Студопедия — Послідовність і зміст роботи командира взводу при організації наступу. Особливості організації і ведення наступу вночі
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Послідовність і зміст роботи командира взводу при організації наступу. Особливості організації і ведення наступу вночі






Організація наступу. Бій командир взводу, як правило, організовує на місцевості, а якщо це неможливо, то у вихідному районі по карті (схемі) або на макеті місцевості. У цьому випадку бойові задачі відділенням і приданим засобам командир взводу уточнює на місцевості в період висування їх до рубежу переходу в атаку.

При наступі з положення безпосереднього зіткнення з противником вся робота по організації бою проводиться на місцевості.

Порядок цієї роботи залежить від конкретної обстановки, отриманої задачі і наявності часу.


ТАКТИЧНА ОБСТАНОВКА

(ПЛАКАТ “ВЗВОД В НАСТУПІ” (МАЛ. 3) ).

1 мр, здійснивши марш, до 10: 00 зосередилася в початковому районі. Командир роти в 17: 00 провів рекогносцировку 700 м сх. г. Каменка і віддав бойовий наказ, з якого командиру 1 мв відомо:

1. Противник займає підготовлену оборону з переднім краєм по рубежу гай «Круглий», г. Каменка, вис 201, 5. Його вогневі засоби виявлені: гай «Круглий», ліворуч 30 кулемет: вис. 178, 4, ближче 200 танк в окопі; вигин дороги, ліворуч 40 ПТКР; на г. Каменка танк в окопі; вис. 176, 7, праворуч 10, ближче 100 танк в окопі.

2. 1 мр з гв у взаємодії з 1 тв 1 тр атакою з ходу в пішому порядку знищує противника в опорному пункті взводу на г. Каменка і оволодіває рубежем курган, руїни, вис. 201, 5, надалі наступає в напрямі г. Каменка, Зайцеве.

3. 1 мв з гвід, кулвід у взаємодії з танками 102, 103 з рубежу чагарник, камені атакою з ходу в пішому порядку знищує групу піхоти, ПТРК, танк і оволодіває г. Каменка, надалі наступає в напрямі г. Каменка, висота безіменна.

4. Праворуч 2 мв атакою з ходу знищує групу піхоти і кулемет противника, надалі наступає в напрямі вис. 178, 4, сарай.

Зліва 3 мв атакою з ходу знищує живу силу і танк противника, надалі наступає в напрямі вис. 176, 7, руїни.

Готовність до наступу 24: 00 15.09.

Отримавши бойове завдання, командир взводу:

- з’ясовує його;

- оцінює обстановку;

- приймає рішення (звичайно в ході рекогносцировки, що проводиться старшим командиром);

- проводить рекогносцировку;

- віддає бойовий наказ;

- організує взаємодію, бойове забезпечення і управління, перевіряє підготовку особового складу, озброєння і бойової техніки до наступу і у встановлений час доповідає командиру роти про готовність взводу до виконання бойової задачі.

При з’ясуванні отриманої задачі командир взводу повинен зрозуміти:

- задачу роти і взводу;

- які об'єкти (цілі) на напрямі наступу взводу вражаються засобами старших командирів;

- задачі сусідів і порядок взаємодії з ними;

- час готовності до наступу.

 

З’ЯСУВАННЯ ЗАДАЧІ (ВАРІАНТ)

1 мр з гв з рубежу переходу в атаку вис. 163, 0, пагорб у взаємодії з 1 тв 1 тр і 2 2 мр атакою з ходу в пішому порядку в напрямі вигин дороги, висота безіменна знищує противника в опорному пункті взводу на г. Каменка і оволодіває рубежем курган, вис. 201, 5, надалі наступає в напрямку Зайцеве.

1 мв з гвід, кулвід у взаємодії з 2 і 3 мв і танками 102, 103 з рубежу кущ, камені атакою з ходу в пішому порядку в напрямі вигин дороги, висота знищує групу піхоти, ПТРК, танк в окопі в опорному пункті на г. Каменка, надалі наступає в напрямі г. Каменка, Зайцеве.

Взвод діє на напрямі зосередження основних зусиль роти.

У період вогневої підготовки артилерія і міномети із закритих вогневих позицій придушують живу силу i вогневі засоби противника на передньому краї і в найближчій глибині, вогнем прямим наведенням знищують броне­транспортер і танк в окопах.


Праворуч наступає 2 мв з гвід у взаємодії з 1 мв і танком 101 з рубежу вис. 163, 0, кущ і атакою з ходу в пішому порядку в напрямі чагарник, вис. 178, 4 знищує танк в окопі, групу піхоти, кулемет, надалі наступає в напрямі вис. 178, 4, сарай.

Зліва наступає 3 мв з гвід у взаємодії з 1 мв і танком 104 з рубежу камені, пагорб і атакою з ходу в пішому порядку в напрямі дерево, вис. 176, 7 знищує живу силу і танк в окопі, надалі наступає в напрямі вис. 176, 7, руїни.

Готовність до наступу 24: 00 15.09.

На організацію і підготовку до наступу є 7 год., з них світлого часу 1, 5 год.

Оцінка обстановки.

1. Оцінюючи склад, положення і можливий характер дій противника, місця розташу­ва­ння його вогневих засобів, командир взводу вивчає:

- зображення переднього краю оборони противника і наявність загороджень;

- кількість сил і засобів перед фронтом наступу взводу;

- розташування сил і засобів противника в найближчій глибині.

На основі вивчення противника командир взводу визначає:

- сильні і слабкі сторони в обороні противника;

- об'єкти атаки відділень, засоби підсилення і напрямок подальшого наступу.

2. Вивчаючи стан, забезпеченість і можливості взводу і приданих під­розділів, командир взводу оцінює:

- укомплектованість взводу і приданих підрозділів;

- моральний і фізичний стан особового складу;

- технічний стан бойових машин піхоти (бронетранспортерів), озброєння;

- засобів захисту, наявність боєприпасів.

На основі оцінки стану і можливостей своїх і приданих підрозділів командир взводу намічає:

- місця відділень і засобів підсилення в бойовому порядку;

- розподіл сил і засобів;

- основні заходи щодо поповнення взводу матеріальними засобами і технічного обслугову­вання техніки, озброєння і засобів захисту.

3. Оцінюючи склад, положення, характер дій сусідів і умови взаємодії з ними, командир взводу визначає:

- з ким з сусідів необхідно підтримувати найбільш тісну взаємодію;

- порядок підтримки зв'язку з сусідами;

- порядок забезпечення флангів.

4. Оцінюючи місцевість, командир взводу вивчає:

- загальний характер місцевості (відкрита, напівзакрита, закрита);

- вигідні підступи до переднього краю оборони противника;

- умови спостереження і ведення вогню при русі в атаку;

- наявність природних і штучних перешкод.

На основі оцінки місцевості командир взводу визначає:

- місця спішування відділень;

- рубіж, з оволодінням якого порушуються система вогню і управління підрозділами противника;

- можливий порядок дій в найближчій глибині.

5. Оцінюючи повітряного противника, діючого на малих висотах, командир взводу вивчає вірогідні напрямки дій літаків і вертольотів противника, місця дій вертольотів із засідок.

На основі оцінки повітряного противника командир взводу визначає:


- порядок спостереження і оповіщення про повітряного противника;

- сили і засоби, що залучаються для боротьби з ним;

- порядок знищення літаків і вертольотів противника, діючих на малих і гранично малих висотах.

Крім того, командир взводу враховує час доби і стан погоди.

ОЦІНКА ОБСТАНОВКИ. (ВАРІАНТ)

1. Противник підрозділами роти займає підготовлену оборону з переднім краєм гай «Круглий», схили г. Каменка, вис. 201, 5. Взводний опорний пункт (приблизно) в районі вигин дороги, вис. 176, 7, г. Каменка. Його вогневі засоби виявлені: гай «Круглий», ліворуч 30 кулемет: вис. 178, 4, ближче 200 танк в окопі; вигин дороги, ліворуч 40 ПТРК: на г. Каменка — танк в окопі, вис. 176, 7, праворуч 10, ближче 100 танк в окопі. Перед фронтом наступу взводу обороняється до двох відділень. У глибині оборони підготовлений опорний пункт противника.

2. Взвод укомплектований особовим складом, бойовою технікою і озброєнням по штату, радіоактивного опромінення, не зазнавав. Взвод не брав участь в боях, значить, необхідне проведення з ним ретельної роботи по підготовці і мобілізації для виконання бойової задачі. Взвод посилений гвід, кулвід, що збільшує його можливості по виконанню бойової задачі. На напрямі наступу взводу діють танки 102, 103. Бронетранспортери і озброєння взводу справні, боєприпаси є повністю (до встановлених норм).

3. Праворуч наступає 2 мв з рубежу вис. 163, 0, кущ і атакою з ходу в пішому порядку в напрямі узлісся гаю, вис. 178, 4 знищує танк в окопі, кулемет противника, надалі наступає в напрямі вис. 178, 4, сарай. Зліва наступає 3 мв з рубежу камені, пагорб і атакою з ходу в пішому порядку в напрямі дерево, вис. 176, 7, знищує танк в окопі і групу піхоти противника, надалі наступає в напрямі вис. 176, 7, руїна. У безпосередньому зіткненні з противником займають оборону підрозділи 2 мб 7 мп, які будуть забезпечувати висунення, розгортання і атаку переднього краю оборони противника.

4. Місцевість перед переднім краєм оборони противника відкрита, що дозволяє вести спостереження і прицільний вогонь з всіх видів зброї на дальність дійсного вогню. Одночасно відкрита місцевість дозволяє противнику вести вогонь високої щільності.

Перед переднім краєм оборони противника природних перешкод немає. Є мінно-вибухові загородження.

За г. Каменка місцевість напівзакрита, яка дозволяє противнику здійснювати маневр підрозділами і вогнем, а також виконувати раптові дії в ході наступу взводу в глибині оборони противника. Тому з оволодінням гребенем даної висоти всі вогневі засоби необхідно мати в бойовому порядку взводу в готовності до знищення знову виявлених вогневих засобів і живої сили противника.

5. Найбільш вірогідні напрями дій літаків, вертольотів і інших повітряних засобів противника на малих і гранично малих висотах можна чекати при висуненні взводу до рубежу переходу в атаку (можливі удари авіації противника праворуч з напряму урвище Зибуни), виході на рубіж переходу в атаку і бою за передній край (можливі дії вертольотів вогневої підтримки з напряму руїни, г. Каменка), а також при веденні бою в глибині оборони противника (можливі удари вертольотів вогневої підтримки зліва з напряму чагарник).







Дата добавления: 2014-11-10; просмотров: 3159. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Важнейшие способы обработки и анализа рядов динамики Не во всех случаях эмпирические данные рядов динамики позволяют определить тенденцию изменения явления во времени...

ТЕОРЕТИЧЕСКАЯ МЕХАНИКА Статика является частью теоретической механики, изучающей условия, при ко­торых тело находится под действием заданной системы сил...

Теория усилителей. Схема Основная масса современных аналоговых и аналого-цифровых электронных устройств выполняется на специализированных микросхемах...

Логические цифровые микросхемы Более сложные элементы цифровой схемотехники (триггеры, мультиплексоры, декодеры и т.д.) не имеют...

Способы тактических действий при проведении специальных операций Специальные операции проводятся с применением следующих основных тактических способов действий: охрана...

Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час Искусство подбора персонала. Как оценить человека за час...

Этапы творческого процесса в изобразительной деятельности По мнению многих авторов, возникновение творческого начала в детской художественной практике носит такой же поэтапный характер, как и процесс творчества у мастеров искусства...

Кишечный шов (Ламбера, Альберта, Шмидена, Матешука) Кишечный шов– это способ соединения кишечной стенки. В основе кишечного шва лежит принцип футлярного строения кишечной стенки...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Ваготомия. Дренирующие операции Ваготомия – денервация зон желудка, секретирующих соляную кислоту, путем пересечения блуждающих нервов или их ветвей...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.011 сек.) русская версия | украинская версия