Студопедия — Дії варти у разі нападу на об’єкти, які охороняються, під час стихійного лиха та пожежі.
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Дії варти у разі нападу на об’єкти, які охороняються, під час стихійного лиха та пожежі.






Начальник варти особисто складає бойовий розподіл варти на випадок виникнення надзвичайних ситуацій під час несення служби та доводить його кожен раз особовому складу варти після виставлення чергової зміни на пости. В бойовому розрахунку він передбачає резервні групи зі зміни, що не спить, яку очолює особисто, та зміни, яка відпочиває, яку очолюють розвідні. Резервна група начальника варти призначається для вирішення нагальних задач – відбиття нападу, гасіння пожежі, боротьба зі стихією; друга резервна група призначена для вирішення другорядних задач – посилення постів, евакуації матеріальних засобів в безпечне місце та інше.

Для швидкого прибуття цих груп до місця порушення у разі потреби вони забезпечуються транспортними засобами, а в особливих випадках для посилення їх боєздатності – бойовими машинами.

У всіх випадках нападу на об’єкти, які охороняються, під час стихійного лиха та пожежі начальник варти зобов’язаний викликати варту командою «Варта – ЗА ЗБРОЮ» та діяти в подальшому відповідно до інструкції, яку він має. Під час виклику варти «За зброю» весь особовий склад варти одягається, бере зброю й вишиковується всередині вартового приміщення за своїми номерами. За потреби начальник варти видає особовому складу варти бронежилети, каски, відкриває ящики із запасом патронів, з гранатами та запалами уточнює задачі резервним групам.

Під час стихійного лиха (повінь, землетрус, тощо) начальник варти наказує чатовим переміститись у безпечне місце, звідки вони могли б далі спостерігати за об’єктом, який охороняють, та вживає заходів до врятування майна, яке охороняють.

Гасіння пожежі, що виникла на об’єкті, який охороняють, або у вартовому приміщенні, начальник варти організує силами варти, водночас викликає пожежну команду та начальника об’єкта і вживає заходів до врятування майна.

У разі виникнення пожежі на технічній території об’єкта, що охороняється, або на об’єкті, який має зовнішню і внутрішню огорожу, а також біля нього начальник варти доповідає про це черговому варт (військової частини) та діє за його вказівками.

Коли посту біля Бойового Прапора загрожує небезпека (пожежа, стихійне лихо), начальник варти особисто вживає заходів до врятування Бойового Прапора й організовує його охорону на новому місці.

Про всі надзвичайні події у варті начальник варти зобов’язаний негайно доповісти черговому варт (частини).

 

5. Застосування зброї та фізичної сили особовим складом варти.

 

Застосуванню фізичної сили, вогнепальної та холодної зброї, якщо дозволяють обставини, мають передувати попередження про намір їх використання. Без попередження фізичну силу, зброю можуть застосовувати у разі виникнення загрози життю або здоров’ю військовослужбовців, нападу на чатового, на об’єкти, які охороняють, вартове приміщення або зміну, що прямує до постів (з постів).

За неможливості уникнення застосування сили (зброї) це не повинно перевищувати міри, необхідної для виконання покладених на чатового обов’язків. У разі заподіяння чатовими шкоди особовий склад варти забезпечує в найкоротший строк надання потрібної допомоги потерпілим.

Про застосування фізичної сили (зброї) чатовий або розвідний негайно доповідає начальникові варти, а начальник варти – черговому варт (військової частини).

Усіх осіб, які наближаються до поста або до забороненої зони, позначеної покажчиками, крім начальника варти, його помічника, свого розвідного та осіб, яких вони супроводжують, чатовий зупиняє вигуком «Стій, назад» або «Стій, обійти справа (зліва)». В умовах поганої видимості, коли з відстані, яку зазначають у табелі постів, не можна розгледіти осіб, які наближаються до поста або до забороненої зони, чатовий зупиняє їх вигуком «Стій, хто йде?».

За невиконання особою, яка наближається, цих вимог чи відсутності відповіді, чатовий попереджає порушника вигуком «Стій, стрілятиму» і негайно викликає начальника варти або розвідного та затримує порушника (чатовий, озброєний багнетом, попереджує порушника вигуком «Стій, буде застосована зброя» та, не послабляючи уваги за об’єктом, що охороняє, стежить за поведінкою порушника до прибуття резервної групи на чолі з на-чальником варти). Про затримання порушника чатовий повідомляє у вартове приміщення, не послабляючи уваги, й далі охороняє об’єкт, який йому доручено, та стежить за поведінкою порушника. У крайніх, невідкладних випадках або за несправності засобів зв’язку чатовий може викликати на пост начальника варти пострілом угору.

Якщо порушник не виконує цієї вимоги, чатовий досилає патрон у патронник і робить попереджувальний постріл угору.

Якщо порушник не виконує й цієї вимоги та намагається проникнути на пост чи до об’єкта, який охороняють (перетнути заборонену зону), або, якщо він після такої спроби вдається до втечі, то чатовий застосовує зброю. Коли необхідно вступити в рукопашний бій для захисту себе або об’єкта, чатовий повинен рішуче і сміливо діяти багнетом і прикладом.

Якщо на вигук чатового «Стій, хто йде?» надійде відповідь «Іде начальник варти (помічник начальника варти, його розвідний)», чатовий наказує: «Начальник варти (помічник, розвідний), до мене, решта – на місці»; за потреби чатовий вимагає, щоб особа, яка наближається до нього, освітила своє обличчя. Переконавшись, що це дійсно та особа, чатовий допускає до себе всіх осіб, які прибули.

Якщо той, хто назвався начальником варти (помічником начальника варти, розвідним), виявиться невідомим або якщо особи, які перебувають з ним, не виконують вимогу чатового залишитись на місці, чатовий попереджає порушників вигуком «Стій, стрілятиму». За невиконання порушником цієї вимоги чатовий застосовує до них зброю без попереджувального пострілу вгору.

Чатові інших постів, почувши постріл або стрілянину, зобов’язані повідомити про це засобами зв’язку начальника варти і посилити пильність, а за можливості надати вогневу підтримку.

 

5. Допуск до вартового приміщення та до об’єкта.

 

Усі особи, що прибули для перевірки варти, показують разове посвідчення на право перевірки варти, видане начальником або військовим комендантом гарнізону (командиром військової частини), та посвідчення особи.

Особи, що прибули для розпечатування (запечатування) об’єктів, які охороняються, допускаються лише до тамбура вартового приміщення. Вони показують допуск для розпечатування (запечатування) об’єкта, документ, який посвідчує особу прибулого, та печатку (пломбувальні лещата).

Начальник варти перевіряє документи прибулого, допуск залишає
у себе (постійний допуск повертає під час запечатування об’єкта), звіряє прізвище й посаду зі списком, який зберігають у вартовому приміщенні, а печатку (пломбу вальні лещата) – із зразками; робить запис у постовій відомості, наприклад: «20 грудня 2008 року, о 8.00, згідно з допуском № 35 сховище паливно-мастильних матеріалів розпечатане » і разом з особою, яка прибула для розпечатування (запечатування) сховища, ставить підпис під цим записом.

Особи, які прибули для перевірки варт із штабів вищого рівня, допускаються до перевірки варти (у вартове приміщення) тільки у супроводі чергового частини або його помічника.

 

(перша сторінка постової відомості)

Висновки ком. роти Відмітка лікаря

 

ПОСТОВА ВІДОМІСТЬ ___________________________ ВАРТИ № ______

(гарнізонної, внутрішньої)

_________________________________________________________________

(на число місяця року)

На цій сторінці робляться:

1. Записи про допуск до вартового приміщення та об’єктів, що охороняються, розписи начальника варти та осіб, допущених до розпечатування об’єктів або для прийняття від варти бойових машин, що перебувають на стоянці.

2. Розписи начальників попередньої та нової варт про зміну варти й про записи про виявлені недоліки.

 

  Число, місяць, рік   Згідно допуску №   Військове звання, прізвище особи, яка розпечатує обєкт   Розпечатування (запечатування)   Розпис особи, яка прибула для розпечатування обєкта Розпис начальника варти про прийом (здачу) сховища
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

 

 

Недоліки:

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

 

Варту здав ______________________________________________________________________

(військове звання, підпис, прізвище та ініціали)

 

Варту прийняв __________________________________________________________________

(військове звання, підпис, прізвище та ініціали)

 

(друга, третя сторінки постової відомості)

 

 







Дата добавления: 2015-09-04; просмотров: 4812. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Примеры задач для самостоятельного решения. 1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P   1.Спрос и предложение на обеды в студенческой столовой описываются уравнениями: QD = 2400 – 100P; QS = 1000 + 250P...

Дизартрии у детей Выделение клинических форм дизартрии у детей является в большой степени условным, так как у них крайне редко бывают локальные поражения мозга, с которыми связаны четко определенные синдромы двигательных нарушений...

Педагогическая структура процесса социализации Характеризуя социализацию как педагогический процессе, следует рассмотреть ее основные компоненты: цель, содержание, средства, функции субъекта и объекта...

Виды сухожильных швов После выделения культи сухожилия и эвакуации гематомы приступают к восстановлению целостности сухожилия...

КОНСТРУКЦИЯ КОЛЕСНОЙ ПАРЫ ВАГОНА Тип колёсной пары определяется типом оси и диаметром колес. Согласно ГОСТ 4835-2006* устанавливаются типы колесных пар для грузовых вагонов с осями РУ1Ш и РВ2Ш и колесами диаметром по кругу катания 957 мм. Номинальный диаметр колеса – 950 мм...

Философские школы эпохи эллинизма (неоплатонизм, эпикуреизм, стоицизм, скептицизм). Эпоха эллинизма со времени походов Александра Македонского, в результате которых была образована гигантская империя от Индии на востоке до Греции и Македонии на западе...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия