по висоті використовуваного за умовчанням шрифту. PowerPoint автоматично відображувати на екрані панель інструментів Таблицы и граница (рис. 3).

Рис. 3. Панель інструментів Таблицы и граница

Робота з таблицями (додавання і видалення стовпців і рядків, зміна розмірів, об'єднання вічок, редагування кордонів, ліній, фонової заливки і так далі) виробляється точно також як і в програмі MS Word.

Памятка:

· Висота рядка буде автоматично збільшена, при необхідності вміщати у комірку текстову інформацію, що набирається Якщо продовжити набір тексту, перехід на новий рядок буде виконаний автоматично, а тому збільшиться висота комірки і, відповідно, висота всього рядка.

· Щоб перейти до наступної комірки (переміщаючись зліва направо), можна натиснути клавішу < Tab >. Повернутися до попередньої комірки – < Shift+tab >.

· Якщо натиснути клавішу < Tab > в мить, коли активний останній елемент таблиці (нижня справа), PowerPoint додасть в таблицю новий рядок і перемістить миготливий курсор в її першу комірку.

У PowerPoint існує можливість вставити в слайд створену в програмі MS Word або Excel таблицю (при побудові якої використовувалися специфічні, не передбачені в PowerPoint інструменти цих програм).

Для цього необхідно:

1. вибрати в меню Вставка команду Объект;

2. в вікні Вставка объекта вибрати тип об’єкта – Документ Microsoft Word або Лист Microsoft Excel;

3. встановити перемикач Создать новый.

4. Клацнути по кнопці OK; PowerPoint відкриє вікно в межах слайду, і на екрані з'являться меню і панелі інструментів, що забезпечують доступ до засобів відповідно програм MS Word (мал. 4) або MS Excel (мал. 5).

5. створивши таблицю, яка може включати числа, написи і формули, потрібно клацнути за межами вікна MS Word або MS Excel відповідно, щоб повернутися в програму PowerPoint.

Рис. 4. Панелі інструментів, що забезпечують доступ до засобів MS

 

Рис. 5. Панелі інструментів, що забезпечують доступ до засобів MS Excel

 

Можна також імпортувати створені програмах MS Word або MS Excel таблиці (у діалоговому вікні Вставка объекта встановити перемикач Создать из файла). Проте слід враховувати, що при цьому на слайд вставляється не окрема таблиця або якась її частина, а весь текстовий документ MS Word або MS Excel. Тому рекомендується імпортувати в програму PowerPoint не звичайні текстові документи або документи Excel, а спеціально підготовлені для цих цілей невеликі таблиці.

Також слід враховувати, що в PowerPoint таблиці і зображення завжди є окремими об'єктами. Зображення, що додається на слайд, розташовується поверх інших об'єктів, у тому числі поверх таблиць. Навіть якщо на слайд копіюється таблиця, що створена в програмі MS Word і містить в своїх вічках зображення, в PowerPoint ця таблиця і вставлені в неї зображення стають окремими об'єктами.

 







Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 715. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Механизм действия гормонов а) Цитозольный механизм действия гормонов. По цитозольному механизму действуют гормоны 1 группы...

Алгоритм выполнения манипуляции Приемы наружного акушерского исследования. Приемы Леопольда – Левицкого. Цель...

ИГРЫ НА ТАКТИЛЬНОЕ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Методические рекомендации по проведению игр на тактильное взаимодействие...

Лечебно-охранительный режим, его элементы и значение.   Терапевтическое воздействие на пациента подразумевает не только использование всех видов лечения, но и применение лечебно-охранительного режима – соблюдение условий поведения, способствующих выздоровлению...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Условия приобретения статуса индивидуального предпринимателя. В соответствии с п. 1 ст. 23 ГК РФ гражданин вправе заниматься предпринимательской деятельностью без образования юридического лица с момента государственной регистрации в качестве индивидуального предпринимателя. Каковы же условия такой регистрации и...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия