Студопедия — Газорегуляторні пункти
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Газорегуляторні пункти






7.10 На газопроводах при вводі їх в ГРП, розташованого на території електростанції, слід передбачати вимикаючий пристрій з електроприводом на відстані не менше 10м від будинку ГРП.

На загальному підводящому газопроводі до ГРП слід передбачати прилад для виміру витрат газу з забезпеченням виміру як номінальних, так і в кількості до ЗО % від номінальних витрат.

Приміщення ГРП повинно бути оснащено сигналізатором загазованості.

При спорудженні ГРП для одного блоку потужністю 800 МВт і вище безпосередньо після вимикаючого пристрою, перед ГРП необхідно передбачати відсічний швидкодіючий клапан.

Для блоків 800 МВт і вище допускається суміщення вузлів редукування тиску та витрат газу в блоковому ГРП, тобто не передбачати регулятор витрат на підводі газу до котла.

7.11 Вибір пропускної здатності регуляторів тиску, які установлюються на кожній лінії редукування в ГРП, слід здійснювати з урахуванням наростання витрат газу в міру вводу в дію котельних агрегатів, а також з урахуванням літніх витрат газу.

7.12 В ГРП з вхідним тиском газу понад 0, 6 MITaслід передбачати не менше двох ліній регулювання.

Як регулюючий пристрій в ГРП допускається застосовувати регулюючі заслінки.

7.13 У ГРП слід передбачати не менше двох (один резервний) 3CK. Пропускну спроможність 3CKслід приймати в розмірі 10-15 % максимальної продуктивності ГРП. Перед кожним 3CK слід передбачати вимикаючий пристрій.

Всі елементи газопроводів в межах ГРП і на ділянці від ГРП до ЗЗК котлів (включаючи останні) повинні бути розраховані на тиск газу, на які розраховані аналогічні елементи газопроводів до ГРП.

7.14 В ГРП слід передбачати приміщення щита управління для розміщення щитів вторинних КВП, апаратури автоматичного регулювання, управління та сигналізації, шафів зборок, засувок, виконавчих механізмів регулюючих клапанів, телефону.

7.15 Скидні трубопроводи від 3CK необхідно розташовувати з боку будинку ГРП, протилежній повітрозабірним пристроям систем вентиляції. Відстані від кінцевих ділянок скидних трубопроводів до місць забору повітря для припливної вентиляції повинно бути не менше 10 м по горизонталі та 6 м по вертикалі.

Якщо відстані від скидних трубопроводів 3CKпо горизонталі до світоаераційного ліхтаря найвищого сусіднього будинку менше 20 м, скидні трубопроводи повинні бути виведені на 2 м вище ліхтаря цього будинку.

Продувні трубопроводи слід виводити вище дефлекторів ГРП не менше ніж на 1 м, але не менше 5 м від рівня землі.

7.16 На кожній лінії регулювання в ГРП слід передбачати установку листових заглушок після першого та перед останнім по ходу газу вимикаючим пристроєм.

7.17 Тяги, що з'єднують важелі виконавчих механізмів та регулюючих органів, які проходять через стіни регуляторного залу, слід прокладати в футлярах, забетонованих в стінах. Пристрій між футляром і тягою слід заповнювати азбестовою пушонкою, сальники по обидва боки футляра - азбестовим шнуром.

7.18 Газопроводи в ГРП після регуляторів тиску, а також зовнішні надземні газопроводи на ділянці довжиною не менше 20 м від ГРП, повинні мати звукопоглинальну ізоляцію.

7.19 Управління регулюючою та запірною арматурою ГРП слід передбачати з щита головного корпусу при зберіганні можливості управління з місцевого щита ГРП.

Покажчик положення регулюючої арматури слід передбачати на щиті головного корпуса та на місцевому щиті ГРП.

Управління регулюючою та запірною арматурою блокового ГРП слід передбачати з блокового щита управління енергоблоку із збереженням при необхідності управління з місцевого щита ГРП.







Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 686. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Аальтернативная стоимость. Кривая производственных возможностей В экономике Буридании есть 100 ед. труда с производительностью 4 м ткани или 2 кг мяса...

Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Методы прогнозирования национальной экономики, их особенности, классификация В настоящее время по оценке специалистов насчитывается свыше 150 различных методов прогнозирования, но на практике, в качестве основных используется около 20 методов...

Методы анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия   Содержанием анализа финансово-хозяйственной деятельности предприятия является глубокое и всестороннее изучение экономической информации о функционировании анализируемого субъекта хозяйствования с целью принятия оптимальных управленческих...

Образование соседних чисел Фрагмент: Программная задача: показать образование числа 4 и числа 3 друг из друга...

ТЕРМОДИНАМИКА БИОЛОГИЧЕСКИХ СИСТЕМ. 1. Особенности термодинамического метода изучения биологических систем. Основные понятия термодинамики. Термодинамикой называется раздел физики...

Травматическая окклюзия и ее клинические признаки При пародонтите и парадонтозе резистентность тканей пародонта падает...

Подкожное введение сывороток по методу Безредки. С целью предупреждения развития анафилактического шока и других аллергических реак­ций при введении иммунных сывороток используют метод Безредки для определения реакции больного на введение сыворотки...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.009 сек.) русская версия | украинская версия