Студопедия — Вставка зображень
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Вставка зображень






Щоб вставити зображення в графічний блок, потрібно активізувати команду File/Get Picture (Файл/Отримати картинку) або натиснути комбінацію клавіш [Ctrl+Е]. У результаті відкривається діалогове вікно Get Picture, в якому потрібно вибрати файл для імпорту.

Рис. 16.11. Діалогове вікно Get Pictur

Параметри графічного блоку

Параметри графічних блоків, як і текстових, можна встановлювати в палітрі Measurements (Вимірювання) і в діалоговому вікні Modify (Змінити).

Структура палітри Measurements при виділенні графічного блоку показана на рисунку 16.12.

Рис. 1.12. Палітра Measurements при активному графічному блоці

При активізації графічного блоку ліва частина палітри Measurements практично така ж, що і при виділенні текстового блоку. Лише замість поля Cols з'являється поле Corner Radius для вказівки радіуса заокруглення (на рис. 16.12 відзначене стрілкою), якщо графічний блок створений за допомогою інструменту Rectangle Picture Box, Concave-Corner Text Box або Beveled-Corner Picture Box.

Щоб змінити позицію зображення всередині блоку, потрібно перемкнутися на інструмент Content (при цьому мається на увазі, що графічний блок вже виділений, а якщо ні, то таке виділення необхідно провести) і «перетягнути» зображення «мишею».

Елементи, зосереджені в правій частині палітри Measurements (після інструментів Flip), призначені виключно для роботи із зображенням всередині блоку.

У полях Х% і Y% регулюється масштаб зображення по ширині і висоті. Для пропорційної зміни масштабу в ці поля потрібно вводити однакові значення. Зручним засобом пропорційного масштабування є комбінація клавіш [Ctrl+Alt+Shift+> (<)], за допомогою якої масштаб зображення збільшується (зменшується) з кроком 5%.

У полях Х+ і Y+ задається величина зсуву зображення по горизонталі і вертикалі відповідно. Та ж дія виконується «мишею» при включеному інструменті Content.

У двох останніх полях визначається величина кута нахилу і кута скосу зображення в блоці. Сам блок при цьому не трансформується.

У діалоговому вікні Modify (Змінити) (нагадуємо, що для його відкриття належить викликати команду Item/Modify або натиснути комбінацію клавіш [Ctrl+M]) для установки параметрів графічних блоків призначені вкладки Box (Блок) і Picture (Зображення).

Елементи керування вкладки Box ми розглянули, вивчаючи параметри текстових блоків. При виділенні графічного блоку склад цієї вкладки практично той же: на ній присутні знайомі вам поля для вказівки положення і розміру блоку, його колірних характеристик, а також позначка для припинення друку. Тому тут ми не будемо зупинятися на описі подробиць. Щоб відновити їх у пам'яті, зверніться до параграфа «Параметри текстового блоку». Відзначимо лише, що в процесі обробки графічного блоку на вкладці Box вікна Modify з'являється один додатковий елемент — поле Corner Radius, де вказується радіус заокруглення кутів прямокутного (і більш ніякого) блоку. Дане поле ви знайдете також у палітрі Measurements.

На вкладці Picture (Зображення) (рис. 16.13) виконується керування вмістом графічного блоку, тобто зображенням.

Рис. 16.13. Вкладка Picture діалогового вікна Modify

У полях Offset Across і Offset Down можна визначити величину зсуву зображення усередині графічного блоку по горизонталі і вертикалі. Ці поля відповідають полям Х+ і Y+ у палітрі Measurements.

У полях Scale Across і Scale Down вказується масштаб зображення по горизонталі і вертикалі. Аналог у палітрі Measurements — поля Х% і Y%.

Значення в полях Picture Angle і Picture Skew визначають кут повороту і кут скосу зображення.

У зоні Picture (Зображення) можна задавати колір і насиченість зображень. Поля в цій зоні доступні тільки при обробці напівтонових зображень.

Позначки Flip Horizontal (Дзеркальне відображення по горизонталі) і Flip Vertical (Дзеркальне відображення по вертикалі) дозволяють дзеркально відбити зображення місцезнаходження графічного блоку при цьому не змінюється.

Установлена позначка Suppress Picture Printout (Відміна друку зображення) служить указівкою програмі QuarkXPress ігнорувати вміст блоку при друці. У результаті до друку виводиться порожній блок.

Кольорові блоки

Вибір кольору для текстових і графічних блоків здійснюється в трьох напрямках:

• для фону блоку;

• для тексту напівтонового зображення;

• для рамки.

Набори кольорів представлені в палітрі Colors (Кольор), що завантажується за допомогою команди View/Show Colors (Вид/Показати кольори) чи клавіші [F12]. У верхній частині палітри знаходяться три кнопки, за допомогою яких ви вказуєте програмі, колірні параметри якого об'єкта потрібно установити:

· Frame Color — вибір кольору рамки;

· Text Color — зміна кольору всього тексту чи в блоці виділеного фрагменту;

· Background Color — визначення колірних параметрів фону.

У полі Shade (Насиченість) визначається насиченість кольору, Ви можете встановити значення вручну або вибрати у списку.

Як фон текстового блоку можна використовувати не тільки суцільну заливку, але і градієнт. Щоб створити градієнт виконайте наступні дії

Активізуйте текстовий блок кожним з інструментів виділення: Item (Об'єкт) коли Content (Зміст).

Відкрийте палітру Colors (Кольори) і клацніть на кнопці Background Color (Колір фону).

У верхньому полі замість значення за замовчуванням Solid (Суцільна) виберіть будь-яке градієнтне заливання: Linear Blend (Лінійний градієнт), Mid-Linear Blend (Лінійний градієнт від центра), Rectangular Blend (Прямокутний градієнт), IL Diamond Blend (Градієнт у формі ромба), Circular Blend (Градієнт у формі кола), Full Circular Blend (Градієнт у формі кола, що займає усю площу блоку).

У результаті виконання зазначених дій у палітрі Colors (Кольори) стають доступними недоступні раніше два перемикачі і поле. Перемикачі призначені для вказівки початкового і кінцевого кольорів градієнта, а поле — кута нахилу.

Задайте перший колір градієнта. Для цього переконайтеся, що обрано перший перемикач, #1, і клацніть на одному з кольорів палітри.

Укажіть другий колір градієнта: активізуйте перемикач #2 і виберіть колір у палітрі.

При бажанні змініть кут нахилу градієнта, увівши значення в спеціальне поле.

При розфарбуванні блоків не слід установлювати колір Registration, оскільки він призначений для міток звідності, що використовуються для з`єднання плівок.

Перетворення блоків

Програма QuarkXPress надає широкі можливості по перетворенню блоків. Ви можете:

· призначити готовому блоку (як текстовому, так і графічному) будь-яку іншу стандартну форму (наприклад, перетворити прямокутний блок у круглий);

· змінити тип блоку (зробити текстовий блок графічним і навпаки);

· перетворити блок у лінію.

Зміна форми текстових і графічних блоків виконується однаково, тому дану тему ми будемо розглядати без указівки типу блоків. Перетворення форми блоку виконується в такий спосіб:

· виділіть блок.

· активізуйте команду Item/Shape (Об'єкт/Форма). У результаті відобразиться підменю, у якому представлені різноманітні варіанти блоків. Поточна форма має позначку;

· виберіть придатну форму натисненням клавішею миші.

Серед варіантів, представлених у підменю Shape, останні три передбачають перетворення блоку в лінії. Докладніше цю операцію ми розглянемо, коли перейдемо до питань взаємного розташування графіки і тексту. Для зміни типу блоку призначена команда Item/Content (Об'єкт/Вміст). Унаслідок її активізації з'являється підменю, що містить три команди: Text — для перетворення в текстовий блок; Picture — для перетворення в графічний блок; None — перетворення блоку у фігуру, що не є блоком.







Дата добавления: 2014-11-12; просмотров: 815. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

ТРАНСПОРТНАЯ ИММОБИЛИЗАЦИЯ   Под транспортной иммобилизацией понимают мероприятия, направленные на обеспечение покоя в поврежденном участке тела и близлежащих к нему суставах на период перевозки пострадавшего в лечебное учреждение...

Кишечный шов (Ламбера, Альберта, Шмидена, Матешука) Кишечный шов– это способ соединения кишечной стенки. В основе кишечного шва лежит принцип футлярного строения кишечной стенки...

Принципы резекции желудка по типу Бильрот 1, Бильрот 2; операция Гофмейстера-Финстерера. Гастрэктомия Резекция желудка – удаление части желудка: а) дистальная – удаляют 2/3 желудка б) проксимальная – удаляют 95% желудка. Показания...

Определение трудоемкости работ и затрат машинного времени На основании ведомости объемов работ по объекту и норм времени ГЭСН составляется ведомость подсчёта трудоёмкости, затрат машинного времени, потребности в конструкциях, изделиях и материалах (табл...

Гидравлический расчёт трубопроводов Пример 3.4. Вентиляционная труба d=0,1м (100 мм) имеет длину l=100 м. Определить давление, которое должен развивать вентилятор, если расход воздуха, подаваемый по трубе, . Давление на выходе . Местных сопротивлений по пути не имеется. Температура...

Огоньки» в основной период В основной период смены могут проводиться три вида «огоньков»: «огонек-анализ», тематический «огонек» и «конфликтный» огонек...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.014 сек.) русская версия | украинская версия