Студопедия — Термінологічний словник. Головна мета фінансового менеджменту – забезпечення зростання добробуту власників капіталу підприємства
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Термінологічний словник. Головна мета фінансового менеджменту – забезпечення зростання добробуту власників капіталу підприємства






Головна мета фінансового менеджменту – забезпечення зростання добробуту власників капіталу підприємства, що зна­ходить конкретне втілення в підвищенні ринкової вартості під­приємства або його акцій.

Грошово-кредитна політика – це комплекс заходів у сфері грошового обігу та кредиту, спрямованих на регулювання еко­номічного зростання, стримування інфляції та забезпечення ста­більності грошової одиниці України, забезпечення зайнятості населення та вирівнювання платіжного балансу.

Об’єкт фінансового менеджменту – фінанси підприємства, його фінансова діяльність, тобто економічні відносини, що опо­середковані грошовим обігом, зміна розміру та складу власного й позикового капіталу підприємства.

Облікова політика – сукупність принципів, методів і про­цедур, що використовуються підприємством для складання та подання фінансової звітності.

Система фінансових індикаторів – фінансові категорії, фі­нансові показники, фінансові коефіцієнти.

Управління – це свідоме спрямування економічних і со­ці­аль­них процесів для досягнення збалансованості, пропорційності й оптимальності.

Управління фінансами – процес впливу на фінансові відно­сини, фінансові ресурси, їх організацію для здійснення ефектив­ної фінансової політики.

Фінансова політика – комплекс дій і заходів, що здій­сню­ються державою в межах наданих їй функцій і повноважень у сфері фінансової діяльності суб’єктів господарювання та фі­нансових інституцій, громадян і безпосередньо держави з метою вирішення певних завдань і досягнення поставлених цілей.

Фінансова політика – спосіб впливу фінансових відносин на економічний і соціальний розвиток суспільства; знаходиться в попередній залежності від характеру виробництва й сутності фінансових відносин; проявляється в системі форм і методів мо­білізації фінансових ресурсів та їх розподілу.

Фінансова політика – сукупність заходів держави з органі­зації та використання фінансів для забезпечення економічного й соціального її розвитку.

Фінансова політика – це форма реалізації фінансової ідео­логії та фінансової стратегії підприємства в розрізі найбільш важливих аспектів фінансової діяльності на окремих етапах її здійснення.

Фінансова політика підприємства – система заходів (ад­мі­ністративних рішень) у сфері фінансів із метою цілеспря­мова­ного впливу на його економічний і соціальний розвиток. Вона поділяється на фінансову стратегію та тактику.

Фінансова стратегія – довготривалий курс фінансової політики, розрахований на перспективу, передбачає рішення ве­ликомасштабних завдань, визначених економічною та соціаль­ною стратегією держави.

Фінансова стратегія підприємства – формування системи довгострокових цілей фінансової діяльності та вибір найбільш ефективних способів їх досягнення.

Фінансова тактика – поточна політика, що спрямована на вирішення конкретних завдань відповідного періоду на основі розробленої фінансової стратегії. Вона здійснюється через пе­реорієнтацію фінансових ресурсів і змін в організації фінансової діяльності.

Фінансовий менеджмент – форма управління процесами фінансування діяльності підприємства за допомогою методів і важелів фінансового механізму або мистецтво управління фі­нансовою діяльністю.

Фінансовий менеджмент – це процес управління форму­ванням, розподілом і використанням фінансових ресурсів госпо­дарюючого суб’єкта та оптимізації обороту його грошових коштів.

Фінансовий менеджмент – це система принципів, засобів і форма організації грошових відносин підприємства, спрямована на управління його фінансово-господарською діяльністю.

Фінансовий менеджмент – це управління фінансами під­приємства, спрямоване на досягнення його мети за допомогою певних методів.

Фінансовий механізм – сукупність методів і форм, інстру­ментів, прийомів і важелів впливу на стан та розвиток підпри­ємства.

Фінансовий механізм підприємств – це система управління фінансами підприємств, що призначається для організації взає­модії фінансових відносин і фондів грошових коштів із метою ефективного їх впливу на кінцеві результати роботи.

Фінансові категорії – відображають лише наукову абстрак­цію реальних економічних відносин (чисто теоретичні поняття) і не можуть використовуватись як інформаційна база.

Фінансові коефіцієнти – це відносні фінансові показники, що виконують оцінюючу функцію, тобто дають можливість оці­нювати фінансову діяльність.

Фінансові показники підприємства – характеризують кіль­кісну сторону фінансових відносин і показують обсяги фінан­сових операцій, що дозволяє оцінити масштаби фінансової ді­яльності.







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 487. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Краткая психологическая характеристика возрастных периодов.Первый критический период развития ребенка — период новорожденности Психоаналитики говорят, что это первая травма, которую переживает ребенок, и она настолько сильна, что вся последую­щая жизнь проходит под знаком этой травмы...

РЕВМАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ Ревматические болезни(или диффузные болезни соединительно ткани(ДБСТ))— это группа заболеваний, характеризующихся первичным системным поражением соединительной ткани в связи с нарушением иммунного гомеостаза...

Предпосылки, условия и движущие силы психического развития Предпосылки –это факторы. Факторы психического развития –это ведущие детерминанты развития чел. К ним относят: среду...

Анализ микросреды предприятия Анализ микросреды направлен на анализ состояния тех со­ставляющих внешней среды, с которыми предприятие нахо­дится в непосредственном взаимодействии...

Типы конфликтных личностей (Дж. Скотт) Дж. Г. Скотт опирается на типологию Р. М. Брансом, но дополняет её. Они убеждены в своей абсолютной правоте и хотят, чтобы...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия